Web Analytics Made Easy - Statcounter

براساس مقررات، وزارت بهداشت هرساله پذیرفته‌شدگان آزمون‌های تخصصی و فوق‌تخصصی دانشگاه‌های دولتی هر ساله در زمان قبولی از تعهدنامه‌ای را به‌صورت محضری اخذ می‌کند که به موجب آن پذیرفته‌شدگان موظف می‌شوند تا پس از اتمام دوره خود مدتی بین نیم تا دو برابر مدت تحصیل را در مناطقی که وزارتخانه تعیین می‌کند، خدمت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما به گفته یکی از نمایندگان پزشکان طرحی کشور، اخذ این تعهدنامه و برخی مفادی که در آن گنجانیده شده، جای تامل دارد.

دکتر مهشید دارابی یکی از نمایندگان پزشکان طرحی کشور، در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، نسبت به اخذ تعهدنامه محضری از دانشجویان رزیدنت توسط وزارت بهداشت انتقاد کرد و گفت: این تعهد نامه کاملا یک طرفه و به نفع وزارت بهداشت تنظیم شده است و به موجب این قرارداد وزارت بهداشت بصورت تام الاختیار در ارایه توزیع نیروها برای گذراندن تعهدات اجباری آزاد است و حق هرگونه اعتراض از دانشجویان را سلب می کند.

دکتر مهشید دارابی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا ضمن بیان این مطلب، با تاکید بر اینکه باید بازنگری در خصوص تعهد محضری از پزشکان متخصص و فوق تخصصی جهت اجرای طرح پزشکی انجام شود، افزود: بر اساس ماده ۱ تبصره ۳ قانون خدمت پزشکان و پیراپزشکان، کسانی که خدمت ۲۴ ماهه خود را گذرانده‌اند مشمول خدمات اجباری دیگر نمی‌شوند، لذا بر این اساس به نظر می رسد پزشکان متخصص و فوق تخصص با در نظرگرفتن گذراندن خدمت خود در دوره پزشکی عمومی از تعهد خدمت دوباره معاف هستند.

نماینده سابق دستیاری گروه اطفال دانشگاه علوم پزشکی تهران، محروم بودن پزشکان طرحی از حق قانونی داشتن مطب را از دیگر مفاد ناعادلانه بودن این قرارداد دانست و اظهارکرد: با توجه به پایین بودن حقوق پایه دریافتی پزشکان طرحی (که میزان آن در حدود ۲ تا ۳ میلیون تومان است) با توجه به شرایط اقتصادی فعلی اجازه تاسیس مطب پیش از پیش احساس می‌شود.

دارابی با طرح این ادعا که هیچگونه شفافیتی در پرداختی‌های پزشکان طرحی وجود ندارد، گفت: دستور العمل‌های جدید و کسر مرحله به مرحله بیش از ۶۰ درصد از حق الزحمه متخصصین جوان شاغل در طرح ، تحت عناوین مختلفی مثل سیستم پرداخت پلکانی و مالیات و کسورات که نهایتا پرداخت هزینه‌های سیستم سلامت از جیب جامعه جوام پزشکی می‌رود، جوانانی که بهترین سالهای عمرشان را در کسب دانش و مهارت و توانمندی و خدمت به مردم در مناطق محروم و با حداقل امکانات و دور از خانواده سپری می‌کنند.

این نماینده پزشکان طرحی کشور از سلیقه ای و متفاوت بودن قراردادهای فی‌مابین در شهرها و استانهای مختلف انتقاد کرد و افزود: تقسیمات ناعادلانه و بدون کارشناسی در زمان تعیین مکان طرح بدون توجه به شرایط هر پزشک، بالأخص زن مجرد از دیگر مشکلات طرح است.

وی در پایان یادآور شد: آمار زوجین پزشک متخصص که به دلیل جدایی محل خدمت منجر به طلاق شده و آمار متوفیان در مسیر طرح نیز نوک پیکان این مسئولیت خطیر را متوجه وزارت بهداشت میکند و نبود امنیت مناسب در محیط کار،تهدید جانی و تجاوز و عدم حمایتهای کافی از پزشکان توسط مسئولین مربوطه، لزوم حمایت متصدی این امور که وزارت بهداشت در راس آن است را می طلبد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دانشجويان علوم پزشكي دانشگاه علوم پزشکی تهران رزیدنت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۱۳۶۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت الکلی پزشکان واکنش نشان داد

بهرام عین‌الهی درباره مسمومیت الکلی اخیر برای جمعی از پزشکان در شیراز گفت: در علم پزشکی مصرف ۲ دو چیز را همه عالمان پزشکی انکار می‌کنند و من هم جدا از مسائل شرعی صحبت می‌کنم. امروزه می‌گویند بسیاری از بیماری‌ها ناشی از مصرف سیگار است و می‌گویند تقریبا تمام اعضای بدن می‌تواند از مصرف سیگار دچار عارضه شود و متاسفانه می‌بینیم بعضی‌ها سیگار می‌کشند و بعضی‌ها خودشان ممکن است جزو پزشکان باشند، الکل هم همین طور است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: الکل هم جدا از مسائل شرعی از نظر پزشکی یکی از عواملی است که بسیاری از بیماری ها را ایجاد می‌کند، به خصوص می‌تواند در کبد عوارض بسیار زیادی داشته باشد. در رشته خود ما که چشم پزشکی هستیم؛ الکل‌هایی که استاندارد نیستند و ناخالص هستند موجب کوری می‌شوند که به آن الکل متانول می‌گویند در واقع الکل چوب این کار را انجام می دهد.

وی با بیان این که ما انتظارمان این است وقتی دانشمندان و عالمانی داریم که خودشان عوارض را می‌بینند خودشان به آن عوامل استناد کنند، عنوان کرد: وقتی می‌گویند عالم بدون عمل همین است. بنابراین نه تنها در مورد جامعه پزشکی بلکه درباره مردم هم استفاده از الکل می‌تواند عوارض بسیار زیادی ایجاد کند، عمر افراد را کوتاه می‌کند و می‌تواند بیماری‌هایی را در درازمدت داشته باشد، به خصوص بیماری کبدی را  می‌تواند به وجود بیاورد که آینده بدی را رقم بزند.

عین‌الهی با اشاره به این‌که وزارت بهداشت وظیفه‌اش این است که اطلاع‌رسانی کند، گفت: وزارت بهداشت می‌تواند بگوید این عوارض وجود دارد، ولی حالا اگر کسی سیگار می‌کشد ما عوارضش را می‌گوییم، انتخاب خودش است، الکل هم همین است و ما حتما می‌گوییم مردم عزیزمان استفاده نکنند برای این‌که عوارض درازمدتی دارد.

منبع: خبرگزاری ایلنا

دیگر خبرها

  • هر ۱۰ روز یک پزشک خودکشی می‌کند
  • وزیر اسبق بهداشت: طرح اجباری پزشکان برداشته شود
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز/ عین‌الهی: وقتی می‌گویند عالم بدون عمل همین است!
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت الکلی پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت پزشکان در شیراز
  • وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت الکلی پزشکان واکنش نشان داد
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز
  • میزان ارز دانشجویی اعلام شد+ جزئیات تازه در خصوص نحوه دریافت
  • جزئیات و نحوه دریافت ارز دانشجویی