Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-24@10:45:54 GMT

معجزه دلقک درمانی

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۱۴۵۱۰

معجزه دلقک درمانی

روزنامه خراسان: «من پزشکم، اما نه از اون‎هایی که آمپول می‏زنند. یه داروی جدید آوردم. می‎دونی اسمش چیه؟ خنده! اگر قول بدی بیشتر بخندی، حالت زودتر خوب می‌شه». کوچولوی رنگ‎پریده، هنوز درست نمی‎داند داروی جدید را چطور قرار است به او تزریق کنند و ناباور نگاه می‎کند. یک استیکر لبخند، می‎نشیند روی صورتش. بعد اجی‎مجی لاترجی! از جیب‎های روپوش سفید، چوب رنگی و کلاه جادویی درمی‎آید؛ کسی که خودش را پزشک معرفی کرده، بیشتر شبیه دلقک‎های توی کارتون‎هاست و با آن مو‌های فرفریِ رنگی و دماغ قرمزش، شروع می‎کند به شعبده‎بازی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صدای خنده می‎پیچد توی اتاق. بعد درد و رد سوزن‎ها و حسرت دوباره بازی کردن، محو می‎شود. غصه مادری که دلش برای خنده از ته دل بچه‎اش تنگ شده، محو می‎شود. دلشوره دایمی پدری که حاضر است همه زندگی‎اش را با یک جرقه امید تاخت بزند، محو می‎شود. اتاق بی‎روح و دلگیر بیمارستان، جای قشنگی می‎شود؛ پرونده امروز را به جوان ۲۳ ساله‎ای اختصاص داده‎ایم که خالق این قشنگی است. «امیر تبریزی»، دانشجوی دانشگاه علوم‎پزشکی ایران و اهل بجنورد است. او از همان اولین روز‌های ملبس شدن به روپوش سفید پزشکی، کلاه و دماغ دلقکی را هم به پوشش‎اش اضافه می‎کند و به خودش قول می‎دهد دست از خنداندن بچه‎ها برندارد.

سوگند دلقکی
قصه دلقک شدن امیر را از زبان خودش بخوانید: «زمستان ۹۲ بود. سال بالایی‎های ما، یک خیریه دانشجویی راه‌انداخته‎بودند به اسم «التیام». من هم عضو شورای مرکزی‎اش شدم. در آن خیریه، ایده بازدید‌های بیمارستانی مطرح شد و تصمیم گرفتیم در بیمارستان‎های دانشگاه خودمان، بیمارستان رسول اکرم (ص) و بیمارستان تخصصی علی‎‌اصغر (ع) آن را اجرا کنیم. در اولین بازدیدمان از گروه نمایش «مفید» دعوت کردیم؛ یک گروه تئاتری که کار اصلی‎اش نمایش‎های بیمارستانی است و هر هفته در بیمارستان اطفال مفید، برنامه دارند. بچه‎های حرفه‎ای و بی‎نظیری هستند، هرسال تابستان دوره‎های رایگان برگزار می‎کنند و نمایش بیمارستانی را به بقیه هم آموزش می‎دهند. من آن موقع، دانشجوی ترم دوم بودم. از همان روز‌های اول دانشگاه دلم می‎خواست کاری کنم که حال بیمار‌ها بهتر شود. خب وقتی کار بچه‎های «مفید» را دیدم، خیلی خوشم آمد. «آرش صادقیان»، سرپرست گروه، ذوقم را که دید کار جالبی کرد و گفت: «زانو بزن!» بعد کلاه رنگی، همانی را که همیشه می‎پوشم، روی سرم گذاشت و گفت: «شرط داشتن این کلاه این است که همیشه آدم‎ها را بخندانی».

