Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-04-19@21:28:36 GMT

سوره‌های مبارکه بقره آیات ۱۸۳-۱۸۶ و قدر+صوت

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۱۳۵۸۸

به گزارش پارس نیوز، 

سوره بقره، بزرگترین سوره قرآن کریم. این سوره ۲۸۶ آیه دارد و از سوره‌های طِوال است و تقریبا ۲/۵ جزء از کل قرآن را در برمی‌گیرد. آیة الکرسی، آیه قبله، و بلندترین آیه قرآن (آیه ۲۸۲)، در این سوره قرار دارد. سوره بقره، هم از اصول عقاید سخن گفته و هم دربر دارنده احکام فقهی فراوانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

داستان معروف گاو بنی اسرائیل و بهانه‌های بنی‌اسرائیلی نیز از جمله مطالب این سوره است.

در روایتی از پیامبر(ص) آمده سورهٔ بقره با فضیلت‌ترین سوره قرآن و آیة الکرسی بافضیلت‌ترین آیهٔ آن است.

تلاوت مجلسی سوره‌های مبارکه بقره آیات ۱۸۳-۱۸۶ و قدر

          دانلود

یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا کُتِبَ عَلَیْکُمُ الصِّیَامُ کَمَا کُتِبَ عَلَى الَّذِینَ مِنْ قَبْلِکُمْ لَعَلَّکُمْ تَتَّقُونَ ﴿۱۸۳﴾

اى کسانى که ایمان آورده‌ اید روزه بر شما مقرر شده است همان گونه که بر کسانى که پیش از شما [بودند] مقرر شده بود باشد که پرهیزگارى کنید (۱۸۳)

أَیَّامًا مَعْدُودَاتٍ فَمَنْ کَانَ مِنْکُمْ مَرِیضًا أَوْ عَلَى سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِنْ أَیَّامٍ أُخَرَ وَعَلَى الَّذِینَ یُطِیقُونَهُ فِدْیَةٌ طَعَامُ مِسْکِینٍ فَمَنْ تَطَوَّعَ خَیْرًا فَهُوَ خَیْرٌ لَهُ وَأَنْ تَصُومُوا خَیْرٌ لَکُمْ إِنْ کُنْتُمْ تَعْلَمُونَ ﴿۱۸۴﴾

[روزه در] روزهاى معدودى [بر شما مقرر شده است] [ولى] هر کس از شما بیمار یا در سفر باشد [به همان شماره] تعدادى از روزهاى دیگر [را روزه بدارد] و بر کسانى که [روزه] طاقت‌ فرساست کفاره‌ اى است که خوراک دادن به بینوایى است و هر کس به میل خود بیشتر نیکى کند پس آن براى او بهتر است و اگر بدانید روزه گرفتن براى شما بهتر است (۱۸۴)

شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِی أُنْزِلَ فِیهِ الْقُرْآنُ هُدًى لِلنَّاسِ وَبَیِّنَاتٍ مِنَ الْهُدَى وَالْفُرْقَانِ فَمَنْ شَهِدَ مِنْکُمُ الشَّهْرَ فَلْیَصُمْهُ وَمَنْ کَانَ مَرِیضًا أَوْ عَلَى سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِنْ أَیَّامٍ أُخَرَ یُرِیدُ اللَّهُ بِکُمُ الْیُسْرَ وَلَا یُرِیدُ بِکُمُ الْعُسْرَ وَلِتُکْمِلُوا الْعِدَّةَ وَلِتُکَبِّرُوا اللَّهَ عَلَى مَا هَدَاکُمْ وَلَعَلَّکُمْ تَشْکُرُونَ ﴿۱۸۵﴾

ماه رمضان [همان ماه] است که در آن قرآن فرو فرستاده شده است [کتابى ] که مردم را راهبر و [متضمن] دلایل آشکار هدایت و [میزان] تشخیص حق از باطل است پس هر کس از شما این ماه را درک کند باید آن را روزه بدارد و کسى که بیمار یا در سفر است [باید به شماره آن] تعدادى از روزهاى دیگر [را روزه بدارد] خدا براى شما آسانى مى‌ خواهد و براى شما دشوارى نمى‌ خواهد تا شماره [مقرر] را تکمیل کنید و خدا را به پاس آنکه رهنمونیتان کرده است به بزرگى بستایید و باشد که شکرگزارى کنید (۱۸۵)

