Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-24@16:53:17 GMT

تاج صنعت دفاعی جمهوری اسلامی ایران را بشناسیم

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۴۹۸۸۶۷

تاج صنعت دفاعی جمهوری اسلامی ایران را بشناسیم

قدرت موشکی ایران یکی از دستاورد‌های بزرگ جمهوری اسلامی در عرصه فناوری‌های نظامی و قدرت دفاعی کشور است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، قدرت موشکی ایران اکنون یکی از دستاورد‌های بزرگ جمهوری اسلامی در عرصه فناوری‌های نظامی و قدرت دفاعی کشور است که نقطه شروع این پیشرفت را می‌توان دوران جنگ تحمیلی و محاصره همه جانبه در آن زمان توسط سایر کشور‌ها دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروز با تکیه بر توانمندی داخلی و استفاده حداکثری از ظرفیت‌های موجود در فواصل زمانی کوتاه، موشک‌های جدید و مدرنی توسط نیرو‌های مسلح کشور رونمایی می‌شود که با معرفی هرکدام از آن‌ها دشمنان از پیشرفت ایران در عرصه دفاعی عصبانی‌تر شده و توانایی جمهوری اسلامی در عرصه دفاعی نمایان‌تر می‌شود.

 در شرایطی که قدرت نظامی بازدارنده ایران و توان مقابله کشور با هر گونه تهدید نظامی این روزها محور بحث روز است، بررسی تکنولوژی موشک‌های ایران نشان می دهد که برد این موشک ها به دورترین نقاط اروپا و بیش از 70 درصد آسیا می رسد و این توان دفاعی باعث نا امیدی دشمنان در حمله نظامی به خاک و تاسیسات حیاتی کشورمان شده است.

یکی از موثرترین سلاح‌ها در میدان‌های نبرد که توانایی ضربات سنگین و مهلک در زمین، هوا و دریا را دارند موشک‌ها هستند و یکی از اعضای این خانواده موشک‌های بالستیک هستند.

موشک بالستیک نوعی موشک است که بخش اعظمی از مسیر خود را به صورت منحنی و یا به شکل توپ طی می‌کند. مهم‌‌ترین مولفه موشک‌های بالستیک، پیشرانه آنهاست که میزان برد را مشخص می‌کند. موشک های بالستیک می‌توانند بردی از 150 تا 5 هزار کیلومتر داشته باشند، نمونه‌های برد بلند این موشک‌ها توانایی خروج از جو را دارد که پس از رسیدن به ارتفاع مناسب با سقوط آزاد و با هدایت صحیح به داخل جو بازمی‌گردند.

تقسیم بندی موشک‌های بالستیک براساس برد آن‌ها انجام می‌شود. مهم‌‌ترین مولفه موشک‌های بالستیک پیشرانه آن است که میزان برد را مشخص می‌کند که می‌تواند بردی از 150 تا 5 هزار کیلومتر داشته باشد، نمونه‌های برد بلند این موشک‌ها توانایی خروج از جو را دارد که پس از رسیدن به ارتفاع مناسب با سقوط آزاد و با هدایت صحیح به داخل جو بازمی‌گردند.

موشک عاشورا

آذرماه سال 87 بود که سردار سرتیپ پاسدار مصطفی محمد نجار وزیر وقت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح کشورمان طی خبری اعلام کرد از موشکی رونمایی می شود که در حدود ۲۰۰۰ کیلومتر برد دارد.  نجار گفت که جمهوری اسلامی ایران قصد حمله به هیچ کشوری را ندارد و هرگز هم دست به این کار نخواهد زد، اما اگر کسی بخواهد به ایران حمله کند با پاسخ سخت نیروهای مسلح مواجه خواهد شد.

وی در ادامه سخنان خود، ساخت موشک عاشورا را باعث افتخار نیروهای مسلح دانسته و عنوان کرد که این موشک از ساخته های صنایع موشکی ایران بوده و نشان از خودکفایی ما در صنعت دفاعی دارد.

موشک عاشورا از موشک های بالستیک میان برد است که به همراه موشک هایی نظیر شهاب 3، فجر3 و قدر 110 در این رده قرار می گیرند. موشک عاشورا را تاج صنعت دفاعی ایران لقب داده اند. موشک عاشورا از نظر برد نمونه ارتقاء یافته موشک شهاب -3 است که با افزایش 500 کیلومتری برد نسبت به شهاب-3، در حدود 2500 کیلومتر برد دارد.

