Web Analytics Made Easy - Statcounter

بوشهر- ایرنا- مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: از آغاز فصل مهاجرت پرندگان شکاری در مهرماه امسال تاکنون چند باند خرید و فروش قاچاق و صید این پرندگان متلاشی و دستگیر شدند.

به گزارش ایرنا، فرهاد قلی نژاد روز سه شنبه در جمع خبرنگاران افزود: محیط بانان یگان حفاظت اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر در فصل مبارزه با زنده گیری پرندگان شکاری (کوخه نشینی) متخلفان صید و اعضای باندهای خرید و فروش این پرندگان را دستگیر و به مراجع قضایی تحویل دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اضافه کرد:‌ در این ارتباط از ابتدای فصل مهاجرت و زنده گیری پرندگان شکاری تا پایان مهرماه سال جاری با همکاری دستگاه های مرتبط و اقدامات خوب اطلاعاتی و عملیاتی چند باند خرید و فروش پرندگان شکاری متلاشی شد.
قلی نژاد ادامه داد: از این متخلفان 84 بهله پرنده با ارزش شکاری از خانواده شاهین سانان(شاهین، بحری و بالابان) که قصد داشتند آنها را به کشورهای عربی قاچاق کنند، بدست آمد.
وی اظهارداشت: همچنین در جریان گشت زنی و بررسی مناطق مختلف حفاظت شده و آزاد حسب وظیفه همیشگی ماموران اجرایی این اداره کل با تلاش محیط بانان استان شماری متخلف و صیاد کوخه نشین شناسایی، دستگیر و تحویل مراجع قضایی و تعدادی نیز متواری شدند که اقدامات لازم برای شناسایی این افراد در دست اجراست.
قلی نژاد گفت: همچنین در روزهای ایخر مکان های متعدد کوخه نشینان تخریب و درگشت زنی های متعدد پرسنل یگان حفاظت این اداره کل 72 کوخه تخریب و 176 عدد تور، طناب و ادوات صید مستندسازی، کشف و ضبط شد.
وی افزود: همچنین در این مدت 25 بهله پرنده شکاری از نوع دلیجه، 76 قطعه قمری و پرندگان دیگر همچون گنجشک، بلبل خرما کشف و به دامان طبیعت بازگردانده شدند.
قلی نژاد بیان کرد: همه ساله با آغاز زمان مهاجرت پرندگان شکاری به ایران، افراد سودجو برای صید این گونه های مهم که در راس هرم غذایی جانوری قرار دارند، اقدام می کنند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: این اتفاق بسیار آسیب زننده به محیط زیست و تنوع زیستی منطقه است و به همین دلیل این اداره کل با هماهنگی های بین دستگاهی همه توان خود را برای حفاظت از گونه های جانوری و محیط زیستی بکار گرفته و متخلفان را بدون هیچگونه گذشت به محاکم قضایی تحویل می دهد.
قلی نژاد، از مردم خواست در صورت اطلاع از حضور افراد مشکوک در سطح منطقه، برای پیشگیری از هرگونه اقدام مخرب محیط زیستی، موضوع را از طریق شماره تلفن 1540 بصورت مستقیم با یگان حفاظت محیط زیست استان بوشهر در میان بگذارند و یا گزارش های خود را به نزدیکترین پاسگاه های محیط بانی و ادارات محیط زیست اعلام کنند.
7212/6043

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي محيط زيست پرندگان شكاري باندهاي قاچاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۰۱۶۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت نخستین حضور پلنگ در کوهسرخ

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی،  مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: پس از سالها اعلام و مشاهده حضور پلنگ در منطقه کوهسرخ توسط افراد محلی و طبیعت گردها، سرانجام حضور این گونه توسط دوربین محمود رمضان نژاد رییس نمایندگی حفاظت محیط زیست شهرستان کوهسرخ ثبت و مستندسازی شد.

مهدی اله پور افزود :  این منطقه دارای ارزش زیستی زیادی است و دارای گونه های ارزشمندی همچون پلنگ، گربه پالاس، کفتار، گربه وحشی، کل و بز و قوچ و میش است و این ثبت و مشاهده پلنگ، محیط بانان و فعالان محیط زیست منطقه را بسیار امیدوار کرده است.

وی بیان کرد: پلنگ، گربه سانی شب زی و مخفی کار است و به همین دلیل مشاهده و ثبت حضورش در روز و به راحتی ممکن نیست و چون یکی از گونه های بسیار ارزشمند در چرخه تنوع زیستی است مشاهده و ثبت آن در یک منطقه، ضمن این که گواهی بر غنای زیستگاهی آن منطقه است مسیر حفاظتی آن محدوده را تغییر خواهد داد.

اله پور افزود: این منطقه از لحاظ اکولوژیکی، دارای اکوسیستم متنوعی است و برای گونه های پستاندار علفخوار همچون کل و بز و قوچ و میش و دیگر گونه های حیات وحش نیز بسیار مناسب است.

وی ادامه داد: حدود ۳۵ درصد منطقه سید مرتضی کاشمر داخل شهرستان کوهسرخ قرار گرفته است و حدود ۱۰.۲ درصد کل شهرستان کوهسرخ تحت پوشش مناطق تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست استان قرار دارد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی در خصوص ویژگی‌ها و منابع طبیعی این شهرستان، به زیستگاه های کوهستانی و ارتفاعات آن که باعث به وجود آمدن منابع آبی و زیستگاه مطلوب برای بقای گونه های مهم گوشتخوار و علفخواران بزرگ جثه در سطح منطقه شده است اشاره کرد.

پلنگ ایرانی هم اکنون در فهرست قرمز اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت (red list) طبقه‌بندی شده و در کنار اردک سرسفید جزء گونه‌های در معرض خطر یا (ENDANGERED) به شمار می‌رود.

 
 

دیگر خبرها

  • شناسایی ۶۲ واحد آلاینده در مه ولات
  • بهره برداری از پاسگاه محیط بانی صیدوا در مهدیشهر
  • حضور یک قلاده پلنگ در شهرستان کوهسرخ مشاهده شد
  • برگزاری تور پرنده نگری در پارک جنگلی آبیدر سنندج
  • تخریب ساخت و ساز غیرمجاز در منطقه حفاظت شده فومن
  • ثبت نخستین حضور پلنگ در کوهسرخ
  • دستگیری ۷۰۳ شکارچی و صیاد متخلف در استان خوزستان
  • کوچ پرندگان به تالاب کمجان
  • دستگیری ۸۷ متخلف زیست محیطی در استان قزوین
  • دستگیری ۸۷ متخلف محیط زیست در قزوین