Web Analytics Made Easy - Statcounter

پایگاه خبری جماران: روز گذشته علی بختیار یکی از اعضای کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به اینکه تاکنون تصمیمی در حوزه سوخت اتخاذ نشده و تا دو هفته آینده تعیین تکلیف می شود، گفت: در طرح تدوینی مقرر شده که روزانه یک لیتر به هر ایرانی اختصاص یابد که ماهانه 30 لیتر می شود.[اینجا]

اما سخنگوی این کمیسیون می‌گوید: باید پرسید تعیین این مقدار برچه مبنایی بوده؟ چرا کمتر یا بیشتر نه؟ مصرف 30 لیتر بنزین از سوی هر فرد، 2 میلیارد و چهارصدمیلیون لیتر در ماه و معادل همان مصرفی می‌شود که امروز شاهدیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اسدالله قره‌خانی در گفت و گو با خبرنگار جماران گفت: اصولاً درباره نظر و تصمیمات کمیسیون انرژی مجلس تنها بنده به عنوان سخنگو یا رئیس کمیسیون موضعگیری رسمی می‌کند. مابقی اشخاص عضو کمیسیون اظهارنظر شخصی خود را ارائه می کنند، لذا نمایانگر تصمیم کمیسیون نیستند. اظهارنظر درباره اختصاص ماهانه 30 لیتر بنزین به هر ایرانی صرفاً در حد یک پیشنهاد است و این پیشنهاد نه در کمیسیون مطرح و نه درقبال آن تصمیم‌گیری شده است.

هیچ تصمیم روشنی تاکنون در قبال بنزین اتخاذ نشده که قابل مطرح کردن باشد

وی افزود: گزینه‌های متعددی برای رسیدگی به وضعیت سوخت در کمیسیون انرژی مجلس مطرح است. اما در کمیسیون آنچه مطرح بوده و هست و برای آن کمیته‌ای تشکیل شده، چگونگی بکارگیری مکانیزم‌های جلوگیری از افزایش مصرف سوخت و جلوگیری از قاچاق سوخت است. لذا تنها این دو موضوع به عنوان اهداف کمیسیون مطرح هستند. اینکه کدام یک از این دوگزینه انتخاب خواهد شد، دولت و وزارت نفت و کمیسیون انرژی مجلس در حال بررسی هستند. اما آنچه روشن است؛ هیچ تصمیم روشنی تاکنون اتخاذ نشده که قابل مطرح کردن باشد.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس در ادامه گفت: اظهار‌نظرهای متعددی در کمیسیون انرژی مطرح است و هر‌کدام از اعضا نظر خاص خود را دارند. برای نمونه درباره اینکه بنزین سهمیه‌بندی، دونرخی یا گران شده یا تنها به سرپرست خانوار داده شود، اظهارنظرهای مختلفی وجود دارد. برخی افراد معتقدند باید به سرپرست خانواده یا اعضای خانوارها کارت انرژی داده شود، بنابراین پیشنهاداتی از سوی همه جوانب مطرح هستند که هرکدام نیاز به مطالعه بیشتری دارند.

تصمیم‌ها در کمیسیون انرژی مجلس معمولاً بر مبنای یک پیشنهاد گرفته نمی‌شوند

وی با اشاره به پیشنهاد اختصاص ماهانه 30 لیتر بنزین به هر ایرانی از سوی یکی از اعضای کمیسیون انرژی مجلس گفت: باید پرسید تعیین این مقدار برچه مبنایی بوده؟ چرا کمتر یا بیشتر نه؟ مصرف 30 لیتر بنزین از سوی هر فرد، 2 میلیارد و چهارصدمیلیون لیتر در ماه و معادل همان مصرفی می‌شود که امروز شاهدیم. اگر مصرف روزانه بنزین در کشور 80 میلیون لیتر باشد، این رقم نیز در ماه معادل همان مقدار مصرف خواهد بود. بنابراین چنین پیشنهادی موجب کاهش مصرف نخواهد شد، بلکه مصرف بالاتر هم خواهد رفت.

هدف ما کاهش مصرف سوخت، جلوگیری از قاچاق و کاهش آلودگی زیست محیطی و آسیب ندیدن اقشار پایین جامعه است. از نظر اقتصادی نیز این امری بدیهی است که وقتی قیمت بنزین در کشور کمتر از 10 سنت و در بیرون از مرز نزدیک به 100سنت است، مشکل‌زاست. ولیکن ما نمی‌توانیم تصمیمی صرفاً اقتصادی در این رابطه بگیریم.

