Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان گفت: وقف انعطاف پذیری لازم را دارد تا مشکلات اقتصادی مردم برطرف شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از موج رسا،فاطمه کرباسی، امروز در حاشیه بازدید از  نمایشگاه همه واقف باشیم اظهار داشت: شفاف سازی در اجرای نیت موقوفات و بیان عملکرد اوقاف به مردم موجب ترویج فرهنگ وقف در جامعه می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه باید از ظرفیت های فضای مجازی در ترویج فرهنگ وقف استفاده شود، ادامه داد: هنرمندان، محققان و پژوهشگران می توانند آثار خود را وقف کنند که همین موضوع موجب ماندگار شدن آثار اصحاب فرهنگ و هنری می شود.

این مسئول با اشاره به وقف آثار استاد فرشچیان به آستان قدس رضوی،خاطرنشان کرد: این امر موجب ماندگاری این آثار شده است. 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان برضرورت اطلاع رسانی مناسب در زمینه وقف به مردم تاکید کرد و گفت: تعداد موقوفات ما همه ساله در حال افزایش است و اگر جامعه ما در حوزه اقتصادی دچار مشکل است اوقاف باید حضور داشته باشد.

 کرباسی خاطرنشان کرد: اوقاف با توجه به منابع و نیت های مختلفی که در اختیار دارد می تواند در بسیاری از زمینه ها در استان ورود پیدا کند.

وی افزود: برنامه های فرهنگی با محوریت امامزادگان از ایده خوبی است که سازمان اوقاف آن را دنبال می کند.

این مسئول با بیان اینکه در فضای فرهنگی و مذهبی مردم بیشتر با اوقاف ارتباط می گیرند، تصریح کرد: اجرای نیت واقف همین مسائل موجب ترویج فرهنگ وقف می شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان یادآور شد: وقف انعطاف پذیری لازم را دارد تا مشکلات اقتصادی مردم برطرف شود.

وی با اشاره به گستردگی وقف در مسائل اقتصادی و اجتماعی و قرآنی،افزود: اوقاف می تواند با ورود به مسائل اجتماعی از وقف های دسته جمعی بهره گیری کند چرا که وقف های دسته جمعی با مشارکت گسترده مردم بسیار موثر است. 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان مهم ترین پایه های توسعه اقتصادی استان اداره اوقاف دانست و خاطرنشان کرد: اوقاف می تواند با کمک مردم دانشگاه، مدرسه، بیمارستان و... بسازد و مشکلات فرهنگی و اجتماعی را برطرف کند. 

وی به همکاری خیرین حوزه فرهنگ و هنر با اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان در تابستان امسال اشاره کرد و گفت: این خیرین در طول تابستان کارهای ماندگار خود در حوزه خوشنویسی و آیین نگارش را از طریق آموزش به بچه های مساجد در کانون های فرهنگی و هنری منتقل کردند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۰۶۳۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باور به سوددهی «دلالی» علی‌رغم حمایت فرهنگ عمومی از کار مولد

مدیر مرکز رصد فرهنگی کشور از انتشار گزارش ملی مشارکت مردمی و فرهنگ اقتصادی ایرانیان مبتنی بر جدیدترین داده‌های پژوهشی و پیمایشی در مرکز رصد فرهنگی کشور خبر داد.

به گزارش ایسنا، محمد اصغری در این رابطه توضیح داد: در این گزارش جامع، نگرش ایرانیان به وضعیت رفاهی جامعه، درک طبقاتی، عدالت اقتصادی، کار و سرمایه‌گذاری، دولت و بازار، مالیات، حمایت از تولید داخلی، رفاه و تجمل، سرمایه‌گذاری خارجی، اعتماد و امید اقتصادی پرداخته شده است.

وی افزود: این گزارش بر اساس جدیدترین داده‌های پیمایش‌های ملی و افکارسنجی‌های معتبر درباره مسائل اقتصادی تدوین شده و تلاش بر این بوده تا نگاهی روشن و قابل اتکاء از وضعیت نگرش‌های اقتصادی مردم ایران ارائه شود.

اصغری گفت: مهم‌ترین محورهای این گزارش ملی، شامل مواردی همچون اهمیت کار و تلاش فردی در فرهنگ عمومی، ارزش کار تولیدی در فرهنگ ایرانیان، کاهش سوددهی کار تولیدی در نگرش عمومی، حمایت هنجاری از تولید داخلی، نگرش مثبت به مالیات و نگرش منفی به شیوه مالیات‌گیری، اهمیت اقتصاد دولتی در نگرش مردم، اعتماد و مشارکت اقتصادی و در نهایت تحلیل وضعیت امید اقتصادی ایرانیان است.

