Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-07@07:03:18 GMT

2اثر معکوس چاقی روی سرطان

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۱۴۰۸۹

محققان با انجام دو پژوهش به این نتیجه رسیدند که چاقی هم سبب افزایش رشد تومورها می‌شود هم عملکرد داروهای ایمنی درمانی را بهبود می‌بخشد. ناطقان: به نقل از گیزمگ، دو مطالعه جدید رابطه میان چاقی و سرطان را بررسی کرده است. این تحقیقات اثرات متفاوتی از آنچه که تاکنون می‌دانستیم را نشان می‌دهد.

نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که چاقی می‌تواند واکنش سیستم ایمنی بدن در برابر رشد تومور را سرکوب کند و همچنین عملکرد نوع جدیدی از روش‌های "ایمونوتراپی" سرطان را بهبود بخشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



ایمونوتراپی یا ایمنی تراپی یک روش درمانی برای برخی بیماری‌ها از جمله سرطان است که با تحریک یا سرکوب پاسخ سیستم ایمنی عمل می‌کند.

همانطور که در ابتدا اشاره شد، این یافته‌ها حاصل دو پروژه تحقیقاتی است. پژوهش اول در کالج "ترینیتی دوبلین" ایرلند صورت گرفته است و روی تاثیرات چاقی بر روی نوعی از ایمنی سلولی به نام "سلول‌های کشنده طبیعی"  (NK)تمرکز داشته است.

 سلول‌های کشنده طبیعی اولین خط دفاعی در از بین بردن سلول‌های سرطانی و سلول‌های آلوده به ویروس هستند.

این سلول‌ها نقشی اساسی در ایمنی بدن به هنگام سرطان دارند.

این مطالعه نشان می‌دهد که چربی بیش از حد می‌تواند در سلول‌های کشنده واکنش ضدتوموری ایجاد کند.

مطالعه دوم که در دانشگاه "UC Davis" انجام شده است، مکانیسم دیگری را بررسی کرده است که در آن مشخص شد پروتئین "لپتین" که توسط سلول‌های چربی در بدن تولید می‌شوند، از طریق افزایش میزان پروتئین " PD-۱" باعث اختلال در عملکرد "لنفوسیت تی" می‌شود.

"لنفوسیت T" از انواع سلول‌های سیستم ایمنی بدن است.

" PD-۱" پروتئینی است که در سرکوب دستگاه ایمنی نقش دارد. نوع جدیدی از داروهای ایمونوتراپی که "checkpoint inhibitors" نامیده می‌شوند و نوعی روش درمانی در ایمونوتراپی سرطان به حساب می‌آید، فعالیت "PD-۱" را مسدود می‌کنند و منجر به کشتن سلول‌های سرطانی می‌شوند.

حال محققان به این نتیجه رسیده‌اند که این نوع داروها در درمان بیماران مبتلا به سرطان عملکرد بهتری دارند.

محققان این پروژه اظهار کردند که ما چاقی را تایید نمی‌کنیم. زیرا چاقی، در عین اینکه عملکرد داروهای ایمونوتراپی را بهبود می‌بخشد، در عین حال سبب رشد تومورها نیز می‌شود.

پژوهش نخست در مجله "Nature Immunology" و پژوهش دوم در مجله "Nature Medicine" انتشار یافت. منبع: ایسنا برچسب ها: اثر معکوس ، چاقی ، سرطان

منبع: ناطقان

کلیدواژه: اثر معکوس چاقی سرطان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۱۴۰۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قطع داروهای لاغری مانند اوزمپیک و ویگووی باعث اضافه وزن می‌شود؟

ایتنا - بسیاری از افرادی که در ماه‌های اخیر که با تزریق آمپول‌های جدید برای درمان چاقی مانند ویگووی وزن‌ کم کرده‌اند، با پرسشی اساسی مواجه‌اند: اگر مصرف این داروها را متوقف کنند، چه اتفاقی می‌افتد؟
بسیاری از آن‌ها نگران‌اند دوباره اضافه وزن پیدا کنند و به عادت‌های قدیمی برگردند. مطالعات حاکی از آن است برخی افرادی که مصرف دارو را متوقف کرده‌اند، بیشتر وزنی را که از دست داده بودند، دوباره به دست آوردند.

