Web Analytics Made Easy - Statcounter

جوش شیرین (به انگلیسی : baking soda) که به نام بی کربنات سدیم هم شناخته می شود، نوعی نمک سفید، بی بو و بدون طعم است که از ترکیب سدیم و کربنیک اسید ساخته شده و به دلیل خواص قلیایی که دارد با کاهش اسید معده به درمان معده درد و سوزش سر دل کمک می کند.

خواص جوش شیرین برای پوست و مو 1. آکنه و جوش صورت

جوش شیرین به دلیل خواص ضد التهابی که دارد به درمان آکنه و جوش صورت و همچنین و تورم و قرمزی ناشی از جوش کمک می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جوش شیرین به دلیل خواص ضد میکروبی قوی که دارد به از بین رفتن باکتری های ایجاد کننده جوش کمک کرده و آن را درمان می کند.

ماسک جوش شیرین برای جوش

2 قاشق غذا خوری پودر جوش شیرین را با 2 قاشق غذا خوری آب ترکیب کنید و بر روی پوست صورت بمالید، بگذارید 15 دقیقه بماند و سپس با آب سرد بشویید.

برای جلوگیری از خشکی پوست بر روی آن مرطوب کننده بمالید.

ماسک جوش شیرین و آب لیمو ترش

2 قاشق غذا خوری پودر جوش شیرین را با 2 قاشق غذا خوری آب و 1 قاشق چای خوری آب لیمو ترش تازه ترکیب کنید و بر روی پوست صورت بمالید، بگذارید 15 دقیقه بماند و سپس با آب سرد بشویید.

این ماسک را 2 تا 3 بار در هفته استفاده کنید تا نتیجه بگیرید.

ماسک جوش شیرین و عسل برای جای جوش

1 قاشق غذا خوری عسل طبیعی را با 1 قاشق غذا خوری جوش شیرین ترکیب کنید و بر روی پوست صورت بمالید، بگذارید 5 دقیقه بماند و سپس با آب سرد شویید.

این ماسک را 2 تا 3 بار در هفته استفاده کنید تا زودتر نتیجه بگیرید.

ماسک جوش شیرین و روغن نارگیل

1 قاشق چای خوری جوش شیرین را با 1 قاشق چای خوری روغن نارگیل ترکیب کنید و بر روی پوست صورت بمالید و به آرامی ماساژ دهید، پس از دو دقیقه صورت خود را با آب ولرم بشویید.

ماسک جوش شیرین و سرکه سیب

1 قاشق غذا خوری جوش شیرین را با 1 قاشق غذا خوری آب و 1 قاشق غذا خوری سیب سرکه ترکیب کنید و بر روی پوست صورت بمالید، بگذارید 15 دقیقه بماند و سپس با آب سرد خوب بشویید.

ماسک جوش شیرین و روغن زیتون

1 قاشق غذا خوری روغن زیتون را با 1 قاشق غذا خوری جوش شیرین ترکیب کنید و بر روی صورت بمالید و در حرکات دایره ای به مدت 5 دقیقه ماساژ دهید و سپس با آب ولرم بشویید.

این ماسک را هر روز استفاده کنید تا نتیجه بگیرید.

ماسک جوش شیرین و شیر

1 قاشق غذا خوری جوش شیرین را با 1/4 فنجان شیر ترکیب کنید و بر روی صورت بمالید و در حرکات دایره ای به مدت 5 دقیقه ماساژ دهید و سپس با آب ولرم بشویید.

این ماسک را 2 تا 3 بار در هفته استفاده کنید.

2. دئودورانت طبیعی

جوش شیرین یک دئودورانت طبیعی است؛ هنگامی که شما عرق می کنید، باکتری هایی که بر روی پوست زندگی می کنند با افزایش فعالیت خود باعث بوی بد بدن می شوند. جوش شیرین خاصیت قلیایی دارد و با از بین بردن این باکتری ها به رفع بوی بد عرق کمک می کند.

