Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@10:28:57 GMT

در حوزه خودروسازان چه خبر است؟

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۴۹۹۴۴۰

در حوزه خودروسازان چه خبر است؟

گلایه و شکایت مردم از قیمت بالا و کیفیت بعضاً نازل خودروهای تولید داخل چیز تازه‌ای نیست. سالهاست مردم و کارشناسان و حتی دولت به فعالیت خودروسازان بزرگ به این نحو که هست، معترضند و می‌گویند این صنعت در سایه انحصاری که دارد، فقط به مونتاژکاری مشغول است و هر محصولی را که بخواهد با هر قیمت و کیفیتی، با عمل کردن ناقص به قراردادها و تأخیرهای طولانی به مردم واگذار می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، سیدعلی دوستی موسوی در ادامه یادداشت خود در روزنامه «اطلاعات» نوشت: نقص‌های جدی‌ در خدمات پس از فروش و گارانتی، تأمین قطعات، پاسخگویی به مشتری؛ مصرف سوخت زیاد و سرانجام بهبود کیفی و ایمن محصولات و استاندارد نبودن آن با وجود تلاش‌ها و مهلت‌های تمدید شده متعدد سازمان ملی استاندارد، از دیگر معایب جدی خودروسازان محسوب می‌شود.

با این حال خودروسازان به لطف دست‌های پشت‌پرده و نامرئی که از آنها حمایت می‌کنند، همیشه از مهلکه انتقاد و اصلاح گریخته و راه خود را رفته‌اند. اینکه این دست‌های نامرئی حامی خودروسازان کیستند و در کجایند، سؤالی بی‌پاسخ است که دست‌کم مردم پاسخ آن‌را نمی‌دانند.

این دست‌ها آن‌قدر قدرت دارند که خودروسازان از کمترین پاسخگویی به بدیهی‌ترین ایرادها مصون باشند. به عنوان مثال این پرسش بی‌پاسخ مانده که چرا در حالی که خودروسازان مبالغ هنگفتی به قطعه‌سازان بدهکارند و به علت وجود تحریم‌ها و کاهش تولید قطعه یا واردات آن، برخی خودروها با تأخیر بسیار به مردم تحویل می‌شود، ثبت‌نام جدید و ایجاد تعهد تازه صورت می‌گیرد؟ کجای دنیا دیده شده که صنعتی که در تأمین مواد اولیه‌اش مشکل دارد، تعهد جدید ایجاد کند؟ آیا کسی از مقامات مسئول این سؤال بدیهی را از خودروسازان پرسیده و پاسخی دریافت کرده است؟ پاسخ قطعاً منفی است. یا در مورد جالب دیگر، چند روز پیش سعید مؤتمنی، رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما اعلام کرد که نمی‌داند در حالی که خودروسازان قادر به تحویل خودرو به ثبت‌نام کنندگان قبلی و ایفای تعهداتشان نیستند، از کدام کانال، خودروهای صفر به صورت کارتکسی و پلاک نشده به قیمت روز به بازار می‌آید؟

قطعاً خودرو کارتکسی، خودرویی نیست که در اختیار اشخاص باشد بلکه خودروهای صفر در اختیار افراد یا بنگاه‌ها پلاک شده است. خودرو کارتکسی فقط در اختیار کارخانه است که پس از تحویل شدن به خریدار، تازه پلاک می‌شود. لذا روشن است که خود کارخانه‌های خودروساز با چند واسطه و با دور زدن قیمت‌های مصوب، به‌جای تحویل محصولات به قیمت متعهد شده به ثبت‌نام کننده، آنرا به قیمت روز به بازار می‌فرستند و می‌فروشند. آن‌گاه در پاسخ به اعتراض مردم در تأخیر به ایفای تعهدات، مثنوی هفتاد من مشکلات، از تحریم‌ها و کمبود قطعه و نبود ارز نیمایی و کم لطفی گمرک و مشکلات قطعه‌سازان و غیره و غیره را می‌سرایند.