مدیر مرکز رصد فرهنگی کشور، اظهار کرد: توجه به داده‌های نگرشی در حوزه اقتصادی می‌تواند ما را از دام کلیشه‌ها رها کند، به عنوان مثال با وجود کلیشه‌ای چون «تنبلی ایرانیان»، «دلال منشی ایرانیان» و امثال آن، اما داده‌ها نشانگر این است که کار و تلاش اقتصادی در فرهنگ عمومی ما ریشه دارد.

وی تاکید کرد: گفته می‌شود که با کاهش ارزش تولید و کار مولد، افراد مایل‌اند که کمتر کار کنند و بیشتر پول دربیاورند، حال از راه‌های واسطه‌گری، سوداگری، خرید ارز و طلا و زمین، سفته‌بازی و ... اما داده‌ها نشان می‌دهند که فرهنگ عمومی هنوز هم به‌ لحاظ اخلاقی از کار مولد و تلاش حمایت می‌کند. در یک پیمایش ملی در زمستان سال ۱۴۰۲ نیز اکثریت افراد معتقدند که برای کسب درآمد باید کار و تلاش کرد.

اصغری ادامه داد: با وجود آنکه روحیه و هنجار کار تولیدی در فرهنگ عمومی قوی است، اما داده‌های پیمایشی نشان می‌دهد تعداد زیادی از مردم معتقدند که پرسودترین فعالیت اقتصادی در ایران ابتدا دلالی و سپس تجارت از طریق واردات و صادارت است. همچنین فعالیت تولیدی صنعتی از نظر فقط ۱۰ درصد از افراد پرسودترین فعالیت اقتصادی در ایران است.

این پژوهشگر حوزه فرهنگ با اشاره به اینکه بین نگرش و عمل مردم در حوزه اقتصادی شکاف وجود دارد، اظهار کرد: مردم کار تولیدی و تلاش فردی را با اهمیت می‌دانند، اما در عمل انگیزه برای کار تولیدی و مشارکت واقعی اقتصادی پایین است. مردم به لحاظ هنجاری از کالای ایرانی و صنعت داخلی حمایت می‌کنند، اما رفتار خریدشان بیشتر بر اساس کیفیت کالا و قدرت خریدشان است و اگر کالای ایرانی با کیفیت باشد آن را می‌خرند.

وی با تاکید بر اینکه در چنین شرایطی نقش دولت پررنگ می‌شود، بیان کرد: داده‌های پیمایش‌های ملی نشانگر اهمیت زیاد نقش دولت در تنظیم و توسعه اقتصاد کشور در ذهنیت مردم است. بر اساس برخی نظرسنجی‌ها، چیزی حدود ۸۰درصد مردم با دخالت دولت در امور اقتصادی موافق‌اند و دیدگاه عمومی این است که دولت‌ها باید در زمینه‌سازی، نهادسازی و برنامه‌ریزی اقتصاد دخالت داشته باشند. 

وی گفت: داده‌های ملی ما نشان می‌دهد که بیش از دو سوم از مردم معتقدند دولت باید بر قیمت کالاها و دستمزد کارگران نظارت داشته باشد و به فقرا با یارانه هدفمند کمک کنند. همچنین بیش از نیمی از مردم بر این باورند که اداره کارخانه‌ها باید به دست دولت باشد.

بنابر اعلام روابط عمومی شورای فرهنگ عمومی کشور اصغری در پایان افزود: توجه به داده‌های فرهنگی در حوزه اقتصاد می‌تواند به زمینه‌سازی برای تحقق منشور سال ۱۴۰۳ و پیشبرد مشارکت مردمی در تولید بیانجامد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • انتشار کتاب «سمفونی رنگ، هارمونی خط»
  • ضرورت افزایش ظرفیت دکتری جمعیت شناسی در دانشگاه‌ها/ تعامل ستاد جمعیت و فضای دانشگاهی کشور+فیلم
  • ضرورت همراهی اوقاف برای بازگشایی دروازه ری در قم
  • باور به سوددهی «دلالی» علی‌رغم حمایت فرهنگ عمومی از کار مولد
  • لزوم برندینگ شهری با احیای گرافیک محیطی
  • علم الهدی : برای حل مشکلات معیشتی کارگران نمی‌توانیم تنها به دنبال افزایش دستمزد باشیم
  • افزایش بهره‌وری اوقاف یعنی موفقیت در گستراندن خیرات در کشور
  • رشد اقتصادی کشور در گرو بهبود شرایط زندگی کارگر است
  • کارگر باید لذت آسایش و رفاه را در کنار اعضای خانواده تجربه کند/ ضرورت نهادینه شدن «فرهنگ کار» در جامعه
  • ضرورت همدلی بین شوراها برای رفع مشکلات مردم