دلقک‎درمانی
کاری که امیر انجام می‎دهد، اسمش دلقک‎درمانی یا «clown therapy» است. به قول خودش کمک می‎کنند بیمار‌ها دلقک درونی‎شان را کشف کنند. هنوز البته بعضی‎ها حتی برخی پزشک‎ها -قاعده‎مندترهای‎شان- دلقک‎بازی صدایش می‎کنند، اما کم‎کم دارد در دنیا به‎عنوان روشی درمانی شناخته می‎شود. امیر توضیحات جالبی درباره این شیوه دارد: «در بدن ‎ما یک سیستم ایمنی‎روان‎شناختی، «psychological immune system» وجود دارد؛ کارش این است که در مواقع بیماری و در شرایط سخت و طاقت‎فرسا، به ما در ساختن یک دنیای فانتزی کمک کند تا درد را کمتر حس کنیم. حتما شنیده‎اید امید و نشاط، سیستم ایمنی بدن را تقویت می‎کند. اما این سیستم گاهی کارش را خوب انجام نمی‎‌دهد. در این شرایط، به کسی یا چیزی نیاز داریم که در ساختن دنیای فانتزی به کمک‎مان بیاید. دلقک، به‎عنوان نمادی از دنیای تخیلی، پلی می‎شود که ما را به جهان فانتزی وصل می‎کند. دلقک، فرایند درمان را به بازی تبدیل می‎کند و ترس و اضطراب و نگرانی را از بین می‎برد. من معتقدم، خنده می‎تواند روند درمان را سرعت ببخشد. چون حتی وقتی الکی می‎خندیم، هورمون‎هایی ترشح می‎شود که مغزمان را فریب می‎دهد و روی حال فیزیکی‎مان تأثیر مثبت می‎گذارد».
امیر آدامز!
امیر، اوایل شیفته وجه انسانی کار پزشک-دلقک می‎شود و یک اتفاق ساده و باحال او را با جنبه علمی کارش آشنا می‎کند. او تعریف می‎کند: «پارسال در صفحه اینستاگرامم ویدئویی گذاشتم که توی آن، بچه‎ای را می‎خنداندم. کمی بعد فهمیدم این ویدئو در تعداد زیادی از صفحه‎‌های پزشکی خارجی پخش شده‎است. کامنت‎ها را که می‎خواندم، یک اسم زیاد به چشمم خورد: «پَچ آدامز». خیلی‎ها گفته‎بودند کار من آن‎ها را یاد پچ آدامز‌انداخته. جست‌وجو کردم و فهمیدم آقای آدامز بنیان‎گذار «دلقک‎درمانی» در سال ۱۹۷۰ بوده‎است. زندگی این آدم خیلی برایم جالب است. می‎گویند افسردگی شدید داشته‎، آن‎قدر که یک‎بار تصمیم می‎گیرد خودش را از بلندترین ساختمان دانشکده پرت کند و بعد از این ماجرا در یک مرکز روان‎پزشکی بستری می‎شود. آن‎جا شرایطی پیش می‎آید که در ذهن آدامز، جرقه خوب کردن حال دیگران از طریق خنداندن‎ زده می‌شود. فیلمی هم به همین اسم با بازی «رابین ویلیامز» ساخته شده‎است. فعالیت‎های آدامز، به‎زودی گسترده می‎شود و حتی یک انستیتو تأسیس می‎کند به اسم «Gesundheit Institute». این موسسه درمانی، تعریف متفاوتی از بیمارستان ارائه می‎کند. البته کار آدامز با مخالفت‎های زیادی به‎ویژه از طرف پزشکان نظام قدیم مواجه می‎شود؛ ما هم کم و بیش برچسب لوده‎بازی و رفتار غیرعلمی خورده‎ایم. به‎هرحال از حدود سال ۲۰۰۰ واژه دلقک‎درمانی وارد رشته پزشکی شد و روان‎پزشک‎ها درباره تأثیرگذاری‎اش مقاله‎های زیادی نوشتند. حتی عده‎ای معتقدند این روش، غیر از بچه‎های سرطانی برای کسانی که به موادمخدر اعتیاد دارند هم موثر است».
پزشکِ خنده
