Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-27@02:05:37 GMT

مغضوب‌ترین حلال الهی

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۱۴۴۱۲

مغضوب‌ترین حلال الهی

به گزارش ایکنا از آذربایجان‌شرقی، در جدید ترین آمارهایی که در مورد آسیب اجتماعی طلاق اعلام شده آمده است ۶۸درصد طلاق بین زوجین بدون فرزند رخ می‌دهد، این جمله به معنای این است که وجود فرزند در زندگی زوجین مانع از بروز جدایی بین زوجین است و طبق مطالب اعلام شده هر چقدر تعداد فرزندان بیشتر باشد امکان طلاق والدین کمتر است و این یک اصل اساسی است که زوجین بدون فرزند رغبت و تمایل بیشتری برای جدایی و طلاق دارند و طبق مطالعات صورت گرفته بعد از آن طلاق در خانواده‌هایی که تک فرزندی هستند بیشتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


داشتن تعداد فرزندان بیشتر باعث می‌شود که زوجین نسبت به آینده و سرنوشت فرزندان که در انتظارشان است حساس تر شده و این موضوع تا حد زیادی والدین را از تصمیم گیری برای طلاق که مغضوب ترین حلال الهی است منصرف کند.
طبق احادیث و سخنان بزرگان زمانی که خطبه طلاق خوانده می‌شود عرش الهی به لرزه در می‌آید و با وجود این همه تاثیرات با گسترش شهرنشینی، رواج برخی فرهنگ‌ها و باورهای غلط و در کنار آن گسترش رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی که به عنوان رقیبی در بین زوجین از آن یاد می‌شود باعث می‌شود که این پدیده و ناهنجاری‌های اجتماعی روز به روز گسترش یابد و حتی مقام معظم رهبری نیز در بیانات خود بر مسوولان در جهت کاهش آسیب‌های اجتماعی از جمله طلاق تاکید می‌کند.
فاطمه رضایی، روانشناس خانواده به ایکنا می‌گوید: علاوه بر موضوع طلاق که به معنای جدایی دو نفر از همدیگر است باید گفت در حال حاضر طلاق عاطفی نیز به شدت در بین زوجین گسترش یافته شد و بر اساس آن زوجین از ابراز رابطه عاطفی و صمیمی بین همدیگر پرهیز می‌کنند و ارتباط خوبی با هم ندارند ولی تا زمانی که کنار همدیگر هستند طلاق رسمی محسوب نمی‌شود.
وی با اشاره به اینکه در گذشته طلاق معمولا آخرین گزینه و راهکار پیشنهادی بود ولی این روزها زوجین تا مشکلی برایشان پیش می‌آید اولین راهکار بحث طلاق را پیش می‌کشند و این موضوع رفته رفته به تنش بین والدین و سپس فرزندان تبدیل شده و بر اختلاف شدید منجر می‌شود.
فرزانه صالحی کارشناس علوم اجتماعی نیز یکی از عواقب افزایش طلاق در جامعه را به افزایش سالمندی و کاهش نرخ رشد مرتبط دانست و گفت: زمانی که والدین دچار طلاق عاطفی هستند در نتیجه علاقه‌ای به رابطه جنسی و آرامش در کنار یکدیگر نداشته و به فرزندآوری تمایلی نشان نمی‌دهند بنابراین خانواده‌ها دچار تک فرزندی و فرزند سالاری شده‌اند.
صالحی با اشاره به پیر شدن جمعیت کشور گفت: طبق آمارهای اعلام شده حدود ۲۰ سال آینده نسبت نرخ رشد جمعیت سالمندان به نرخ رشد جمعیت کل کشور ۱۶ به یک خواهد بود و این موضوع جای نگرانی داشته و معضل جدی به حساب می‌آید.
این کارشناس امور اجتماعی ادامه داد: وقتی در خانواده تعداد فرزندان کاهش پیدا می‌کند یعنی کاهش نرخ باروری صورت می‌گیرد و بدین صورت شاهد هستیم که وارد سونامی سالمندی در کشور می‌شویم.

کاهش میزان زاد و ولد

صالحی افزود: طی سال‌های اخیر که میران زاد و ولد در کشور کاهش چشمگیری پیدا کرده است این موضوع به بحران سالمندی و کاهش تعداد کثیری از جوانان جامعه منجر می‌شود.
وی با اشاره به توصیه اشتباه برخی مشاوران به زوج های جوان ادامه داد: متاسفانه برخی از مشاوران در جلسات مشاوره به زوجین پیشنهاد می‌کنند که تا ۵ سال اول زندگی از فرزندآوری خودداری کنند و استدلال آنها این است که در طی این مدت بهتر است همدیگر را بشناسند در حالی که شناخت زوجین از همدیگر باید قبل از ازدواج صورت گیرد.