طرز تهیه دئودورانت طبیعی جوش شیرین

یک قاشق چای خوری پودر جوش شسرین را با مقداری آب ترکیب کنید تا خمیر شیری رنگی به دست آید. این خمیر را زیر بغل و اطراف کشاله ران خود بمالید.

3. لایه بردار طبیعی پوست صورت

جوش شیرین یک روش ارزان و آسان برای لایه برداری از پوست صورت محسوب می شود.

ماسک لایه بردار جوش شیرین

پوست خود را تمیز بشوییدو خشک کنید. یک قاشق چای خوری پودر جوش شیرین را با نصف فنجان آب ترکیب کنید و بر روی صورت خود بمالید، بگذارید 5 دقیقه بماند و سپس با آب سرد خوب بشویید.

4. نرم کننده طبیعی پوست

جوش شیرین به دلیل خواص پاک کنندگی قوی که دارد به پاک سازی پوست کمک کرده و باعث نرم تر شدن آن می شود.

5. درمان آفتاب سوختگی

جوش شیرین یکی از بهترین و ارزان ترین روش های طبیعی برای درمان سریع آفتاب سوختگی به شمار می رود.

ماسک جوش شیرین و آب

نیم فنجان پودر جوش شیرین را در یک فنجان آب گرم بریزید تا خمیری به دست آید، این خمیر را بر روی مناطق آسیب دیده پوست بمالید، 5 دقیقه بگذارید بماند تا خارش و سوزش آن درمان شود و سپس با آب سرد بشویید.

این ماسک را چند بار در روز استفاده کنید تا زودتر نتیجه بگیرید.

شما همچنین می توانید مقداری جوش شیرین را در یک وان آب گرم بریزید و در آن بمانید تا سوزش و خارش پوست درمان شود.

6. درمان جای نیش حشرات

استفاده از جوش شیرین یکی از بهترین و سریع ترین روش ها برای درمان خارش و درد ناشی از نیش حشرات محسوب می شود.

یک قاشق چای خوری جوش شیرین را با مقداری آب ترکیب کنید و روزی 3 بار بر روی جای نیش بمالید تا زودتر درمان شود.

7. مناسب مو های چرب

جوش شیرین به دلیل خواص قلیایی که دارد، برای مو های چرب مناسب می باشد و می تواند به پاک سازی و درمان مو های چرب کمک کند.

ماسک مو با جوش شیرین

یک قاشق چای خوری پودر جوش شیرین را به شامپوی خود اضافه کنید و مو ها را با آن بشویید تا چربی اضافی مو ها را کنترل کند.

فواید دارویی و درمانی خوردن جوش شیرین برای بدن 8. معده و دستگاه گوارش

جوش شیرین دارای خواص قلیایی است و به همین دلیل با کاهش اسید معده و بهبود تعادل PH بدن به درمان سو هاضمه، ریفلاکس معده، سوزش سر دل، معده درد و سلامت دستگاه گوارش کمک می کند.

مقدار مجاز مصرف روزانه جوش شیرین برای معده

برای کاهش اسید معده توصیه می شود که یک قاشق چای خوری جوش شیرین را به یک لیوان آب اضافه کنید و یک ساعت بعد از هر وعده ی غذایی بنوشید.

9. سلامت دندان ها

جوش شیرین دارای خواص ضد باکتریایی قوی است و با از بین بردن باکتری استرپتوکوکوس موتانس که باعث پوسیدگی دندان می شود، خطر ابتلا به پوسیدگی دندان ها را کاهش می دهد.

گفته می شود که اگر جوش شیرین را به خمیر دندان خود اضافه کنید یا آن را با آب ترکیب کنید و هفته ای 2 تا 3 بار برای تمیز کردن دندان ها استفاده کنید به سفید تر شدن دندان ها کمک می کند.

فراموش نکنید که زیاده روی در مصرف جوش شیرین باعث از بین رفت مینای دندان می شود.