جالب است که به گفته رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو، کسی نمی‌داند کانال‌هایی که خودروهای کارتکسی را از روی خط تولید مستقیماً به بازار می‌آورند چه کسانی هستند، اما آنچه روشن‌است اینکه مهارت و البته کاسبی خوبی دارند به‌جای آن‌هم خودروسازان مدام از افزایش نیافتن قیمت رسمی خودرو گلایه کرده و خود را رو به ورشکست شدن توصیف می‌کنند.

در نمونه‌ای دیگر در این راستا، شرکت سایپا در بخشنامه‌ای به نمایندگی‌هایش اعلام کرد که ثبت نام کنندگان رنو ساندرو، پراید بگیرند! دلیل این امر هم کمبود قطعه ساندرو اعلام شد. اما فقط چند ساعت بعد تشکل‌های قطعه‌ساز بیانیه‌ دادند که می‌توانند قطعات رنو ساندرو را تأمین کنند اما کسی از آنها نخواسته و سفارش هم نداده است!

این بیانیه پاسخ‌گونه به قدری بازتاب داشت که سایپا دیروز مجبور شد بخشنامه‌‌اش را پس‌ بگیرد. در نهایت به نظر می‌رسد سرانجام یک بار برای همیشه هم که شده دستگاه‌های نظارتی باید دست از مماشات بردارند و از بن و ریشه به ماجرای تولید و به‌خصوص مکانیسم‌های فروش خودروسازان وارد شده، در جزئیات فرآیندها ریز و دقیق شوند و با شناسایی دست‌های خاکستری و کانال‌های نامرئی، شفاف‌سازی اساسی انجام دهند تا بیش از این حقوق مردم جلوی چشمشان مورد تعرض قرار نگیرد.

همچنین باید برای رفع انحصار خودروسازان همه مدلی را اجرایی کنند. یعنی مثلاً پنج‌سال برای بهبود کیفیت، رشد بهره‌وری، کاهش قیمت و کسب قدرت رقابت‌پذیری به خودروسازان مهلت داده و از اول سال ششم تعرفه واردات خودرو را کاهش دهند تا رقابت کامل در بازار داخلی شکل بگیرد. قطعاً رضایت مردم حاصل این رقابت است که این رضایت هدف غایی هر حکومتی تعیین شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: خودروسازان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۹۹۴۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت خودرو امروز ۱۶ اردیبهشت +جدول

قیمت انواع خودرو در بازار آزاد امروز نسبت به روز گذشته با تغییرات کمی همراه شد.

به گزارش مشرق، قیمت انواع خودروهای تولید شده توسط شرکت های خودروساز ایرانی شانزدهم اردیبهشت ۱۴۰۳ به شرح زیر است:

قیمت روز خودروهای ایران خودرو قیمت (ریال) بازار قیمت کارخانه(ریال)

سمند سورن پلاس XU۷P

۶.۵۲۰.۰۰۰.۰۰۰

۴.۵۹۰.۰۰۰.۰۰۰

دناپلاس

۸.۳۸۰.۰۰۰.۰۰۰

۳.۴۴۰.۶۰۰.۰۰۰

دناپلاس توربو

۹.۷۴۰.۰۰۰.۰۰۰

۴.۴۸۰.۹۰۰.۰۰۰

پژو پارس XU۷

۶.۷۴۰.۰۰۰.۰۰۰

۲.۳۷۰.۴۰۰.۰۰۰

پژو پارس TU۵

۸.۶۲۰.۰۰۰.۰۰۰

۲.۴۶۰.۰۹۰.۰۰۰

پژو ۲۰۷ دنده ای هیدرولیک

۷.۶۴۰.۰۰۰.۰۰۰

۳.۴۷۰.۰۰۰.۰۰۰

پژو ۲۰۶ تیپ ۳

۵.۸۲۰.۰۰۰.۰۰۰

---

رانا پلاس

۶.۲۶۰.۰۰۰.۰۰۰

۳.۰۴۳.۹۰۰.۰۰۰

تارا دستی

۸.۱۲۰.۰۰۰.۰۰۰

۳.۹۱۳.۰۰۰.۰۰۰

هایما S۵ توربو

۱۵.۱۰۰.۰۰۰.۰۰۰

-

هایما S۷ توربو

۱۶.۹۰۰.۰۰۰.۰۰۰

-

قیمت روز خودروهای سایپا قیمت (ریال) بازار قیمت کارخانه(ریال)

