Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-23@09:11:35 GMT

قوت تعامل قرآنی‌ها و ضعف مشکلات

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۰۷۶۳۸

قوت تعامل قرآنی‌ها و ضعف مشکلات

به گزارش ایکنا از خراسان جنوبی، برگزاری فعالیت‌ها و برنامه‌های قرآنی باعث آگاهی بخشی معنوی و فرهنگی در جامعه می‌شود و برای اینکه تداوم داشته باشد لازم است به صورت منسجم و براساس معیارهای قرآنی انجام شود.
یکی از ارکان برنامه ریزی درست برای فعالیت‌های قرآنی، مدیران قرآنی و افرادی هستند که در راستای آموزش قرآن کریم فعالیت دارند، بنابراین لازم است مدیران و فعالان قرآنی با یکدیگر تعامل داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این راستا گردهمایی مدیران و فعالان قرآنی شهرستان بیرجند به منظور ارائه راهکارها برای ترویج معارف قرآن کریم و بررسی برنامه‌های قرآنی در سازمان تبلیغات خراسان‌جنوبی برگزار شد.
ضرورت توجه جامعه به آموزش قرآن
ابوالقاسم لطفی، رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان بیرجند در این گردهمایی اظهار کرد: متاسفانه امروزه در زمینه قرآن و آموزش آن بسیار ضعیف عمل شده است.
وی با بیان اینکه هدف ما این است که جامعه را قرآنی کنیم و این امر نیازمند همت بالایی است، افزود: ۴۸ موسسه و خانه قرآن در شهر و مناطق روستایی بیرجند فعال هستند.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان بیرجند با تاکید بر ضرورت ترویج آموزش‌های قرآنی، تصریح کرد: تربیت حافظ و قاری برجسته نیازمند اقدامی فرهنگی با برنامه ریزی بلند مدت است.


برگزاری 6 کارگاه سبک زندگی قرآنی در خراسان جنوبی
حسن سلمانی، رییس اداره امور قرآنی اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان‌جنوبی نیز در این گردهمایی از برگزاری 6 کارگاه آموزشی سبک زندگی قرآنی در آذرماه سال جاری خبر داد.
وی با اشاره به برگزاری موفق کارگاه‌های سبک زندگی قرآنی در سال گذشته، افزود: یکی از مشکلات اساسی جامعه امروز، نوع سبک زندگی است که متأسفانه از سبک زندگی اصیل اسلامی و قرآنی فاصله گرفته است.
رییس اداره امور قرآنی اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان‌جنوبی با بیان اینکه ترویج سبک زندگی قرآنی، یکی از دغدغه‌های اصلی مقام معظم رهبری است، اظهار کرد: در این راستا، سازمان دارالقرآن الکریم از مدت‌ها پیش، این مسأله را به صورت جدی در دستور کار خود قرار داده است و برنامه‌های خود را در سه محور اصلی فعالیت‌های پژوهشی، تربیت مربی سبک زندگی قرآنی و کارگاه‌های آموزشی سبک زندگی قرآنی، برنامه‌ریزی کرده است.
سلمانی ادامه داد: سال گذشته تعداد 12 کارگاه سبک زندگی قرآنی با حضور اساتید ممتاز و متخصص کشوری در زمینه مباحث روانشناسی و دینی، در سطح استان برگزار شد که بازخورد از این کارگاه‌ها را در سطح استان شاهد بودیم.
وی افزود: با توجه به تجربه موفق سال گذشته، امسال نیز برگزاری 6 کارگاه یک‌روزه و یک کارگاه سه روزه سبک زندگی قرآنی در سطح استان پیش بینی شده است که امیدواریم در دهه پایانی آذرماه سال جاری در مناطق مختلف استان برگزار شود.


