Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-04-28@02:56:57 GMT

مشاغل خدماتی روز به روز جذاب‌تر می‌شوند+سند

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۰۰۷۹۷

مشاغل خدماتی روز به روز جذاب‌تر می‌شوند+سند

به گزارش سرویس بسیج مهندسین صنعت خبرگزاری بسیج، نتایج طرح آمارگیری نیروی کار در تابستان ۱۳۹۷ بیانگر آن است که تعداد شاغلان در این فصل نسبت به فصل گذشته (بهار ۱۳۹۷) ۱۰۹ هزار و ۳۴ نفر کاهش و نسبت به فصل مشابه سال گذشته (تابستان ۱۳۹۶) ۱۵۸ هزار و ۱۲۳ نفر افزایش یافته است.
با توجه به نتایج این طرح، نرخ مشارکت اقتصادی جمعیت ۱۰ ساله و بیشتر نیز نسبت به فصل گذشته ۰.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۲ درصد کاهش و در مقایسه با فصل مشابه سال ۱۳۹۶، ۰.۲ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

بررسی سهم اشتغال در بخش‌های عمده اقتصادی نیز نشان می‌دهد، بخش خدمات با ۴۹.۵ درصد بیش‌ترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است. در مراتب بعدی بخش‌های صنعت با ۳۱.۶ درصد و بخش کشاورزی با ۱۸.۹ درصد قرار دارند.

سهم شاغلین بخش کشاورزی در تابستان سال ۱۳۹۷ نسبت به بهار ۱۳۹۷، حدود ۰.۲ درصد افزایش داشته و نسبت به تابستان ۱۳۹۶ تغییری نداشته است. سهم شاغلین بخش صنعت نسبت به بهار ۱۳۹۷ حدود ۰.۴ درصد افزایش و نسبت به تابستان ۱۳۹۶، حدود ۰.۱ درصد کاهش داشته است، تعداد شاغلین بخش خدمات در تابستان ۱۳۹۷ نسبت به بهار ۱۳۹۷ نیز ۰.۶ درصد کاهش داشته که نسبت به تابستان سال ۱۳۹۶،۰.۱ درصد افزایش یافته است.

در تابستان امسال، سهم اشتغال در بخش خدمات ۴۹.۵ درصد، سهم اشتغال در بخش صنعت ۳۱.۶ درصد و سهم اشتغال در بخش کشاورزی ۱۸.۹ درصد بوده است که از افزایش تعداد شاغلان این بخش نسبت به دو بخش دیگر اقتصادی حکایت دارد.

بررسی وضعیت نیروی کار به تفکیک جنس نشان می‌دهد که جمعیت فعال کشور در (تابستان ۱۳۹۷) ۲۷ میلیون و ۲۸۲ هزار و ۵۱۱ نفر بوده که ۲۳ میلیون ۹۵۵ هزار و ۶۵۶ نفر را شاغلین و سه میلیون و ۳۲۶ هزار و ۸۵۵ نفر را بیکاران به خود اختصاص داده‌اند.

بیش‌ترین تعداد بیکاران را مردان با دو میلیون و ۲۵۱ هزار و ۷۲۳ نفر و زنان با یک میلیون و ۷۵ هزار و ۱۳۱ نفر تشکیل می‌دهند؛ همچنین نرخ مشارکت اقتصادی نیروی کار در تابستان امسال ۴۰.۹ درصد بوده که از این میزان ۶۵.۳ درصد را مردان و ۱۶.۳ درصد را زنان تشکیل می‌دهند. علی اصلانی ـ. فعال حوزه کار ـ. درباره افزایش تعداد شاغلان بخش خدمات به ایسنا، می‌گوید: شغل‌های خدماتی روز به روز جذاب‌تر و اقبال عمومی به آن‌ها بیش‌تر می‌شود. بر اساس آمار مرکز آمار ایران، ۵۳ درصد مشاغل در ایران خدماتی است و مشاغل خدماتی به دلیل ارزان و کم هزینه بودن و درآمدزایی بالایی که دارند، در ایران و کشور‌های دیگر مورد استقبال قرار گرفته‌اند.

به گفته وی، بیش از ۹۰ درصد مشاغل در کشور‌های اروپایی، خدماتی است و دنیا به سمت توسعه کسب و کار‌های خدماتی رفته است.

او دلیل گرایش به مشاغل خدماتی را شرایط حاکم بر اقتصاد، تغییر شیوه‌های زندگی، میل به درآمد و رفاه بیش‌تر و نبود بروکراسی‌های زائد در ایجاد مشاغل خدماتی عنوان می‌کند.

این فعال حوزه کار با اشاره با آمار بیکاران در کشور می‌گوید: باید از پتانسیل مشاغل خدماتی خصوصا در حوزه‌هایی نظیر آی. تی و گردشگری برای ایجاد اشتغال استفاده کنیم.