سرعت، از مهم‌ترین فاکتورهایی است که در ساخت موشک‌ها به آن توجه می‌شود؛ سرعت از دو زاویه در موشک اهمیت دارد؛ یکی از آنها زمان آماده سازی برای شلیک می‌باشد که  از اهمیت زیادی در رزم نظامی برخوردار است؛ گاه در جنگ‌ها شرایطی بوجود می‌آید که موشک‌ها باید به سرعت آماده شلیک شوند؛زمان آماده سازی موشک عاشورا برای شلیک نیز بسیار اندک ارزیابی شده است.

سرعت پرواز تا هدف، معیار دیگری از قدرت موشک‌هاست. عاشورا دارای موتور دو مرحله‌ای است که به کمک سوخت جامد، دارای سرعت ۶ ماخ ( حدود هشت کیلومتر در ثانیه) است. سرعت مافوق صوت، باعث کاهش مقدار زمان مورد هدف قراردادن اهداف دشمن وافزایش دقت موشک می‌گردد و این امکان را به موشک عاشورا می‌دهد که حرکت خود را تا هدف، بدون آنکه رادار‌ها آن‌را شناسایی کند، ادامه داده و بر سیستم‌های ضد موشکی دشمن فائق آید.

هفته نامه گلوبال سکیوریتی در گزارش خود درباره موشک عاشورا نوشت که این موشک با قطر 1.2 تا 1.4 متری از تعداد زیادی بمبلِت ها تشکیل شده و کلاهک آن وزنی در حدود 750 کیلوگرم دارد و کلاهکی با این وزن قدرت تخریب این موشک را افزایش داده است. ارتفاع این موشک در حدود 19 تا 23 متر بوده و روند طراحی، تحقیق و توسعه موشک عاشورا توسط صنایع شهید باقری و در گروه صنعتی صنام (گروه ۱۴۰) زیرمجموعه صنایع دفاع انجام شده است.  

زمانی که  آزمایش موشک عاشورا با موفقیت انجام و توسط وزارت دفاع اعلام شد، واشنگتن و تل آویو در واکنش  به آزمایش این موشک اعلام کردند؛ موشک جدید ایران قادر است با این موشک اهداف آمریکایی در شرق اروپا و خاک رژیم صهیونیستی را با خاک یکسان کرده و در محل برخورد ویرانی گسترده‌ای را ایجاد کند؛ بنابراین ساخت و آزمایش چنین موشکی هشداری آشکار به کشورها و دولت های متخاصم منطقه ای است.

وزارت دفاع آمریکا در گزارش سال 2012 خود به بررسی موشک های ساخت ایران پرداخته و درباره موشک های ساخت ایران گفته است؛ ایران با هدف ارتقاء برد و سرعت موشک های بالستیک خود، گونه ای از موشک شهاب 3 با برد 2000 کیلومتر به نام " عاشورا " را طراحی و تولید کرده است. ایران درصدد است تا غیر از ارتقاء کمیت و قدرت تخریب، دقت موشک های فعلی خود را نیز افزایش داده و قراراست تا از نوعی سرهای جنگی استفاده کند که حاوی بمبلِت ها(بمب های کوچک) است.

هفته نامه دفاعی جین هم در گزارش خود درباره موشک عاشورا نوشت که ایران کار بر روی ارتقاء موشک های بالستیک خود به خصوص گونه ای از موشک شهاب 3 با برد بیش از 2000 کیلومتر به نام " عاشورا " را ادامه داده است. عوزی روبین، رئیس سابق سازمان دفاع موشکی اسرائیل به نشریه جینز دیفنس گفته که اگر اطلاعاتی که در مورد موشک عاشورا به دست آمده دقیق باشد، ساخت این موشک نقطه عطف مهمی در برنامه موشکی ایران است.

 موفقیت دانشمندان و طراحان ایرانی امروزه به همگان ثابت شده است و اکنون شاهد این هستیم که ایران در بسیاری از زمینه‌ها خودکفا شده است. اعمال تحریم‌های خصمانه علیه کشورمان نیز نتوانست کاری از پیش ببرد و تهران توانست یکه و تنها راه خود را در حوزه دفاعی ادامه دهد.