از اول گفت‎وگو مدام به ضرورت حضور یک متخصص روان، کنار پزشک‎دلقک‎ها فکر می‎کردم. در انسانی بودن این کار شکی نیست، اما ارتباط برقرارکردن با بچه‎ها، جزئیات و حساسیت‎هایی فراتر از صرفا مهربان و دلسوز بودن دارد. توضیحات امیر، خیالم را راحت می‎کند: «ما بعد از آشنایی با وجه علمی قضیه، شروع کردیم به مشورت با روان‎پزشکان اطفال و تحقیق و مطالعه. توصیه‎های خوبی هم دریافت کردیم. مثلا این‎که خودکنترلی در این کار، خیلی مهم است. ما نباید تحت تأثیر شرایط دردآور بچه‌ها قرار بگیریم و ضعف نشان بدهیم. نکته مهم دیگر این‎که باید حواس‎مان به همراهان بچه‎ها هم باشد؛ خانواده بچه‎های بیمار رنج زیادی تحمل می‎کنند. ما برای‎ مامان و بابا‌ها شعر می‎خوانیم و با هم شوخی می‎کنیم. واکنش‎شان فوق‎العاده است. تلفن همراه‎شان را درمی‎آورند، از ما فیلم می‎گیرند و می‎خندند. این‎ها یک دنیا ارزش دارد. همچنین باید با بچه‎ها به زبان خودشان صحبت کنیم، من معمولا این‎طوری شروع می‎کنم: «من پزشکم، اما نه از اون‎هایی که آمپول می‏زنند. یه داروی جدید آوردم. می‎دونی اسمش چیه؟ خنده! اگر قول بدی بیشتر بخندی، حالت زودتر خوب می‌شه». بعد یک استیکر خنده می‎چسبانم روی صورت بچه و برایش شعبده‎بازی می‎کنم. ما برای بچه‎های بستری در بخش مراقبت‎های ویژه (PICU) هم که عموما شرایط مناسبی ندارند و در کما هستند، نمایش اجرا می‎کنیم. با علم به این‎که قطعا شادی و انرژی مثبت را از ما دریافت می‎کنند و به‎ویژه برای این‎که خانواده‎های‎شان بدانند ما در کنارشان هستیم. امید تنها درمانی است که باعث می‎شود ما درد و رنج را کمتر لمس کنیم».
معجزه دماغ قرمز
بچه درس‎خوانِ رتبه برتر کنکور و دانشجوی پزشکی دانشگاه دولتی، کی وقت کرده شعبده‎بازی یاد بگیرد؟ این سوال شما هم است؟ جواب امیر را بخوانید: «در بازدید‌های اول دیدم وضعیت جسمی بچه‎ها به آن‌ها اجازه نمی‎دهد با ما بازی کنند؛ مثلا به دست خیلی‎های‎شان سرم وصل بود. فکر کردم چطوری می‎توانم سرگرم‎شان کنم. یک‎سری وسیله خریدم و چندتا ترفند شعبده یاد گرفتم که البته بچه‎ها خیلی وقت‎ها حقه‎هایم را می‎فهمند. خوشبختانه شخصیت دلقک شعبده‎باز الان دیگر پذیرفته شده‎است و من اسمش را گذاشته‎ام «معجزه دماغ قرمز». بگذار یک خاطره تعریف کنم. دو سال پیش برای آموزش‎های پزشکی و بهداشتی و ویزیت‎های رایگان با یک گروه جهادی به سمت مرز ایران و عراق رفتیم. به روستا‌های محرومی که وضعیت امنیتی خوبی نداشتند. روز‌های اول، خانواده‎ها به ما اعتماد نمی‎کردند و به بچه‎های‎شان اجازه نمی‎دادند بیایند پیش ما. بعد از چندروز، وقتی با مینی‎بوس به روستا‌ها سر می‎زدیم، بچه‎ها از چندساعت قبل منتظرمان نشسته‎بودند. سال بعد نتوانستم در آن اردوی جهادی شرکت کنم. اما بچه‎های روستا بعد از یک سال فراموشم نکرده‎ و سراغم را از دوستانم گرفته‎بودند. این درحالی است که اصولا بچه‎ها از روپوش سفید می‎ترسند. برای همین پیشنهاد می‎کنم به معجزه دماغ قرمز ایمان بیاورید حتی اگر خیلی‎ها مسخره‎تان کنند و بگویند چه کار لوسی!».