تأمین کادر متخصص قرآنی، مهم‌ترین نیاز استان
رییس اداره امور قرآنی اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان‌جنوبی با اشاره به وضعیت اعتبارات قرآنی استان گفت: علی رغم کمبود اعتبارات قرآنی نسبت به سایر بخش‌ها، تلاش می‌کنیم به منظور بازدهی بیشتر و استفاده بهینه از این اعتبارات، جهت‌دهی مناسبی به این اعتبارات بدهیم.
سلمانی با بیان اینکه در حال حاضر، یکی از کمبودهای اصلی در استان، کادر متخصص قرآنی است، اظهار کرد: بر این اساس، رویکرد اداره امور قرآنی در زمینه هزینه‌کرد اعتبارات قرآنی، بیشتر به این سمت و سو رفته است و تلاش می‌کنیم تا برگزاری آموزش‌های عمومی قرآن کریم توسط مؤسسات و تشکل‌های قرآنی، بیشتر به صورت خودگردان صورت گیرد.
لزوم توجه ویژه به چهلمین سال انقلاب اسلامی ایران
وی با اشاره به چهلمین سال انقلاب اسلامی ایران، تصریح کرد: امسال نسبت به سال‌های گذشته از اهمیت بسیار بیشتری در تاریخ انقلاب برخوردار است چراکه به عقیده دشمنان، اگر انقلابی از چهلمین سال عمر خود عبور کند، پایه‌های آن مستحکم و دوام آن قطعی خواهد بود.
رییس اداره امور قرآنی اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان‌جنوبی ادامه داد: به همین خاطر، دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران از مدت‌ها پیش، تلاش گسترده‌ای در زمینه براندازی نظام قبل از چهلمین سال انقلاب انجام داده‌اند.
سلمانی با تأکید بر اینکه تلاش در راستای حفظ نظام، وظیفه تک تک افراد جامعه و دستگاه‌های اجرایی است، خاطرنشان کرد: سازمان تبلیغات اسلامی نیز که همه ساله، مسئولیت کمیته قرآن ستاد بزرگداشت دهه فجر انقلاب اسلامی را عهده‌دار است، امسال با توجه به اهمیت موضوع، زودتر از همیشه، برنامه‌ریزی در این زمینه را آغاز کرده است.
وی اظهار کرد: این برنامه‌ها صرفاً مربوط به دهه فجر نخواهد بود، بلکه بسیاری از برنامه‌های قرآنی از هم‌اکنون با عنوان گرامیداشت چهلمین سال انقلاب اسلامی ایران برنامه‌ریزی و اجرا خواهد شد تا امسال بیشتر از همیشه، فضای استان و کشور، رنگ و بوی قرآنی بگیرد.
رییس اداره امور قرآنی اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان‌جنوبی همچنین از برگزاری محافل قرآنی در هفته وحدت خبر داد و افزود: این محافل قرآنی با استفاده از مجریان، قاریان و حافظان توانمند استانی در مناطق تلفیقی استان و با محوریت بزرگداشت هفته وحدت، هفته بسیج و گرامیداشت چهلمین سال انقلاب اسلامی ایران برگزار خواهد شد.


سلمانی اظهار کرد: بازدید از موسسات قرآنی و اعطای هدیه به آنان، پیگیری ثبت تغییرات اتحادیه مدغم قرآنی، معافیت بدون قید و شرط تمامی مؤسسات قرآنی استان از پرداخت مالیات و پرداخت نزدیک به یک میلیارد ریال به مؤسسات و تشکل‌های قرآنی مجری طرح‌های قرآنی از فعالیت‌های اتحادیه موسسات مردمی و تشکلهای قرآن و عترت استان است.
وی ادامه داد: مکاتبه در خصوص اختصاص مکان به مؤسسات، تشکل‌های قرآنی و خانه‌های قرآن، جذب اعتبار و برگزاری دوره سه روزه مدیریت فعالیت‌های قرآنی، تلاش در راستای تشکیل اتحادیه مدغم کشوری از دیگر فعالیت‌ها بوده است.
رییس اداره امور قرآنی اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان‌جنوبی یادآور شد: برنامه ریزی برای تشکیل صندوق قرض الحسنه مؤسسات و تشکل‌های قرآنی استان و پیگیری مشکلات قرآنی نابینایان استان و تهیه قرآن به خط بریل با کمک خیرین قرآنی از دیگر فعالیت‌های اتحادیه بوده است.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۰۷۶۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عوامل ویژه برنامه‌های قرآنی در ماه رمضان تجلیل شدند

