Web Analytics Made Easy - Statcounter

رقابت علمی کنز که به عنوان تشویقی برای مشارکت جوانان در فعالیت‌های علمی برگزار می‌شود امروز ۱۵ دانشمند جوان برتر خود را خواهد شناخت.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ظهر امروز نشست خبری آئین پایانی اولین دوره رقابت علمی کنز برگزار شد.

در این نشست سعید سهراب پور رئیس شورای داوری رقابت علمی کنز و استاد پیشکسوت دانشگاه صنعتی شریف بیان کرد: جایزه مصطفی (ص) که دو دوره تاکنون برگزار شده است دارای یکسری فعالیت‌های جنبی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: فعالیت‌های جنبی در راستای ترویج علم است از این رو رقابت علمی کنز با وجود اولین دوره بودن، اما استقبال نسبتا خوبی را شاهد بوده است.

سهراب پور با بیان اینکه برای رقابت علمی ۱۰۴۵ نفر از ۱۵ کشور دنیا آثاری را ارسال کرده اند، گفت: از این تعداد آثار ارسالی ۵۹۱ اثر در ۵ حوزه انتخابی از تمام کشور‌ها معین شد که به ترتیب حوزه سلامت ۱۵۲ اثر، حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات ۱۳۶ اثر، حوزه آب و محیط زیست ۱۵۴ اثر حوزه انرژی ۹۵ اثر و حوزه اقتصاد ۵۴ اثر بوده است.

رئیس شورای داوری رقابت علمی کنز با اشاره به داوری آثار عنوان کرد: طی فراخوان اعلام شد که دانشمندان، پژوهشگران، محققان زیر ۴۵ سال دستاورد علمی خود را در قالب فایل تصویری برای دبیرخانه رقابت علمی ارسال کنند از آنجایی که مسابقه در سطح بین المللی برگزار می‌شود فایل‌های تصویری باید به زبان انگلیسی یا با زیرنویس انگلیسی می‌بود.

وی ادامه داد: پس از ارسال آثار داوران از دانشگاه‌های علوم پزشکی و غیرعلوم پزشکی کشور آثار را طی دو مرحله بررسی کردند این داوران مبنا را بر این گذاشتند که طی فایل‌های تصویری ایده‌های کاربردی و مفید برای حل مسائل کشور‌های اسلامی ارائه شده باشد.

سهراب پور اظهار داشت: اواخر سال ۹۶ فراخوان دولت اول رقابت به ۵۷ کشور اسلامی ارسال شد که در نهایت ۱۵ کشور شامل ایران، عمان، مالزی، پاکستان، عراق، افغانستان، قزاقستان، مصر، نیجریه، سوریه، فلسطین، اردن، اندونزی، تونس و بنگلادش شرکت کردند.

به گفته وی ۱۸ اثر از کل آثار ارسالی مربوط به کشور پاکستان بوده است، اما برنده‌ها بیشتر به کشور مالزی تعلق دارند.

رئیس شورای داوری رقابت علمی کنز با اشاره به برگزاری اختتامیه بیان کرد: امروز در هر حوزه ۳ اثر را به عنوان برگزیده انتخاب خواهیم کرد (مجموعا ۱۵ اثر).

وی افزود: داوران به ۱۰ درصد کل آثار امتیاز عالی و ۶۰ درصد کل را امتیاز خوب اعطا کردند. ۷۰ درصد آثار ارسالی مربوط به آقایان و ۳۰ درصد مابقی به خانم‌ها تعلق دارد.

وی با بیان اینکه مخاطبان فراخوان دانشجویان، محققان و اساتید زیر ۴۵ سال بوده اند، توضیح داد: علاوه بر برگزیده انتخاب شدن ۱۵ اثر در تمام حوزه‌ها به بهترین اثر هر حوزه نشان کنز تعلق می‌گیرد. جالب است بدانید که آثار ارسالی مربوط به ۷۵۳ دانشجو و پژوهشگر و ۲۹۲ عضو هیئت علمی بوده است.