قره‌خانی اظهار کرد: معمولاً بعد از ارائه هر طرحی، کارشناسان عواقب، حواشی و اثرگذاری آن را روی تورم،  اقتصاد خانوارها و تحمل‌پذیری دهک‌های پایین مطالعه می‌کنند. تصمیم‌ها در کمیسیون انرژی مجلس معمولاً بر مبنای یک پیشنهاد گرفته نمی‌شوند، بلکه نظر کارشناسی روی هر پیشنهاد ملاک تصمیم‌گیری است.

هنوز هیچ طرحی در کمیسیون مورد بررسی جدی قرار نگرفته است

وی گفت: بنده به عنوان موضع رسمی کمیسیون انرژی مجلس اعلام می‌کنم که هنوز هیچ طرحی در کمیسیون مورد بررسی جدی قرار نگرفته و بیشتر موضع گیری‌های شخصی افراد در رسانه‌ها مطرح می‌شوند. ما در قبال بنزین، سه بحث قاچاق، هزینه‌های بنزین و کاهش مصرف را داریم که هرکدام راهکارهای خاص و نسخه مربوط به خود را دارند. این مباحث بسیار فنی هستند و ما باید مباحث زیست محیطی، اقتصادی و هدررفت سرمایه‌ملی و تحمل اقشار پایین جامعه را در بررسی‌های خود مدنظر قرار دهیم که کمترین آسیب را پس از اتخاذ یک تصمیم در برداشته باشد.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس گفت: هدف ما کاهش مصرف سوخت، جلوگیری از قاچاق و کاهش آلودگی زیست محیطی و آسیب ندیدن اقشار پایین جامعه است. از نظر اقتصادی نیز این امری بدیهی است که وقتی قیمت بنزین در کشور کمتر از 10 سنت و در بیرون از مرز نزدیک به 100سنت است، مشکلزاست. ولیکن ما نمی‌توانیم تصمیمی صرفاً اقتصادی در این رابطه بگیریم، بلکه باید سایر جنبه‌ها را در نظر گرفته و مورد مطالعه قرار دهیم.

ما باید بحث عدالت اجتماعی را در تصمیم‌گیری‌ها مدنظر قرار دهیم

وی در ادامه گفت: ما در کمیسیون انرژی مجلس با تشکیل کمیته‌ای مطالعات و بررسی‌ها را در این زمینه شروع کردیم. وزارت نفت نیز در بخش پالایش مطالعاتی را انجام می‌دهد و مرکز پژوهش های مجلس هم اقداماتی را انجام داده است. همچنین جلساتی را با اتاق بازرگانی و بخش‌های خصوصی برگزار می‌کنیم تا نظرات مطرح شوند و پس از کارشناسی، تصمیم گرفته می‌شود.

قره‌خانی در پایان در پاسخ به این سوال که آیا تصمیمی در قبال حذف یارانه بنزین و سوخت در کمیسیون انرژی گرفته شده، اظهار کرد: هیچ تصمیمی در این رابطه گرفته نشده و ممکن است یک نظر این باشد که کارت انرژی به دارنده هر خودرو یا سرپرست خانواده داده شود، ولیکن وقتی فردی دو الی سه خودرو داشته باشد. به اندازه سه خانواده یارانه دریافت خواهد کرد و در همین حال خانواده‌هایی هستند که یک خودرو داشته یا اصلاً صاحب خودرو نیستند. بنابراین ما باید بحث عدالت اجتماعی را در تصمیم‌گیری‌ها مدنظر قرار دهیم.

 

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی کمیسیون انرژی بنزین جماران انرژی قاچاق وزارت نفت خانواده زیست محیطی جامعه کارشناسی نفت پالایش مرکز پژوهش های مجلس حذف یارانه یارانه خودرو بنزین کمیسیون انرژی یارانه مجلس قیمت بنزین علی بختیار سهمیه بندی کارت انرژی منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۰۹۳۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نجات 666 میلیون لیتر بنزین توسط وزارت صمت

تردد خودروهای فرسوده به یک مساله پیچیده اقتصادی و زیست محیطی تبدیل شده است که تنها از طریق همکاری وزارتخانه‌های مختلف، سازمان‌های دولتی و انتظامی امکان پذیر است. بررسی عملکرد وزارت صمت در حوزه حکایت از رشد حدود 228 درصدی میزان اسقاط خودرو در سال گذشته نسبت به مدت مشابه قبل از خود دارد. 

