Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-25@17:42:32 GMT

نگاهی دقیق تر به افسردگی

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۴۹۹۱۶۴

نگاهی دقیق تر به افسردگی

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری ایسکانیوز، افسردگی نوعی واکنش روانی به یک کنش خارجی است که موجب بروز برخی نشانه ها مانند اندوه و انزوا میشود.

مهدی گنجی در کتاب آسیب شناسی روانی آورده است: «افرادی که دارای حالت افسردگی هستند،می‌توانند احساس ناراحتی، اضطراب، پوچی و درماندگی داشته باشند، نسبت به غذا بی‌میل شوند، تمرکز خود را از دست بدهند، در به خاطر سپردن جزئیات و تصمیم‌گیری دچار مشکل شوند و حتی در روابط خود به مشکل برخورد کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

افسردگی فقط به یک علت خاص محدود نمی‌شود. گاهی این بیماری در پی ناملایمات زندگی، بیماری‌های جسمی یا سایر عوامل محرک بروز می‌کند و گاهی نیز به طور ناگهانی بدون اینکه با هیچ‌یک از این موارد مرتبط باشد، ظاهر می‌شود. دانشمندان معتقدند عوامل متعددی درابتلا به افسردگی نقش دارند.

پیشگیری از بروز افسردگی از یک‌سو و مدیریت و درمان مناسب آن از سویی دیگرا همیت زیادی در مسیر دستیابی به شاخص‌های سلامت فرد، خانواده و اجتماع دارد.

انواع درمان های افسردگی شامل دارو درمانی(داروهای ضدافسردگی، تثبیت‌کننده‌های خُلقی و داروهای آنتی‌سایکوتیک)، روان‌ درمانی، درمان تحریک مغزی، نور درمانی، ورزش و درمان‌های جایگزین مانند طب سوزنی، مراقبه و تغذیه‌درمانی است.

به گفته امیر شعبانی عضو انجمن روانپزشکان ایران؛ در میان روش‌های علمی درمان اختلالات افسردگی که در خط اول درمان موارد متوسط تا شدید قرار گرفته‌اند، کماکان داروها مهم‌ترین هستند.

دکتر لقمان دانشمند در مقاله ای با عنوان «درمان افسردگی» دانشکده پزشکی تهران: اگر امکان داشت درمان را باید با مقدار کم دارو شروع کرد و آن را به تدریج در ظرف دو هفته افزایش داد. چون دادن دارو به مقدار زیاد سبب اثرات جانبی شدید شده و ناراحتی بیمار را افزایش می دهد.

همچنین امیر شعبانی افزود: روان‎‌درمانی به ویژه از انواع شناختی-رفتاری و بین‌فردی دارای شواهد کافی برای به‌کارگیری در موارد افسردگی خفیف تا متوسط است و هنگامی که در کنار درمان دارویی استفاده شود کارایی بیشتری از اثر مستقل هریک از درمان‌های دارویی و روان‌درمانی به‌دست خواهد آمد.

همچنین دانشنمدان از فناوری های مختلف برای درمان این بیماری استفاده می کنند. شرکت برینزوِی (Brainsway) ابزاری شبیه به کلاه طراحی کرده است که نورون ها را در بخش هایی از مغز که از افسردگی تأثیر پذیرفته اند، تحریک می کند. این شرکت توانست سال 92، تأیید اداره فدرال داروها را برای درمان بیمارانی که از افسردگی شدید رنج می برند دریافت کرد.

مدیر فناوری شرکت برینزوِی در مورد نحوه کار این ابزار می گوید: پیچه الکترومغناطیسی در این روش طوری طراحی شده است که بخش های مشخص مغز در ارتباط با بیماری خاصی را تحریک کنند. همچنین در مورد موفقیت آمیز بودن این فناوری می گوید: نتیجه این است که میزان بهبود و پاسخ به درمان از هر نوع درمان دیگری که امروزه در دسترس است، بهتر است. این نتایج برای بیمارانی که سال ها از آثار ویرانگر بیماری های مثل افسردگی بالینی در رنج هستند، امیدوار کننده است و در برخی موارد زندگی جدیدی را نوید می دهد.

اختلال دیگری به نام اختلال دوقطبی دارای علائمی مشابه به علائم افسردگی است و گاهی تشخیص اینکه بیمار به کدام اختلال دچار شده، مشکل است. نزدیک به ۶۰ درصد از بیماران مبتلا به اختلال دو قطبی درابتدا به عنوان افراد مبتلا به افسردگی حاد تشخیص داده می شوند.

ساینس دیلی عنوان کرده است: طی پژوهشی جدید؛ نورون‌هایی که در قسمت عمیق مغز قرار دارند کلید تشخیص دقیق اختلال دو قطبی از افسردگی هستند. یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه سیدنی از سیستم تصویربرداری ام آر آی پیشرفته‌ای استفاده کردند تا چگونگی عکس العمل آمیگدالا (گروهی از نورون‌ها که نقش اساسی در پردازش احساسات ایفا می‌کنند) را هنگامی که فرد در حال پردازش حالت‌هایی مانند خشم، ترس، ناراحتی، تنفر، و شادی است؛ مشاهده کنند .این پژوهش بیان می کند که این ساختار کلیدی در مغز در افراد مبتلا به اختلال دو قطبی یا افسردگی به صورت متفاوتی پاسخ می‌دهد.

امید است در آینده ای نزدیک تشخیص این بیماری ها از سوی روانشناسان و روانپزشکان به صورت دقیق و مشخص تری صورت گیرد تا روند درمان به درستی طی شود.