سهراب پور رقابت علمی کنز را برای تشویق جوانان به مشارکت در فعالیت‌های علمی و کاربردی دانست و افزود: بدون شک در دوره‌های آتی برگزاری رقابت علمی کنز شرکت کنندگان بیشتری به جمع ما اضافه خواهند شد، چون ایران در منطقه و بین کشور‌های اسلامی حرف اول را می‌زند و کشور‌های مختلف به چنین فعالیت‌هایی علاقه نشان می‌دهند.

وی تاکید کرد که برای فعالیت‌های جایزه مصطفی حتی یک ریال هم از دولت اخذ نشده است.

در ادامه نشست محمدحسین قمری، دبیر اجرایی رقابت علمی کنز توضیحات مختصری را درباره بنیاد علمی و فناوری مصطفی (ص) و فعالیت‌های جنبی آن ارائه کرد و گفت: بنیاد از سال گذشته با هدف جمع کردن و شناسایی دانشمندان جوان جهان اسلام رویدادی را طراحی و اجرا کرد که بدین منظور در ابتدا رویداد‌های مشابه سطح دنیا را بررسی کرده بود.

وی با بیان اینکه پس از بررسی‌ها در نهایت روش ویدئویی برای تدوین دستاورد‌های علمی انتخاب شده است، افزود: هدف رقابت علمی کنز توجه به مفاهیم آکادمیک و اختراع نیست بلکه کاربرد علم و اثرگذاری آن را مدنظر دارند لذا پس از طراحی رویداد کنز و بارگذاری سایت مرتبط به آن فراخوان رقابت را به ۲۵۰ موسسه، دانشگاه و مراکز تحقیقاتی ارسال کردیم و آثار را یکی پس از دیگری دریافت نمودیم.

سیدعلی عمرانی، رئیس کارگروه اجرایی جایزه مصطفی (ص) فرد دیگری بود که در این نشست به سخنرانی پرداخت و اظهار داشت: توسعه علم و فناوری در جهان اسلام از ماموریت‌های بنیاد است و این بنیاد تلاش دارد هم افزایی دانشمندان، اعضای هیئت علمی و جامعه علمی جهان اسلام را رقم زند.

وی ادامه داد: فعالیت‌های جانبی که در بنیاد پیگیری و اجرا می‌شوند توسط خیرین و واقفین و حتی نمایندگانی از کشور‌های مختلف توسعه داده می‌شوند.

به گفته عمرانی نمایندگانی که به شکل داوطلبانه با بنیاد همکاری دارند از کشور‌هایی همچون اردن، پاکستان، کنیا، عراق، عربستان، سنگاپور و ... هستند که مجموعا جامعه خادم المصطفی را تشکیل می‌دهند.  
وی در ادامه صحبت‌های خود به راه اندازی موزه هنر‌های مصطفی (ص) اشاره کرد و هدف را آشنا کردن جامعه با حوزه‌های علم و فناوری دانست.

عمرانی اظهار داشت: اساتید مختلفی از ایران و کشور‌های خارجی برای به نمایش درآوردن آثارشان در موزه هنر‌های مصطفی (ص) اعلام آمادگی کردند لذا امیدواریم بتوانیم با محوریت حضرت رسول (ص) گفتمان علم و فناوری را بیش از پیش گسترش دهیم.

رئیس کارگروه اجرایی جایزه مصطفی (ص) درباره مسابقه دانش آموزی نور که دوره سوم آن به اتمام رسید، توضیح داد: در قالب این مسابقه شاهد همکاری هفت کشور در جهان اسلام بودیم اختتامیه این مسابقه به زودی برگزار خواهد شد و پس از آن فراخوان دوره آتی اطلاع رسانی می‌شود.

وی ادامه داد: در ادامه مسابقه دانش آموزی نور قصد داریم به توانمندسازی دانش آموزان در حوزه خلاقیت و نوآوری بپردازیم از این رو برنامه‌های مختلفی را در دست داریم.

