Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه آموزش خبرگزاری برنا، دکتر نسرین مصفا رئیس انجمن ایرانی سازمان ملل متحد در بزرگداشت روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه که امروز (دوشنبه ۲۱ آبان‌ماه) در محل وزارت علوم برگزار شد، با بیان اینکه مناسبت‌های جهانی فرصت مغتنمی برای توجه به برخی از موضوعات مطرح در عرصه بین‌المللی است، مطرح کرد: امسال موضوع روز جهانی علم، حق بشری اعلام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اعلامیه جهانی حقوق بشر در سال ۱۹۴۸ توسط مجمع عمومی ملل متحد به تصویب رسید و از همان زمان این اعلامیه مبنای تفکر ملل متحد و جامعه جهانی برای ترویج و حمایت حقوق بشر قرار گرفت البته این اعلامیه در کنار دستاوردهایی که داشته می‌تواند در ابعاد مختلف مورد تفسیر و انتقاد نیز قرار گیرد.

دکتر مصفا ادامه داد: اکنون در رابطه با بحث حقوق بشر سوالات بسیار و پاسخ‌ها محدود است و شاید از زمانی که اسناد بین‌المللی تولید و منتشر می‌شدند در وهله اول این انتظار وجود داشت که بشر آینده بهتری داشته باشد اما حقیقتاً اکنون در برخورد با واقعیات جهان پاسخی کافی برای تحقق حقوق بشر مطرح شده در اسناد بین‌المللی، وجود ندارد.

رئیس انجمن ایرانی سازمان ملل متحد به صدمین سالگرد پایان جنگ جهانی اول و کشتار بسیاری از مردم و کاربرد سلاح‌های شیمیایی اشاره کرد و اظهار داشت: در آن زمان کاربرد سلاح‌های شیمیایی بیشتر در میان نظامیان بود اما با گذشت زمان و در جنگ جهانی دوم سلاح‌ها علیه مردم عادی بکارگرفته شد.

دکتر مصفا با اشاره به اعلامیه حقوق بشر تصریح کرد: ماده ۲۷ این اعلامیه در خصوص توجه به علم است که براساس آن هر فردی حق بهره‌مندی از فواید و پیشرفت‌های علمی جامعه را دارد. در واقع این ماده نگاه اولیه‌ای به رابطه میان حقوق بشر و علم بود.

وی ادامه داد: پس از تصویب میثاق حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی که در سال ۱۹۶۶ تصویب شد در خلال ماده ۱۵ به رابطه میان علم و حقوق بشر بیشتر پرداخته شده، وظایف دولت‌ها را در این خصوص شرح می‌دهد و حق بهره‌مندی از پیشرفت‌های علمی را به عنوان یک سند لازم‌الاجرا مطرح می‌کند.

رئیس انجمن ایرانی سازمان ملل متحد خاطر نشان کرد: متاسفانه امروزه توسعه به مفهوم حقوق بشر و زمینه‌های آن تفاوت بسیاری با گذشته پیدا کرده است و در حال حاضر رابطه میان علم و حقوق بشر بسیار کمرنگ شده و در مواقعی از بین رفته است.

دکتر مصفا گفت: علم و حقوق بشر می‌توانند خدمتگذار یکدیگر باشند و ما نمی‌توانیم دستاوردهای بشر و پیشرفت در حوزه‌های مختلف را نادیده بگیریم اما باید به این نکته نیز توجه شود که امروزه تکنولوژی به نقض حقوق بشر به خصوص در حوزه مخاصمات مسلحانه منجر شده است.

وی در بررسی حقوقی نقض حقوق بشر با پیشرفت علم افزود: ماده ۳ اعلامیه جهانی حقوق بشر که در رابطه با حق حیات صحبت می‌کند از نظر علمی در بسیاری از موارد از جمله عقیم سازی و تهدید حق حیات در برخی از مناطق با نقض حقوق بشر همراه بوده است.

رئیس انجمن ایرانی سازمان ملل متحد ادامه داد: همچنین در ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز حق تمامیت جسمی و روانی را مطرح می‌کند که این امر نیز امروز تحت تاثیر بسیاری از ابزارها مورد تهدید قرار گرفته است.