یک ارتباط انسانی، خیلی انسانی
بدبینانه است، اما ضمن تحسین کار امیر تبریزی، مطمئن نبودم بعد از دانش آموختگی و رسما پزشک شدن، بازهم دلش بخواهد دلقک صدایش کنند. این را به خودش هم گفتم، جواب داد: «افتخار می‎کنم که بچه‎ها دکتر دلقک صدایم می‎زنند. وقتی این شخصیت را برای خودم ساختم، به ادامه‎ دادن اش هم فکر کردم. هرچند به‎دلیل سختی‎های رشته اطفال برای تخصص، سراغش نخواهم‎رفت، ولی شخصیت پزشک‎‎دلقک ادامه پیدا می‎کند. متخصصان اطفال واقعا فرشته‎اند. حرفه فوق‎العاده سختی است، به ویژه وقتی کاری از دستت برنیاید. غیر از این‎ها، اصولا تشخیص‎گذاری در ارتباط با بچه‏‎ها که نمی‎توانند دردشان را بیان کنند، کار دشواری است. من از نزدیک سختی‎های این کار و البته زیبایی‎هایش را در رابطه استادم، دکتر «شهلا انصاری دماوندی» با بچه‎ها دیده‎ام. ایشان فوق تخصص خون‎ و سرطان کودکان دارند، باید ارتباط‎شان با بچه‎ها را ببینید، بی‎نظیر است، رابطه‎شان چیزی فراتر از پزشک و بیمار و کاملا مادرانه است. من دیده‎ام بچه می‎آید توی اتاق خانم دکتر برای این‎که اسباب‎بازی جدیدش را به ایشان نشان بدهد. خیلی مهم است که پزشک، بیمار را به چشم انسان ببیند. یعنی او را فقط‌اندام و هورمون و دستگاه‎های بدنی نداند. بیمار، نیاز دارد ورای جسمش، به روان و احساساتش هم توجه شود. دانشجوی پزشکی، دو واحد اخلاق پزشکی پاس می‏ کند؛ آن‎هم آن‎قدر خشک و جدی که بازدهی چندانی ندارد. درحالی‎که شخصا معتقدم بازدید‌های بیمارستانی در بهبود رابطه پزشک و بیمار، تأثیرگذار هستند. برای همین درنظر داریم دلقک‎درمانی را در قالب ورک‎شاپ یا واحد‌های آموزشی، به دانشجویان پزشکی ورودی جدید آموزش بدهیم. همچنین تلاش خواهیم‎کرد پویش جهانی «روز دماغ قرمز» را که هدفش ترویج فعالیت‎های خیریه و انسان‎دوستانه است، در ایران راه بیندازیم».
کاری بزرگ، دغدغه‏‎ای بزرگ‌تر
آموزش دلقک‎درمانی در دانشگاه‎های ایران! تصورش هم جذاب است. قبلا اگر راجع به این موضوع چیزی می‎شنیدم، سخت باورم می‎شد الان، اما خوشبینم، چون از بچه‎های خیریه التیام، اصلا این کار بعید نیست. التیام، دو سال پیش برترین خیریه دانشجویی وزارت بهداشت اعلام شد. این گروه دانشجویی، غیر از بازدید‌های بیمارستانی، فعالیت‎های خیرخواهانه دیگری نیز انجام می‎دهد، اما چیزی که بیشتر از همه احترامم را برمی‎انگیزد، هدفی است که این دانشجو‌ها برای خودشان قائل‎اند. امیر درباره‎اش توضیح می‎دهد: «هدف اصلی ‎ما این است که یاد بگیریم درد بیمار‌ها هیچ‎وقت برای‎مان عادی نشود. به‎مرور زمان، خیلی از پزشک‎ها دچار بی‏تفاوتی می‎شوند و از همین‎جاست که رابطه پزشک و بیمار خدشه‎دار می‎شود. به‎نظرم ما در این زمینه، ضعیف کار کرده‎ایم. بیمار گاهی بیشتر از این‎که دنبال جدیدترین دارو‌ها و روش‎های درمانی باشد، دنبال یک ارتباط خوب و توجه محترمانه است. شنونده فعال بودن، مهارتی ضروری برای هر پزشکی است. امیدواریم خدا کمک‎مان کند».

