Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-03-29@06:27:08 GMT

جزئیات بسته پیشنهادی مجلس برای مقابله با تحریم‌ها

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۱۵۲۶۴

جزئیات بسته پیشنهادی مجلس برای مقابله با تحریم‌ها

محمدرضا پور ابراهیمی در گفتگو با خبرنگارمهر اظهار داشت: اقداماتی که آمریکایی ها برای تشدید تحریم ها انجام دادند موجب شد مجلس برای مقابله با این تحریم ها، ا قداماتی را طراحی و برنامه ریزی کند.

نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برخی اقدامات توسط دولت در دستور کار قرار گرفته است، تصریح کرد: به دلیل اهمیت موضوع و شرایطی که در حوزه فعالیت های  اقتصادی وجود دارد، از ماه ها قبل کمیته ضد تحریم تشکیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما در راستای تکمیل اقدامات قبلی خود در موضوع بررسی راهکارهای ضد تحریمی، برنامه ریزی هایی را آغاز کردیم.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: تحریم های جدید آمریکا در مرداد ماه و پس از آن ۱۳ آبان در کمیسیون اقتصادی مجلس مورد بررسی قرار گرفت.

جزئیات بسته پیشنهادی کمیسیون اقتصادی برای مقابله با تحریم‌ها

پور ابراهیمی گفت: راهکار های مقابله با این تحریم ها شامل دو محور است؛ محور اول اینکه باید فروش نفت استمرار یابد. برخلاف آنچه آمریکایی ها ادعا می کردند نه تنها فروش نفت به صفر نرسید بلکه قراردادهای فروش نفت ایران تمدید شد. ضمن اینکه پیشنهادی که قبلا در مجلس برای راه اندازی بورس نفت پیگیری می کردیم، اجرایی شد و دولت پای کار آمد و مسیر حرکت فروش نفت از مسیر دولت جدا شد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: خوشبختانه مفهوم شکل گیری بورس نفت این است که اقدام جدیدی برای عبور از تحریم ها در راستای فروش نفت در داخل کشور، همزمان با مذاکراتی که جمهوری اسلامی ایران با طرف های اروپایی دارد، شکل گرفته است.

وی افزود: اظهار نظری که مقامات هند، چین و ترکیه انجام دادند نشان داد که مسیر قبلی فروش نفت به قوت خود باقی است و راهکار جدید ما ورود بخش خصوصی و ایجاد بورس نفت است.

جلسه کمیسیون اقتصادی مجلس با دژپسند و همتی

پورابراهیمی گفت: به دلیل اهمیت مراودات بانکی و لزوم حمایت از نظام بانکی کشور و افزایش اختیارات بانک مرکزی و وزارت اقتصاد در مدیریت شرایط تشدید تحریم ها، نشست مشترکی سه‌شنبه هفته آینده با حضور وزیر اقتصاد، رئیس کل بانک مرکزی و تعدادی از مدیران ارشد نظام بانکی شامل بانک های خصوصی و دولتی و کمیته ضد تحریم با هدف بررسی راهکارهای مناسب برای مقابله با تحریم نظام بانکی جمهوری اسلامی تشکیل خواهد شد.

استفاده از تجربیات قبلی بانک‌ها در دور زدن تحریم‌ها

وی با بیان اینکه بسته پیشنهادی کمیسیون اقتصادی برای مقابله با تحریم ها آماده شده است گفت: هدف ما این است که در راستای مقابله با تحریم ها در صورت لزوم اختیارات قانونی جدید به بانک ها داده شود و در این خصوص به توافق برسیم و در صورت لزوم قانونگذاری کنیم و اگر نیاز بود این راهکارها در شورای هماهنگی اقتصادی قوا، مورد بررسی قرار گیرد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: مهمترین مباحث ما تأکید بر راهکارهای قبلی مواجهه با تحریم هاست که سوابق آن در سال گذشته نیز وجود داشت. زیرا بعد از برجام روابط بانکی ایران با دنیا، روابط عادی نشد.

