Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-02@02:22:27 GMT

اتکا بر ظرفیت نفت شیل آمریکا پرمخاطره است

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۰۲۰۹۲

اتکا بر ظرفیت نفت شیل آمریکا پرمخاطره است

یک کارشناس انرژی هشدار داد ریسک آن وجود دارد که جهان بیش از حد به رشد سریع نفت شیل آمریکا متکی شود . ۲۲ آبان ۱۳۹۷ - ۱۱:۲۲ اقتصادی نفت و انرژی اقتصاد جهان نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از بلومبرگ، مهم‌ترین مشاور انرژی نفت شیل آمریکا هشدار داد ریسک آن وجود دارد که جهان بیش از حد بر رشد سریع نفت شیل متکی شود .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


طبق جدیدترین دورنمای انرژی جهان متعلق به آژانس بین المللی انرژی، بدون مصوبات جدید برای پروژه‌های غیر شیل، تولید نفت شیل آمریکا تا 2025 بیش از سه برابر شده و به 15 میلیون بشکه در روز می رسد تا پاسخگوی تقاضای جهانی باشد .
پروژه های رو به افزایش مثل توسعه میادین بزرگ زیر دریا و حفاری های مربوط به منابع ماسه سنگ ساحلی تحت تاثیر این صنعت قرار گرفته اند .
مشکل اینجاست که احتمال ندارد شیل بتواند تا این حد پیشرفت کند. حتی اگر تولید کنندگان بتوانند گلوگاه های زیرساختی که مانع رشد سال جاری شده اند را برطرف کنند .
باید سرمایه‌گذاری بسیار بیشتری انجام دهند و نسبت به زمانی که قیمت نفت به 115 دلار در هر بشکه در سال 2014 رسید چاه‌های بسیار بیشتری حفر کنند .
تقاضای جهانی نفت احتمالا تا سال 2040 تولید را افزایش خواهد داد .
آژانس بین‌المللی انرژی در گزارش خود نوشت با توجه به این پیشینه، تکیه بر سه برابر شدن تولید نفت آمریکا نسبت به تولید فعلی تا 2025 مخاطره‌آمیز است. پیش بینی می شود قیمت نفت بالا رود و بی‌ثباتی قیمت بیشتر شود .
سقوط نفت یعنی شرکت‌های در مضیقه مالی، پروژه‌های خود را سالها به تأخیر انداخته اند یا آنها را لغو کردند و ریسک کمبود عرضه نفت را در سال‌های آتی به وجود آورده اند .
اگر دنیا از «سناریوی توسعه پایدار» آژانس بین‌المللی انرژی پیروی می کرد، مشکل کمتری به وجود می‌آمد. سناریویی که در آن سیاست های سختگیرانه در مورد تولید کربن باعث کاهش تقاضا برای سوخت های فسیلی می‌شد. در عوض دنیا این راه را در پیش نگرفت. اقتصادهای در حال توسعه مصرف نفت را تا 2040 بالاتر هم میبرند .
این آژانس مستقر در پاریس تخمین می زند 16 میلیون بشکه از منابع نفتی رایج باید همچنان تا 2025 کشف شوند تا جلوی عدم تعادل بین عرضه و تقاضا گرفته شود. این مقدار دو برابر نرخ فعلی مصوبات است. افزایش قیمت در سال جاری برای افزایش سرمایه‌گذاری‌های جدید کافی نبوده است .
اوپک می‌تواند با افزایش تولید تا حدی مانند یک سپر دفاعی عمل کند ولی این فقط بخش کوچکی از فاصله بین تقاضا و عرضه را کم خواهد کرد و توانایی بازار در رویارویی با اختلال های غیرمنتظره را کاهش می دهد .
انتهای پیام/44

 

R1012122/P1012122/S7,80,85/CT10

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۰۲۰۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی/ افزایش حدود ۶ برابری سرمایه‌گذاری در صنعت نفت در دولت سیزدهم

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با تأکید بر اینکه با نهایی و اجرایی شدن تفاهم‌نامه‌های امروز بیش از ۱۶ مخزن گازی کشور توسعه می‌یابد، گفت: با بهره‌برداری از این طرح‌ها ۱۲۷ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید در چهار استان نفت و گازخیز کشور اضافه می‌شود.

به گزارش خبرنگار شانا، محسن خجسته‌مهر صبح امروز (سه‌شنبه، ۱۱ اردیبهشت‌) در آیین امضای تفاهم‌نامه‌های مطالعات طرح‌های توسعه ۱۶ میدان گازی با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی با سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلاری، با بیان اینکه امروز یکی از رویدادهای مهم اقتصادی صنعت نفت با مشارکت مردم را شاهد هستیم، گفت: برای تحقق برنامه‌های تولیدی باید سرمایه‌گذاری مستقیم و غیرمستقیم انجام دهیم که در دولت سیزدهم این کار زیربنایی در حال انجام است.

