Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیش از شش ماه است، بازارهای کشور ثبات لازم را ندارند و قیمت دلار روزانه تغییر پیدا می کند و بازارهای سرمایه به طبع بازار ارز و طلا در تلاطم است و همین بی ثباتی در بهای اجناس و مواد مصرفی روزمره مردم تأثیر گذاشته و زندگی بسیاری از مردم را تحت تأثیر قرار داده است.

به گزارش «تابناک»؛ بسیاری از کارشناسان، مجموعه ای از عوامل داخلی و خارجی را علت بروز نوسانات اخیر در بازار ارز و افزایش نرخ دلار عنوان می کنند و اعتقاد دارند اگر دولت در زمان افزایش قیمت ها مداخله درست انجام داده بود، تا کنون بحران ارز در کشور حل شده بود و بازار به ثبات می رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی اکبر کریمی، نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با تابناک اظهار داشت: اگر بخواهیم مختصر و مفید تحلیلی از اوضاع ارز در کشور ارائه دهیم، می توان عوامل مؤثر در بازار ارز را به سه دسته تقسیم کرد: یک دسته مربوط به مشکلات ساختاری اقتصاد ایران است؛ برای مثال زمانی که اقتصاد کشور وابسته به نفت است و نفت تحریم می شود، خود عاملی است برای کمبود ارز. البته ساختارها ایرادات دیگری هم دارد؛ اینکه ما تنها به یک ارز خاص مانند دلار وابسته هستیم نیز از عوامل مشکل ساز است.

وی گفت: ما از این داستان ها زیاد داریم؛ برای مثال تخصیص ارز در بودجه دولت هم از جمله این عوامل است. در بسیاری از کشورها هزینه های دولت از بخش های دیگری مانند مالیات تأمین می شود، اما درآمد دولت ما از نفت است که تخصیص و تبدیل آن به ریال باعث بروز مشکلات ساختاری در اقتصاد شده است.

اما در بخش دوم عوامل باید گفت: عامل دوم تأثیرگذار در سیستم اقتصادی کشور و بحران ارز ناشی از عوامل بیرونی و تحریم هاست که از بیرون کشور به ما وارد می شود و متأسفانه باید تمهیداتی برای آن اندیشیده می شد که نشده است. ما باید تصمیماتی می گرفتیم که کشور در شرایط بحرانی مقاوم شود، ولی این کار را نکرده ایم.

نایب رئیس مجلس افزود: بخشی از این بحران ها به دلیل تحریم های خارجی است. دشمنان ما تمام قوای خود را بسیج کرده اند که کشور را دچار مشکل کنند و هدف این ها نیز تبدیل جنگ اقتصادی به بستری برای ایجاد نارضایتی و بحران سازی در کشور است.

اما عامل سوم مربوط به تصمیمی است که مدیران اقتصادی دولت گرفته و یا می گیرند، که متأسفانه در این بخش هیچ تصمیم روشن و قطعی پیش روی ما نیست. در ماه های گذشته، تصمیماتی که تیم اقتصادی دولت گرفت، کاملا اشتباه بود؛ نرخ ارز 4200 تومان و آثاری که این تصمیم داشت و عدم پذیرش این تصمیم توسط تیم اقتصادی دولت برای چندین ماه خسارات بسیاری برای منابع کشور ایجاد کرد.
مشکلات دیگری که به دلیل همین تصمم گیری ها دامن کشور را گرفته، تقلب و سوءمدیریتی بود که در ثبت سفارش ها ایجاد و باعث شد قیمت ها یکباره در کشور با جهش بسیاری روبه رو شود.

وی در پایان یادآور شد: در ادامه این تصمیمات، بازار ثانویه ارز با فشاری که به دولت وارد شد، راه افتاد، ولی متأسفانه این تصمیم هم ناقص اجرا و همین باعث شد نتوانیم به نتایج کوتاه مدتی که می توانستیم از این بازار بگیریم، برسیم و همچنان چالش بین دولت و مجلس وجود دارد؛ البته اگر این نواقص رفع شود، می تواند اثربخش باشد. شوکی که به بازار ارز وارد شده، به گونه ای نیست که بشود یک شبه آن را رفع کرد. همچنین نمی شود با این سرعت قیمت ارز به قبل از گرانی ها بازگردد، ولی قطعا روش های علمی و اقتصادی موجود می تواند روند ناپایدار ارز را به ثبات برساند و از طرف دیگر، با یک شیب ملایم، شاهد کاهش نرخ ارز باشیم و با یک نکته منطقی قیمت ارز ثابت شود.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۰۳۸۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالیباف: اگر بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد مجلس برنامه خود را ارائه خواهد کرد

به گزارش قدس آنلاین، روز گذشته دومین نشست بررسی مسائل ارزی با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و امور دارایی، محمدرضا فرزین، رییس کل بانک مرکزی، سید محمد حسینی معاون پارلمانی رییس جمهور، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی، سیدشمس الدین حسینی رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید،  عزت الله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن، حجت الاسلام محمدحسین حسین زاده بحرینی و محسن زنگنه از نمایندگان اقتصاددان مجلس و تعدادی از کارشناسان مرکز پژوهش‌ها در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

در این نشست، قالیباف با بیان اینکه نباید به ارائه گزارش اکتفا کرد گفت: در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد. دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنند.