 

«پچ‌آدامز»، پزشک‌دلقک آمریکایی ۷۳ ساله، هرسال برای آموزش دادن پزشکان دلقک، به کشور‌های مختلف سفر می‌کند.

 

 

 

 

 

قانونی در آرژانتین به تصویب رسیده است که بر قدرت شفابخشِ خنده برای درمان کودکان تاکید می‌کند. براین اساس بیمارستان‌های دولتی کودکان بوئنوس‌آیرس، اقدام به استخدام پزشکان دلقک می‌کنند.
تسنیم

 

 

بنیاد کودکان در انگلستان، با راه‌اندازی برنامه پزشکان دلقک به بهبود بچه‌های شش ماهه تا ۱۶ ساله بستری در بیمارستان‌ها کمک می‌کند؛ فعالیت‌های این گروه براساس سن و توانایی کودکان است.

منبع: فردا

کلیدواژه: پزشک تصاویر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۱۴۵۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

" ۳ روش تسکین درد بعد از کشیدن دندان که معجزه می‌کند! + ویدیو "

تسکین درد بعد از کشیدن دندان

بسیاری از ما درد ناشی از کشیدن دندان را تجربه کرده‌ایم و می‌دانیم که این موضوع بر روی فعالیت‌های روزانه تأثیر می‌گذارد. گاهی موارد این درد آن‌قدر زیاد است که حتی فرصت صحبت کردن را نیز از ما می‌گیرد. برای بهتر کردن شرایط، سه راهکار مختلف در پیش روی شما قرار دارد که عبارت‌اند از: به‌کارگیری داروهای مسکن، استفاده کردن از آب‌نمک و بهره‌گیری از کمپرس آب یخ.

دندان‌‌درد یکی از دردهایی است که می‌تواند شما را کلافه کرده و حتی به مرز جنون برساند. حتی اگر از دندان خود به‌خوبی مراقبت کنید، باز هم ممکن است با مشکل روبه‌رو شوید.

استفاده از مسکن‌ها

اولین و مهم‌ترین راهکار موجود برای کاهش درد ناشی از کشیده شدن دندان، استفاده از مسکن‌ها است. این داروها به نحوی ساخته شده‌اند که در کوتاه‌ترین زمان ممکن از درد شما بکاهند و امکان انجام فعالیت‌های روزمره را مهیا سازند. به احتمال زیاد نام مسکن‌هایی همچون ایبوپروفن، استامینوفن و کدئین را شنیده‌اید. این سه مورد جزء مهم‌ترین مسکن‌های ارائه‌شده توسط شرکت‌های داروسازی محسوب می‌شوند.

ناپروکسن، دیکلوفناک و مفنامیک اسید از جمله سایر مسکن‌های رایج برای تسکین درد بعد از کشیدن دندان شناخته می‌شوند که نمی‌توان از آن‌ها چشم‌پوشی کرد.

استفاده از آب نمک

یکی از ساده‌ترین مواد در دسترسی که می‌تواند به شما در درمان درد دندان خانگی کمک کند، آب نمک یا ایپسوم است.

