Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-06@22:15:45 GMT

نفت ۱۱۲ دلار تا سال ۲۰۲۵

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۰۸۴۴۶

نفت ۱۱۲ دلار تا سال ۲۰۲۵

خبرگزاری فارس: به نقل از اسپوتنیک، آژانس بین‌المللی انرژی پیش‌بینی خود از قیمت نفت را ۶ درصد نسبت به گذشته افزایش داد و برای سال ۲۰۲۵ هر بشکه نفت را ۸۸ دلار و برای سال ۲۰۴۰ را ۱۱۲ دلار در هر بشکه پیش‌بینی کرد.

آژانس اعلام کرده است که در ماه سپتامبر قیمت نفت از بشکه‌ای ۸۰ دلار برای نخستین بار از سال ۲۰۱۴ در پرتو اتفاقات سیاسی منطقه عبور کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین کاهش قیمت نفت ونزوئلا و تصمیم صادرکنندگان نفت برای کاهش تولید نیز در این افزایش قیمت تأثیر گذاشتند.

بر اساس سیاست‌های انرژی کشور‌ها و برنامه‌های آن‌ها پیش‌بینی می‌شود که قیمت نفت به تدریج افزایش یابد و از متوسط قیمت ۵۲ دلار در هر بشکه در سال ۲۰۱۷ به ۸۸ دلار در سال ۲۰۲۵ برسد.

آژانس بین‌المللی انرژی همچنین پیش‌بینی کرده است که قیمت نفت در سال ۲۰۳۰ به ۹۶ دلار در سال ۲۰۳۵ به ۱۰۵ دلار و در سال ۲۰۴۰ به ۱۱۲ دلار برسد.

علاوه بر این آژانس بین‌المللی انرژی پیش‌بینی می‌کند که میزان تقاضای جهانی نفت از ۹۴.۸ میلیون بشکه در روز سال ۲۰۱۷ به ۱۰۶.۳ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۴۰ برسد.

در گزارش آژانس تأکید شده است که حدود نصف افزایش تقاضا از سوی کشور‌های چین و هند خواهد بود.

همچنین بخش زیادی از عرضه نفت ابتدا توسط ایالات متحده آمریکا صورت می‌گیرد، اما بعد عرضه نفت کشور‌های عضو اوپک آرام آرام افزایش یافته و سهم خود را از عرضه جهانی بیشتر خواهد کرد.

آژانس بین‌المللی انرژی انتظار دارد که در طولانی‌مدت صنایع خودرویی، پتروشیمی، هواپیمایی و کامیون‌ها بیشترین مصرف‌کنندگان نفت جهان خواهند شد.

کاهش در تعداد پروژه‌های جدید بالادستی در حوزه نفت و گاز نیز در نتیجه افزایش بیشتر قیمت و کاهش عرضه اتفاق خواهد افتاد.

بر اساس اعلام آژانس بین‌المللی انرژی بانک جهانی هم اعلام کرده برای همراهی با حمایت کشور‌ها در اهداف پاریس پس از سال ۲۰۱۹ باید حمایت‌های مالی پروژه‌های نفت و گاز بالادستی کاهش یابد.

در حالی که کشور‌ها توافق‌نامه آب و هوای پاریس را امضا کردند، اما پیش‌بینی بر این است که انتشار گاز‌های گلخانه‌ای بر اساس اهدافی که تعیین شده پیش نرود و میزان انتشار گاز‌های گلخانه‌ای به پیک دوره قبل خود برگردد.

*عمر نیروگاه‌های انرژی هسته‌ای کشور‌های پیشرفته به آخر رسیده است

بر اساس اعلام آژانس بین‌المللی انرژی دو سوم نیروگاه‌های انرژی هسته‌ای در کشور‌های با اقتصاد پیشرفته هستند که طول عمر بیشتر از ۳۰ سال دارند و تقریباً به آخر عمر خودشان رسیده‌اند.

آژانس بین‌المللی انرژی همچنین تأکید کرده است که ظرفیت‌های جدید انرژی هسته‌ای در سال ۲۰۱۷ با کاهش شدید به ۳.۶ گیگابایت رسید.

این آژانس گفته است که مصرف گاز طبیعی تا سال ۲۰۳۰ از مصرف زغال‌سنگ سبقت می‌گیرد و به عنوان دومین منبع انرژی جهانی پس از نفت تا قرار می‌گیرد.

در حالی که استفاده از زغال سنگ صنعتی تا سال ۲۰۴۰ افزایش اندکی خواهد داشت و بخش زیادی از پروژه‌هایی که زغال‌سنگ مصرف می‌کنند در چین، اروپا و آمریکای شمالی اتفاق خواهد افتاد که البته در دیگر کشور‌هایی مانند هند و جنوب‌شرق آسیا مصرفشان بیشتر خواهد شد و کاهش آن‌ها را جبران خواهد کرد.

بر اساس اعلام آژانس بین‌المللی انرژی در حال حاضر زغال‌سنگ یک سوم کل انرژی مصرفی جهان را شامل می‌شود و نقش بسیار مهمی را در صنایع فولاد و آهن دارد.

منبع: فردا

کلیدواژه: پیش بینی قیمت نفت سال 2025

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۰۸۴۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر گروسی به اصفهان مهر تاییدی بر حمایت آژانس اتمی از مجموعه‌های علمی ایران است

سی‌اُمین کنفرانس ملی هسته‌ای ایران و نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای ۲۰۲۴ از ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت جاری در اصفهان برگزار می‌شود.

