Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛  زمانی که صحبت از بیماری‌ می‌شود ذهن‌مان به سمت بیماری‌هایی چون بیماری‌های قلبی،‌ سرماخوردگی، دل درد، دندان درد  و غیره می‌رود، غافل از اینکه برخی بیماری‌های ناشناخته‌ای دیگر هستند که بر اثر عواملی مختلف رخ می‌دهند، بیماری‌هایی که شما حتی اسمی از آنها نمی‌دانید!

در این بخش به معرفی برخی از بیماری‌های جهان می‌پردازیم تا در صورت مواجهه با آن اطلاعات داشته باشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنتروپیون (ENTROPION) جزو دسته‌اى از بيماری‌های چشمی است كه معمولاً بر اثر برگشت پلک به طرف داخل ایجاد می‌شود؛ در شرایط طبیعی ارتباطی پیچیده‌ میان قلاب لیگمان و شبکه عضلانی چشم وجود دارد که این ارتباط باعث باز و بسته شدن پلک  می‌شود؛ زمانی که لبه‌های پلک به صورت غیرطبیعی قرار می‌گیرند کره چشم ناهمجوار شده و وضعیتی غیرطبیعی به خود می‌گیرد؛ همجوار‌ی کره چشم با لبه‌های آن برای  حفظ سطح چشم و جلوگیری از خشکی آن امری حیاتی است.

بیشتر بخوانید: ساییدگی مژه های چشم را جدی بگیر

زمانی که این همجواری در چشم وجود داشته باشد خروج اشک از سیستم نازولاکریمال به واسطه پمپ اشکی که در یک پلک سالم وجود دارد، تسهیل می‌شود؛ درک صحیح آناتومی پلک تحتانی جهت تشخیص وضعیت غیرطبیعی و درمان مناسب با توجه به زمینه پاتولوژ‌ی اساسی است.

پلک از 2 لایه قدامی و خلفی تشکیل شده است؛ لایه قدامی از پوست نازک و عضله اوربیکولاریس تشکیل شده و لایه خلفی که کار حمایت ساختمانی اصلی پلک را بر عهده دارد، از صفحه تارس و ملتحمه پلکی شکل گرفته است؛ در این بین عضله اوربیکولاریس امتداد دهنده اصلی پلک فوقانی و تحتانی روی کره چشم است.

علائم بیماری آنتروپیون چیست؟

این بیماری علائمی بسیار دارد که چسبندگی پلک‌ها، تولید چرک، چسبندگی مژه‌ها، التهاب چشم ، تورم، قرمزی، درد و اشک‌ریزی از جمله آن‌هاست، این موارد اغلب در اثر ساییده شدن پلکِ به داخل چرخیده و مژه‌ها با قرنیه ایجاد می‌شود و اگر این بیماری در مراحل اولیه تحت درمان قرار نگیرد ممکن است به زخم شدن قرنیه و کوری دایمی منجر شود.

بیشتر بخوانید: بیماری‌ای که با شوره سر سراغتان می‌آید

آنتروپیون به چه علت رخ می‌دهد؟

 موارد زیادی باعث بروز این بیماری می‌شود که سست شدن بافت حمایت کننده از پلک اصلی‌ترین علت آن است، همچنین کشیده شدن عضلات پلک به سمت داخل، التهاب مزمن چشم هم باعث بروز این بیماری می‌شود که باعث ایجاد بافت جوشگاهی در پلک می‌شود.

بطور کلی در جهان میزان آنتروپیون پلک تحتانی بیشتر است، اما در ایران به علت وجود بیماری تراخم آنتروپیون پلک فوقانی از شیوعی بیشتر برخوردار است .

آنتروپیون به سه دسته تقسیم می‌شود آنتروپیون مادرزادی، آنتروپیون عودکننده یا آنتروپیون اسپاستیک و آنتروپیون سیکاتریکال که بیشترین درصد آنتروپیون در رده سنی (۴۷-۶۹ سال) و از نوع سیکاتریکال است.

 درمان آنتروپیون

همیشه درمان‌های حفاظتی و حمایتی شامل نرم‌کننده‌ها جز اولین اقدامات درمانی است؛ درمان‌هایی مختلف برای آنتروپیون وجود دارد که در بعضی از موارد بدون درمان و فقط با استفاده از اشک مصنوعی و قطره آنتی بیوتیک بهبود می‌یابند اما در برخی موارد نیاز به عمل جراحی است؛ جراحی آنتروپیون عوارضی بالا دارد که از شایع‌ترین آن می‌توان به عدم ترمیم پلک، عفونت پلک و خونریزی و کراتیت قرنیه اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: دلایل قرمزی و خارش پلک چیست؟

 یکی از عوارض این جراحی شل شدگی عرضی و سفت کردن پلک تحتانی است، میزان کشیدگی به سمت خارج و بالا در معاینه نشان دهنده تاثیر روش‌های سفت و محکم کردن پلک است؛ یکی از درمان‌های اصلی و اساسی اکتروپيون انجام روش Tarsal Strip است که در ابتدا آندرسون آن را معرفی کرد که در آن جهت اصلاح شلی تاندون کانتال خارجی پلک، تارسال استريپ هم انجام می‌شود.