برای تسکین درد بعد از کشیدن دندان می‌توانید از آب‌نمک استفاده کنید که از گذشته تاکنون همواره به‌عنوان یک محلول کاربردی شناخته شده است. این روش شاید در ابتدا بسیار ساده به نظر برسد، اما به شما کمک می‌کند تا علاوه بر کاهش میزان درد از مواردی دیگری همچون ایجاد عفونت جلوگیری کنید. شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید آب‌نمک دارای خواص مناسبی جهت کمتر کردن تورم پس از کشیدن دندان است.

برای تهیۀ آب‌نمک مناسب بهتر است یک دوم قاشق چای‌خوری نمک را در دویست و چهل میلی‌لیتر آب حل کنید. توصیه مي‌کنیم که از آب ولرم کمک بگیرید و به سراغ آب سرد و خنک نروید. نمک و آب را به‌خوبی با هم ترکیب کنید تا یک محلول نسبتاً شفاف در اختیار داشته باشید. اکنون مقدار مناسبی آب‌نمک را به دهان خود انتقال دهید و حداقل برای سی ثانیه آن را غرغره کنید (دقیقاً مانند زمانی که از دهان‌شویه استفاده می‌‌کنیم).

پس از به پایان رسیدن سی ثانیه، آب‌نمک را بیرون بریزید. بهتر است در هر شبانه‌روز این کار را سه یا چهار بار تکرار کنید تا به نتیجۀ قابل قبولی دست یابید.

بد نیست اشاره کنیم همان طور که در مقاله روش سفید شدن دندان در خانه اشاره شده:

برای سفید کردن دندان در خانه می‌توانید از غرغره آب نمک نیز استفاده کنید. بهترین نمک برای این کار نمک دریا است. نمک دریا دارای خواص بی‌نظیر پاک‌کنندگی بوده و به‌ خوبی یک لایه‌بردار بسیار قوی عمل کرده و می‌تواند زردی رنگ دندان شما را برطرف کند. بهتر است از این ماده قبل از مسواک روتین خود استفاده کنید.

استفاده از کمپرس آب یخ

بیشتر افراد پیش از اینکه بپرسند برای دندون درد چیکار کنیم، کمپرس یخ را امتحان می‌کنند. منطقی‌ست. یخ به تسکین سریع درد دندان کمک می‌کند، چون گیرنده‌های درد را بی حس می‌کند.

شما می‌توانید برای کاهش میزان درد خود پس از کشیدن دندان از کمپرس یخ کمک بگیرید. این نوع کمپرس می‌تواند با بی‌حس کردن اعصاب، درد شما را به شکل مناسبی کاهش دهد. البته اگر از آن به شکل مناسبی بهره ببرید. مقداری یخ را در یک کیسۀ نایلونی بریزید و سپس یک حوله را به دور آن بپیچید. از حوله‌هایی که ضخامت بسیار زیادی دارند استفاده نکنید.

حوله را برای حداقل بیست دقیقه بر روی پوست خود بگذارید. پس از به پایان رسیدن مهلت تعیین‌شده، کمپرس یخ را بردارید و اجازه دهید تا دمای پوست شما به حالت عادی بازگردد. اکنون دوباره کمپرس یخ را به کار بگیرید. سه یا چهار بار تکرار این فرایند نقش مهمی در تسکین درد بعد از کشیدن دندان دارد.

به‌هیچ‌عنوان یخ را به‌صورت مستقیم و بدون واسطه بر روی پوستتان نگذارید. این امر نه‌تنها نتیجۀ مناسبی به همراه ندارد، بلکه منجر به افزایش دردتان خواهد شد.

بهترین مسکن بعد از کشیدن دندان چیست؟

این یکی از مهم‌ترین پرسش‌‌هایی به شمار می‌آيد که در رابطه با تسکین درد بعد از کشیدن دندان مطرح می‌شود. همان‌طور که گفته شد، امروزه دارو‌های مختلفی به‌عنوان مسکن در داروخانه‌ها به فروش می‌رسند که می‌توانید از آن‌ها برای کاهش درد خود بهره ببرید. اینکه کدام یک از آن‌ها دقیقاً با شرایط شما سازگاری دارد و بهترین گزینه محسوب مي‌شود، توسط دندان‌پزشکتان مشخص خواهد شد.