انتهای پیام/

279 / 279 افسردگی اضطراب درمان دوقطبی ضدافسردگی شرکت برینزوِی ساینس دیلی پژوهش روانپزشکان

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: افسردگی اضطراب درمان دوقطبی ضدافسردگی پژوهش روانپزشکان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۹۹۱۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وسواس فکری چیست و چطور درمان می‌شود؟

دکتر زهرا غلامی حیدرآبادی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: تمام روزم برای اینکه بررسی کنم که هیچ چیز اشتباهی اتفاق نمی‌افتد، سپری شد. صبح یک ساعت طول می‌کشد تا از خانه بیرون بیایم، چون مطمئن نیستم که همه وسایل برقی را خاموش کرده باشم و تمام پنجره‌ها را قفل کرده باشم. سپس شش بار بررسی می‌کنم که آیا شومینه گازی خاموش است، اما اگر اوضاع درست به نظر نرسد، باید دوباره از اول همه این کار‌ها را مرور کنم.

وی گفت: ولی باز  در آخر هم از همسرم می‌خواهم دوباره همه آنها را برایم چک کند. در محل کار همیشه عقب هستم، چون همه چیز را چند بار مرور می‌کنم مبادا اشتباهی کرده باشم. اگر چک نکنم، به حدی احساس نگرانی دارم که نمی‌توانم تحمل کنم.

این روانشناس ادامه داد: اختلال وسواس فکری عملیِ شدید ممکن است توانایی کار کردن منظم، نقش داشتن در زندگی خانوادگی یا حتی کنار آمدن با افراد خانواده را برایتان غیرممکن نماید.

وی افزود: آیا افراد دارای اختلال وسواس فکری عملی کنترل خود را از دست می‌دهند؟ خیر، با اینکه این افراد با اختلال وسواس فکری عملی دائما نگران از دست دادن کنترل خود هستند، در واقع این اتفاق نمی‌افتد. حتی ممکن است آنها با این سوال مواجه باشند که آیا در حال ابتلا به جنون و یا در شُرف دیوانگی هستند. آنها معمولا با اینکه مقصر این اختلال نمی‌باشند، از وضعیت خود شرمسارند و سعی در پنهان سازی آن می‌نمایند. شما نگران از دست دادن کنترل خود هستید، ما می‌دانیم که این امر بسیار نادر است.

غلامی گفت: روبروی رفتار اجباری مقاومت کنید، نه افکار وسواسی. برای کاهش اضطراب و درک اینکه آیا این افکار ناشی از مشکل اختلال وسواس فکری عملی هستند، می‌تواند مفید باشد.وسواس فکری افکار، تصاویر و تکانه‌هایی هستند که مرتبا در ذهن فرد تکرار می‌شوند و به نظر می‌رسد خارج از کنترل فرد هستند و علی رغم میل او به ذهنش می‌آیند.اگر به اختلال وسواس مبتلا باشید، این فکر‌ها می‌تواند هم ناراحت کننده و هم ناتوان کننده باشد.

وی گفت: در وسواس فکری ترس از مرگ فرد می‌ترسد که مبادا در اثر یک اتفاقی  عزیزانش بمیرند. نگرانی درباره اینکه مبادا دیگران به خاطر شما بیمار شوند. ترس شدید از اینکه یک اتفاق وحشتناک برای فرد عزیزی اتفاق بیفتد. فکر اینکه مبادا با کسی تصادف کنید یا ناخواسته به کسی آسیب برسانید. احساس نیاز شدید برای مرتب و منظم کردن چیز‌ها تا وقتی که نحوه قرارگرفتن آنها مرتب به نظر بیاید.

غلامی گفت: معمولا افکار وسواسی آن قدر ناتوان کننده است که انجام کار‌های روزمره برایتان سخت می‌شود. معمولا این وسواس‌ها این قدر آزار دهنده هستند که فرد سعی می‌کند با انجام اعمال وسواسی یا افکار وسواسی دیگری از شر آنها خلاص شود. اجبار یا وسواس عملی رفتار‌هایی هستند که باید بار‌ها و بار‌ها انجام شود تا اضطراب ناشی از افکار وسواسی فرد کاهش یابد. اگر وسواس آلوده بودن دارید، ممکن است احساس کنید که مجبور هستید دستان خود را بار‌ها بشویید یا بار‌ها از ماده ضدعفونی کننده استفاده کنید تا نگرانی ناشی از آلوده بودن دست هایتان کاهش پیدا کند.

وی افزود: وقتی فکر وسواسی به ذهن فرد مبتلا می‌آید بسیار نگران می‌شود و تلاش می‌کند آن را به طریقی از ذهن خود خارج کند و این مساله باعث می‌شود که این افکار دوباره و بدتر از قبل بازگردند و طبیعی است که اضطراب بیشتری در فرد ایجاد کرده و باید تلاش بیشتری برای سرکوب و خارج کردن آن افکار از ذهنش بکند و این چرخه ادامه پیدا می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی ازدواج و خانواده

دیگر خبرها

  • شناسایی ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ وضعیت افسردگی در کشور
  • در اکثر خانواده‌های ایرانی یک مورد ابتلا به سرطان دیده می‌شود | ابتلای مردان به این سرطان بیشتر شده است
  • افسردگی پس از زایمان و ضرورت‌های درمانی و حمایتی 
  • خطر بروز افسردگی در میانسالی در اثر ساعت کار طولانی در جوانی
  • وسواس فکری چیست و چطور درمان می‌شود؟
  • ساعات کار طولانی در جوانی احتمال افسردگی و بیماری در میانسالی را افزایش می‌دهد