در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد. دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنندرئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد:  ما دنبال تکرار جلسات نیستیم و جلسه سومی وجود ندارد؛ بنابراین باید در مورد موضوع به جمع‌بندی برسیم و نتیجه نهایی را به صحن علنی ارائه کنیم. در این رابطه با توجه به اصرار نمایندگان برای بررسی موضوع در صحن علنی، به صورت مشخص به نمایندگان گفتم اگر به جمع‌بندی و اتفاق نظر با دولت نرسیم، مجلس خود به جمع‌بندی روشن می‌رسد.

قالیباف با تاکید بر اینکه باید بر روی اصل موضوع بحث و گفت و گو کنیم و در مورد رویکردها، اشکالات و راهکارها به جمع‌بندی برسیم، بیان کرد: واقعیت این است که ناترازی‌ها در قیمت ارز تاثیرگذار است؛ بنابراین نمی‌توان نظام یکپارچه اقتصادی را نادیده گرفت؛ دولت و مجلس باید به این مهم توجه داشته باشند.

وی با بیان اینکه حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود، گفت: یک بخش تشخیص علمی و دیگری تصمیم سیاسی است؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تاثیر تصمیم‌های سیاسی قرار دارد که اگر ترکیب آنها را با هم رعایت کنیم، می‌توانیم مشکلات را حل کنیم اما اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شد. همچنین اگر به تشخیص علمی بدون شرایط سیاسی کشور توجه کنیم با مشکل مواجه خواهیم شد بنابراین تعادل این موضوع مهم است.

حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود: تشخیص علمی و تصمیم سیاسی؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تاثیر تصمیم‌های سیاسی قرار دارد؛ اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شدرویکرد اقتصادی و مدیریتی در موضوع ارز اشکال دارد
همه اختیارها را به رئیس بانک مرکزی دادیم، اما ...

قالیباف با تاکید بر اینکه مجلس در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: همه اختیارهای موجود در قانون دائمی را به رئیس بانک مرکزی دادیم و هر چه ایشان در جلسه سران قوا بیان کردند قبول کردیم اما شرایط کنونی نشان می‌دهد که هم رویکرد اقتصادی و هم رویکرد مدیریتی در موضوع ارز دچار اشکال است.

وی با اشاره به تورم کالاهای اساسی که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند و تاکید بر ضرورت اصلاح رویکردهای اقتصادی در این زمینه، گفت:  به طور روشن و مشخص امروزه در سیاست‌های ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در ارز وجود ندارد.

قالیباف خطاب به مسئولان اقتصادی حاضر در نشست گفت: ما رویکرد اقتصادی مان در حوزه مدیریتی را اعلام کردیم و تا روز یکشنبه هفته آینده برای دریافت برنامه دولت منتظر می‌مانیم اما اگر برنامه و سیاست ارزی دولت ارائه نشود، مجلس جلسه خواهد گذاشت و طرح خود را ارائه می‌کند.

در این جلسه محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی گزارشی از وضعیت بازار ارز و تحولات اقتصاد کلان کشور ارائه کرد.

همچنین وزیر اقتصاد و  روسای کمیسیون های اقتصادی، صنایع و معادن و جهش و رونق تولید مجلس هم به تشریح راهکارهای خود برای کنترل نرخ ارز پرداختند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • قالیباف؛ شمشیر را برای رئیسی از رو بست / پایان دیرهنگام سکوتِ مجلس مقابل دولت!
  • قالیباف؛ شمشیر را برای رئیسی از رو بست
  • قالیباف: منتظر برنامه دولت برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • منتظر برنامۀ بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • ضرب‌الاجل مجلس برای دولت/منتظر مدیریت بازار ارز هستیم
  • قالیباف: اگر بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد مجلس برنامه خود را ارائه خواهد کرد
  • قالیباف: منتظر برنامه بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • تصرف و عدم لایروبی رودخانه‌ از مشکلات کاشان است+فیلم
  • سوءمدیریت فاحش و زبان دراز برخی دولتمردان سابق درباره فقر
  • سوءمدیریت فاحش و زبان ‌دراز برخی دولتمردان سابق درباره فقر