عمرانی درباره حوزه دانشجویی نیز گفت: رقابت علمی کنز اولین اتفاقی بود که در حوزه حل مسئله کشور‌ها راه اندازی شد و در حوزه دانشجویی و جوانان زیر ۴۵ سال برگزار شد.

وی همچنین به ارائه فرصت‌های تحقیقاتی و مطالعاتی و تقاضای ۸۰۰ نفر از کشور‌های مختلفی مثل عراق، لبنان، ترکیه، سودان، فلسطین، ایران، مصر و ... اشاره کرد و گفت: فرصت مطالعاتی فرصت خوبی بود که دانشمندان جوان بتوانند در کنار برجستگان علمی در سطحی بالاتر از استاندارد‌های دنیا کار‌های علمی و تحقیقاتی خود را پیش ببرند ما در حال توسعه چنین فعالیت‌هایی هستیم و با بنیاد ملی نخبگان توافق کردیم تا حمایت‌هایی را داشته باشند که افراد بیشتری از جامعه علمی به این فرصت‌ها اعزام شوند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: رقابت علمی کنز جایزه مصطفی نشست خبری سهراب پور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۹۲۰۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیروی جوان کیفیت جمعیت هر کشور را معرفی می‌کند

به گزارش خبرنگار مهر، موضوع جمعیت امروزه یکی از حساس ترین و چالشی ترین موضوعات کشور است که آینده نه چندان دور کشور را تحت تاثیر قرار می دهد و اگر کنشگران و مسؤولین دیر از خواب بیدار شوند ضربات جبران ناپذیری بر ایران اسلامی مان وارد خواهد شد. همانگونه که می دانید جمعیت جوان یکی از مولفه های قدرت هر کشوری است که چرخ صنعت، اقتصاد سیاست، امنیت و علم را می چرخاند. چیزی که در آینده هر کشوری مهم است در وهله اول کمیت جمعیت نیست بلکه کیفیت جمعیت است به بیان دیگر نیروی جوان هر کشور، کیفیت جمعیت آن کشور را معرفی می کند.

امروز حدوداً ۱۳ درصد جمعیت کشور ما را سالمندان تشکیل می دهند و طبق سناریوهای موجود در سال ۱۴۳۰ حدود ۵۰ درصد یعنی نیمی از جامعه را افراد سالمند تشکیل می دهند که برای هیچ کشوری فاجعه ای بزرگتر از این قابل تصور نیست!

در اولین نشست برخط سری جلسات ایده پردازی با موضوع فرصت‌های هفته جمعیت که توسط بنیاد فرهنگی خاتم الاوصیا، با حضور حجت الاسلام رسول ساکی دبیر مجمع فعالان جمعیت کشور و حجت الاسلام محمد مجید دایی دایی، ایده‌پرداز و طراح سامانه دعوت برگزار شد، جلوگیری از اسقاط جنین و آگاه سازی در مورد مشکلات پزشکی و روحی و شرعی این عمل قبیح، درمان و جلوگیری از ناباروری و تاکید بر سلامت تغذیه، جلوگیری از تاخیر در بارداری که ناباروری ثانویه را ایجاد میکند، آگاه سازی در حوزه مضرات و مشکلات تک فرزندی، ترغیب جوانان در حوزه ازدواج، تقبیح سبک زندگی بی فرزندی و ارتقا هویت و حمایت اجتماعی از خانواده های خوش جمعیت یا با شکوه نظام مسائل حوزه جمعیت مطرح شدند.

امروز با فرصت محدودی که تا بسته شدن پنجره جمعیتی داریم موظفیم گام به گام در راه این نظام مسایل تلاش کنیم. نمونه ای از طرح ها و ایده های قابل اجرا در حوزه جمعیت که حاصل هم اندیشی بسیاری از کنشگران فعال این حوزه بوده توسط شبکه شاپرک تهیه شده و در اختیار فعالان فرهنگی کشور قرار داده شده است.

