Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@17:09:04 GMT

سیستان و بلوچستان 6500 قالیباف دارد

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۱۵۷۲۳

سیستان و بلوچستان 6500 قالیباف دارد

‌رئیس سازمان صنعت،معدن و تجارت سیستان و بلوچستان گفت: در حال حاضر در سیستان و بلوچستان حدود 6 هزار و 500 قالیباف مشغول به فعالیت هستند که عمده‌ی این قالیبافان در منطقه سیستان و شمال استان فعالیت دارند.

‌به گزارش ایسنا- ‌نادر میرشکار در گردهمایی سراسری روسای ادارات فرش دستباف سازمان‌های‌صنعت، معدن و تجارت سراسر کشور اظهار کرد: قالیبافی جزیی از مشاغل خانگی به‌حساب می‌آید و قابلیت نقش آفرینی در ایجاد اشتغال و رونق بخشیدن به اقصاد استان و کشور را دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در حال حاضر در استان سیستان و بلوچستان حدود 6 هزار و 500 قالیباف مشغول به فعالیت هستند که عمده‌ی این قالیبافان در منطقه سیستان و شمال استان فعالیت دارند و در منطقه بلوچستان سوزن دوزی بلوچی که از صنایع دستی این منطقه است نسبت به قالیبافی رونق بیشتری دارد.

میرشکار درباره انجام شده از طرف سازمان صنعت، معدن و تجارت برای حمایت از فرش دستباف سیستان و بلوچستان، تصریح کرد: ایجاد خوشه فرش با همکاری سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، برگزاری دوره‌های آموزشی برای قالیبافان و علاقمندان به این هنر، ثبت جهانی فرش دستباف سیستان و برگزاری همایشی در همین باره در سال گذشه از جمله اهم اقدامات انجام شده در حمایت از فرش دستباف سیستان و بلوچستان است‌.

وی گفت: در جهت رونق بخشیدن به فرش دستباف باید از ظرفیت و تسهیلاتی که سازمان‌ها و نهادهای حمایتی از جمله کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان بهزیستی و ... در بخش مشاغل خانگی اعطا می‌کنند، استفاده کرد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان گفت: در نظرگرفتن تسهیلات و مشوق‌های ویژه برای قالیبافان می‌تواند به آن‌ها در جهت ادامه فعالیت و انگیزه بخشیدن کمک کند و با توجه به اینکه قالیباف خودش نمی‌تواند هم بازاریاب و هم صادر کننده باشد، برنامه ریزی برای ایجاد تشکل‌ها و شرکت‌های پشتیبان، می‌تواند کمک بسزایی به قالیبافان در جهت تامین مواد اولیه، بازاریابی و مشخص کردن حق الزحمه‌ کند.

وی ادامه داد: با عنایت به اینکه سیستان و بلوچستان به جهت دارا بودن مرزهای طولانی خاکی و آبی بالغ بر 1300 کیلوتر و تنها بندر اقیانوسی ایران که بندر چابهار است و منطقه آزاد تجاری چابهار و اینکه بندر جابهار از لیست تحریم‌های آمریکا خارج شده، ظرفیت خوبی برای صادرات فرش دستباف ایران ایجاد می‌کند.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: در حال حاضر یکی از مشکلات پیش روی قالیبافان در سطح کشور، بیمه این قشر هنرمند است که در همین ارتباط با سازمان‌های مرتبط برنامه‌ریزی‌هایی در حال انجام است تا این مشکل رفع شود.

‌گردهمایی سراسری روسای ادارات فرش دستباف سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت با حضور علی ربیعی وزیرسابق کار و رئیس هیئت مدیره صندوق کارآفرینی امید و مدیران مرکز ملی فرش ایران امروز و امشب در چابهار برگزار شد.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: فرش دستباف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۱۵۷۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح ۹۰۹ کارگاه اشتغالزایی در سیستان و بلوچستان

ایسنا/سیستان و بلوچستان مدیر سازمان بسیج سازندگی سپاه سلمان سیستان و بلوچستان گفت: ۹۰۹ کارگاه اشتغالزایی با هدف خدمت رسانی به مردم و فراهم شدن فرصت اشتغال برای جوانان استان سیستان و بلوچستان و کسب وکار در سطح استان سیستان و بلوچستان افتتاح شده است.

سرهنگ غلامرضا ملایی در گفت وگو با ایسنا افزود: هفدهم اردیبهشت ماه ۱۳۷۹ به فرمان مقام معظم رهبری، بسیج سازندگی در کشور تشکیل شد و خدمات بسیار زیاد در حوزه‌های عمرانی، اقتصاد مقاومتی، محرومیت زدایی و مردم یاری از بدو راه اندازی تا کنون انجام داده و یا در دستور کار برای انجام دارد.

وی با اشاره به بخشی از فعالیت‌های صورت گرفته توسط بسیج سازندگی و گروه‌های جهادی زیر مجموعه این واحد در سال ۱۴۰۲، بیان کرد: طی این سال بالغ بر دو هزار پروژه کوچک‌وبزرگ اقتصاد مقاومتی و عمرانی به جز کمک و خدمات مومنانه به مرحله اجرا رسیده است.

ملایی تصریح کرد: ساخت شهرک مراد آباد در حاشیه شهر چابهار که مراحل زیرساختی خود را می‌گذراند، اجرای دهکده سلامت، احداث هزار و پانصد واحد خانه مدد جویان تحت پوشش کمیته امداد با کمک سپاه پاسداران، بسیج، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و خود کمیته امداد، ساخت و مرمت خانه محرومین و چشمه‌های سرویس‌های بهداشتی، اعطای تسهیلات اشتغالزایی به میزان هزار و ۵۶۰ فقره، ایجاد ۹۰۹پروژه اشتغالزایی، اهدای بسته‌های کمک معیشتی، اهدای جهیزیه، کمک و حمایت از بیماران خاص و غیره از جمله فعالیت‌های صورت گرفته در طی سال گذشته توسط این نهاد بوده است.

وی با اشاره به دو سیل اخیر در جنوب سیستان و بلوچستان نیز گفت: همه دستگاه‌ها در این دو سیل اخیر در محل حاضر بوده و به فعالیت می‌پرداختند و در رأس آنها نیز استاندار در منطقه حضور داشت و جلسات ستاد مدیریت بحران در مناطق سیل‌زده تشکیل و برنامه ریزی ها صورت می‌گرفت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی وزش باد شدید در سیستان و بلوچستان
  • پیکر بی‌جان ۲ فرد غرق شده در رودخانه نیاتک پیدا شد
  • رفع تنش آب درجنوب سیستان وبلوچستان به مدت چهارسال
  • کمبود آب این استان بزرگ و کم آب تا ۴ سال آینده رفع می‌شود
  • جلوه‌ای از نقش و رنگ در سیستان و بلوچستان + فیلم
  • وعده سخنگوی صنعت آب برای سیستان و بلوچستان/سدها لبریز شدند
  • کمبود آب بلوچستان تا ۴ سال آینده رفع می شود
  • کمبود روزانه ۲۰۰ واحد خونی در سیستان و بلوچستان
  • حضور ۱۱۰ شرکت در نمایشگاه بین‌المللی صنعت پخش ایران
  • افتتاح ۹۰۹ کارگاه اشتغالزایی در سیستان و بلوچستان