Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-29@18:24:22 GMT

فقط با ۶ ماه آموزش پرستار شوید!

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۰۵۳۰۷

شورای عالی انقلاب فرهنگی طی مصوبه‌ای، مجوز تأسیس دانشگاه‌های غیرانتفاعی پرستاری را صادر کرده است، اما وزارت بهداشت و درمان تاکنون اجازه تأسیس این دانشگاه را نداده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ شورای عالی انقلاب فرهنگی طی مصوبه‌ای، مجوز تأسیس دانشگاه‌های غیرانتفاعی پرستاری را صادر کرده است، اما وزارت بهداشت و درمان تا کنون اجازه تأسیس این دانشگاه را نداده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین دلیل هم بخش دولتی به تنهایی نتوانسته جوابگوی نیاز‌های پرستاری کشور باشد. در حالی که طبق قانون باید قسمتی از تربیت پرستاران را به بخش خصوصی تحت قانون شورای عالی انقلاب فرهنگی واگذار کنیم.

  از جمله مهم‌ترین مشکلات حوزه پرستاری کمبود شدید نیرو در سطح کشور است و این موضوع سبب شده تا اضافه‌کاری‌های اجباری به پرستاران تکلیف شود. اجرای طرح تحول نظام سلامت هم سبب افزایش حجم کاری پرستاران در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی شد. در واقع حجم کاری بالا رفت، اما نیروی انسانی با همان تعداد و ضمناً همان میزان حقوق سابق، موظف به تأمین شدند.   همراه بیمار در نقش پرستار   اقدام وزارت بهداشت و کلید زدن «طرح تربیت پرستار بیمارستانی» از دو سال گذشته دانشجویان پرستاری را در شوک بدی فرو برد چراکه آن‌ها انتظار افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو در این رشته و پس از آن جذب نیروی کارآمد و تحصیلکرده آکادمیک برای بیمارستان‌ها را از وزارتخانه داشتند؛ نه ورود افرادی که با یک دوره شش ماهه با سمتی تحت عنوان «پرستار بیمارستانی» جای آن‌ها را بگیرند.   عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره کمبود ۱۲۰ هزار پرستار در کشور گفت: به نظر می‌رسد کمبود پرستار در کشور بیش از آمار اعلامی باشد تا جایی که امروزه به دلیل کمبود پرستار در کشور از همراه بیمار خدمت دریافت می‌کنیم که این خلاف قانون و مقررات بهداشت و درمان است و در هیچ کجای دنیا چنین پدیده‌ای وجود ندارد.   مجلس چه کاری می‌تواند بکند   به گفته حیدرعلی عابدی، «اگر قرار باشد در استان‌های کشور تعداد بیمارستان‌ها را افزایش دهیم، امکان استفاده از ظرفیت پرستاران در این مراکز درمانی وجود ندارد چراکه کمبود پرستار در کشور بسیار جدی است و تربیت این نیرو یک‌شبه رخ نمی‌دهد بلکه چهار سال زمان نیاز است تا صرف تربیت پرستار شود.»   پیش از این نیز حجت‌الاسلام سلیمی در انتقاد به اینکه کمیسیون آموزش برای بررسی مشکلات دانشجویان پرستاری چه کرده است، گفته بود که مشکلات دانشجویان پرستاری به طور حتم در کمیسیون آموزش مورد بررسی قرار خواهد گرفت، اما واقعیت این است که حتی اگر شخص وزیر را برای توضیح به مجلس فراخوانیم، اما مسئولان مربوطه رغبتی برای حل این مشکلات نداشته باشند، مجلس چه کاری می‌تواند بکند! منبع: روزنامه جوان

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۰۵۳۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیگیری لایحه حمایت از حقوق مادی و معنوی پرستاران

رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: به دنبال منویات مقام معظم رهبری در خصوص جایگاه پرستاران و درخواست مسئول پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی نهاد ریاست جمهوری مبنی بر پیگیری مطالبات این قشر، سازمان نظام پرستاری پیشنهادات خود را جهت غنای بیشتر لایحه حمایت از حقوق مادی و معنوی به وزارت بهداشت ارائه داد.