مشروح این‌گزارش در ادامه می‌آید؛

۱. راه اندازی خبرگزاری جوانی جمعیت

۲. راه‌اندازی درمانگاه طب سنتی ناباروری

۳. اهدای لوح به سازمان‌های دوستدار جمعیت

۴. راه‌اندازی موسسه دیده بان قانون جوانی جمعیت

۵. ساخت موشن گرافی‌های مرتبط با حوزه جمعیت

۶. جشنواره فیلم کوتاه با موضوع جمعیت

۷. برگزاری دوره‌های آموزشی مرتبط با نظام مسائل ذکر شده

۸. راه‌اندازی باشگاه همسران جوان

۹. ساخت سرودهای دانش‌آموزی با موضوعات فرزند بیشتر، زندگی شادتر

۱۰. طراحی و توزیع کاراکتر خانواده های شاد و خوش فرزند

۱۱. پخش مستند "خونریزی" برای آگاهسازی افکار عمومی در حوزه سقط جنین

۱۲. توزیع بروشورهای مرتبط با حوزه جمعیت در نماز جمعه‌ها و مراسم‌های گوناگون

۱۳. تولید بروشورهایی با موضوع پیشنهاد به مدیران برای حمایت از فرزندآوری کارکنانشان

۱۴. تولید سررسید جمعیتی که پیوست جمعیتی هر مناسبت در آن وجود داشته باشد

۱۵. پویش نذرهای مادرانه (اهدا جوراب‌های نوزادی به خانمها به همراه نوشته ای احساسی)

۱۶. راه‌اندازی خیریه حمایت از زوج‌های نابارور

۱۷. تولید کتاب قصه‌های کودکان در حوزه برادر / خواهرخواهی

۱۸. راه اندازی جشن همدم در مدارس (تجلیل از دانش آموزانی که به تازگی صاحب خواهر و یا برادر شده‌اند)

۱۹. ارتباط با انجمن اولیا و مربیان مدارس و برگزاری کارگاه برای آنها

۲۰. برگزاری کارگاه ویژه مشاوران و روانشناسان

۲۱. برگزاری کارگاه ویژه ماماها و پزشکان زنان

۲۲. پویش قربانی ماهانه ویژه مادران باردار

۲۳. راه اندازی گروه سرود هزار نفری از دانش آموزان با موضوعات نظام مسائل ذکر شده

۲۴. تولید بازی‌های فکری با موضوع جمعیت

۲۵. برپایی نمایشگاه‌های مرتبط با حوزه جمعیت در ادارات و سازمان‌ها

۲۶. چاپ کتابچه قانون جوانی جمعیت برای مدیران و نخبگان

۲۷. تولید پیوست رسانه ای قانون جوانی جمعیت

۲۸. راه‌اندازی موکب‌های مادر و کودک در مناسبت‌های مختلف در سطح شهر

۲۹. تولید نقشه راه برای ارگان‌ها و نهادها در حوزه جمعیت

۳۰. تولید محتوای آموزشی متنوع برای تدریس در بین مخاطبان مختلف

۳۱. تولید محتوا در فضای مجازی (عکسنوشت / استیکر / یادداشت / …)

۳۲. راه‌اندازی مرکز جامع تولید محتوا در فضای مجازی با موضوع جمعیت

۳۳. اجرای دیوار نگاره‌های مختلف در فضای شهری

۳۴. برگزاری مسابقه عکس با موضوع جمعیت

۳۵. راه اندازی جشنواره کاریکاتور با موضوع جمعیت

۳۶. راه‌اندازی کارگاه تولید پوستر با موضوع جمعیت

۳۷. شناسایی و تقدیر از خانواده‌های باشکوه

۳۸. اجرای طرح موسات مادری در مساجد هیئت‌ها و کانون‌های فرهنگی

۳۹. راه‌اندازی رادیو جمعیت

۴۰. تولید مجموعه پادکست‌های روایت‌های مادرانه

۴۱. تولید برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی با موضوعات نظام مسائل ذکر شده

