Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@04:24:48 GMT

حسرت گردشگری دریایی بر دل جوان ترین بندر مازندران

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۴۹۹۵۹۱

حسرت گردشگری دریایی بر دل جوان ترین بندر مازندران

ساری - ایرنا - فریدونکنار به عنوان یکی از شهرهای ساحلی مازندران با داشتن حدود 10 کیلومتر ساحل شنی و ماسه ای و برخورداری از بندر و اسکله های مستعد همچنان فاقد امکانات گردشگری دریایی و بهره گیری از این ظرفیت برای درآمدزایی است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، گردشگری امروز پر سودترین صنعت جهان محسوب می شود، زیرا نه تنها بیشترین میزان درآمد را همراه دارد، بلکه در صورت اجرای درست و بهینه ، کمترین آسیب به طبیعت و بیشترین میزان اشتغال زایی را نیز همراه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


لازم به ذکر نیست که ظرفیت گردشگری در مازندران چه میزان گسترده است. کنار هم قرار گرفتن دریا، جنگل، دشت و کوهستان در یک جغرافیای واحد، این استان را به محیطی بی همتا برای حوزه های مختلف گردشگری تبدیل کرده است.
در میان انواع گردشگری، گردشگری دریایی شکلی از گردشگری است که فعالیت‌های مربوط به آن در دو محیط ساحلی و دریا یا هر نوع محیط آبی قابلیت اجرا دارد و می تواند با برنامه ریزی درست، صورت گیرد.
فریدونکنار نیز به عنوان یکی از شهرهای ساحلی مازندران با داشتن حدود 10 کیلومتر ساحل شنی و ماسه ای برای هر نوع فعالیت گردشگری دریایی مساعد می باشد.
علاوه بر این، بر اساس آمارهای رسمی، فریدونکنار و ساحل آن سالانه میزبان بیش از پنج میلیون نفر شب اقامت گردشگر است که نشان می دهد این شهرستان حتی از جزیره کیش با تمام امکانات گردشگری اش، بیشتر مورد استقبال گردشگران است.
مهم ترین ظرفیت شهرستان فریدونکنار در کنار سواحل ماسه ای آن، وجود بندر فریدونکنار است که به نوعی یکی از بسترهای گردشگری دریایی است.
بندر فریدونکنار با 10 سال فعالیت تجاری و بیش از 70 هکتار مساحت، به همراه اسکله های کوچک، می تواند اصلی ترین و مهیاترین ظرفیت شکل گیری گردشگری دریایی در این شهرستان باشد.
فعالیت‌های تفریحی آبی مانند غواصی، سفرهای دریایی، اسکی روی آب، جت اسکی، آکواریوم دریایی و ماهیگیری در آب‌های عمیق و کم عمق از مهم‌ترین بخش های گردشگری دریایی است که اسکله های یک بندر می تواند میزبان آن باشد.
اما با وجود اینکه چندین سال است توسعه گردشگری دریایی در دستور کار سازمان بنادر قرار گرفته است، عملا تاکنون هیچگونه قدمی جهت استقرار فعالیت های حوزه گردشگری دریایی در بندر فریدونکنار برداشته نشد و درهای این بندر جهت بهره برداری توریستی به روی هیچ گردشگری باز نشده است.
** پیشنهادی در حد حرف
درست چهار سال پیش بود که معاون وقت سرمایه گذاری و طرح های توسعه اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مازندران از تغییر کاربری بخشی از بندر تجاری فریدونکنار به توریستی خبر داد.
پس از آن نیز مدیران مختلف شهرستانی ، استانی و حتی کشوری در راستای لزوم شکل گیری گردشگری دریایی در مازندران و بخصوص فریدونکنار شعارهایی میان رسانه ها تزریق کردند که حداقل برای فریدونکنار هیچگاه رنگ عمل به خود نگرفت.
سال گذشته محمد راستاد مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی اعلام کرده بود که سیاست‌های اجرایی این سازمان در بخش گردشگری دریایی ابلاغ شده است.
وی با مهم و ویژه برشمردن موضوع گردشکری دریایی در کشور و با اشاره به استقبال و حمایت رئیس جمهوری از این رویکرد، گفته بود که ' توسعه گردشگری دریایی با تولید، تهیه و تدوین بسته‌های سرمایه‌گذاری در بنادر توسط معاونت بندری و اقتصادی و مشارکت سایر معاونت‌های سازمان، به عنوان یکی از مهم‌ترین اهداف سال آتی مدنظر قرار گرفته است.'
اما همچنان شاهد خالی بودن اسکله های بندر فریدونکنار از هر گونه فعالیت گردشگری هستیم.
محسن جمالی کارشناس جهانگردی اهل شهرستان فریدونکنار به ایرنا گفت: فریدونکنار از نظر گردشگری دریایی دارای ظرفیت های بسیاری است که مسئولان شهری از آن غافل هستند.
وی با بیان اینکه بندر فریدونکنار توان ترانزیتی بالایی ندارد، اما از نظر گردشگری دریایی به واسطه اسکله های کوچک توان خوبی برای فعالیت در حوزه گردشگری دریایی دارد، افزود: این بندر برخلاف 2 بندر دیگر مازندران به دلیل قرار گیری بر سر شاهراه گردشگری و کم تردد بودن کشتی های تجاری فضای مناسب تری برای استقرار گردشگری دریایی و سرمایه گذاری در این حوزه دارد.
این کارشناس جهانگردی ادامه داد: استقرار گردشگری دریایی در فریدونکنار با توجه به ظرفیت های اسکله ای و ساحلی آن می تواند بستر مناسبی برای اشتغال زایی و جلوگیری از مهاجرت نیروی انسانی فعال این شهرستان به شهرها و استان های اطراف ایجاد کند.
جمالی افزود: متاسفانه مدیران شهرستانی و استانی به ارایه فریدونکناری با سواحل رایگان به مسافران بسنده کردند و هیچگونه برنامه ای برای بهره مندی از ظرفیت های این شهرستان و ایجاد گردشگری هدفمند ندارند و اگر همچنان این مسیر ادامه یابد توسعه ای در صنعت گردشگری فریدونکنار نباید متصور شد.
** سدی به نام حلقه نامعلوم
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران گفت: در گردشگری دریایی فریدونکنار حلقه ای نامرئی وجود دارد که عملیاتی شدن این نوع گردشگری را لنگ گذاشته است.
مهران حسنی افزود: این شهرستان از تمامی ظرفیت و زیرساخت های گردشگری دریایی برخوردار است که مهترین آن وجود اسکله های مناسب با پهلوگیری کشتی های گردشگری و همچنین سواحل ماسه ای و باز برای تفریحات آبی می باشد.
وی ادامه داد: در این زمینه از سوی برخی سرمایه گذار و بخش خصوصی پیشنهاداتی ارائه شده است، اما عملا هیچگونه اقدامی صورت نمی گیرد و تمامی این توافقات بر روی کاغذ و یا در حد حرف باقی می ماند، به گونه ای که برای خود میراث فرهنگی هم جای سوال و تعجب دارد.
معاون گردشگری مازندران گفت: مجموعه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران آمادگی دارند تا هر سرمایه گذاری را برای فعالیت در گردشگری دریایی و دیگر حوزه های گردشگری یاری کند.
حسنی افزود: تعداد سالانه گردشگران در مازندران جای هر گونه شک و تردیدی برای سرمایه گذاری در این منطقه را از بین می برد و میزان ریسک سرمایه ای را کاهش می دهد.
فصول پر مسافر مازندران و شهرستان فریدونکنار نیز گذشت و چندی دیگر با آغاز فصل جدید مسافر در ایام نوروز، همچنان جای گردشگری دریایی در این شهرستان پرظرفیت ،خالی است، گویی که گردشگری دریایی برای این شهرستان هیچ وقت قصد رقم خوردن ندارد.
9919/1654