10. رحم و عفونت واژن

جوش شیرین دارای خواص ضد قارچی و ضد میکروبی قوی است و چون خواص قلیایی دارد به تعادل PH واژن کمک کرده و می تواند به سلامت رحم و درمان عفونت رحم و واژن کمک کند.

شستشوی واژن با جوش شیرین به درمان خارش و سوزش و همچنین رفع بوی بد واژن کمک می کند.

جوش شیرین دارای خواص سفید کنندگی طبیعی است به همین دلیل به رفع تیرگی واژن در زنان کمک می کند.

11. درمان عفونت ادراری

تحقیقات در سال 2017 نشان می دهد که جوش شیرین به دلیل خواص قلیایی که دارد با برقراری تعادل PH در دستگاه ادراری به درمان عفونت ادراری و عفونت مثانه به ویژه در زنان کمک می کند.

12. لاغری و کاهش وزن

برخی مطالعات اولیه نشان می دهد که خوردن جوش شیرین می تواند به لاغری و کاهش وزن افراد کمک کند؛

جوش شیرین و آب لیمو ترش

لیمو ترش غنی از ویتامین C و آنتی اکسیدان هاست که به عنوان یک چربی سوز طبیعی عمل می کند و ترکیب آن را جوش شیرین یکی از بهترین روش ها برای لاغری و کاهش وزن محسوب می شود.

یک قاشق چای خوری پودر جوش شیرین را به یک لیوان آب ولرم اضافه کنید و چند قطره آب لیمو ترش تازه در آن بریزید. هر روز صبح ناشتا این آب را بنوشید تا نتیجه بگیرید.

جوش شیرین و چای سبز

مطالعات نشان می دهد که چای سبز حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی فعال به نام کاتچین هاست که می تواند به شما کمک کند کالری کمتری در طول روز مصرف کنید و در نتیجه باعث لاغری و کاهش وزن شما می شوند.

در لیوان چای سبز دم شده، 1/4 قاشق چای خوری پودر جوش شیرین بریزید و خوب هم بزنید، این چای را هر روز بنوشید تا به لاغری شما کمک کند.

13. جنین و زنان باردار

مطالعات نشان داده که استفاده از جوش شیرین تاثیری بر روی جنین در رحم ندارد و مصرف آن در دوران بارداری و شیردهی بدون عوارض می باشد؛

جوش شیرین به دلیل خواص قلیایی که دارد به کاهش اسید معده کمک کرده و به درمان سوزش سر دل و رفلاکس معده در زنان باردار و شیرده کمک می کند.

با وجود همه ی این حرف ها توصیه می کنیم که زنان در دوران بارداری و شیردهی قبل از خوردن جوش شیرین با پزشک مشورت کنند.

14. کلیه

یک مطالعه بالینی منتشر شده در مجله انجمن آمریکایی نفرولوژی نشان داده که مصرف بی کربنات سدیم خطر ابتلا به بیماری های کلیوی را از بین برده و سرعت پیشرفت نارسایی کلیه را کاهش می دهد.

15. بدنسازی

یک مقاله علمی منتشر شده در سال 2013 نشان می دهد که خوردن جوش شیرین قبل از تمرینات ورزشی و بدنسازی به بهبود عملکرد ورزشکاران و افزایش انرژی آن ها کمک می کند.

همچنین جوش شیرین با کاهش تولید اسید لاکتیک در ماهیچه ها، از خستگی و درد عضلات پس از تمرینات بدنسازی کمک می کند.

16. سرطان 

تحقیقات علمی اولیه نشان داده است که مصرف خوراکی بی کربنات سدیم یا جوش شیرین می تواند PH تومور و سلول های سرطانی پستان را افزایش داده و متاستاز آن ها را کاهش دهد.

عوارض و مضرات جوش شیرین

زیاده روی در خوردن جوش شیرین می تواند باعث واکنش های آلرژیک و حساسیت شود که با تهوع، استفراغ، درد شکمی  و در موارد نادر تشنج، کما و مرگ مشخص می شود.