وَإِذَا سَأَلَکَ عِبَادِی عَنِّی فَإِنِّی قَرِیبٌ أُجِیبُ دَعْوَةَ الدَّاعِ إِذَا دَعَانِ فَلْیَسْتَجِیبُوا لِی وَلْیُؤْمِنُوا بِی لَعَلَّهُمْ یَرْشُدُونَ ﴿۱۸۶﴾

و هرگاه بندگان من از تو در باره من بپرسند [بگو] من نزدیکم و دعاى دعاکننده را به هنگامى که مرا بخواند اجابت مى ‌کنم پس [آنان] باید فرمان مرا گردن نهند و به من ایمان آورند باشد که راه یابند (۱۸۶)

انتهای پیام/

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: قرآن خوراک قرآن قرآن کریم ماه رمضان پارس سوره پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۱۳۵۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی مسئول جدید بسیج اساتید دانشگاه پیام نور استان البرز

به گزارش جام جم آنلاین البرز، علی خادمی از اعضای هیات علمی دانشگاه پیام نور استان البرز به عنوان مسئول بسیج اساتید این دانشگاه معرفی شد.
جام جم البرز با توجه به نقش مهم بسیج اساتید در دانشگاه‌ها گفتگویی با وی ترتیب داد که در ادامه می‌آید.
بسیج اساتید دانشگاه پیام نور در استان البرز چه برنامه یی برای اجرای جهاد تبیین دارد؟
یکی از مهمترین وظایف امروز تبیین دستاورد‌های انقلاب اسلامی، پیشرفت‌ها و جایگاه ایران به عنوان یک قدرت اقتصادی، فرهنگی و سیاسی در منطقه و جهان هست، در دهه‌های اخیر جهاد تبیین صورت گرفته و در نتیجه آن شاهد هستیم که دل‌ها در جای جای دنیا به سمت ایران اسلامی معطوف شده لکن در این عرصه هرچه پیش برویم جا دارد و در برابر جنگ رسانه‌ای جهاد تبیین همانند شمشیری برنده عمل می‌کند، به عبارتی گفتمان‌سازی، نقد منصفانه و مطالبه‌گری سه کلید واژه اصلی در زمینه جهاد تبیین است که اگر با جذب حداکثری و روشنگری همدلانه و مهربانانه همراه باشد موفق خواهیم بود که انشالله همین مسیر را در پیش می‌گیریم.
در مورد برنامه‌های کوتاه مدت و بلند مدت خود توضیح بفرمایید؟
در کنار برنامه‌های جاری بسیج، تمرکز اصلی بر ایجاد همدلی و هماهنگی درونی در دانشگاه میان بسیج اساتید بسیج دانشجویی و بسیج کارکنان، ایجاد هماهنگی و هم افزایی با نیرو‌های متناظر در استان خارج از دانشگاه و ظرفیت‌های کشوری، ایجاد امید میان به ویژه نسل جوان برای تلاش و فعالیت است.
با چه راهکار و اقداماتی می‌توان به رویش‌های انقلابی کمک کرد؟
شناخت آسیب‌ها و تهدید‌های پیش روی جوانان و پاسخ به سوالات آنها، نهادینه ساختن مبانی فکری فرهنگی انقلاب تربیت اخلاقی و دینی و حرکت به سمت تهذیب و سلامت روحی و جسمی، الگوسازی برای جوانان با شناخت سیره عملی شخصیت‌های بزرگ تاریخی و به ویژه معاصر، کارآمدی مراکز تربیتی همانند دانشگاه ها، ارتقای توانمندی‌های مدیریتی و حرکت به سمت جوان‌گرایی، ایجاد زمینه برای حضور مردم، تمرکز بر حل معضلات ساختاری که ریشه ناعدالتی در جامعه است، احیای امر به معروف و نهی از منکر که راه همه انبیا و صالحان بوده، ولایت مداری و آشنایی با اندیشه‌های مقام معظم رهبری به عنوان کشتیبان توانمند این انقلاب از جمله راهکار‌هایی است که می‌توان به رویش‌های انقلابی کمک کرد.

