Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-26@13:43:11 GMT

ابتکار: نقش‌آفرینی تشکل‌ها نیازمند توانمندسازی است

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۱۲۴۲۸

ابتکار: نقش‌آفرینی تشکل‌ها نیازمند توانمندسازی است

خبرگزاری فارس: معصومه ابتکار عصر امروز در ارتباط تصویری در دومین دوره نشست‌های تخصصی_آموزشی تشکل‌های اجتماعی زنان و خانواده ویژه استان‌های یزد، اصفهان، چهارمحال و بختیاری با اشاره نقش‌آفرینی سازمان‌های مردم‌نهاد جامعه اظهار داشت: سازمان‌های مردم‌نهاد در چند زمینه به‌خوبی می‌توانند فعالیت کنند که یکی از این‌ها بحث سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: اگر سازمان‌های مردم‌نهاد نگاه‌های تخصصی و توانمندی لازم را داشته باشند می‌توانند با نوآوری و خلاقیت در امور جامعه دخالت کنند و در کارگروه‌ها و تشکل‌های غیردولتی عضو باشند به‌طور مثال در زمان مسؤولیت من در محیط‌زیست مصوبه‌ای در دولت تصویب شد که سازمان‌ها و شبکه‌های مردم‌نهاد محیط‌زیست، عضو کارگروه محیط‌زیست و شورای برنامه‌ریزی استان باشند که بتوانند در برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری حق رأی داشته باشند که البته این کار نیازمند توان، تخصص و علم است.

نقش‌آفرینی تشکل‌ها مردم نهاد نیازمند توانمندسازی است

معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به نقش‌آفرینی تشکل‌ها در جلب مشارکت مردمی تصریح کرد: جلب مشارکت مردم با بسیج اجتماعی و آموزش همراه است که این مساله بسیار اهمیت دارد و از دیرباز کار‌های بسیاری مانند امدادرسانی و خیریه‌ها انجام‌گرفته که تأثیر بسزایی داشته، اما نقش‌آفرینی تشکل‌ها بازهم نیازمند توانمندسازی لازم در جامعه است.

وی در ادامه افزود: بحث دیدبانی برای هر نظام مردم‌سالار، حضور سازمان‌های مردم‌نهاد، رسانه‌ها و جریان آزاد نقد بسیار حیاتی است به‌طوری‌که اگر بخواهیم در تاریک‌خانه‌ها کار کنیم قطعاً فساد همه‌گیر می‌شود و سازمان‌های مردم‌نهاد و رسانه‌های آزاد می‌توانند منبع دیدبانی و ارزیابی فعالیت‌ها باشند و در کاهش فساد و بهبود عملکرد قوانین و مقررات، که باز نیازند توانمندی و مهارت خاص است، تاثیرگذار باشند.

ابتکار با اشاره به تقویت ارتباط سازمان‌های مردم‌نهاد با شورا‌های برنامه‌ریزی استان اذعان داشت: قوانین موجود، قوانین حمایتی خوبی برای سازمان‌های مردم‌نهاد هستند به‌طوری‌که آیین‌نامه‌ها به قانون دائمی تبدیل‌شده و ما برای اصلاح آن، پیشنهاد‌هایی ازجمله تقویت ارتباط سازمان‌های مردم‌نهاد با شورا‌های برنامه‌ریزی استان به دولت داده‌ایم.

مدیریت سازمان‌های مردم‌نهاد، مدیریت غیردولتی و مردمی است

وی به تشریح چند نکته راهبرد توانمند افزایی سازمان‌های مردم‌نهاد پرداخت و بیان کرد: هنگامی‌که صحبت از سازمان‌های مردم‌نهاد می‌شود باید پشتوانه گروهی، ساختاری و تشکیلاتی لازم را داشته باشد که در قوانین موجود به آن پرداخته‌شده است، اما مدیریت سازمان‌های مردم‌نهاد، خیریه‌ها و تشکل‌ها از نوع مدیریت غیردولتی و مردمی است و ماهیتاً با مدیریت دولتی و نیروی کارمندی و موظف، تفاوت اساسی دارد.

معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده خاطرنشان کرد: آموزش مهارت‌های مدیریت سازمان‌های مردم‌نهاد و جلب مشارکت داوطلبان، بسیار مهم است و تفاوت زیادی با مدیریت‌های دولتی و حتی بخش خصوصی دارد که حتماً باید روی آن کار شود که در این خصوص کتاب‌ها و طرح درس‌هایی تدوین‌شده است.

روحیه و انگیزه قوی‌تر ثمره مدیریت غیردولتی

وی در ادامه گفت: مدیریت غیردولتی، مدیریت الهام‌بخش و تاثیرگذار برای جذب نیروی داوطلب است که برای هدف و ارزش متعالی بیایند و فداکارانه پای‌کار بایستند و علیرغم مشکلات در مواجهه با آسیب‌ها از روحیه و انگیزه قوی‌تری برخوردار باشند.

ابتکار با اشاره به اهمیت تأمین تجهیزات منابع لازم در سازمان‌های مردم‌نهاد متذکر شد: مهارت بعدی در بحث مدیریت سازمان‌های مردم‌نهاد، تأمین تجهیزات منابع موردنیاز است چراکه این سازمان‌ها قرار نیست دولتی بشوند و وابستگی به منابع دولتی ممکن است به آن‌ها ضربه بزند و این سازمان‌ها باید بتوانند منابع خود را تأمین کنند.

تاثیرگذاری به شرط تخصص و آگاهی

وی با تاکید بر عملکرد تخصصی و آگاهانه سازمان‌های مردم‌نهاد یادآور شد: سازمان‌ها باید بتوانند تخصصی کار کنند که در غیر این صورت و نداشتن آگاهی در حوزه تخصصی خود، نمی‌توانند تأثیرگذار باشند که این امر نیازمند آموزش‌ها و توانمندسازی‌های لازم است که بتوانند به‌صورت تخصصی در مباحث ورود کنند.

معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده افزود: موضوع نقد مؤثر بسیار اهمیت دارد و لازمه آن این است که نقد روش‌مند انجام شود و با شیوه‌های مؤثر دیدبانی آشنایی لازم را داشته باشیم.

وی در پایان گفت: سازمان‌های مردم‌نهاد در جامعه امروز نقش بسیار کلیدی دارند چراکه دارای آرمان‌ها و هدف‌های ارزشمند و متعالی هستند.

منبع: فردا

کلیدواژه: معصومه ابتکار توانمندسازی تشکل ها مردم نهاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۱۲۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرمانداریهای استان تهران برای همکاری با دبیرخانه ۱۰روز فرصت دارند

به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی خدمتکار بعد از ظهر پنج شنبه در خصوص برگزاری اولین جلسه شورای توسعه و حمایت از سازمان‌های مردم نهاد استان تهران در سال جاری از آغاز اجرایی سازی «طرح ملی نهضت مشارکت اجتماعی» در سراسر کشور و به موازات آن در استان تهران خبر داد و اظهار کرد: این طرح با هدف شناسایی، ارزیابی و رتبه بندی سازمان و تشکل‌های مردم نهاد، توسط سازمان امور اجتماعی کشور راهبری می‌شود.

وی هدف نهایی اجرای «طرح ملی نهضت مشارکت اجتماعی» را بکارگیری ظرفیت‌ها در جهت حل نظام مسائل حوزه‌های مختلف از جمله حوزه‌های اجتماعی و فرهنگی دانست و گفت: این طرح در اولین جلسه شورای توسعه و حمایت از سازمان‌های مردم نهاد استان تهران توسط مؤسسه مجری در استان تدوین و سایر اعضا نقطه نظرات خود را اعلام کردند.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران از فرصت ۱۰ روزه به فرمانداری‌های شهرستان‌های استان تهران برای همکاری با دبیرخانه این طرح خبر داد و عنوان کرد: ضروری است که در این مدت فرمانداری‌ها جدی تر از روزهای قبل نسبت به ارتباط گیری با مجموعه‌های مردمی و ظرفیت‌های مردمی استان اقدام کنند.

