Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-03@03:42:31 GMT

معرفي هشت رقم جديد انگور حبه درشت بي دانه

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۰۶۹۱۲

معرفي هشت رقم جديد انگور حبه درشت بي دانه

خبرگزاري آريا - کرج- ايرنا- محققان گروه علوم باغباني پرديس کشاورزي و منابع طبيعي دانشگاه تهران پس از 19 سال تحقيق موفق به معرفي هشت رقم جديد انگورحبه درشت بي دانه شدند.

استاد گروه باغباني پرديس کشاورزي و منابع طبيعي دانشگاه تهران و سرپرست اين گروه تحقيقاتي روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: معرفي اين ارقام در پي اجراي طرح اصلاح انگورهاي تازه خوري محقق شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


علي عبادي گفت: در ايران ارقام زيادي از انگور را داريم اما بيشتر اين ارقام دانه دار بوده و براي صادرات مناسب نيست.
وي اظهار داشت: همچنين ارقام بي دانه انگور مانند بي دانه سفيد، بي دانه قرمز، ياقوتي و عسکري در کشور وجود دارد اما مشکل اصلي آنها ريزبودن حبه ها است در حاليکه کشورهاي خارجي انگورهاي حبه درشت را مي پسندند.
وي تصريح کرد: اين در حالي است که انگورهاي تازه خوري در کشور بيش از نياز داخلي توليد مي شود که بسياري از کشورها راغب به دليل دانه دار بودنشان راغب به خريد آنها نيستند.
عبادي گفت: به همين دليل از سال 1378 کار تحقيقاتي آغاز شد به طوريکه تعدادي از ارقام انگورهاي دانه دار را به عنوان والد مادري و انگورهاي بي دانه را به عنوان والد پدري انتخاب و سپس آن ها را دورگ گيري کرديم.
وي ادامه داد: در اين طرح تحقيقاتي گل هاي ارقام مادر را اخته و پرچم هايش را حذف کرديم و از ارقام بي دانه بر روي آن نشانديم و توانستيم در طول مدت 2 سال تعداد زيادي بذر دورگ به دست آورديم و با کاشت آنها ، امسال اين نهال ها به ثمر نشستند.
اين پژوهشگر با اشاره به اينکه بر روي اين تحقيق سه دانشجوي کارشناسي ارشد کار مي کردند تا بتوانند اين ژنوتيپ هاي بي دانه و درشت را به دست بياورند، گفت: در اين ژنوتيپ ها بيش از 100 صفت مورد ارزيابي قرار گرفت تا کيفيت مطلوب به دست بيايد.
استاد گروه علوم باغباني پرديس کشاورزي و منابع طبيعي دانشگاه تهران افزود: طبق دستورالعمل موسسه ثبت و گواهي بذر و نهال وزارت جهاد کشاورزي، محصول جديد براي ثبت ارقام جديد به مدت 2 سال متوالي مورد آزمايش تمايز، يکنواختي و پايداري« DUS » قرار گرفت.
عبادي اظهار داشت: در نهايت هشت ژنوتيپ را انتخاب شد و به عنوان رقم جديد توسط موسسه ثبت و گواهي بذر و نهال ثبت شدند.
وي تصريح کرد: اين ارقام شامل پرديس، عقيق، سروش، زرين، ياقوت کبود، بي دانه سياه، الماس و رخشا مي باشد که از بين بيش از سه هزار دورگ به دست آمده انتخاب شدند و معرفي شدند.
وي از جمله مزاياي اين ارقام را درشت بودن و گوشتي بودن آنان دانست ضمن اينکه حبه ها استحکام بيشتري بر روي خوشه دارند و فوري از خوشه جدا نمي شوند.
اين محقق افزود: به زودي اين هشت رقم را در روزنامه رسمي کشور آگهي مي کنيم تا به اطلاع همگان برسد و اگر کسي ادعايي در مورد آن ها داشت مطرح کند.
وي اظهار داشت: پس از آن براي تکثير اين ارقام در سطح وسيع اقدام به قرارداد با بخش خصوصي مي کنيم تا حاصل اينکار تحقيقاتي پس از تکثير رقم در در اختيار باغداران قرار گيرد.
وي اظهار اميدواري کردبا تکثير اين ارقام و توليد در سطح وسيع توسط باغداران سود زيادي نصيب توليدکنندگان اين بخش شود.
عبادي با بيان اينکه تکثير اين ارقام پس از ثبت توسط موسسه ثبت و گواهي بذر و نهال ميسر مي شود، گفت: خوشبختانه اين ارقام يک هفته پيش ثبت شدند و به زودي در روزنامه رسمي آگهي مي شود.
وي يادآور شد: کشورهاي زيادي از جمله کشورهاي آسياي ميانه، کشورهاي خليج فارس و عربي و همچنين کشورهاي اروپايي خواستار محصول انگور توليد کشورمان هستند.
پرديس کشاورزي و منابع طبيعي دانشگاه تهران با بيش از يکصد سال فعاليت علمي در کرج مستقر است.
6156/ 6155
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۰۶۹۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مالیات یا کمیسیون دولت از سفته بازی

بعد از گذشت یک سال نمایندگان مجلس ایرادات شورای نگهبان به طرح مالیات بر عایدی سرمایه را برطرف کردند. حالا با نگاهی به ارقام مصوب در مجلس می توان به این مالیات لقب کمیسیون دولت از سفته بازی را نسبت داد.