۴۲. جمع آوری و انتشار لیست پزشکان دوستدار جنین (مخالفان سقط و حامی فرزند آوری*)

۴۳. تولید کلیپ‌های چالشی در سطح شهر با موضوع جمعیت جهت ارائه در فضای مجازی

۴۴. راه‌اندازی میزهای مشاوره در نماز جمعه و مکان‌های پر جمعیت

۴۵. طرح به عشق مادری (سرکشی به زایشگاه‌ها و اهدای بسته به تازه مادران در مناسبت های مختلف)

۴۶. راه‌اندازی کارگاه مشاوره درمان ناباروری با طب سنتی

۴۷. بیمه فرهنگی خانواده‌های فرزنددار شده

۴۸. تولید محتوا در حوزه های افزایش رزق و روزی

۴۹. راه‌اندازی مرکز جامع مشاوره فرزندآوری

۵۰. راه‌اندازی سامانه اجاره رایگان خانه به زوج‌های جوان به شرط فرزندآوری

۵۱. برگزاری جشن‌های شاد در هفته جمعیت با حضور خانواده های خوش جمعیت

۵۲. اجرای طرح روز شاد در مدارس (روز همراهی با خواهر و برادر در مدرسه)

۵۳. برگزار جشن مامان اولی‌ها

۵۴. جشن سرمایه های زندگب (برگزاری جشن پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها همراه با نوه‌هایشان)

۵۵. اجرای طرح هر محله یک کنشگر جمعیت

۵۶. نشست آموزشی با رابطین بهداشت و بهورزهای شهرستان‌ها و روستاها

۵۷. جذب خیرین سرمایه گذار در حوزه راه اندازی کارخانه پوشک اقتصادی

۵۸. جذب خیرین سرمایه گذار در حوزه تولید شیرخشک اقتصادی

۵۹. اهدا بن خرید پوشک و شیرخشک به خانواده های تازه فرزند دار شده به وسیله خیرین

۶۰. توزیع مستمر بلیط رایگان یا نیم بها برای بازدید از مکان های گردشگری مختص خانواده های با سه فرزند و بیشتر

۶۱. تولید لالایی های مادرانه با موضوع "فرزند بیشتر زندگی شادتر"

۶۲. تولید شعرهای کودکانه با موضوع "ما برکت خونه ایم"

۶۳. راه اندازی باغ زندگی توسط شهرداری ها (پدر و مادر ها به اسم نوزاد تازه به دنیا آمده شان یک درخت شناسنامه دار آنجا میکارند)

۶۴. طرح پدر محله (نوشتن نامه محبت آمیز توسط روحانی محله برای خانواده های تازه فرزنددار شده)

۶۵. برگزاری مسابقه بهترین خاطره مادر و فرزندی یا پدر و فرزندی

۶۶. راه اندازی صندوق قرض الحسنه خانوادگی یا محله ای ویژه خانواده های خوش جمعیت

۶۷. برگزاری مسابقه کتابخوانی از کتابهای مرتبط با این حوزه مانند کتاب ایران جوان بمان یا کتاب مثبت سه یا...

۶۸. تولید دوره های ضمن خدمت با موضوعات مرتبط با نظام مسائل جمعیت ویژه کارکنان ادارات

۶۹. تقدیر از خانواده های خوش جمعیت و با شکوه در مراسم های مختلف

۷۰. امضا تفاهم نامه با مراکز مختلف فرهنگی، آموزشی، تفریحی، گردشگری در حوزه خدمات به خانواده های با شکوه

۷۱. برگزاری مسابقه باموضوع بهترین و زیباترین تجربه ها و خاطرات خوب فرزندآوری

۷۲. دیوار نویسی آیات قرآن در مورد رزق و روزی

۷۳. برگزاری کارگاه تغذیه و طب اسلامی برای تسریع در فرزندآوری و نیز داشتن فرزندان چند قلو