جواد کریمی ثابت گفت: ایده برگزاری کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای ۲ سال گذشته توسط انجمن هسته‌ای ایران و سازمان انرژی اتمی کشورمان در نشستی مطرح شد و مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای همکاری در برگزاری آن قول مساعد داد.

وی با بیان اینکه یکی از وظایف آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، حمایت از چنین رویدادهای بین‌المللی برای توسعه دانش و فناوری هسته‌ای برای همه اعضای آن است، ادامه داد: بر این اساس، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از برگزاری نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در کشورمان بسیار استقبال کرد.

رییس کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای تاکید کرد: همکاری آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در برگزاری این رویداد علمی قابل تقدیر است و مدیر کل آژانس نیز در مراسم افتتاحیه کنفرانس حضور خواهد یافت.

کریمی ثابت با تاکید بر اینکه این همکاری‌ها قطعا گسترش می‌یابد، تصریح کرد: مشکلات کنونی جهانی با همکاری بین‌المللی حل خواهد شد که یکی از مسیرهای آن، کنفرانس‌های علمی است و در آن اندیشمندان درباره چالش‌ها باهم تبادل نظر و تجربه می‌کنند.

وی با بیان اینکه سی‌امین کنفرانس ملی هسته‌ای ایران و نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای به مدت سه روز در اصفهان برگزار می‌شود، گفت: برگزاری این رویداد، نشانه بلوغ فناوری هسته‌ای در کشورمان است.

رییس انجمن هسته‌ای ایران با اشاره به رهنمودهای رهبر معظم انقلاب درباره گسترش همکاری‌های بین‌المللی در حوزه فناوری هسته‌ای، افزود: این موضوع یکی از هدفگذاری‌های اصلی و مهم انجمن هسته‌ای ایران و سازمان انرژی اتمی است.

کریمی ثابت با بیان اینکه جامعه هسته ای کشورمان پس از ۵۰ سال به بلوغ خوبی رسیده است، گفت: انجمن هسته ای ایران پس از ۲۹ دوره برگزاری کنفرانس ملی، فضا و ظرفیت موجود برای برگزاری کنفرانس بین‌المللی در زمینه علوم و فنون هسته‌ای را مناسب دید.

شرکت ۵۰ پژوهشگر بین‌المللی در کنفرانس هسته‌ای ایران

رییس انجمن هسته‌ای ایران همچنین با اشاره به حضور ۵۰ پژوهشگر بین‌المللی از کشورهای مختلف در کنفرانس علوم و فنون هسته‌ای، گفت: استقبال از داخل و خارج کشور برای مشارکت در این رویداد بسیار فراتر از حد انتظار برگزارکنندگان بود.

کریمی ثابت با اشاره به ارسال ۵۰۰ مقاله علمی به دبیرخانه این رویداد، افزود: استادان ۵۰ دانشگاه کشورمان در فرایند داوری این مقاله ها مشارکت داشتند.

وی با بیان اینکه از بین مقاله ها، ۴۲۰ مقاله پذیرفته شد، خاطرنشان کرد: یکصد سخنرانی علمی، ۱۶ میزگرد فنی و نشست‌های تخصصی در این رویداد برگزار می‌شود.

وی با اشاره به در نظر گرفتن چهار بخش اصلی در این رویداد، آنها را سخنرانی علمی، میزگردهای تخصصی، نشست هایی با موضوع همکاری های علمی با موسسه های بین‌المللی و نمایشگاه آخرین دستاوردهای فناوری هسته‌ای برشمرد و اظهار کرد: بیش از ۸۰ سخنران علمی در میزگردها حضور خواهند داشت.

رییس انجمن هسته‌ای ایران، برخی از محورهای این کنفرانس را تغییرات اقلیمی و نقش موثر فناوری هسته‌ای برای رفع چالش های مرتبط با آن دانست و گفت: یکی از محورهایی که مورد استقبال پژوهشگران برای ارسال مقاله به کنفرانس قرار گرفت، کاربرد پرتوها بویژه در زمینه رادیو داروها بود که کشورمان نیز در این زمینه موفق عمل کرده است.

وی با اشاره به تجربه های کشورمان در زمینه رادیو داروها، کشاورزی هسته ای و تامین امنیت غذایی، افزود: برگزاری این کنفرانس فرصت خوبی برای به اشتراک گذاری این تجربه هاست.

  کاربرد پرتوها (صنعت، پزشکی و محیط زیست)، راکتورهای هسته ای، فیزیک هسته ای، اندازه گیری تشعشعات، ایمنی و امنیت هسته ای، تغییر اقلیم و نقش انرژی هسته ای و حکمرانی هسته ای از جمله محورهای سی امین کنفرانس ملی هسته ای ایران و نخستین کنفرانس بین المللی علوم و فنون هسته ای است.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • همکاری ایران و آژانس تحت تأثیر رویکرد و رفتار بی‌ثبات و متناقض آمریکا قرار نگیرد
  • اتخاذ موضع بی‌طرفانه و حرفه‌ای در همکاری‌ ایران و آژانس موثر است
  • دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با امیرعبداللهیان
  • نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای آغاز به کار کرد
  • درباره سفر رافائل گروسی به ایران؛ مدیریت بحران، محتمل‌ترین نتیجه سفر
  • برگزاری نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در اصفهان
  • سفر گروسی به اصفهان مهر تاییدی بر حمایت آژانس اتمی از مجموعه‌های علمی ایران است
  • رافائل گروسی میهمان ویژه همایش هسته‌ای اصفهان
  • مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به اصفهان سفر می‌کند
  • مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به اصفهان می‌آید