دکتر مصفا همچنین به ماده ۱۲ این اعلامیه اشاره کرد و اظهار داشت: این ماده حق زندگی خصوصی را برای بشر در نظر می‌گیرد که این ماده نیز با پیشرفت‌های الکترونیکی مخدوش شده است.

وی در ادامه نیز به نقض ماده‌های دیگر اعلامیه جهانی حقوق بشر از جمله ماده ۱۹ (حق آزادی بیان)، ماده ۲۵ (حق زندگی و بهره‌مندی مطلوب از امکانات آن) و ماده ۲۶ (توسعه اطلاعات و تکنولوژی) اشاره کرد.

رئیس انجمن ایرانی گفت: به نظر می‌رسد که این موضوع اکنون در دست بررسی جامعه جهانی است اما آشنایی دانشمندان با موازین حقوق بشر می‌تواند برای بهتر شدن وضعیت جامعه جهانی داشته باشد.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اجتماعی و فرهنگی جنگ جهانی جهان حقوق بشر نقض حقوق بشر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۹۱۷۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«تکنولوژی خط دروازه» مِنوی غیرممکن فوتبال ایران (+ جداول)

 از میان فناوری‌های نوین فوتبال و ابزار داوری، استقرار تکنولوژی خط دروازه در فوتبال ایران پروژه‌ای غیرممکن به نظر می‌رسد.

به گزارش تسنیم، در فوتبال ایران نبود امکانات داوری و اشتباهات رخ داده به همین سبب، باعث شده است همواره از سوی تیم‌های برنده، بازنده، کارشناسان داوری و حتی جامعه داوری انتقادهای تندی مطرح شود.

در کنار کمک داور ویدیویی؛ سیستم ارتباط رادیویی و تکنولوژی خط دروازه دیگر فناوری‌هایی هستند که در جهان به‌عنوان ابزار تکمیلی برای جبران اشتباه داوران مورد استفاده قرار می‌گیرند. اگر چه اشاره به واژه تکنولوژی در فوتبال ایران بیشتر مربوط به کمک داور ویدیویی است، اما هر از چند گاهی به راه افتادن جنجال، یادآوری می‌کند که تکنولوژی خط دروازه هم می‌تواند کمک حال باشد. برای مثال بازی‌های استقلال - مس رفسنجان، آلومینیوم - استقلال، پرسپولیس - گل‌گهر سیرجان و ... دارای صحنه‌ مشکوک روی خط دروازه بودند.

با این حال نبود تکنولوژی باعث شکل‌گیری بحث‌های فراوان میان کارشناسان، هواداران و اهالی فوتبال شده که بعضاً با بروز اختلاف هم همراه بوده است. فوتبال ایران برای دستیابی به موفقیت و طلسم‌شکنی در قهرمانی جام ملت‌های آسیا و پایان حسرت 51 ساله برای صعود به المپیک نیازمند کاهش حاشیه و بکارگیری ابزارهای نوین تکمیل‌کننده است، اما آیا همه این موارد و فناوری‌ها شدنی است؟

به همین بهانه سراغ بررسی هزینه‌ها و موارد موردنیاز استقرار تکنولوژی خط دروازه رفتیم، تا امکان نصب آن را بررسی کنیم. بکارگیری تکنولوژی خط دروازه نیازمند دریافت لایسنس (تأییدیه) است و این کار تنها از سوی چهار شرکت انجام می‌شود. سه شرکت آلمانی و یک شرکت انگلیسی ارائه‌کننده تکنولوژی خط دروازه هستند که با توجه به تحریم‌ها امکان مراوده با این شرکت‌ها وجود ندارد تا عملاً اولین چالش در این مسیر خودنمایی کند.