رئیس ستاد نوسازی ناوگان و اسقاط خودروهای فرسوده در ادامه با اشاره به اینکه از ۳۵ میلیون خودروی در حال تردد، مجموع خودروهای فرسوده کشور ۱۳ میلیون و ۵۱ دستگاه است گفت: از این تعداد ۱۱ میلیون و ۲۰۰ هزار موتورسیکلت، یک میلیون و ۳۰۰ دستگاه سواری و ۱۹۰ هزار دستگاه تاکسی فرسوده داریم.

روند کند اسقاط خودرو در سالیان موجب به تاخیر افتادن نوسازی ناوگان حمل و نقل کشور شده است و تسریع این فرآیند نیازمند تسهیل‌گری وزارت صمت است که با رفع برخی موانع پیش‌روی مالکان خودروهای فرسوده، این فرآیند سرعت گرفته است.

عواید حاصل از اسقاط بیش از 72 هزار دستگاه خودرو در سال 1402 به دو بخش قابل محاسبه و غیرقابل محاسبه کمّی تقسیم می‌شود. به گفته رئیس ستاد نوسازی ناوگان حمل و نقل «صرفه جویی ۴۴۷ میلیون دلار درآمد از محل صادرات سوخت، صرفه جویی ۱۵۲ میلیون دلار از پرداخت یارانه پنهان سوخت توسط دولت» تنها بخش اندکی از فواید این اقدام بوده است که توسط وزارت صمت پیگیری شده است.

طبق گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، اسقاط هر خودرو فرسوده باعث کاهش مصرف ۲ هزار لیتر بنزین در سال می‌شود که ارزش صادراتی آن برابر با یک‌هزار و ۸۰۰ دلار، یعنی ۵۴ میلیون تومان است. طبق گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، اسقاط هر خودرو فرسوده باعث کاهش مصرف ۲ هزار لیتر بنزین در سال می‌شود که ارزش صادراتی آن برابر با یک‌هزار و ۸۰۰ دلار، یعنی ۵۴ میلیون تومان است.

به همین ترتیب کارشناسان برخی منافع غیرقابل محسابه دقیق اسقاط خودروهای فرسوده را افزایش ایمنی جاده‌ها و کاهش تلفات انسانی می‌‌دانند.

 مهران سالاریه در همین رابطه می‌گوید اجرای جدی این طرح منجر به حفظ جان 900 نفر از شهروندان‌ ایرانی شده است. 

از سویی دیگر اهتمام وزارت صمت برای اجرای طرح اسقاط خودروهای فرسوده منجر به رشد اقتصادی در کشور نیز می‌شود. هزینه‌های هنگفت تردد خودروهای فرسوده، خطرات انسانی اعم از مرگ و معلولیت ناشی از خودروهای ناایمن و... از جمله خسارت‌های استفاده از خودروهای فرسوده برای اقتصاد است.

آمارها نشان می‌دهد تاکنون ۲۶ میلیون خودرو در کشور شماره گذاری شده که از این تعداد نزدیک به هفت میلیون خودرو به سن فرسودگی رسیده‌اند. همچنین ۱۲.۵ میلیون موتورسیکلت شماره‌گذاری شده که حدود ۱۰ میلیون از آنها فرسوده‌اند و عموما نیز کاربراتوری هستند.

دیگر خبرها

  • هوش مصنوعی چگونه به بهینه سازی انرژی به کمک می‌کند؟
  • واکنش سخنگوی شورای شهر قم به انتقادات از سفر مدیران شهری به اروپا
  • تله سوخت و راهکارهای عبور از بحران سوختی در کشور
  • ۳۴ درصد مردم از کارت جایگاه داران استفاده می‌کنند
  • نجات 666 میلیون لیتر بنزین توسط وزارت صمت
  • درخواست مجدد برای ذکر «نام مادر در کارت ملی»
  • درخواست دوباره برای درج نام مادر در کارت ملی
  • معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده مطرح کرد؛ درخواست دوباره برای درج نام مادر در کارت ملی
  • خزعلی مطرح کرد؛ درخواست دوباره برای درج نام مادر در کارت ملی
  • درخواست مجدد درج نام مادر در کارت ملی