عوامل ویژه برنامه‌های قرآنی کشور در ماه مبارک رمضان به همت فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی تجلیل شدند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مراسم قدردانی از عوامل ویژه برنامه‌های قرآنی کشور با حضور حجت‌الاسلام نصرالله پژمانفر، رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس؛ حجت‌الاسلام محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی؛ پیمان جبلی، رئیس سازمان صدا و سیما و جمعی از نمایندگان فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی در کمیسیون تلفیق برگزار شد.

ضرورت تلاش مستمر برای ترویج آموزه‌های قرآنی در کشور

در این نشست حجت‌الاسلام نصرالله پژمانفر، رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس، طی سخنانی ضمن قدردانی از عوامل و دست‌اندرکاران برنامه‌های قرآنی ساخته شده در رسانه ملی، گفت: انس با قرآن به همت سازمان‌ها و نهادهای مختلف در کشور ترویج پیدا کرده و لازم است این روند ادامه‌دار باشد.

پژمانفر تصریح کرد: فراکسیون قرآن و عترت وظیفه خود می‌داند که از تمام کسانی که به هر روش در قرآنی شدن جامعه تلاش داشتند تقدیر و قدردانی داشته باشد.

رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس با اعتقاد به اینکه تمسک به قرآن تنها راه رهایی از بن‌بست‌های بشریت است، اظهار داشت: برای رهایی از بن‌بست‌ها باید به قرآن و اهل بیت علیهم السلام تمسک بجوییم. در عین حال اگر موضوع جهانی شدن در دنیا مطرح می‌شود، این جهانی شدن تنها از طریق قرآن امکان‌پذیر خواهد بود.

این نماینده مجلس بر لزوم تلاش برای رساندن مفاهیم قرآنی طبق فرموده امام رضا (ع) تأکید کرد و گفت: اگر معارف قرآنی را به مردم برسانید بی‌شک اکثریت از آنها تبعیت خواهند کرد. امروز در تمام دنیا به نوعی فاصله قرآنی در امور مشاهده می‌کنیم، زیرا ما نتوانستم حقیقت معارف قرآنی را به دنیا برسانیم.

 

اذعان دانشمندان غربی به نقش کلیدی قرآن در هدایت‌های علمی

 

او ادامه داد: تجربیات مختلف نشان داده اگر با مخاطبان خود به اشکال مختلف ارتباط قرآنی را برقرار کنیم، می‌تواند تأثیر جامعی داشته باشد، مانند برنامه‌های متنوع قرآنی که در رسانه ملی شاهد آنها بودیم.

پژمانفر با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص انس و دوستی با قرآن، اظهار داشت: انس و دوستی با قرآن اثرات مثبتی در زندگی مردم خواهد داشت. در مجلس شورای اسلامی نیز به امور مختلف در حوزه اجرا و تصویب قوانین پرداخته شد و با وجود این موضوعات تلاش شد تا رسیدگی به موضوعات قرآنی در اهم مباحث نمایندگان قرار بگیرد.

رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس خاطرنشان کرد: این فراکسیون در طول سه سال فعالیت خود تلاش کرد برای توسعه فعالیت قرآنی از ظرفیت مجلس حداکثر استفاده را داشته باشد. در عین حال نمایندگان در کنار پیش‌بینی اعتبارات و قانون‌نویسی سعی کردند از کسانی که در فعالیت‌های قرآنی دستی توانا دارند حمایت و قدردانی کنند.

پرچم تحول در رسانه ملی مبتنی بر شعار هویت و عدالت است

سخنران دیگر این نشست پیمان جبلی، رئیس سازمان صدا و سیما، بود که ضمن قدردانی از حمایت مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در این زمینه اعضای فراکسیون قرآن و عترت و فراکسیون فرهنگی حمایت مثال‌زدنی از تولید محتوای فاخر در رسانه ملی، برنامه هفتم و در لایحه بودجه سال جاری داشتند.