‌به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان نظام پرستاری، محمدتقی جهان‌پور اظهار کرد: پیش‌ نویس لایحه حمایت مادی و معنوی از پرستاران در ۳۱ ماده تنظیم شده است که پیشنهادات سازمان نظام پرستاری مضاف بر مواد پیشنهادی معاونت پرستاری در ۱۲ ماده ارائه شده است.

وی افزود: مهم‌ترین محورها استخدام پرستاران همگام با توسعه تخت‌های بیمارستانی و نیاز کشور، تأمین معیشت و رفاه پرستاران و حمایت‌های گسترده جهت جبران خدمت، آینده‌سازی حرفه‌ای و تخصصی پرستاری، تکریم از بازنشستگان و اجرای صحیح قوانین حوزه پرستاری مثل قانون مشاغل سخت و زیان‌آور با مشارکت همه ذی‌نفعان مورد ویرایش و تدوین قرار گرفته است.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری تصریح کرد: سازمان نظام پرستاری پیشنهاد ویژه‌ای در خصوص به‌کارگیری و استخدام نیروهای دوران کرونا داشته و مجدانه پیگیر این موضوع مهم هستیم. نسبت پایین پرستار به تخت در مقایسه با استانداردهای حداقلی، علاوه بر کاهش کیفیت خدمات درمانی و مراقبتی، اهمیت جذب و استخدام نیروهای جدید، به ویژه بازجذب نیروهای باتجربه دوران کرونا را بیشتر می‌کند.

جهان‌پور ادامه داد: تدوین این لایحه گامی مهم در جهت حمایت از حقوق پرستاران و ارتقای جایگاه این قشر فداکار در نظام سلامت کشور محسوب می‌شود و می‌توانیم، شاهد بهبود کیفیت زندگی و کاری پرستاران و افزایش انگیزه و رضایت شغلی آنها و در جهت ارتقای سلامت مردم باشیم.

وی گفت: ظرفیتی که سازمان نظام پرستاری دارد، یک شبکه بزرگ اجتماعی است که دارای ۱۵۹ هیئت‌مدیره در سراسر کشور است، مجموعه این هیئت‌مدیره‌ها و سازمان مرکزی می‌تواند واسط بین مردم و حِرَف با حاکمیت باشد، بنابراین ارج‌نهادن به مجموعه‌های گروه صنفی و حرفه‌ای و انجمن‌های علمی از دغدغه‌های مهم ماست و می‌تواند در سیاست‌گذاری‌ها به ما کمک کند.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری به دنبال منویات مقام معظم رهبری در خصوص جایگاه پرستاران و درخواست مسئول پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی نهاد ریاست جمهوری مبنی بر پیگیری مطالبات این قشر، سازمان نظام پرستاری پیشنهادات خود را جهت غنای بیشتر لایحه حمایت از حقوق مادی و معنوی به وزارت بهداشت ارائه داد.

کد خبر 748838

دیگر خبرها

  • جزئیات اولین آزمون دکتری حرفه‌ای فیزیوتراپی اعلام شد
  • پیش‌بینی می‌کنیم سال آینده کمبود نیروی انسانی نداشته باشیم
  • جزئیات لایحه حمایت مادی و معنوی از پرستاران/ از استخدام تا معیشت
  • پیگیری لایحه حمایت از حقوق مادی و معنوی پرستاران
  • مهر۱۴۰۳ کمبود معلم نداریم/توجه به مدرسه سازی اولویت آموزش و پرورش
  • پایان چالش کمبود معلم از مهرماه امسال
  • ارتباط مشکل مسکن با کمبود پرستار در شهر‌ها/ تعرفه ترجیحی پاسخگوی نیاز پرستاران نیست
  • روز ماما در سال ۱۴۰۳ چه روزیه + تاریخ، معرفی رشته مامایی و بازار کار
  • زخم کاری سیگارهای الکترونیک
  • پیگیری قضایی ضرب و شتم یک پرستار در حال انجام است