وی ادامه داد: پیش‌تر تنها شرکت‌های اکتشاف و تولید می‌توانستند در صنعت نفت سرمایه‌گذاری کنند، اما با ابتکار وزیر نفت و هماهنگی لازم با دولت قرار شد پتروشیمی‌ها نیز در بالادست صنعت نفت حضور یابند.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران تصریح کرد: پیش از این حضور سرمایه‌گذاری بانک‌ها در صنعت نفت را تجربه کرده بودیم و نتیجه آن قراردادی ۱۳ میلیارد دلاری شد که در تاریخ صنعت نفت و کل کشور بینظیر و منحصر به فرد بوده؛ از آن حجم هم ۱۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار مربوط به توسعه میدان‌های مشترک بوده است.

خجسته‌مهر با اشاره به امضای قرارداد توسعه میدان مشترک آزادگان به ارزش ۱۱ میلیارد ۵۰۰ میلیون دلار و دیگر میدان‌ها در مجموع به ارزش ۱۳ میلیارد ۵۰۰ میلیون دلار با حضور بانک‌ها گفت: به‌تازگی با امضای قرارداد فشارافزایی، وزارت نفت نشان داد که می‌تواند کارهای بی‌نظیری در این صنعت انجام دهد.

وی با تأکید بر اینکه با نهایی و اجرایی شدن تفاهم‌نامه‌های امروز بیش از ۱۶ مخزن گازی کشور توسعه می‌یابد، گفت: با بهره‌برداری از این طرح‌ها ۱۲۷ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز کشور در چهار استان خوزستان، فارس، بوشهر و کهکیلویه و بویر احمد افزوده می‌شود.

معاون وزیر نفت گفت: امسال با همکاری بخش خصوصی و هلدینگ‌های پتروشیمی، جهش دوم در سرمایه‌گذاری پتروشیمی‌ها را رقم می‌زنیم که این سرمایه‌گذاری مولد، راهبردی و معنادار است زیرا قراردادهایی جذاب، زودبازده و درآمدزا هستند.

خجسته‌مهر سرمایه‌گذاری پتروشیمی‌ها در بخش بالادستی صنعت نفت را قراردادی برد - برد برای شرکت ملی نفت ایران و آن‌ها دانست و گفت: مردم به‌عنوان سرمایه‌گذاران اصلی پتروشیمی‌ها و هلدینگ‌ها با این تفاهم‌نامه‌ها در طرح‌های بالادستی سرمایه‌گذاری می‌کنند.

وی افزود: معنای سال جهش تولید با مشارکت مردم این است که بسیاری از مردم ایران جزو سهام‌داران خرد و کلان واحدهای پتروشیمی هستند و هرکدام از آنها که پولی دارند در پتروشیمی‌ها سرمایه‌گذاری می‌کنند. 

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران یادآور شد: در دولت‌های یازدهم و دوازدهم سالانه به‌طور میانگین یک میلیارد ۶۰۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری شده است، درحالی‌که در ۲.۵ سال عمر دولت سیزدهم این رقم به سالانه ۶ میلیارد ۳۰۰ میلیون دلار رسیده و درمجموع قراردادهایی به ارزش ۱۵ میلیارد دلار امضا شده که بخش قابل‌توجهی از این سرمایه‌گذاری از سوی بخش خصوصی بوده است.

دیگر خبرها

  • بهره‌مندی از ظرفیت بسیج سازندگی در مدیریت مصرف انرژی
  • آمادگی کامل نیروگاه شهید مفتح برای تولید انرژی در پیک تابستان
  • تصویب لایحه جنجالی در سنای آمریکا؛ واردات اورانیوم از روسیه ممنوع شد
  • سنای آمریکا واردات اورانیوم از روسیه را ممنوع کرد
  • وزیر صمت: ظرفیت‌های تولید شناخته شده و باید در جستجوی راه‌های صادراتی باشیم
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی/ افزایش حدود ۶ برابری سرمایه‌گذاری در صنعت نفت در دولت سیزدهم
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی
  • تولید مرغ در داورزن خراسان رضوی ۵۰ درصد افزایش یافت
  • افزایش توان صادراتی زنجیره مرغ مازندران
  • زنجیره تامین گوشت مرغ مازندران رو به رشد است