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي گردشگري دريايي فريدونكنار مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۹۹۵۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفته‌های آخر لیگ و حسرت ۴ بازی بر دل پرسپولیسی‌ها/ گل‌محمدی قهرمانی را مفت از دست داد؟

آفتاب‌‌نیوز :

بدون تردید استقلال تیم شایسته‌ای بوده که در فاصله ۶‌هفته به پایان مسابقات لیگ برتر در صدر جدول قرار دارد. نمی‌شود بدون لیاقت مدت طولانی در چنین جایگاهی ماند. آبی‌ها از ابتدای فصل روح مبارزه و جنگجویی خود را نشان داده‌اند و در کنار آن به لطف تدابیر کادرفنی، امتیازات خوبی جمع کرده‌اند. با این حال پرسپولیس هم فاصله بعید و عجیبی با رقیب سنتی ندارد و با یک امتیاز کمتر، لغزش آبی‌ها را انتظار می‌کشد. هم‌اکنون ابتکار عمل در دست سرخ‌ها نیست و این مسئله غیراز نتایج خوب استقلال، به گاف‌های بی‌موقع قرمز‌ها هم مربوط می‌شود.

پرسپولیس در برخی مسابقاتی که نبرده، جای افسوس چندانی نداشته است؛ ازجمله تساوی برابر ملوان و ذوب‌آهن در دور رفت یا باخت به سپاهانی که در نقش جهان تیم برتر میدان بود. با این حال حداقل ۴‌بازی خیلی مفت از دست قرمز‌ها رفت؛ ۴‌دیداری که کسب امتیازات کامل در هر کدام از آن‌ها می‌توانست سرنوشت تیم را تغییر بدهد.