جوش شیرین مقادیر بالای سدیم دارد و زیاده روی در مصرف آن برای افراد مبتلا به بیماری های کبد، کلیه و همچنین نارسایی قلبی مضر می باشد. همچنین سدیم بالای موجود در جوش شیرین ممکن است باعث افزایش فشار خون در افراد شود.

زیاده روی در مصرف جوش شیرین، می تواند دفع پتاسیم را افزایش داده و منجر به کمبود این ماده ی معدنی در بدن شود.

مصرف خوراکی جوش شیرین برای نوزادان و کودکان ممنوع می باشد.

جوش شیرین ممکن است با برخی دارو ها از جمله آسپیرین، مکمل های کلسیم، کورتیکو استروئید ها، لیتیوم، کوینیدین و دیورتیک ها تداخل دارویی ایجاد کند.

طبع جوش شیرین

طبیعت جوش شیرین گرم می باشد. جوش شیرین به طور گسترده ای برای پخت و پز و تهیه انواع نان، کیک و کلوچه استفاده می شود.

منبع: coca

منبع: فردا

کلیدواژه: جوش شیرین خواص

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۰۴۷۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰ خاصیت شگفت انگیز اسفناج در بارداری

به جرات می‌توان گفت بارداری مهمترین مرحله زندگی یک خانم محسوب می‌شود. چرا که قرار است انسان جدیدی پا به عرصه هستی بگذارد و قطعا سلامت او دغدغه بزرگ والدینش است.

به گزارش اکالا، سلامت این نوزاد ارتباط مستقیمی با سلامت مادرش دارد بنابراین بسیار مهم است که یک خانم باردار در طول دوران بارداری خود چه غذاها و موادی مصرف می‌کند. اسفناج یکی از سبزیجات پرخاصیتی است که ممکن است در طول دوران بارداری آن را مورد استفاده قرار دهید اما آیا می دانید اسفناج چه خواصی دارد؟

در ادامه به ۱۰ خاصیت اسفناج در بارداری اشاره می‌کنیم:

۱. فواید اسفناج برای افسردگی بارداری

اسفناج سرشار از ویتامین B است که در بهبود روحیه و کاهش افسردگی دوران بارداری نقش مؤثری دارد. بسیاری از زنان در این دوره دچار نوسانات خلقی می‌شوند و احساس افسردگی می‌کنند. اضافه کردن اسفناج به رژیم غذایی می‌تواند به کاهش استرس و اضطراب کمک کند و تاثیر مثبتی بر روحیه داشته باشد.

۲. فواید اسفناج برای کم خونی بارداری

اسفناج یک منبع غنی از اسید فولیک است، که به عنوان فولات یا ویتامین B9 نیز شناخته می‌شود. این ویتامین برای جلوگیری از خطر سقط جنین و کمک به رشد نخاعی و شناختی جنین اهمیت فراوانی دارد.

همچنین، اسفناج به دلیل دارا بودن آهن، به تولید گلبول‌های قرمز خون کمک کرده و از خطر کم خونی که در دوران بارداری شایع است، می‌کاهد.

۳. خواص اسفناج برای استخوان‌ها

کلسیم، یکی دیگر از مواد معدنی مهم موجود در اسفناج، نقش کلیدی در سلامت استخوان‌ها و رشد مناسب دندان‌ها دارد. با مصرف تنها ۱۰۰ گرم اسفناج، حدود ۹۹ میلی گرم کلسیم دریافت می‌کنید. کلسیم علاوه بر تقویت استخوان‌ها، به جلوگیری از لخته شدن خون کمک می‌کند و عملکرد عصبی و عضلانی بدن را بهبود می‌بخشد.

۴. خواص اسفناج برای سلامت مادر و جنین

ویتامین E موجود در اسفناج به مبارزه با رادیکال‌های آزاد، بهبود بینایی و تعادل سطح کلسترول در بدن کمک می‌کند. مصرف اسفناج پخته شده در دوران بارداری می‌تواند به دریافت میزان مناسبی از این ویتامین کمک کند.