در اکثر موارد، استامینوفن گزینۀ مناسبی برای بیماران در نظر گرفته می‌شود. اگر مقدار درد بیشتر از حالت عادی باشد، ممکن است دندان‌پزشکتان توصیه به مصرف ایبوپروفن کند. هر دوی این موارد گزینه‌های مناسبی جهت کاستن درد شما به شمار می‌روند، اما باید در دوز مناسب مورد استفاده قرار بگیرند. در غیر این صورت، به‌کارگیری آن‌ها خود منجر به ایجاد ناهنجاری‌های مختلف می‌شود.

درد بعد از کشیدن دندان چقدر طول میکشد؟

درد مربوط به کشیدن دندان باید پس از چهل و هشت ساعت به شکل قابل‌توجهی فروکش کند، اما در پاره‌ای از موارد شاهد آن هستیم که افراد تا ده روز بعد نیز مقداری درد جزئی را حس می‌کنند. هر دوی این شرایط کاملاً طبیعی هستند. چنانچه درد پس از کشیدن دندان بیش از ده روز ادامه پیدا کرد،‌ لازم است به دندان‌پزشک خود مراجعه کنید و این موضوع را با وی در میان بگذارید.

تمدید پیدا کردن درد معمولاً نشانه‌ای از وجود مشکلات مختلف است. به‌عنوان نمونه، ممکن است مقداری از ریشۀ دندان در دهان شما باقی‌ مانده باشد و همین امر منجر به ادامه پیدا کردن درد شما شود. علاوه بر این، عیوب مربوط به استخوان فک نیز می‌توانند چنین حالتی را ایجاد کنند.

سخن پایانی

کشیدن دندان با درد همراه است و نمی‌توان این موضوع مهم را انکار کرد. تفاوتی ندارد که قصد دارید کدام یک از دندان‌های خود را بکشید. به هر صورت باید چندین روز در ناشی از این امر را تحمل کنید.

دندان‌‌درد یکی از دردهایی است که می‌تواند شما را کلافه کرده و حتی به مرز جنون برساند. حتی اگر از دندان خود به‌خوبی مراقبت کنید، باز هم ممکن است با این مشکل روبه‌رو شوید. تنها کار این است که از روش‌های درمان خانگی استفاده کنید تا وقت ملاقات با پزشکتان بشود.

به‌عنوان مثال، جهت تسکین درد بعد از کشیدن دندان می‌توانید از داروهایی همچون ایبوپروفن استفاده کنید و یا به سراغ بهره‌گیری از آب‌نمک بروید. دندان‌پزشکان ماهر فعال در کلینیک مهرآوید به عنوان بهترین کلینیک دندانپزشکی کودکان تمام تلاش خود را به کار می‌گیرند تا با کشیدن صحیح و دقیق دندان شما، میزان درد احتمالی را تا حد ممکن کاهش دهند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر از طریق راه های ارتباطی زیر با مهرآوید در تماس باشید:

تلفن: 02177478787 آدرس سایت: https://www.mehravidclinic.com کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • سکانس‌هایی از فیلم معجزه عشق
  • معجزه انبه برای سلامت بدن
  • وقتی معجزه خداوند، مداخله نظامی آمریکا را شکست داد
  • عکس | تو را است معجزه در کف...
  • تو را است معجزه در کف ز دشمنان نهراس
  • نجات معجزه آسای راننده نیسان از سانحه تصادف + فیلم
  • ارائه خدمات درمانی رایگان به مناسبت هفته سلامت
  • " ۳ روش تسکین درد بعد از کشیدن دندان که معجزه می‌کند! + ویدیو "
  • خواص «زیتون» معجزه‌گر
  • معجزه ذوب‌ با دو گل وقت‌های اضافه