Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-04-25@20:25:40 GMT

ماجرای هتاکی سروش علیه علامه جعفری

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۱۵۰۸۷

به گزارش جهان نيوز، محمدرضا کائینی در اینستاگرام نوشت:
درآغازین ماههای تحصیل علوم قدیمه،خبرآمد که استاد محمدتقی جعفری بنا دارند در منزل خویش"منطق مظفر"درس گویند.با خامی وبلندپروازی مالوفِ آن دوره،در موعد مقرر بدان محفل شتافتم.استاد اما درآغاز با کلامی، امثال این نگارنده را از تعجیل برحذر داشت وگفت:"آقایانی که هنوز مغنی اللبیب را آغاز نکرده اند،در درس شرکت نکنند!".

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توصیه ای که به گوش نگرفتم و از قضا،توانستم درس را نیز فهم کنم.از همان سربند،با ایشان ارتباطی صمیمانه یافتم،که تا پایان حیات آن بزرگوار تداوم داشت.
القصه:در یکی از روزهای تابستان سال هفتاد وشش ودربلبشوی مطبوعاتی پس از دوم خرداد،جملاتی از قلم ِادب فرونهادهء آنکه امروز متاع"رویای رسولانه"را به دکان خویش آورده،خواندم به این مضامین:"من آقای جعفری را یک فرد عادی می دانم ومعتقدم جامعه فرهنگی ما که به نقد آثار وی نپرداخت، متضرر شد و...."طبیعی بود که پس از خواندن این عبارات،به جست وجو برآیم که ماجرا چیست؟و معلومم گشت که: در آستانه برگزاری آئین بزرگداشت علامه جعفری در دانشگاه تهران،عبدالکریم سروش به اتفاق اکبر گنجی و ماشاالله شمس الواعظین به منزل استاد رفته وبه ایشان گفته اند:"برگزاری این نکوداشت، پیش پرداخت حاکمیت برای وابسته کردن شماست و نیکوترین عمل در آن روز، این است که به محض حضور درپشت تریبون، درباره لزوم بسط ید آقای منتظری و...صحبت کنید!"
بدیهی بود که استاد از پذیرش این خواسته سرباز زده و جلسه با غبن و ناکامی سروش وهمراهانش پایان گرفته بود. چندی بعد،خبر این دیدار در یکی از نشریات درج شد وسخنان هتاک در واکنش بدان بیان گشت.از شما چه پنهان که راقم در بیست ویک سال قبل،درک نمی کرد که سروش با کوله باری از وهن تفقه ومتولیان آن،از چه روی باید درپی بسط ید منتظری باشد؟ اما امروزه با فرو افتادن بسا پرده ها،حتی کودکان کوچه نیز به سر آن واقفند.
به هر روی،پس از شنیدن ماجرا، در تماسی تلفنی با استاد،از صحت وسقم داستان پرسیدم.چند بار با لحنی محکم گفتند:"قطعی است". با خام اندیشی ژورنالیستی خود،سوال کردم: پس چرا جواب نمی دهید؟ پاسخ داد:"او با جواب گویی من،بدتر بزرگ می شود،باید از کنار ماجرا گذشت!".این زمان بگذشت و چند ماه بعد،استاد به جوار رحمت حق باریافت وتشییع پرشکوه وی در تهران ومشهد،جلوه ای باشکوه از محبوبیت او در میان مردم را نمایان ساخت.هتاک که مجموعا آغاز وانجام ماجرا را به ضرر خویش یافته بود،در صدد جبران مافات برآمد وخواست در محفل نکوداشت سالگرد استاد در تبریز سخن بگوید که با اعتراض علاقمندان به ایشان،سخنرانی وی لغو شد واین رویداد به سان آخرین نشان از ارتباط آن دو، در تاریخ ماند.

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۱۵۰۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه کسانی نهی از منکر را از حریم «منطق و عقل» دور کردند؟!

امر به معروف و نهی از منکر مانند نماز یک واجب تعبدی صِرف نیست. بلکه یک واجبی است که در فقه با شرط‌های متعددی مطرح شده است و جامع همه شروط «امربه معروف و نهی از منکر» یک کلام است و آن اینکه باید در امربمعروف و نهی از منکر «منطق و عقل» حاکم باشد، بدین معنا که باید؛ «منطق در رفتار» و «معیارهای عقلانی در ارزیابی نتیجه» در نظر گرفته شود.

شهید استاد مطهری بر این باور است وقتی در «نهی از منکر» نیروها تضییع می‌شوند و نتایج ناچیز است، حتما نهی از منکر در آنجا با «منطق» قابل تطبیق نیست.

ایشان صریحاً اعلام داشته؛ اولین گروهی که «نهی ازمنکر» را از پوشش عقلانیت و منطق بیرون بردند؛ «خوارج» بودند که می‌گفتند؛ امربه‌معروف منطق‌بردار نیست!

روایات متعدد در باب امربه‌معروف در «فقه» که متضمن تبیین شروط و رعایت جوانب مختلف در مسئله امربه‌معروف و نهی از منکر است؛ به تمامه ناظر به این انحراف خوارج است.

نویسنده: حجه الاسلام هادی سروش

منبع: کانال سروش معرفت[هادی سروش]

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: اجرای آزمایشی طرح تذکر لسانی نهي از منكر بار ديگر به قيمت جان تمام شد

دیگر خبرها

  • تداوم خشونت پلیس آمریکا با دانشجویان و بازداشت دو استاد دانشگاه  
  • تداوم خشونت پلیس آمریکا با دانشجویان و بازداشت دو استاد  
  • اظهارات سردار جعفری در مورد طرح نور، ماجرای تذکر رهبر انقلاب و لایحه حجاب/ فرمانده قرارگاه فرهنگی اجتماعی بقیه الله (عج) سپاه: همه باید از طرح نور حمایت کنند
  • اظهارات سرلشکر جعفری در مورد ماجرای تذکر رهبر انقلاب درباره نحوه اجرای طرح نور
  • (ویدیو) اظهارات سردار جعفری در مورد طرح نور، ماجرای تذکر رهبر انقلاب و لایحهٔ حجاب
  • علامه جعفری از شایستگی تفکر به صورت بالفعل برخوردار بود
  • ورود سروش به باشگاه صدتایی‌های پرسپولیس
  • نظر ۶ استاد روابط بین‌الملل درباره اقدام ایران علیه اسرائیل
  • گزارش یک خبرگزاری از ماجرای تجمع امروز در مقابل فرمانداری بندرعباس + فیلم
  • چه کسانی نهی از منکر را از حریم «منطق و عقل» دور کردند؟!