۵. فواید اسفناج برای تغییرات هورمونی بارداری

پدر دوران بارداری، بدن تغییرات هورمونی زیادی را تجربه می‌کند که می‌تواند منجر به خستگی و درد شود. اسفناج، با داشتن ترکیبات ضد التهابی به نام گلیکولیپید، به تسکین این دردها کمک می‌کند.

۶. خواص اسفناج برای ریه جنین

اسفناج غنی از ویتامین A است که برای رشد مناسب ریه‌های نوزادان ضروری است. این ویتامین همچنین به بهبود سوخت و ساز بدن کمک می‌کند. مصرف منظم اسفناج می‌تواند خطر ابتلا به دژنراسیون سنی ماکولا و دیابت در کودکان و بزرگسالان را کاهش دهد.

۷. خواص اسفناج برای تقویت سیستم ایمنی

در طول بارداری، سیستم ایمنی مادر ضعیف می‌شود و جنین به محافظت بیشتری نیاز دارد. اسفناج، سرشار از ویتامین C است که به تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کند و می‌تواند در برابر بیماری‌های مختلف محافظت کند. همچنین، اسفناج به هضم غذا کمک می‌کند و می‌تواند در مقابله با سرماخوردگی‌های معمولی و بیماری‌های مزمن مفید باشد.

۸. فواید اسفناج در بینایی جنین

اسفناج منبع غنی از ویتامین‌های B1 و B2 است که در تکامل بینایی و سیستم عصبی جنین نقش دارند. کمبود ویتامین B1 در رژیم غذایی بارداری می‌تواند به نوروپاتی محیطی منجر شود، در حالی که ویتامین B2 به تکامل اندام‌ها و بافت‌های تناسلی کمک می‌کند. بنابراین، گنجاندن اسفناج در رژیم غذایی بارداری برای دریافت میزان کافی ویتامین B ضروری است.

۹. اسفناج در کنترل فشار خون

از مهم ترین مشکلات دوران بارداری، فشار خون بالا است. نیترات موجود در اسفناج به تنظیم سطح فشار خون کمک می‌کند. علاوه بر این، پتاسیم بالا در اسفناج به حفظ فشار خون در سطح طبیعی کمک می‌کند، بنابراین مصرف اسفناج در دوران بارداری می‌تواند به کنترل فشار خون کمک کند.

۱۰. فواید اسفناج برای تقویت بدن در بارداری

اسفناج منبع خوبی از پروتئین است که برای ترمیم سلول‌ها، تولید اسیدهای آمینه و حفظ سلامت پوست، ماهیچه‌ها و استخوان‌ها ضروری است. مصرف اسفناج می‌تواند به تامین پروتئین مورد نیاز بدن در دوران بارداری کمک کند.

اسفناج خواص بسیاری دارد مخصوصا اگر در دوران بارداری استفاده شود می‌تواند بر سلامت مادر و جنین موثر باشد اما بسیار مهم این که در مصرف این گیاه زیاده روی نکنیم. از آنجایی که اسفناج فیبر بالایی دارد زیاده روی در مصرف آن ممکن است منجر به برخی بیماری‌های گوارشی شود. بنابراین بهتر است میزان مصرف هر نوع ماده غذایی هر چند مفید را با پزشک‌تان در میان گذاشته و از او مشورت بگیرید.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • خواص شگفت‌انگیز روغن ماکادمیا برای سلامتی، پوست و مو
  • خواص زیره: ۹ خاصیت علمی اثبات شده
  • این میوه از صدتا کدئین بهتر است
  • درمان تخصصی انواع بیماری های پوستی در شیراز
  • ۱۰ خاصیت شگفت انگیز اسفناج در بارداری
  • همه چیز در مورد کرم زینک اکساید
  • اثربخشی بهتر از کدئین با این میوه فصل
  • تأثیر معجزه آسای خاکشیر و عسل برای سلامتی بدن
  • با خواص شگفت انگیز کاهو آشنا شوید! از تقویت اسپرم تا پیشگیری از سرطان
  • خواص روغن ماکادمیا برای پوست و مو