خدمتکار شناسایی و ثبت اطلاعات ظرفیت‌های مردم نهاد را در گام اول مهم دانست و افزود: پس از فاز اول و در گام‌های بعدی می‌توانیم ارزیابی و رتبه بندی و به کارگیری از ظرفیت‌ها را داشته باشیم.

وی به ارائه گزارش اداره کل بهزیستی و اداره کل فرهنگ و ارشاد استان تهران از ظرفیت‌ها و تشکل‌های مردمی اشاره کرد و گفت: طبق این گزارش‌ها مقرر شد که همکاری جدی در روزهای آینده بین دبیرخانه «طرح ملی نهضت مشارکت اجتماعی» و اداره کل‌های مذکور برقرار و ظرفیت‌های آن مجموعه مردمی به کارگیری شود.

خدمتکار در خصوص فعالیت و بهره مندی از تمامی ظرفیت‌های مردمی استان در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، بهزیستی، کمیته امداد، فرماندار ی ها، استانداری و نیروهای جهادی‌ها مثل بسیج ابراز امیدواری و افزود: ضروری است که اطلاعات و داده‌های این نهادها سریعاً بهره برداری شود.

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران با تاکید بر ضرورت ارزیابی‌از مجموعه‌های مردمی، عنوان کرد: در این زمینه نیازمند ورود جدی تر هستیم و مقرر شد که به صورت سالانه از این مجموعه‌ها که از استانداری و فرمانداری‌های استان تهران مجوز دارند یک نوبت بازدید و ارزیابی میدانی به عمل آورده شود و شرط تمدید این مجموعه‌ها منوط به ارزیابی میدانی و ارائه گزارش فعالیت به شورای توسعه خواهد بود.

خدمتکار از برگزاری کارگاه‌های آموزشی و توانمند سازی مدیران مردم نهاد استان تهران خبر داد و گفت: این برنامه در شش ماه اول سال جاری اجرا خواهد شد.

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران در ادامه از موافقت با درخواست تأسیس دو سازمان مردم‌نهاد، تحت عنوان «مجمع خیرین مهارتی استان تهران» و «انجمن رهایی یافتگان از مصرف الکل» در اولین جلسه شورای توسعه و حمایت از سازمان‌های مردم نهاد استان تهران نیز خبر داد و اظهار کرد: با احتساب دو مجموعه جدید مجموعاً ۴۹۷ مجوز سازمان مردم نهاد توسط استانداری تهران و بیش از ۲۷۰ مجوز توسط فرمانداری‌های سطح استان صادر شده است که حوزه فعالیت سازمان‌هایی که توسط استانداری صادر می‌شود در سطح استان و حوزه فعالیت سازمان‌های مردم نهاد که توسط فرمانداری‌ها صادر می‌شود در سطح شهرستان خواهد بود.

کد خبر 6088618

دیگر خبرها

  • قرارگاه مردم نهاد در سازمان مدیریت بحران کشور تشکیل شده است
  • تصویب ۱۰ هزار میلیارد ریال برای استان ایلام
  • خرید ۱۷ هزار تن کلزا از کشاورزان ایلامی
  • کمیته امداد، نهاد پیشران در حوزه اشتغال کشور است
  • ۱۷ هزار تن کلزا از کشاورزان ایلامی خریداری شد
  • حمایت ویژه مدیریت شهری از تشکل‌های مردم‌نهاد
  • فرمانداریهای استان تهران برای همکاری با دبیرخانه ۱۰روز فرصت دارند
  • مشارکت بیش از ۳۰۰ سازمان مردم نهاد در طرح ملی مشارکت اجتماعی
  • برگزاری ۷۵۰۰ نفر ساعت آموزش توانمندسازی برای تشکل‌های ایثارگری
  • فرهنگ داوطلبی را به مردم آموزش دهیم/ ارائه خدمات باید منجر به توانمندسازی نیازمندان شود