رئیس سازمان صدا و سیما به موفقیت‌های رسانه ملی در تولید محتوا اشاره کرد و توضیح داد: این موفقیت‌ها در حوزه تولید محتوا با حمایت مجلس شورای اسلامی و نمایندگان صورت گرفته است.

جبلی از همکاری سازمان تبلیغات اسلامی یاد کرد و گفت: حجت‌الاسلام قمی نیز در سازمان تبلیغات اسلامی به عنوان همراه و مبدع بسیاری از خلاقیت‌ها و نوآوری‌ها به رسانه ملی کمک کردند.

او تصریح کرد: پرچم تحول در رسانه ملی مبتنی بر شعار هویت و عدالت است. چراکه تجربه سال‌های گذشته نشان داده هرچه رنگ و بوی هویتی برنامه رسانه ملی را افزایش دهیم با استقبال مخاطبان مواجه می‌شویم. وظیفه ذاتی، دینی و اخلاقی ما این است تا با همه توفیقاتی که در مسیر پرافتخار انقلاب اسلامی نصیب ملت بزرگ ایران شده، قدردان این نعمت‌ها باشیم.

رئیس سازمان صدا و سیما خاطرنشان کرد: افتخار ما این است که صدا و سیما با برنامه‌های جذاب قرآنی و معارف اسلامی شناخته می‌شود که برکت در رسانه ملی در همین رویکرد و اخلاص فعالیت عزیزان ما طی برنامه‌سازی‌های مختلف در صدا و سیمای استان‌ها و همه بخش‌ها به مصداق «فستبقوا الخیرات» است.

او به رقابت مدیران و تولیدکنندگان در تهیه برنامه‌های خلاقانه اشاره کرد و گفت: تهیه‌کنندگان در سازمان با مدیران مختلف در شبکه‌ها برای ساختن برنامه‌هایی با خلاقیت، مهارت و جذابیت بیشتر با یکدیگر رقابت دارند. امیدوارم خداوند به همه ما توفیق بدهد تا در شأن و تراز ملت بزرگ ایران، انقلاب بزرگ اسلامی و میراث ارزشمند قرآن و عترت که ملت ما میراث‌دار آن است در خدمت مردم باشیم.

در ادامه این جلسه، دست‌اندرکاران محافل قرآنی اعم از شورای توسعه قرآنی، آموزش و پرورش، بسیج، شهرداری، کانون‌های فرهنگی و مذهبی و رادیو و تلویزیون درباره نکات و مسائل مربوط بحث و تبادل نظر کردند.

در این جلسه از 78 نفر از عوامل ویژه برنامه‌های قرآنی کشور در ماه مبارک رمضان از جمله سازمان تبلیغات اسلامی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش، صدا و سیما و شهرداری قدردانی شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وزیر علوم: تشکل‌ها باید برای محیط دانشگاه برنامه داشته باشند / انتظارات رهبری از تشکل‌های دانشجویی چیست؟ +فیلم
  • وزیر علوم: تشکل‌ها باید برای محیط دانشگاه برنامه داشته باشند / انتظارات رهبری از تشکل‌های دانشجویی+فیلم
  • وزیر علوم: انتظارات رهبر انقلاب از تشکل‌های دانشجویی / تشکل‌ها باید برای محیط دانشگاه برنامه داشته باشند+فیلم
  • تقدیر از عوامل برنامه‌های قرآنی ماه رمضان
  • عوامل ویژه برنامه‌های قرآنی در ماه رمضان تجلیل شدند
  • تحکیم بنیان خانواده با سبک زندگی اسلامی
  • رئیس رسانه ملی: پرچم تحول در رسانه ملی مبتنی بر هویت است
  • عوامل برنامه‌های قرآنی با حضور «حجت‌الاسلام قمی» قدردانی شدند
  • اسلام ناب گفتمان زر و زور و استکبار را به چالش کشیده است
  • توسعه پایدار گردشگری در یزد، مستلزم تعامل دو جانبه شهرداری و اداره میراث فرهنگی