کشور ما طی سال‌های اخیر توانسته‌  است طیف‌ متنوعی از موشک‌های بالستیک با ویژگی‌های متفاوت برای مقابله با انواع تهدیدات را طراحی و تولید کند که به همین سبب به یکی از قدرت‌های موشکی جهان و منطقه غرب آسیا تبدیل شده است. توانمندی نظامی و دفاعی کشور، بدون شک یکی از مهم ‏ترین محورهای راهبرد نظامی جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با تهدیدات است. همینطور بر اساس مولفه‌های قدرت، توان موشکی به عنوان یکی از مهم ترین عامل بازدارنده تهاجم نظامی قرار دارد که کشور ما به خوبی از آن برخوردار است.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۹۸۸۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران قدرتی منطقه‌ای است که به تدریج به قدرت جهانی تبدیل خواهد شد

علیرضا تقوی نیا کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به تغییر معادلات بین المللی بعد از عملیات وعده صادق گفت: ایران با انجام عملیات وعده صادق چند کار مهم انجام داد ابتدا اینکه به تهدیدات خود مهر اعتبار زد؛ همان تهدیداتی را عملیاتی کرد که بسیاری گمان می‌کردند هرگز عملیاتی نخواهد شد. نکته دوم اینکه جمهوری اسلامی به یک رژیم دارای سلاح اتمی حمله کرد؛ آنهم در این حجم که بسیار مهم است و آنهایی که باید پیام این حمله را می‌گرفتند گرفتند.

وی ادامه داد: نکته بعد این که جمهوری اسلامی ایران تنها دولتی است که می‌تواند اینگونه علیه این کشور‌ها وارد عمل شود. هیچ دولتی چنین قدرتی ندارد و حتی شاهدیم که ترکیه به عنوان همسایه ما به آمریکا پایگاه نظامی داده است.وزن و جایگاه ایران با این حمله اثبات شد که جمهوری اسلامی ایران دارای بهترین سامانه‌های پدافندی است که میتواند بر مجهز‌ترین سامانه‌های پدافندی دنیا موثر باشد و کشور‌هایی مانند آمریکا، انگلیس و فرانسه به کمک اسرائیل می‌آیند تا بتواند موشک‌های ایرانی را رهگیری کند با این وجود بسیاری از این پرتاب‌ها از سامانه‌های پدافندی عبور کردند.

وعده صادق وزن و جایگاه ایران را در معادلات بین المللی افزایش داد

تقوی نیا افزود: همچنین بسیاری در داخل این موضوع را مطرح می‌کردند که حملات اسرائیل اقدامی است که به وسیه آن ایران را به جنگ بکشاند و اگر ما پاسخ دهیم در اصل خواست اسرائیل محقق می‌شود و پس از آن هم آمریکا وارد می‌شود در حالی که این حمله نشان داد نه اسرائیل توان جنگ با ایران را دارد و نه آمریکا تمایل ورود به این جنگ را دارد و هزینه جنگ با ایران را بسیار بیش از فوائد آن می‌داند. بنابراین باید این نکته را مد نظر قرار داد که این حمله وزن و جایگاه ایران را در معادلات بین المللی افزایش داد و ثابت کرد که ایران قدرت بزرگی است که می‌تواند در منطقه از منافع خود پاسداری کند و امنیت اماکن دیپلماتیک خود را تامین کند واگر این حمله رخ نمی‌داد ممکن بود اسرائیل مجدد اماکن دیپلماتیک ایران را هدف قرار دهد، اما این حمله نشان داد که ایران برای اماکن دیلماتیک خودش در سایر کشور‌ها ارزش قائل است و می‌تواند در صورت لزوم بازدارندگی خود را نشان دهد و توازن منطقه را به نفع خود تغییر دهد.

وی تشریح کرد: تا قبل از این حمله میان ایران و اسرائیل نوعی توازن وجود داشت مبنی بر اینکه ایران و اسرائیل از تعرض به هم خودداری می‌کردند، اما جمهوری اسلامی ایران به رژیم صهیونیستی عملا حمله کرد و مسئولیت آن را نیز برعهده گرفت، اما رژیم صهیونیستی نتوانست واکنش در خوری نشان دهد و عقب نشینی کرد و تحقیر در برابر ایران را پذیرفت.