با توجه به صدور بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی توسط مقام عظمای ولایت در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی
بنا به دلایل مختلف به طور شایسته به این بیانیه پرداخته نشد در این رابطه چه نظری دارید و چه راهکار‌هایی برای اجرایی کردن آن دارید؟
بخش‌های بیانیه دوم انقلاب که مسیر اساسی حرکت به سمت قله را به ما نشان می‌دهد خود مفسر و نشان دهنده راه است: در بخش نخست که به دانشگاه هم ربط دارد، اهمیت دادن به بنگاه‌هاى دانش بنیان و استفاده از امکان تکمیل پایان‌نامه‌هاى کاربردى در دانشگاه‌ها براى ارائه راه حل علمى درباره مسائل کشور و دقت کردن براى عدم قطع یا کاهش بودجه و اعتبارات پژوهش‌هاى علمى به‌ویژه در شرایط تحریم. این امور بیشتر نیازمند اصلاح آیین‌نامه‌ها و سپس پشتیبانى مناسب مدیران در وزارت علوم و سایر تصمیم‌گیران دولتى است.
دوم جدى گرفتن فرهنگ عمومى و ارتقاء آن، و اصلاح گروه‌هاى مرجع با معرفى الگوهاى شاخص؛ مقابله با کانون‌هاى ابتذال و نفاق، و مدیریت کردن فضاى مجازى و شبکه‌هاى اطلاع‌رسانى که نیازمند اراده و عزم قوى دولت‌مردان در مرحله اجراست زیرا در آن زمینه‌ها قانون و آیین نامه و شیوه نامه اجرایى، به اندازه کافى داریم ولى اغلب در به‌کار بستن آن‌ها اهتمام و جدیت ابراز نشده است.
سوم رفع عیوب ساختارى و جبران ضعف‌هاى مدیریتى با مراعات اقتضاى شایسته سالارى میسر مى‌شود.
چهارم خروج از وابستگى خفت‌بار به عوائد حاصل از فروش نفت خام و قطع هزینه‌هاى مسرفانه، اجراى مؤثر سیاست‌هاى اقتصاد مقاومتى را طلب مى‌کند.
پنجم اصالت دادن به طهارت اقتصادى و شفافیت نیازمند تشکیل گروهى مستقل است با اختیارات قضائى براى مبارزه بى‌امان با فساد و قطع ریشه‌هاى ویژه خوارى.
ششم ارزش آزادى با درک درست مفهوم آن و اهمیت مشارکت سیاسى متعهدانه و نیز طراحى هوشمندانه براى حفظ عزت و تداوم استقلال، باید به نسل جدید منتقل شود تا آن‌ها نیز مانند نسل انقلاب به تکالیف خود آشنا شوند و عمل نمایند.
هفتم نیفتادن در دام خدعه‌هاى استکبار به بصیرت سیاسى و تحکیم هویت ایرانى-اسلامى-انقلابى، نیاز دارد.
هشتم براى تدوین جزئیات سبک زندگى ایرانى -اسلامى با الهام گرفتن از آموزه‌هاى قرآنى، بهتر است از راه‌هاى تدوین قانون

دیگر خبرها

  • معرفی مسئول جدید بسیج اساتید دانشگاه پیام نور استان البرز
  • دنیا پیام عملیات غرورآفرین وعده صادق را دریافت کرد
  • تقدیر باشگاه سپاهان از تیم فوتبال و حمایت هواداران
  • امیر حیدری: «وعده صادق» تحقق آیات سوره عنکبوت بود/ پدافند در حادثه اصفهان با هوشمندی عمل کرد
  • گران فروشی و افزایش قیمت خلاف عدالت خودرو پژو پارس
  • پست اینستاگرامی عجیب مادر امیر تتلو ؛ شکر که درهای به ظاهر ناگشودنی بر روی تتلو گشوده شد (عکس)
  • برگزاری جلسه کمیته هماهنگی مرز در سرخس
  • لزوم آموزش یک رشته ورزشى
  • تحویل ۴۵۰ کلاس درس به آموزش و پرورش استان اصفهان
  • چرا برخی نعمت‌ها بر بنی‌اسرائیل حرام شد؟