آکتروپیون فلجی نوعی از این بیماری است که در آن فلج عصب هفتم منجر به از بین رفتن عضله اوربیکولاریس و شلی پلک می‌شود؛ اختلال سطح چشم در این بیماری در اثر بسته نشدن پلک‌ها رخ می‌دهد، در صورتی که این بیماری یک رفلکس شدید باشد بیماران از ریزش اشک ثانویه به عملکرد ضعیف پمپ خروج اشک در اثر عدم انقباض عضله اوربیکولاریس شاکی هستند.

علامت اصلی بیماری چیست؟

درمان بر اساس علایم بیمار صورت می‌گیرد، اگر اشک ریزش Medial علامت اصلی باشد، محکم کردن پلک تحتانی و روش و لوله گذاری سیلیکون سیستم اشکی انجام می‌شود؛ Spindle کراتوپاتی به علت تاخیر در بسته شدن چشم ناشی از فلجی لگوفتالموس رخ می‌دهد که در آن با گذاشتن وزنه در پلک فوقانی و یا رسس رترکتور درمان می‌شود، باید به بیمار توضیح داده شود که درمان‌های جراحی دایمی نبوده و ممکن است عود داشته باشند که ثانویه به نقص  عضله اوربیکولاریس است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۹۶۴۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پلمب ۵ مطب غیرمجاز دندانپزشکی و زیبایی زیرزمینی در تبریز

 احمدیان اظهار کرد: طی هفته گذشته در ادامه روند بازدید‌های نظارتی کارشناسان نظارت معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز در جهت برخورد با مراکز غیرمجاز و مداخله در امور درمان پنج مرکز غیرمجاز در سطح استان پلمب شد.

وی ادامه داد: در طی یک هفته گذشته با پیگیری و تلاش کارشناسان نظارت بر درمان دانشگاه، همکاری دادستانی عمومی و انقلاب استان، پلیس اماکن استان و پس از حصول اطمینان از صحت موضوع از طریق پایش عملکردی و حضور در مکان مذکور و بررسی‌های لازم و محرز شدن غیر قانونی و غیر مجاز بودن فعالیت چهار مطب دندانپزشکی قلابی و غیر مجاز به دلیل دخالت در امر دندانپزشکی و درمانی در سطح شهر تبریز و یک مرکز زیبایی نیز که به‌ صورت زیر زمینی تزریق ژل و بوتاکس انجام می‌داد پس از طی مراحل قانونی پملب شدند و پس از پلمب فعالیت غیرمجاز این مراکز مدارک موجود به مقامات قضایی همچنین دفتر حقوقی دانشگاه ارائه شد.

 احمدیان با بیان اینکه یکی از وظایف حوزه معاونت درمان حفظ سلامت آحاد جامعه است افزود: معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز مصمم به برخورد جدی با متخلفان در حوزه ارائه خدمات درمانی است و با متخلفان بدون اغماض برخورد خواهد شد.
 
وی از مردم خواست ضمن خودداری از مراجعه به واحد‌ها و موسسات غیرمجاز درمانی هرگونه تخلف یا دخالت غیرمجاز افراد فاقد صلاحیت در امر درمان را از طریق سامانه ۱۹۰ اطلاع دهند.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • مرکز متخلف خدمات زیبایی در خرمشهر مهروموم شد
  • چرا ایرانی‌ها بیشتر سنگ کلیه می‌گیرند؟/ شایع‌ ترین بیماری های اورولوژی در کشور
  • یک مرکز غیرمجاز ارائه خدمات زیبایی در خرمشهر پلمب شد
  • پلمب ۵ مطب غیرمجاز دندانپزشکی و زیبایی زیرزمینی در تبریز
  • چرا ایرانی‌ها بیشتر سنگ کلیه می گیرند؟
  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • پلمب یک مرکز غیرمجاز خدمات زیبایی در سمنان
  • در اکثر خانواده‌های ایرانی یک مورد ابتلا به سرطان دیده می‌شود | ابتلای مردان به این سرطان بیشتر شده است
  • رایج‌ترین علائم ام اس را بشناسید
  • ریشه‌کن شدن یبوست با این ماده غذایی | دلایل یبوست را بشناسید