* تکنولوژی خط دروازه در کدام کشورها استفاده می‌شود؟

از این تکنولوژی در لیگ برتر انگلیس، لوشامپیونه فرانسه، سری A ایتالیا، اردویژه هلند و بوندس‌لیگای آلمان استفاده می‌شود و لالیگا، لیگ قهرمانان اروپا و لیگ آمریکا به دلیل هزینه‌های بالا از استقرار آن خودداری کرده‌اند. بعضی کشورها مانند اسکاتلند به‌صورت مشروط تنها در جام حذفی و سوپرجام از  فناوری مذکور استفاده می‌کنند. با این اوصاف باید پرسید هزینه استقرار آن چقدر است؟ در جدول زیر به این پرسش پاسخ داده شده است.

هزینه استقرار

با اینکه از قدیم گفته‌اند «بی‌مایه فطیر است»‌ اما استقرار تکنولوژی آنهم از نوع وارداتی بیشتر نشانه «هرکه بامش بیش، برفش بیش‌تر» است. در حالی که در میانه فصل بیست‌وسوم لیگ برتر به تازگی سیستم ارتباط رادیویی داوران تهیه شده است، روی هزینه‌های استقرار تکنولوژی خط دروازه متمرکز می‌شویم. سایت دانشگاه دوک کارولینا شمالی آمریکا هزینه‌های نصب اولیه را 260 هزار دلار و خدمات برای هر بازی را سه هزار و 900 دلار اعلام کرده است. 

با توجه به هزینه نصب اولیه و اینکه 16 تیم لیگ برتری از 14 ورزشگاه استفاده می‌کنند، بیش از 232 میلیارد تنها باید صرف هزینه استقرار اولیه برای تمام 16 تیم لیگ برتری شود. نباید فراموش کرد که شرکت‌های موردتأیید فیفا برای استفاده از تکنولوژی خط دروازه در هر بازی بیش از 249 میلیون تومان هزینه خدمات دریافت می‌کنند. در هر هفته لیگ برتر هشت مسابقه برگزار می‌شود با احتساب 30 مسابقه فصل همچنین با افزودن مسابقات جام حذفی تعداد بازی‌ها تا 280 مسابقه افزایش پیدا می‌کند.

طبق این محاسبه 16 تیم لیگ برتری باید مبلغی بیش از 69 میلیارد تومان برای هزینه خدمات در یک فصل بپردازند. بر این اساس با یک جمع ساده می‌توان گفت مجموع هزینه نصب اولیه و خدمات هر مسابقه برای 16 تیم لیگ برتری مبلغ 302 میلیارد و 848 میلیون تومان می‌شود که در شرایط اقتصادی فعلی فوتبال ایران بعید است چنین مبلغی صرف ورود تکنولوژی خط دروازه شود. از آنجایی که هزینه خدمات برای هر مسابقه اخذ می‌شود در صورت افزایش مبلغ ارز باید مبلغ بیشتری برای تبدیل نرخ ارز و تحویل آن به چهار شرکت ارائه‌دهنده خدمات پرداخت شود.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: ورود تجهیزات VAR به ورزشگاه آزادی (+عکس) تکنولوژی در فوتبال؛ شر لازم یا فرشته عدالت؟

دیگر خبرها

  • معبدی که ۱۲۰۰ سال قبل در دل کوه با ابزار و تکنولوژی تراشیده شده است + فیلم
  • ۱۷ آوریل، روز جهانی هموفیلی
  • باور به پوشالی ‎بودن هیمنه آمریکا در مردم نهادینه شده ‎است
  • معمای حیاتی تلسکوپ جیمزوب حل شد
  • نور مصنوعی رشد گیاه در ایران از راه رسید
  • روبرتو باجو: کنان ییلدیز را خیلی دوست دارم؛ فوتبال در سال‌های اخیر کاملا متفاوت شده
  • «تکنولوژی خط دروازه» مِنوی غیرممکن فوتبال ایران (+ جداول)
  • ایران مبتنی بر ماده ۵۱ منشور ملل متحد از حق دفاع خود استفاده کرده است
  • جام جهانی سنگنوردی| دارابیان با شکستن رکورد ماده سرعت ایران هم فینالیست نشد/ علیپور به مدال نرسید
  • جام جهانی سنگنوردی| دارابیان با شکستن رکورد ماده سرعت ایران هم فینالیست نشد