بر اساس داده‌های شرکت فناوری سلامت آی‌کیووی‌آی‌ای (IQVIA) در سال ۲۰۲۳، هر ماه در ایالات متحده بیش از سه میلیون نسخه برای این داروهای جدید تجویز می‌شود. برخی از داروها عبارت‌اند از: اوزمپیک (Ozempic)، ویگووی (Wegovy)، مانجارو (Mounjaro) و داروی زپبوند ( Zepbound) اما بسیاری از مردم به این نسخه‌‌ها پایبند نیستند و طبق پژوهشی که در مجله «چاقی» (Obesity) منتشر شد، ۴۰ درصد مراجعانی که در سال ۲۰۲۱ یا ۲۰۲۲ نسخه حاوی ویگووی دریافت کردند، کماکان تا یک سال بعد هم از آن استفاده کرده‌اند.

پزشکان متخصص در حوزه چاقی تاکید می‌کنند که چاقی یک بیماری مزمن است که باید مادام‌العمر کنترل شود، مانند بیماری‌ قلبی یا فشار خون. داروهای تزریقی جدید هم که با الگوبرداری از هورمون‌های روده و مغز برای کنترل اشتها و احساس سیری عمل می‌کنند، به گفته کارشناسان، برای مصرف مداوم طراحی و آزمایش شده‌اند.

دکتر آندرس آکوستا محقق چاقی در کلیلنیک مایو می‌گوید: «فکر می‌کنم که این داروها را نباید به صورت متناوب مصرف کرد. تاییدیه این داروها به این شکل نیست و با این روش کارساز نخواهند بود.»

دکتر ایمی روتبرگ از دانشگاه میشیگان می‌گوید: «افرادی که با این داروها به اهداف سلامتی و کاهش وزن دست یافته‌اند، به دنبال یک راه گریزند. بسیاری از آن‌ها می‌خواهند دوز مصرف را کاهش دهند یا محدود کنند و قصدشان این است که در نهایت دارو را کنار بگذارند.»

اگر مصرف دارو را متوقف کنید چه اتفاقی می‌افتد؟
این داروها با تغییر نحوه پردازش و ذخیره انرژی بدن عمل می‌کنند. وقتی افراد مصرف این داروها را کنار می‌‌گذارند، ممکن است همان میزان وزنی که از دست داده‌اند یا حتی بیشتر از آن را اضافه کنند. بسیاری از افراد هم از بازگشت بعضی علائم چاقی مانند افکار مزاحم درباره غذا یا آن به قول معروف «صدایی که فرمان غذا خوردن می‌دهد»، گرسنگی شدید و همچنین دیرتر سیر شدن خبر می‌دهند.

برخی افراد هم که داروها را قطع کرده‌ و دوباره مصرف آن‌ها را از سر گرفته‌اند، با عوارض جانبی در معده مواجه شده‌اند. تجربه بعضی دیگر هم این است که داروها دیگر مثل قبل کارساز نیستند.  

دیگر خبرها

  • ادعای مهندسی معکوس سلاح کلیدی آمریکا در ایران
  • مهندسی معکوس این سلاح کلیدی آمریکایی در ایران؟!
  • هفته اول مه؛ از آلرژی های مزاحم تا اثرات ورزش بر سلول‌های بدن
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • پوسیدگی‌های دندانی و افت عملکرد مغز و قلب / ارتباط بیماری‌های دهان با بروز برخی سرطان‌ها
  • قطع داروهای لاغری مانند اوزمپیک و ویگووی باعث اضافه وزن می‌شود؟
  • سل تراپی معجزه نمی کند/ حداقل دو سوم سرطانی ها در ایران حتماً زنده می مانند
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد
  • تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند