Web Analytics Made Easy - Statcounter

کامران شهلایی، نویسنده و یکی از دو کارگردان نمایش«هفت روز از تیر شصت» در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایکنا گفت: این نمایش که یکی از 13 نمایش معرفی شده برای اجرا در بخش صحنه شانزدهمین جشنواره «تئاتر مقاومت» است، روایتی مستند از مقطع هفتم تیرسال 60 و شهادت جمعی از یاران امام(ره) و انقلاب را در فاجعه انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی ایران روایت می‌کند و این نمایش پیشتر هم تجربه اجرای عمومی داشته و امسال هم در جشنواره‌هایی چون «تئاتر فجر» شرکت کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: در مورد سایر آثار نمایشی پذیرفته شده در این بخش از جشنواره اطلاع چندانی ندارم اما با توجه به شناختی که از برخی از گروه‌های نمایشی حاضر دارم، مطمئنم که آثار خوب و دغدغه‌مندی را در این دوره از جشنواره شاهد خواهیم بود مضافاً بر اینکه دبیرخانه جشنواره نیز بر روی کیفیت آثار ارائه شده در این دوره از جشنواره نیز به جهت آنکه در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی قرار داریم بسیار حساس است.

این کارگردان تئاتر تصریح کرد: البته ما برای شرکت در این دوره از جشنواره دو نمایش را پیشنهاد داده بودیم که به غیر از نمایش«هفت روز از تیر شصت»، نام نمایش دیگر ما «آوانتاژ» است که این نمایش هم تجربه اجرای عمومی را از سرگذرانده است و با موضوع وقایع 4 آذر سال 65 شهرستان اندیمشک به روی صحنه رفته است و در نهایت ترجیح دادیم تا «هفت روز از تیر شصت» در این دوره از جشنواره شرکت دهیم.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا دوسالانه برگزار شدن جشنواره «تئاتر مقاومت» توانسته است در کیفیت‌بخشی بیشتر آثار این جشنواره مفید باشد گفت: وقفه پیش آمده میان برگزاری دو دوره متوالی این برنامه بخردانه است به شرط آنکه انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس نیز در این محدوده زمانی برنامه‌ریزی هدفمندی برای جذب و ترغیب هنرمندان پیشکسوت تئاتر دفاع مقدس و همچنین کارگردان و گروه‌های مستعد این ژانر نمایشی که حرفی تازه برای گفتن دارند، داشته باشد اما در عمل چنین اتفاقی نیفتاد و در یک کلام باید گفت که این عرصه نمایشی در دورانی به غیر از جشنواره، دلسوزی ندارد.

شهلایی افزود: ضعف غالب بر عرصه تئاتر با مضمون انقلاب و دفاع مقدس همچون تمام عرصه‌های دیگر هنرهای نمایشی،  فقر در حوزه ادبیات نمایشی است و یکی از برنامه‌هایی که انجمن در جریان دوسالانه برگزار شدن جشنواره «تئاتر مقاومت» می‌تواند داشته باشد تقویت این حوزه با استفاده از ساز و کارهایی است که باید کارشناسان به آن از مجموع برآیند ارزیابی فعالیت‌های این  ژانر نمایشی برسند.

کارگردان نمایش «هفت روز از تیر شصت» تأکید کرد: وقتی دلایل این بی‌برنامگی را جویا می‌شویم، بزرگترین توجیه کسری بودجه حوزه فرهنگ و هنر است در حالیکه در زمینه تقویت بنیه نمایشنامه‌نویسی با موضوع انقلاب و دفاع مقدس، نیاز به بودجه چندانی نداریم و تنها می‌توان با در اختیار قرار دادن برخی منابع و نظارت بر عملکرد نمایشنامه‌نویسان نوقلم از سوی نمایشنامه‌نویسان خبره و پیشکسوت این نقص را برطرف کرد.

وی به 10 سالن نمایشی که برای اجرای عمومی آثار صحنه‌ای این دوره از جشنواره اختصاص یافته است، اشاره کرد و گفت: البته بهتر بود که تمامی اجراهای این بخش از جشنواره در یک مکان مشخص مجتمع شود که این مسئله بر شور و حرارت و پویایی هر چه بیشتر فضای جشنواره خواهد افزود.

شهلایی در پاسخ به این پرسش که آیا بر این اساس می‌توان جایی همچون پردیس تئاتر تهران را به عنوان مجتمع جشنواره «تئاتر مقاومت» در نظر گرفت، گفت: پردیس تئاتر تهران اساساً یک اشتباه محض در زمینه احداث سالن‌های نمایشی در پایتخت بود، مکانی با دسترسی دشوار به ویژه برای گروه‌های شرکت‌کننده در این جشنواره که از شهرستان‌های مختلف در آن حضور دارند اما بهتر بود که در مدت برگزاری جشنواره «تئاتر مقاومت» مثلاً مجموعه تئاتر شهر با همه سالن‌های نمایشی در اختیار این جشنواره قرار می‌گرفت که هم دسترسی به آن با توجه به مرکز شهر بودن آسان بود و هم اینکه فضا و امکانات نسبتاً خوبی برای گروه‌های نمایشی در آن فراهم است.

یادآور می‌شود، شانزدهمین جشنواره «تئاتر مقاومت» 4 تا 9 آذر به دبیر امیر نصیربیگی در تهران برگزار خواهد شد.

انتهای پیام     

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن جشنواره تئاتر مقاومت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۱۴۶۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرونده چهارمین همایش تئاتر تک در چهارمحال و بختیاری بسته شد

به گزارش خبرنگار مهر، احسان قائدی، در آئین اختتامیه چهارمین همایش تئاتر تک در چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: برای برگزاری این دوره از جشنواره اهدافی مدنظر بود که بخش زیادی از آن‌ها محقق شد، چهارمین دوره در حقیقت همایش اولین‌ها بود و شاهد اجرای کارهای متفاوتی بودیم که وجه تمایز این جشنواره بود.

وی با اشاره به بسته شدن پرونده چهارمین جشنواره تئاتر چهارمحال و بختیاری، افزود: این دوره با تمام کمی و کاستی بسته شد، امید است دبیرخانه پنجمین دوره جشنواره تئاتر تک از هم اکنون آغاز به کار کند و فروردین سال آینده جشنواره‌ای گرم‌تر و جدی تر را شاهد باشیم، البته از همه افراد دعوت می‌کنم که در دوره بعد حضور داشته باشند، تئاتر تک به دور از قضاوت‌ها میدان تجربه است.

رئیس حوزه هنری چهارمحال و بختیاری از هیأت انتخاب، هیأت داوران و هیأت اجرایی و همه افرادی که در برگزاری این دوره کمک شایانی کرده‌اند تشکر ویژه به عمل آورد.

قائدی ادامه داد: از فرشید بزرگ نیا، ثریا امنیان دهکردی و امیر بهاور اکبرپور به عنوان هیأت داوران با اهدای لوح تقدیر به عمل آمد.

وی عنوان کرد: همچنین از هفت گروه اجرا که در روزهای ۲۶ و ۲۷ فروردین روی صحنه نمایش رفتند با اهدای لوح سپاس مورد تقدیر شد.

کد خبر 6080912

دیگر خبرها

  • راهیابی پنج نمایش از قم به جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد
  • هنر تئاتر با فرهنگ گفتگو شکل می‌گیرد
  • پرونده چهارمین همایش تئاتر تک در چهارمحال و بختیاری بسته شد
  • اجراهای عمومی نمایش‌های صحنه‌ای جشنواره ملی تئاتر رضوی مشخص شدند+فیلم
  • جدول اجرای عمومی نمایش‌های هفدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی مشخص شد
  • جدول اجرای عمومی آثار صحنه‌ای جشنواره ملی تئاتر رضوی
  • واکنش رامبد جوان به «دشمن خدا»
  • رامبد جوان: با تماشای «دُشمنِ خدا» از ته دلم خندیدم
  • رامبد جوان از ته دل خندید!/ باید به جامعه امید بدهیم
  • از رکورد شکنی بهرام افشاری تا دختر کشی نادرفلاح در شهرزاد