Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-07@04:39:03 GMT

تدوین اسناد ملی فناوری‌های راهبردی منتشر شد

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۱۳۴۷۵

تدوین اسناد ملی فناوری‌های راهبردی منتشر شد

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز، در دنیای پر از تغییرات امروز، توسعۀ فناوری، به عنوان یک عنصر رقابتی، و موتور رشد اقتصادی، از اهمیت فزاینده­ای برخوردار است. کشورهای مختلف، بسته به موقعیت و شرایط خود، برای دست­یابی به رشد بالاتر و جایگاه اقتصادی بهتر، سیاست‌هایی را به منظور توسعۀ فناورانۀ خود، به ویژه با تمرکز بر فناوری­ های راهبردی، در نظر می ­گیرند، و دولت­ ها با تدوین اسناد ملی برای این فناوری­ ها، اقدام به مداخلۀ هدف­مند در توسعۀ فناوری و صنعتی شدن می­ نمایند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما وجود برخی ناهمخوانی­ های روش ­شناسانۀ تدوین این اسناد با ویژگی­ های ملی در ایران، ضرورت ارائۀ یک روش­ شناسی بومی و علمی را برای تدوین آن­ها پررنگ نمود. از این رو این کتاب، با هدف ارائۀ مجموعه­ ای از روش‌ها (در قالب یک روش‌شناسی)، به منظور تدوین اسناد ملی توسعۀ فناوری ­های راهبردی، و سازگار با نیازها و ویژگی­ های بومی، نگاشته شده است.

محتوای کتاب در قالب سه بخش، پیش روی مخاطبان قرار دارد. بخش اول، باعنوان «نیازها و ضرورت‌ها»، در بر گیرندۀ سه فصل است. فصل اول، به بررسی لزوم مداخلۀ دولت در توسعۀ فناوری و ضرورت تدوین اسناد ملی توسعۀ فناوری ­های راهبردی می ­پردازد. در فصل دوم، نمونه­هایی از اسناد ملی توسعۀ علم و فناوری در داخل و خارج از کشور مورد بررسی قرار می­ گیرد و در فصل سوم، ضمن آسیب­ شناسی اسناد ملی توسعۀ فناوری در ایران و جهان، به تشریح الزام­ های محتوایی و فرآیندی و تبیین مفهوم روش ­شناسی تدوین اسناد ملی فناوری ­های راهبردی مبادرت شده است.

بخش دوم، با عنوان «چارچوب­ ها و ابزارها»، در قالب ۷ فصل تدوین شده است. فصل اول، بر معرفی مؤلفه‌های اصلی، و ارائۀ نمایی کلی از روش‌شناسی پیشنهادی متمرکز است. هر یک از شش مؤلفۀ روش‌شناسی پیشنهادی، شامل مبانی سند، هوشمندی فناوری، ارکان جهت­ساز، برنامۀ اقدام­ ها و سیاست‌ها، برنامۀ عملیاتی، و برنامۀ ارزیابی و به­ روزرسانی، به ترتیب، عناوین شش فصل آتی این بخش را تشکیل می‌دهند.

در نهایت، بخش سوم، با عنوان «مروری بر مفاهیم»، مفاهیم آینده ­پژوهی، مدیریت فناوری، و مطالعات سیاست نوآوری را در سه فصل مجزا مورد بررسی قرار می­ دهد. در فصل اول این بخش، یعنی «مروری مختصر بر مفاهیم آینده ­پژوهی»، ضمن مروری بر پیشینۀ آینده ­پژوهی، به بررسی آینده ­پژوهی در کشورهای در حال توسعه پرداخته شده و سپس برخی از مهم­ترین روش ­های آن، در قالب سه گروه پایش­ های محیطی، رویکردهای برون­یابانه و رویکردهای خلاقانه معرفی می ­شوند. در فصل دوم این بخش، ضمن معرفی راهبردهای بنگاهی و ملی فناوری، به مرور مدل­ های مطرح در هر یک از این دو راهبرد، مدل ­های مختلف ارائه شده در دو دستۀ بنگاهی و فرابنگاهی ارزیابی توانمندی فناوری، و مدل­ های اکتساب فناوری پرداخته می‌شود. و در آخر، در فصل سوم این بخش، مفاهیم گذارهای فناورانه، نظام­ های نوآوری فناورانه، مدیریت گذار و مدیریت راهبردی گوشه­ ها مورد بررسی قرار می­ گیرند.