ایجاد پیمان های پولی و استفاده از ارزهای دیجیتال

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس بیان کرد: در خصوص پیمان‌های پولی نیز محوریت کار را بانک مرکزی  برعهده گرفته است. خوشبختانه اقدامات خوبی نیز در مجلس انجام شده است که در جلسه مشترک نیز اعلام می شود.

وی استفاده از ارزهای دیجیتال را یکی از راهکارهای فائق آمدن بر تحریم ها خواند و اعلام کرد: در جلسه مشترک با رئیس کل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد این راهکار مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

وی ادامه داد: استفاده از تجربه های سنوات قبلی در مراودات  با بانک هایی است که پیش از این در تحریم بودند اما راه دور زدن تحریم ها را پیدا کردند.

ایجاد بستر مبادلات جدید بانکی خارج از سوئیفت های موجود

وی با اشاره به ایجاد بستر مبادلات جدید بانکی خارج از سوئیفت های موجود گفت: روسیه بخشی از این سوئیفت ها را طراحی کرده، چین نیز به این موضوع ورود کرده است، ظرفیت هایی در حال باز شدن است. باید از تجربه های قبلی استفاده کرد و آن را تکمیل کرد و راهکارهای جدید را نیز طراحی نمود.

پورابراهیمی تأکید کرد: کمک خواهیم کرد تا نظام بانکی با اقتدار بتواند با اختیارات جدید خود در حوزه مواجهه با تحریم های بانکی که آمریکایی ها به صورت یکجانبه وضع کرده اند، اقدام کند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: اعلام آمادگی روسیه و چین برای مبادلات بانکی و بسته پیشنهادی اروپا ظرفیت های جدیدی است که در جلسه سه‌شنبه بحث می شود تا روند مراودات بانکی ما با روسیه، اروپا و جنوب شرقی آسیا تسریع شود.

کد خبر 4457525

منبع: مهر

کلیدواژه: بانک مرکزی ایران محمدرضا پورابراهیمی کمیسیون اقتصادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۱۵۲۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نرخ بهره بین بانکی به ۲۳.۶۲ درصد رسید + جدول

طبق آمار بانک مرکزی، میانگین وزنی نرخ بهره بین بانکی در هفته‌ای که گذشت نسبت به هفته قبل‌تر از ۲۳.۶۶ درصد به ۲۳.۶۲ درصد در هفته منتهی به چهارشنبه ۸ فروردین‌ماه رسید.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بانک و بیمه

دیگر خبرها

  • محمد صدر: لایحه حجاب، بانک‌ها را ورشکسته می‌کند
  • محمد صدر: لایحه حجاب بانک‌ها را هم ورشکسته می‌کند
  • نرخ بهره بین بانکی به ۲۳.۶۲ درصد رسید + جدول
  • متکی: نباید در کمیسیون‌ها سرگرم رسیدن به ریاست باشیم
  • ضربه بهره ۳۰ درصدی بانک‌ها به «جهش تولید»/ رشد بهره بانکی مشارکت در تولید را تحقیر می‌کند
  • متکی: نباید در کمیسیون‌های مجلس دنبال رسیدن به ریاست باشیم
  • سید محمد صدر: این شک وجود دارد، نفوذ خارجی پشت پرده لایحه حجاب باشد/ برخی افراد تندرو عقل کامل ندارند/ این لایحه بانک‌ها را ورشکسته می‌کند
  • محمد صدر: این شک وجود دارد، نفوذ خارجی پشت پرده لایحه عفاف و حجاب باشد /برخی افراد تندرو عقل کامل ندارند /این لایحه بانک ها را ورشکسته می کند
  • ادعای یک خبرنگار اقتصادی؛ استقلال را به بانک زیان‌ده دادند!
  • آخرین وضعیت تفحص از شستا و اتاق بازرگانی در مجلس