با وجود اینکه دولت می گوید که فقدان این پایه مالیاتی که در ۱۰۰ سال گذشته در بیش از ۱۴۳ کشور در حال پیاده‌سازی بوده، موجب بروز مشکلات متعددی به‌خصوص در حوزه تولید شده است؛ اما طرح مالیات بر سفته‌بازی و سوداگری به‌گونه‌ای طراحی شده است که به‌دلیل معافیت‌های گسترده در طرح، حداکثر دو درصد از افراد جامعه مشمول آن می‌شوند.

هم اکنون بازدهی بالای خرید وفروش‌ها در بازارهای غیرمولد موازی تولید مانند بازار ملک، خودرو، طلا و ارز انگیزه سرمایه‌گذاری و کار در حوزه تولید را به‌شدت کاهش داده است، چرا که افراد به جای فعالیت مولد، سرمایه خود را وارد یکی از این بازارها می‌کنند و در سایه نبود قوانین بازدارنده، سودهای هنگفت به جیب می‌زنند.

اما این تمام ماجرای سوداگری نیست؛ چراکه ورود پول‌های کلان به بازارهایی مثل مسکن و خودرو باعث افزایش تقاضای سرمایه‌ای می‌شود و در نتیجه نیاز مصرفی مردم را با چالش مواجه می‌کند. چنانچه در حال حاضر بخش زیادی از تقاضا در بازار مسکن مربوط به تقاضای سرمایه‌ای است و مردم عادی توان خرید مسکن متناسب با نیاز خود را ندارند. 

انتظار می رفت قانون با تعیین ارقام بازدارنده تا جایی که قدرت دارد از گسترش بساط  دلالی در کشور بکاهد  و به حرکت جریان سرمایه به سمت فعالیت‌های مولد کمک کند، ولی با نگاهی به ارقام مصوب در مجلس می توان گفت این مالیات بر عایدی سرمایه بازدارنده نیست؛ بلکه صرفا حق السهم  و کمیسیون دولت از سفته بازی است.

مالیات ۳۰ درصد از سود فروش خودرو، طلا و ارز این پیام را به واسطه ها مخابره می کند که اگر هر یک از اقلام مشمول مالیات را دوبرابر قیمت بدون هیچ زحمتی به فروش رساندید و به اقتصاد کشور ضربه زدید و تورم ایجاد کردید و ارزش پول ملی را کاهش دادید، فقط کافی است حق کمیسیون خود را پرداخت کنید تا به راحتی به این کاسبی ادامه دهید.

این اعداد هیچ بازدارندگی ندارند و اتفاقا باعث افزایش قیمت‌ها شده و دلالان صرفا با پرداخت سهم دولت از سفته بازی به راحتی می‌توانند به فعالیت مخرب و غیرمولد خود ادامه دهند و آنچه از سودشان کاسته شده را نیز به لطایف‌الحیلی دوباره از جیب مردم برداشت کنند.

آقایان نرخ مالیات با این ارقام فقط رسمی‌سازی سفته‌بازی است.ریشه این آفت پیش رونده را باید با برخورد قاطعانه خشکاند. 

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • ضرورت استفاده از ظرفیت‌های رسانه‌ای برای معرفی ظرفیت های گردشگری
  • ثبت بالاترین رکورد جوجه‌ریزی در سال ۱۴۰۲ / کاهش ۴۱ درصدی کانون بیماری در واحدهای پرورشی
  • پاشازاده: نکونام در استقلال با صدها مشکل ریز و درشت مواجه بود
  • تردد بیش از ۲۷ هزار تبعه خارجی در افغانستان
  • خودکفایی، اشتغال و معیشت با استفاده از پساب‌های کشاورزی
  • ۵ نکته مهم درباره برخورد دستگاه قضایی به دانه درشت ها
  • مشاهده علائم بیماری سفیدک انگور در تاکستان‌های خراسان شمالی
  • کشاورزی در ماه و مریخ: مزرعه‌داری در ورای مدار زمین، امکان‌پذیر است
  • مالیات یا کمیسیون دولت از سفته بازی
  • برداشت محصول از مزرعه طــرح مــقـایـســه گندم در هندیجان