پدیدآورنده(ها): ناصر باقری‌مقدم، سید سپهر قاضی‌نوری، عنایت‌اله معلمی، سید مسل موسوی درچه

ناشر: مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور، سال انتشار: ۱۳۹۷

انتهای پیام/

169 / 279 اسناد ملی فناوری راهبردی توسعه فناوری آسیب شناسی کتاب

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: توسعه فناوری آسیب شناسی کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۱۳۴۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایهود باراک: حمله به رفح یک اشتباه بزرگ راهبردی است

ایهود باراک نخست وزیر و وزیر جنگ اسبق رژیم صهیونیستی به شدت از تلاش نتانیاهو و کابینه‌اش برای حمله زمینی به رفح انتقاد و آنرا اشتباه بزرگ راهبردی توصیف کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، ایهود باراک که اخیرا با شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی گفتگو می‌کرد با انتقاد تند و شدید اللحن از عملکرد کابینه نتانیاهو گفت: حمله به رفح یک اشتباه راهبردی شدید است که می‌تواند هزینه‌های گزافی برای اسرائیل به همراه داشته باشد.

او در این زمینه تاکید کرد: ورود زمینی ما به رفح به این معنی نیست که ما در یک قدمی پیروزی قاطع قرار گرفته‌ایم بلکه یک گام به سوی شکست قاطع برداشته‌ایم.

وزیر جنگ و رئیس ستاد ارتش سابق رژیم صهیونیستی در این زمینه افزود: براساس تجربه‌ای که از خانیونس داشتیم کار تخلیه غیر نظامیان یک، دو یا سه هفته به طول خواهد انجامید، اما جنگ در آنجا چند ماه زمان خواهد برد و در پایان این چند ماه هم ربوده شدگان در تابوت به دست ما خواهند رسید، در مقابل هیچ تغییر بزرگی در شرایط نوار غزه به وجود نخواهد آمد، چند صباحی دیگر شاهد سازمان یافتن مجدد گردان‌ها و گروهان‌ها در خانیونس، غزه، بیت حانون و بقیه مناطق خواهیم بود.

پس حمله زمینی به رفح هیچ چیز را از بین نخواهد برد.

ایهود باراک در ادامه این گفتگو اعلام کرد: پیروزی فراگیر و واقعی که نتانیاهو از همان روز اول حاضر به تحقق آن نبود و تهدیدی واقعی برای سنوار هم محسوب می‌شود، از طریق فشار نظامی انجام نمی‌شود، تهدید واقعی برای حماس آن است که ما قدرتی جایگزین برایش در غزه ایجاد کنیم، (در وحله اول این نیرو باید نیرویی عربی باشد) این تنها چیزی است که سنوار را تهدید و به خطر می‌اندازد.

برای پیروزی بر سنوار ما باید درکی از وی داشته باشیم، او می‌خواهد که (قدر حماس) در غزه حفظ شود، نتانیاهو هم طوری عمل می‌کند که گویی به دستور سنوار پیش می‌رود.

نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی همچنین پیش بینی کرد: حماس حتی در روز پس از پایان جنگ هم در غزه باقی خواهد ماند، کابینه نتانیاهو ما را به وضعیتی خواهد رساند که ما با وجود پرداخت هزینه‌های سنگین شاهد هیچ  دست آوردی در غزه تغییر نخواهیم بود.

همچنین ما به دلیل تاثیر بین المللی که این جنگ به وجود آورده، نخواهیم توانست چنین جنگی را تکرار کنیم، محبوبیت خود را در جهان از دست داده و تظاهرات سامی ستیزانه هم افزایش خواهند یافت، دادگاه بین المللی کیفری هم احکام بازداشت علیه افسران نظامی و مسئولین عالی‌رتبه سیاسی ما را صادر کرده و روابط ما با ایالات متحده هم به دلیل مخالفتش با انجام عملیاتی بزرگ در غزه، دچار گسست می‌شود.

این همه زیان گسترده و بزرگ فقط به خاطر آن است که ما یک مترسک در آنجا بگذاریم.

بعد از آن بسیاری از خود خواهند پرسید ما اینجا چه کردیم؟

رسانه عبری: عملیات رفح یک اشتباه استابومازن: با حمله به رفح بزرگترین «فاجعه انسانی» رخ می‌دهدتغییر در لحن رسانه‌های رژیم اسرائیل درباره حمله به رفحنتانیاهو و کابوس حمله به رفح

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چاپ کتاب عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد یادگار امام در انتشارات علمی و دانشگاهی
  • چاپ کتاب عضو هیئت علمی واحد یادگار امام در انتشارات علمی و دانشگاهی
  • تاکید استاندار بر کمک دولت به تسریع در تکمیل طرح‌های راهبردی گلستان
  • از رکوردشکنی فیزیکدانان تا از آب باتری ساختن چینی‌ها
  • سند راهبردی شیراز سومین حرم اهل بیت(ع) رونمایی می‌شود
  • قطع‌نامه‌ای در حوزه تاب‌آوری و مدیریت بحران برای مسئولان تدوین می شود
  • علم الهدی پیشنهاد عضویت در شورای راهبردی دانشگاه تهران را رد کرد
  • سالنامه پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی منتشر شد
  • ایهود باراک: حمله به رفح یک اشتباه بزرگ راهبردی است
  • عکس معناداری که آذری جهرمی منتشر کرد