Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-24@04:30:13 GMT

واکنش اقتصاددانان به قطع دسترسی ایران به سوئیفت

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۱۰۵۲۲

واکنش اقتصاددانان به قطع دسترسی ایران به سوئیفت

خبرگزاری مهر: ر به نقل از راشاتودی، در شرایطی که استیون منوچین، رییس خزانه‌داری آمریکا، قطع دسترسی بانک‌های ایرانی از جمله بانک مرکزی این کشور از سوئیفت را اقدامی برای حفظ یکپارچگی سیستم مالی جهان خوانده است، اقتصاددان برجسته استرالیایی آن را اقدامی خودسرانه می‌داند.

استیو کین، اقتصاددان برجسته استرالیایی، به راشاتودی گفت: در فشار آوردن به سیستم پیام‌رسان مالی سوئیفت برای حذف ایران، ایالات‌متحده خودسرانه و برای منافع خود عمل کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پروفسور کین، اقتصاددان دانشگاه کینگستون، به راشاتودی گفت: هرچند اقتصاد جهان آن‌قدر بزرگ است که آسیب زیادی از این اقدام نمی‌بیند، حذف ایران بر خطر استفاده از یک ارز ملی تنها، به عنوان ابزاری برای پرداخت‌های بین‌المللی، تاکید می‌کند.

او اضافه کرد: ایالات‌متحده آن‌قدر بزرگ است که با آن‌چه می‌بایست ابزاری بی‌طرفانه برای تراکنش‌های بین کشور‌ها باشد، زورگویی می‌کند. باید امکان چنین چیزی وجود نداشت. متاسفانه در مورد ایران شاهد این اتفاق هستیم.

وی مقصر این اتفاق را نماینده آمریکا در کنفرانس «برتون وودز ۱۹۴۴»، می‌داند که در آن قوانین نظام اقتصادی پس از جنگ جهانی دوم وضع شدند.

در آن کنفرانس، اقتصاددان انگلیسی، جان مینارد کینس، پیشنهاد داد یک اتحادیه پرداخت بین‌المللی (آی‌سی‌یو)، برای تنظیم توازن تجاری به وجود بیاید. این آی‌سی‌یو در عمل به یک بانک بین‌المللی تبدیل می‌شد که ارز مخصوص به خود داشت؛ بنکور. این ارز با ارز‌های ملی با نرخی ثابت قابل تبدیل بود.

تیم آمریکایی که سرپرست آن هری دکستر وایت بود، موضع کاملا مخالف را اتخاذ کرد و رویای کینس مرد. کین گفت: حالا ما متوجه می‌شویم که چرا حق با کینس بود.

این پروفسور گفت: منع سوئیفت باید به عنوان هشداری برای سایر کشور‌ها باشد و آن‌ها را از خواب بیدار کند. آمریکا خودسرانه عمل کرده است و نباید اجازه داده شود سیاست‌های اقتصادی یا سیاسی خود را به بقیه دنیا تحمیل کند.

«هر چه زودتر باقی کشور‌های دنیا یک سیستم پرداخت جایگزین را به وجود بیاورند که احتمالا از طریق سوئیفت کار کند، اما از سبدی از ارز‌های جهان به عنوان واحد تبادلات فراملی استفاده کند، بهتر است»

رهبران اروپا اعلام کرده‌اند که خواهان ایجاد یک سیستم پرداخت به ایران هستند که تحریم‌های آمریکا را دور بزند و توافق هسته‌ای را پابرجا نگاه دارد، اما چنین راهکاری حداقل چند ماه زمان نیاز خواهد داشت.

کین می‌گوید: اخبار روز دوشنبه (قطع دسترسی ایران به سوئیفت) می‌تواند آن‌ها را تشویق به اقدام عملیاتی کند.

او گفت: آن‌چه تا کنون به عنوان مجموعه‌ای از حباب‌های فکری ارائه شده است، باید به طرحی محکم و فوری تبدیل شود. توصیه می‌شود سوئیفت هم با اتحادیه اروپا و احتمالا روسیه و چین، همکاری کند تا هرچه زودتر این طرح عملی شود.

منبع: فردا

کلیدواژه: اقتصاددانان ایران سوئیفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۱۰۵۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش یک حقوقدان به اظهارات جنجالی کریمی قدوسی: بنزین به آتش ایران‌هراسی نریزید

به گزارش خبرآنلاین رضا نصری حقوقدان بین‌الملل با انتشار پیامی نوشت:

خدا می‌داند شبهه‌افکنی‌های بی اساس در مورد «ساخت قریب‌الوقوع بمب اتم» در فضای رسانه‌ای چه باری بر دوش وزارت امور خارجه، سازمان انرژی اتمی و دیپلمات‌های کشور می‌گذارد تا بلکه بتوانند اثرات سوء آن را خنثی کنند!

تازه وقتی تکذیب کردند، این بار نوبت رسانه‌های مغرض آن‌طرفی می‌شود که ادعای اولیه را حقیقت جلوه دهند و دستگاه دیپلماسی را به «ماله‌کشی» متهم کنند!

طرح این قبیل ادعاهای بی اساس، بنزین ریختن بر آتش ایران‌هراسی و جلب توجه افکار عمومی جهان به سمت ایران - در حالی که می‌بایست تیتر اول رسانه‌ها «حمله اسرائیل به رفح باشد» - با کدام منطق به سود کشور تمام می‌شود؟

در روزهایی که وزارت امور خارجه رژیم اسرائیل در حال نامه‌نگاری به دولت‌های عضو سازمان ملل متحد و بر پا کردن کمپین‌های وسیع تبلیغاتی است تا برنامه موشکی ایران را تهدیدی برای اروپا و سایر کشورهای جهان جلوه دهد، اینکه بگویید «تازه در ظرف یک هفته کلاهک هسته‌ای‌اش را هم سوار می‌کنیم» چطور قرار است به منافع ملی و امنیتی کشور کمک کند؟

پیش از این کریمی قدوسی نمایندهخ مجلس دوازدهم و عضو کمیسیون امنیت ملی در پستی شبهه‌دار با هشتگ اقتدار ایران نوشت: در صورت صدور اذن تا انجام اولین آزمایش یک هفته فاصله است.

۳۱۱۳۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898620

دیگر خبرها

  • واکنش یک حقوقدان به اظهارات جنجالی کریمی قدوسی: بنزین به آتش ایران‌هراسی نریزید
  • عکسی از اصابت موشک های ایرانی به اسرائیل /نورنیوز به نقل از بی بی سی: به هر نقطه ای از اسرائیل دسترسی داریم
  • نمایش توان فنی و مهندسی ایران در سریلانکا
  • واکنش عضو کمیسیون امنیت ملی به سفر رئیسی به پاکستان
  • واکنش عضو کمیسیون امنیت‌ملی به سفر رئیسی به پاکستان
  • واکنش رضا نصری به اظهارات شبهه برانگیز کریمی‌قدوسی
  • واکنش نصری به اظهارات شبهه برانگیز کریمی‌قدوسی
  • فساد در زنجیره تأمین داده‌های فضای مجازی
  • رشد ۹۱ درصدی صادرات خدمات فنی و مهندسی ایران به ارمنستان
  • سیاست پسته‌ای ایران، در جنگ با اسرائیل هم برنده بود!