نفت آبادان؛ فاجعه کامل

بعد از یک مساوی ناامیدکننده در انزلی و در روزی که پرسپولیس کم‌موقعیت‌ترین بازی کل فصلش را انجام داد، سرخ‌ها چاره‌ای جز بردن نفت در زمین خانگی خود نداشتند، اما ابتدا با گل علی یوسف عراقی غافلگیر شدند. فشار پرسپولیس در نیمه اول به جایی نرسید، اما اواخر این وقت حسین سنگرگیر از تیم مهمان اخراج شد تا طلایی‌پوشان یک نیمه کامل ۱۰‌نفره بازی کنند. پرسپولیس بی‌محابا فشار آورد و تا دقیقه‌۷۵ موفق شد توسط محمد عمری و گئورگی گولسیانی ۲‌گل بزند، اما قرمز‌ها بازی را رها کردند تا آخرین توپ مسابقه با اشتباه دانیال اسماعیلی‌فر وارد دروازه آن‌ها شود؛ یک گل‌به‌خودی تلخ، تقاص تیمی که بازی را تمام‌شده تلقی کرد.

استقلال خوزستان؛ باری به هر جهت

یکی از سهل‌انگارترین نسخه‌های پرسپولیس این فصل، هفته سیزدهم در بازی برابر استقلال خوزستان اکران شد. در روزی که استقلال با ۴‌گل در ورزشگاه آزادی نساجی را شکست داد، سرخپوشان در اهواز به یک امتیاز بسنده کردند. این‌بار هم تیم حریف با گل زودهنگام جواد آقایی‌پور جلو افتاد، باز پرسپولیس کلی تقلا کرد تا با گل محمدحسین کنعانی‌زادگان از روی نقطه پنالتی کار را مساوی کند، اما باز هم قرمز‌ها درس نگرفتند و یک گل آسان دیگر از آقایی‌پور خوردند تا گل نبیل باهویی فقط مانع از شکست آن‌ها شود. آن ۲ امتیاز هم خیلی ساده از کف رفت.

مس رفسنجان؛ اوج بی‌خیالی

آخرین بازی نیم‌فصل اول، آخرین بازی یحیی گل‌محمدی روی نیمکت پرسپولیس هم بود؛ نمایشی از بی‌خیالی و بی‌تفاوتی مرگبار. در روز‌هایی که مس رفسنجان بدترین نتایج ممکن را می‌گرفت و حتی تکلیف کادرفنی‌اش هم به درستی مشخص نبود، پرسپولیس خیلی راحت برابر این تیم متوقف شد. قرمز‌ها در آخرین دقایق نیمه اول با گل شهاب زاهدی جلو افتادند، اما شیمبا در نخستین دقایق نیمه دوم از روی نقطه پنالتی کار را به تساوی کشاند. در ادامه مسابقه هم واقعا برنامه و تلاش مشخصی از سرخپوشان دیده نشد.

آلومینیوم؛ نه‌چندان عادلانه

این یکی مربوط به دوران اوسمار ویرا بود. در نخستین بازی دور برگشت، پرسپولیس بعد از یک نیمه متعادل، در نیمه دوم شروع کرد به فشار آوردن روی دروازه آلومینیوم و موقعیت‌های خوبی هم به‌وجود آورد. در شرایطی که هر لحظه احتمال گل زدن پرسپولیس وجود داشت، اشتباه علیرضا بیرانوند باعث شد امیر نوری از ۴۰‌متری دروازه سرخپوشان را باز کند. نتیجه این مسابقه از نظر فوتبالی چندان عادلانه نبود و حالا روشن می‌شود شاید حتی ثبت یک تساوی در اراک هم می‌توانست خیلی به قرمز‌ها کمک کند.

منبع: همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • تهدیدهای ترانزیت دریایی در ۱۴۰۳
  • ادعای عبور آزادراه قائمشهر_ ساری از محوطه تاریخی پایه علمی ندارد
  • هفته‌های آخر لیگ و حسرت ۴ بازی بر دل پرسپولیسی‌ها/ گل‌محمدی قهرمانی را مفت از دست داد؟
  • قطار محلی رامسر به ساری راه‌اندازی شود
  • فعالیت‌ های دریایی در خزر ممنوع شد
  • جاذبه های گردشگری شهرستان آبدانان
  • ببینید | تابلو موزیکال «تار و تاریخ» به سرخه سمنان رسید
  • جسد جوان غرق‌شده در رودخانه سزار لرستان پیدا شد
  • لزوم اعلام رسمی تبدیل شدن بندر چند منظوره سیریک به مرز مجاز دریایی
  • سرریز پساب و فاضلاب از رودخانه به دریای فریدونکنار