۷۴. برپایی جشنواره تئاترهای خیابانی با موضوع معایب تک فرزندی

۷۵. تولید کتاب های داستان و رمان با موضوع خانواده های شاد پرجمعیت و یا مشکلات خانواده های تک فرزند

۷۶. تولید کتاب تجربه گران اسقاط جنین و مشکلات و بلاهایی که پس از اسقاط بر سر آنها آمده

۷۷. راه اندازی پویش چهره به چهره ویژه کنشگران حوزه جمعیت

۷۸. پویش سهم من در ایران جوان (اجاره مسکن با قیمت پایین تر به شرط فرزند دار شدن)

۷۹. نصب پوسترهای عواقب اسقاط جنین و مضرات تک فرزندی در مطب های پزشکان و نانوایی ها

۸۰. برگزاری کارگاه تغذیه ناسالم و اثرات آن بر ناباروری

۸۱. تقدیر از مادر دانشجوها و مادر طلبه ها

۸۲. توجیه روسای دانشگاه ها مبنی بر اولویت در اختیار گذاشتن خوابگاه های متاهلین به دانشجویان مقطع کاردانی و کارشناسی

۸۳. تدوین پیوست جمعیتی طرح ها در مناسبت های مختلف

۸۴. برگزاری مراسم تقدیر از مامان مهندس ها و مامان دکتر ها

۸۵. برگزاری مسابقه نقاشی ویژه کودکان با موضوع "برادران و خواهران من"

۸۶. برگزاری جشن شاد " گل غلتان" ویژه نوزادان تازه به دنیا آمده

۸۷. توجیه و آموزش مربیان مهد کودک در حوزه تحریک برادر / خواهر خواهی کودکان

۸۸. برگزاری جشن های بزرگ برادر خواهری

۸۹. مطالبه از سازمان اوقاف برای در اختیار گذاشتن خانه های اوقافی به زوج های جوان به شرط فرزندآوری

۹۰. توجیه زوجین جوان در آموزشهای قبل از ازدواج در مورد عواقب پزشکی و روحی و شرعی سقط جنین و همچنین در مورد عواقب تاخیر در بارداری که موجب ناباروری ثانویه میشود

۹۱. توجیه ائمه جمعه برای اختصاص یک خطبه در حوزه موضوعات مرتبط با جمعیت

۹۲. تشویق پزشکانی که حامی فرزندآوری بیشتر هستند در رسانه ها

کشور ما متاسفانه بیش از ۳۰ سال به صورت مداوم در حوزه های ضد جمعیتی کار کرده است و توقع یک شبه درست شدن این سیاستها و این جریان فکری، کاری عبث است؛ بلکه باید با ایمان قوی به نصرت الهی و توکل به او در میدان آگاه سازی و جریانسازی فرهنگی گام نهاد تا ان شالله بتوانیم گامی متقن در این زمینه برداریم و لبخند رضایت حضرت ولیعصر (ارواحنا فداه) را به لبان مبارکشان بنشانیم.

کد خبر 6098014 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • ۱۱۷ نفر در ۲ دوره المپیاد علمی دانشجویی برگزیده شدند
  • مشارکت دانشگاه‌های تهران در اجرای دوازدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویی
  • مشارکت مردم در حوادث با هلال‌احمر بی‌نظیر است / فعالیت ۳ میلیون داوطلب
  • ایران جزو کشور‌های شناخته شده دنیا در درمان ناباروری
  • دختران کردستان نایب قهرمان رقابت‌های وزنه‌برداری جوانان ایران شدند
  • جزئیات فعالیت ۴ کارگروه تخصصی اجلاس سراسری معماری و شهرسازی
  • بوکسور ارومیه‌ای قهرمان مسابقات جوانان آسیا شد
  • ضعف در سرآمدسازی حوزه دینی برای کشور و استان البرز
  • نیروی جوان کیفیت جمعیت هر کشور را معرفی می‌کند
  • فارس قهرمان راگبی جوانان کشور شد