اطلس

۵.۷۳۰.۰۰۰.۰۰۰

۳.۹۹۷.۷۳۰.۰۰۰

ساینا اس

۴.۴۹۰.۰۰۰.۰۰۰

۲.۰۴۰.۸۰۰.۰۰۰

کوییک دنده ای - GXL

۴.۳۲۰.۰۰۰.۰۰۰

۳.۶۳۰.۵۰۰.۰۰۰

کوییک دنده ای S

۴.۳۸۰.۰۰۰.۰۰۰

۲.۹۰۰.۱۰۰.۰۰۰

وانت زامیاد آپشنال

۵.۸۹۰.۰۰۰.۰۰۰

۴.۹۰۵.۰۰۰.۰۰۰

شاهین G

۷.۱۴۰.۰۰۰.۰۰۰

۴.۳۵۸.۰۰۰.۰۰۰

قیمت روز خودروهای مدیران خودرو قیمت (ریال) بازار قیمت کارخانه(ریال)

ام وی ام X۲۲ دنده ای

۹.۰۴۰.۰۰۰.۰۰۰

۷.۰۷۰.۰۰۰.۰۰۰

ام وی ام X۳۳

۹.۹۳۰.۰۰۰.۰۰۰

۸.۲۴۰.۰۰۰.۰۰۰

چری آریزو ۵ توربو جدید

۱۲.۸۰۰.۰۰۰.۰۰۰

۱۰.۱۰۰.۰۰۰.۰۰۰

چری تیگو ۷ پرو

۱۹.۵۹۰.۰۰۰.۰۰۰

۱۵.۱۰۰.۰۰۰.۰۰۰

قیمت روز خودروهای کرمان موتور قیمت (ریال) بازار قیمت کارخانه(ریال)

جک J۴ اتوماتیک

۸.۳۹۰.۰۰۰.۰۰۰

۷.۸۰۰.۰۰۰.۰۰۰

جک S۳ اتوماتیک

۱۱.۷۴۰.۰۰۰.۰۰۰

۷.۳۰۰.۰۰۰.۰۰۰

جک S۵ جدید

۱۶.۴۰۰.۰۰۰.۰۰۰

۹.۹۵۰.۰۰۰.۰۰۰

قیمت روز خودروهای گروه بهمن قیمت (ریال) بازار قیمت کارخانه(ریال)

وانت کارا تک کابین

۶.۰۲۰.۰۰۰.۰۰۰

۴.۲۰۰.۰۰۰.۰۰۰

وانت کارا دوکابین

۷.۴۴۰.۰۰۰.۰۰۰

۵.۱۵۰.۰۰۰.۰۰۰

وانت کاپرا

۱۱.۲۰۰.۰۰۰.۰۰۰

۹.۴۸۰.۰۰۰.۰۰۰

منبع:بازار

دیگر خبرها

  • ۳۰ هزار سکه در حراج امروز فروخته شد
  • هونگچی E-QM۵ در لیست فروش سامانه قرار گرفت+ قیمت
  • قیمت خودرو امروز ۱۷ اردیبهشت +جدول
  • شاهین کارکرده ۷۰۰ میلیونی شد + جدول قیمت
  • ۸۰ کیلو طلای حراجی بدون مشتری ماند/ نرخ دلار کاهشی شد/ فردا دومین حراج سکه در سال ۱۴۰۳ کلید می‌خورد
  • شاهین صفر و دست‌دوم هم‌قیمت شدند! + جدول قیمت
  • قیمت سکه و طلا امروز ۱۶ اردیبهشت +جدول
  • قیمت جدید انواع باتری خودرو +جدول
  • قیمت خودرو امروز ۱۶ اردیبهشت +جدول
  • درباره میوه‌فروشی که ۱۶ سال فکر کردیم «فریدون فروغی» است!