جمهوری اسلامی ایران در سطح منطقه علاوه بر حضور فیزیکی خضور فرهنگی و نفوذ ایدئولوژیکی نیز دارد 

کارشناس مسائل سیاست خارجی گفت: قدرت رسانه، قدرت نظامی، قدرت اقتصادی، قدرت ژئوپلتیکی و قدرت تکنولوژیکی و قدرت فرهنگی از مولفه‌های قدرت در دنیاست که مجموعه اینها عناصر و مولفه‌های قدرت یک کشور را تشکیل می‌دهند. در بحث قدرت فرهنگی وقتی نماینده جنبش انصارالله یمن که در حال حاضر قدرت حاکم بر یمن است خدمت مقام معظم رهبری می‌رسد و می‌گوید امتداد ولایت شما امتداد ولایت امیر المومنین است وقتی ابوفدک محمد عاوی فرمانده حشد الشعبی می‌گوید ما منتظر فرمان مقام معظم رهبری هستیم و زمانی که سید حسن نصرالله می‌گوید با افتخار عضوی از حزب ولایت فقیه هستم تمام اینها نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی ایران در سطح منطقه علاوه بر حضور فیزیکی خضور فرهنگی و نفوذ ایدئولوژیکی نیز دارد و این نفوذ فرهنگی یک شبه به دست نیامده که یک شبه از دست برود .

وی ادامه داد: ممکن است بشود حضور فیزیکی را از بین برد، اما نمی‌شود رسوخ فرهنگی که رخ داده است را یک شبه از بین برد. معتقدم که جمهوری اسلامی ایران علاوه بر قدرت نظامی که واقعا از سطح یک قدرت منطقه‌ای بالاتر رفته است و این موضوعی است که در آبراه‌های مهم دنیا نیز مشهود است و شناور‌های ایرانی در این آبراه‌ها با قدرت تردد می‌کنند و ما در سطحی هستیم که چین و روسیه مشتری موشک‌ها و پهپاد‌های ما هستند و این امر انکار ناپذیری است که قابلیت سلاح‌های ایرانی را می‌رساند.

هر کشور دیگری مورد تهاجم تروریستی اقتصادی آمریکا قرار می‌گرفت بیش از ۶ دوام نمی‌آورد

تقوی نیا افزود: در عرصه فرهنگی نیز جمهوری اسلامی ایران نفوذ خوبی در منطقه دارد و بسیاری از حاکمان منطقه به ایدئولوژی جمهوری اسلامی ایران معتقدند و خود را بخشی از انقلاب اسلامی ایران می‌دانند. در عرصه اقتصادی هم اگرچه تحریم‌ها فشار زیادی را بر جمهوری اسلامی ایران آورده اما این نشان دهنده قدرت جمهوری اسلامی ایران است که اینگونه می‌تواند در برابر تحریم‌ها مقاوت کند اگر هر کشور دیگری مورد تهاجم تروریستی اقتصادی آمریکا قرار می‌گرفت بیش از ۶ دوام نمی‌آورد، اما طبق آمار‌ها رسما به تدریج از این وضعیت بد در حال عبور هستیم.

وی گفت: امروز ایران و متحدانش بر سه تنگه از سه تنگه مهم دنیا سیطره دارند تنگه باب المندب و هرمز در کنترل جمهوری اسلامی ایران قرار دارد و رسما ایران کشتی اسرائیلی را در تنگه هرمز توقیف و مصادره کرد  و اعلام می‌کند: حضور دریایی آمریکا در خلیج فارس نتوانسته برای رژیم صهیوینستی تولید امنیت کند و ایران بر اساس منافع خود عمل می‌کند و این نشان از قدرت و تاثیر گذاری جمهوری اسلامی ایران است که بی تردید ایران یک قدرت بزرگ منطقه‌ای است که به سمت تبدیل شدن به یک قدرت بین المللی در حال حرکت است.  

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی

دیگر خبرها

  • بازدید نمایندگان مجلس از بخش‌های فضایی و موشکی وزارت دفاع
  • بازدید نمایندگان کمیسیون امنیت ملی مجلس از بخش های فضایی و موشکی وزارت دفاع / رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: پیشرفت رو به جلو صنعت دفاعی قابل مشاهده و اندازه گیری هست
  • عملیات«وعده صادق» پاسخ عبرت‌آموز برای رژیم غاصب صهیونیستی بود
  • ایران؛ ظهور یک ابر قدرت در عرصه بین الملل
  • مراسم روز ارتش جمهوری اسلامی ایران در دهلی نو
  • تشریح ابعاد پاسخ موشکی و پهبادی ایران در برنامه گفتگوی ویژه خبری
  • ایران قدرتی منطقه‌ای است که به تدریج به قدرت جهانی تبدیل خواهد شد
  • رهبر انقلاب: تعداد موشک‌ موضوع فرعی است، موضوع اصلی ظهور قدرت اراده ملت ایران است
  • وقتی «بوقلمون» هم مقابل «رضا پهلوی» کم می‌آورد!
  • اراده ایران در کنشگری فرامنطقه‌ای