افزایش محبت بین والدین با وجود فرزند
صالحی اظهار کرد: بدون شک داشتن فرزند محبت همسران را به همدیگر افزایش می‌دهد در حالی که نداشتن فرزند روابط عاطفی بین همسران را کاهش می‌دهد
کارشناس آسیب‌های اجتماعی با اشاره به دخالت والدین در زندگی همسران و زوجین جوان خاطرنشان کرد: در آسیب شناسی طلاق مولفه‌های زیادی دخیل است که یکی از مهم ترین آن دخالت والدین و اطرافیان در زندگی زوجین است. وقتی دو نفر در زندگی دچار اختلاف سلیقه و مشاجره لفظی می‌شوند مشاهده می‌شود که والدین یکی از زوجین یا متاسفانه هر دو طرف کاسه داغ تر از آش شده و به جای اینکه فرزندان خود را به سازش و ادامه زندگی دعوت کنند بلکه بدتر آنها را به جدایی و خلاصی از این زندگی دعوت می کنند.
وی با اشاره به افزایش سن ازدواج جوانان در جامعه تصریح کرد: متاسفانه سیاست‌های غلط و اشتباه دولت‌ها در امر ازدواج موجب بالا رفتن سن ازدواج شده است، اگر پیش از این جوانان در ۳۰ سالگی صاحب چندین فرزند بودند ولی متاسفانه اکنون دختران و پسران ۳۰ ساله تمایلی برای ازدواج ندارند و از طرفی دیگر بیکاری فزاینده در جامعه و عدم اشتغال جوانان و معضل اعتیاد نیز همه دست به دست هم داده اند تا اسیب های اجتماعی چون در طلاق در جامعه افزایش یابد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن خبرگزاری بین المللی قرآن اجتماعی طلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۱۴۴۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکلات ثبت نام وام ازدواج در سامانه از زبان زوجین جوان تهرانی

آغاز زندگی مشترک برای زوجین جوان هزینه‌هایی را به دنبال دارد که گاهی با مشکلات مواجه می‌شوند. دولت به منظور کمک به جوانان تسهیلات ازدواج را برای آنها در نظر گرفت.

اما شهروند خبرنگار ما گفت در روز‌های اخیر با هر بار مراجعه به سامانه ثبت نام وام ازدواج با پیام عدم اعتبار بانک‌های استان تهران مواجه می‌شود و همین موضوع موجب شده تا موفق به ثبت نام و درخواست نشده است.

متن پیام شهروند خبرنگار
سلام و وقت بخیر، از ابتدای امسال هربار به سامانه تسهیلات قرض الحسنه ازدواج (وام ازدواج) رفتیم برای استان تهران اعلام می‌کند که هیچ بانکی در این استان دارای اعتبار نیست.  با شماره ۰۲۱۲۷۰۶ هم که تماس گرفتیم گفتند سایت مشکلی ندارد.  اگرچه که همان زمان سامانه جلوی بنده بود و دقیقا همین مشکل را داشت.  ما به این وام نیاز فوری داریم، اما کاری از دستمان برنمی آید.  لطفا شما پیگیری کنید.  

 

باشگاه خبرنگاران جوان شهروند خبرنگار شهروند خبرنگار

دیگر خبرها

  • مشکلات ثبت نام وام ازدواج در سامانه از زبان زوجین جوان تهرانی
  • شهر اسلامی را با درآمد حلال اداره می‌کنیم/ مسئله اصفهان‌ستیزی باید در سطوح عالی دنبال شود
  • امنیت شغلی یکی از مهم‌ترین نیازهای جامعه کارگری است
  • کاهش سرقت درچناران با جمع آوری معتادان متجاهر
  • آیا ارز دیجیتال حلال است؟
  • ضرورت استفاده از الگو‌های موفق افزایش ازدواج و کاهش طلاق
  • کاهش ۲ درصدی آمار طلاق در استان کردستان
  • کاهش ۲ درصدی آمار طلاق در کردستان
  • کاهش ۲ درصدی آمار طلاق کردستان در سال گذشته  
  • کاهش آمار طلاق در کردستان