به گزارش ایسنا، علیرغم آن که نمی‌توان ظرفیت‌های اشتغال در بخش خدمات و تاثیرگذاری آن بر اقتصاد کشور را نادیده گرفت، اما این نکته را نیز نباید از نظر دور داشت که در شرایط بحرانی و نامساعد اقتصادی، مشاغل بخش خدمات از ثبات و پایداری لازم برخوردار نیست و همین امر می‌تواند بسیاری از ظرفیت‌های اشتغال را دستخوش تغییر قرار دهد؛ از این رو لازم است تا در بخش‌های دیگر اقتصادی همچون کشاورزی، گردشگری، IT و ICT که از پتانسیل و ظرفیت بالایی برخوردارند، سرمایه‌گذاری لازم به لحاظ توسعه اشتغال صورت گیرد و فرصت‌های شغلی این بخش‌ها شناسایی و به تناسب نیاز بازار کار در اختیار کارجویان و دانش آموختگان قرار داده شود.   منبع: ایسنا
انتهای پیام/

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۰۰۷۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید ۸۰ درصد تورهای ماهیگیری در سیستان و بلوچستان

ایسنا/سیستان و بلوچستان مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان گفت: ۸۰ درصد تور ماهیگیری و ۳۰ درصد کنسرو ماهی کشور در این استان تولید می‌شود.

بتول دانش شهرکی شامگاه جمعه در شورای سرمایه گذاری استان سیستان و بلوچستان افزود: وجود بیش از ۳۱۰ کیلومتر نوار ساحلی و ظرفیت‌های فراوان بالقوه مناطق ساحلی چابهار، کنارک و دشتیاری، سیستان و بلوچستان را به مرکز تولید و اشتغال این منطقه تبدیل و زمینه های سرمایه گذاری در بخش های مختلف را فراهم کرده است.

وی تاکید کرد: ظرفیت‌ها و توانمندی‌های شیلاتی محرک توسعه اقتصادی سواحل بکر مَکُران است که می‌توان با سرمایه‌گذاری بیشتر در این حوزه علاوه بر ایجاد اشتغال و نقش‌آفرینی گسترده در صادرات آبزیان و ارزآوری، زمینه توسعه هرچه سریعتر این سواحل را فراهم کرد.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان گفت: چابهار، دشتیاری و کنارک از شهرستانهای ساحلی زیبا و با ظرفیت‌های فراوان در حوزه گردشگری، شیلات، اقتصادی، تجاری، ترانزیتی و اشتغالزایی به دلیل نزدیکی به خط استوا نسبتا گرم و مرطوب و درجه حرارت سواحل این شهرستان در طول سال مناسب برای پرورش میگو و صید و صیادی و بویژه تن ماهیان است.

وی بیان کرد: حوزه شیلات یکی از بخش های کم هزینه برای ایجاد اشتغال است و می تواند اشتغال را به چند برابر افزایش دهد و به نوعی سرمایه‌گذاری در حوزه شیلات با صرفه‌ترین راه و اقتصادی‌ترین فعالیت در سواحل مکران محسوب می‌شود.

شهرکی با اشاره به ظرفیت‌های سیستان و بلوچستان در حوزه صنعت گفت: وجود ۳۰ شهرک و ناحیه صنعتی با مساحت چهار هزار و ۵۳۶ هکتار بستر مناسبی را همراه با مشوق‌های لازم برای جذب سرمایه گذار در حوزه های مختلف صنعتی، صنایع تبدیلی معدنی، کشاورزی و شیلاتی فراهم آورده است.

وی افزود: علاوه بر و جود سه کارخانه تولید سیمان و تعداد هشت واحد تولیدی شناور سازی ۳۰ درصد پاکت سیمان، ۴۰ درصد پای بند ریل آهن، ۱۲ درصد سموم دفع آفات مورد نیاز کشور نیز در این استان تولید می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پرداخت ۶۰ درصد بودجه مصوب اشتغال مددجویان کمیته امداد اردبیل
  • پرداخت ۶۰درصد بودجه مصوب اشتغال مددجویان کمیته امداد اردبیل
  • مشاغل بدون آسیب شناختی کدامند؟
  • اشتغال ۳۴۱ مددجوی بهزیستی در واحد‌های صنعتی و خدماتی نیشابور
  • تولید ۸۰ درصد تورهای ماهیگیری در سیستان و بلوچستان
  • اجرای ۱۶ طرح طبقه بندی مشاغل جدید در کارگاه های گیلان
  • حمایت از کارگران آرامش صنعتی را به دنبال دارد
  • پرداخت بیش از ۱۵ میلیارد تومان تسهیلات به مشاغل خانگی در مراغه
  • پرداخت ۱۵ میلیارد تومان تسهیلات به مشاغل خانگی در مراغه
  • بازنگری تعهدات وزارت نفت نسبت به طرح‌های درمانی بوشهر