Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@23:01:21 GMT

مخاطرات 10 سال آینده

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۱۶۱۱۰

مخاطرات 10 سال آینده

مجمع جهانی اقتصاد مخاطرات کسب‌و‌کارهای مناطق مختلف جهان طی 10 سال آینده را معرفی کرده است. این گزارش که به‌طور منظم از سال 2006 تاکنون منتشر شده، بر پایه نظرسنجی از بیش از 12 هزار فعال اقتصادی جهان تهیه می‌شود.

بحران کم‌آبی، تورم افسارگسیخته‌، درگیری بین دولت‌ها، بحران مالی، شکست نهادها یا مکانیسم‌های مالی و بیکاری یا استفاده کمتر از توان نیروی کار، به ترتیب مهم‌ترین مخاطراتی هستند که کسب‌و‌کارهای کشورمان ایران را طی 10 سال آینده مورد تهدید قرار می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجمع جهانی اقتصاد در این گزارش همچنین مخاطرات کسب‌و‌کارهای جهان را به تفکیک 8 منطقه مختلف شامل اروپا، اوراسیا، خاورمیانه و شمال آفریقا، آفریقای زیر صحرا، جنوب آسیا، شرق آسیا و پاسیفیک، آمریکای شمالی، آمریکای لاتین و کارائیب معرفی کرده است. بر این اساس، فهرست مهم‌ترین خطراتی که کسب‌و‌کارهای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا را تهدید می‌کند، به ترتیب به این شرح است: شوک قیمت‌های انرژی، بیکاری یا استفاده کمتر از توان نیروی کار، حملات تروریستی، شکست حاکمیت منطقه‌ای و جهانی، بحران مالی، حملات سایبری، تورم افسارگسیخته، بحران کم‌آبی، تجارت قاچاق، شکست مکانیسم‌ها یا نهادهای مالی.

مجمع جهانی اقتصاد پس از انتشار گزارش سهولت کسب‌وکار، گزارش جدیدی را با عنوان «ریسک‌های منطقه‌ای کسب‌وکار 2018» منتشر کرده است. این گزارش حول محور ریسک‌هایی است که کسب‌وکارها را در مناطق مختلف جهان تهدید می‌کند. این گزارش که هرساله به‌طور منظم از سال 2006 تاکنون منتشر شده است، آسیب‌پذیری جهان مرتبط و شبکه‌ای امروز را در برابر نوسانات و اختلالات به نمایش می‌گذارد. به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل روزنامه «دنیای اقتصاد»، در این گزارش خطراتی که کسب‌وکارهای هر کشور را مورد تهدید قرار می‌دهد، به ترتیب نام برده شده‌اند.

ایران: بر این اساس، خطراتی که کسب‌وکارهای کشورمان ایران را مورد تهدید قرار می‌دهند به ترتیب به این شرح‌اند:‌ 1- بحران کم‌آبی 2- تورم افسار گسیخته 3- درگیری بین دولت‌ها 4- بحران مالی 5- شکست نهادها یا مکانیزم‌های مالی و بیکاری یا استفاده کمتر از توان نیروی کار. مجمع جهانی اقتصاد در این گزارش خود ده خطری که کسب‌وکارهای هریک از مناطق مختلف جهان را مورد تهدید قرار می‌دهند، به تفکیک مناطق و به ترتیب شدت ریسک نام برده است.

اروپا: بر این اساس، ده خطری که کسب‌وکارهای اروپا را مورد تهدید قرار می‌دهد، به ترتیب به این شرح است: 1- حملات سایبری 2- حباب دارایی‌ها 3- شکست حاکمیت ملی 4- شکست مکانیزم‌ها یا نهادهای مالی 5- بیکاری یا استفاده کمتر از توان نیروی کار 6- بحران مالی 7- شکست برنامه‌ریزی شهری 8- درگیری بین دولت‌ها 9- مهاجرت ناخواسته گسترده 10- دزدی یا سوءاستفاده از داده‌ها.

اوراسیا: مجمع جهانی اقتصاد، ده خطری را که کسب‌و‌کارهای منطقه اورآسیا را مورد تهدید قرار می‌دهد، به ترتیب به این شرح معرفی کرده است: 1- شوک قیمت‌های انرژی 2- درگیری بین دولت‌ها 3- بحران مالی 4- بیکاری یا استفاده کمتر از توان نیروی کار 5- بی‌ثباتی شدید اجتماعی 6- مهاجرت ناخواسته گسترده 7- تورم افسارگسیخته 8- شکست مکانیزم‌ها یا نهادهای مالی 9- فجایع طبیعی 10- شکست حاکمیت ملی.

خاورمیانه و آفریقای شمالی: بر این اساس، فهرست مهم‌ترین خطراتی که کسب‌وکارهای منطقه خاورمیانه (منطقه ما) و آفریقای شمالی را تهدید می‌کند، به ترتیب به این شرح است: 1- شوک قیمت‌های انرژی 2- بیکاری یا استفاده کمتر از توان نیروی کار 3- حملات تروریستی 4- شکست حاکمیت منطقه‌ای و جهانی 5- بحران مالی 6- حملات سایبری 7- تورم افسارگسیخته 8- بحران کم‌آبی 9- تجارت قاچاق 10- شکست مکانیزم‌ها یا نهادهای مالی.

آفریقای زیر صحرا: فهرست خطراتی که کسب‌وکارهای منطقه آفریقای زیر صحرا را تهدید می‌کنند، به ترتیب به این شرح‌ است: 1- بیکاری یا استفاده کمتر از توان نیروی کار 2- شکست حاکمیت ملی 3- شوک قیمت‌های انرژی 4- شکست زیرساخت‌های حیاتی 5- بحران مالی 6- شکست مکانیزم‌ها یا نهادهای مالی 7- شکست حاکمیت منطقه‌ای و جهانی 8- بحران کم‌آبی 9- بحران غذا 10- تورم افسارگسیخته.

جنوب آسیا: مهم‌ترین ریسک‌هایی که متوجه کسب‌وکارهای منطقه جنوب آسیا شناسایی شده است به ترتیب به این قرار است: 1- شکست حاکمیت ملی 2- تورم افسارگسیخته 3- بیکاری و استفاده کمتر از توان نیروی‌کار 4- شکست حاکمیت منطقه‌ای و جهانی 5- حملات سایبری 6- شکست زیرساخت‌های حیاتی 7- شوک قیمت انرژی 8- شکست مکانیزم یا نهادهای مالی 9- بحران‌ کم‌آبی 10- مهاجرت‌ ناخواسته گسترده.

شرق آسیا و پاسیفیک: به گزارش «مجمع جهانی اقتصاد» ریسک‌هایی که متوجه کسب‌وکارهای منطقه شرق آسیا و پاسیفیک است عبارتند از: 1- حملات سایبری 2- بیکاری و استفاده کمتر از توان نیروی کار 3- حباب دارایی‌ها 4- شوک قیمت انرژی 5- دزدی و سوءاستفاده از داده‌ها 6-شکست حاکمیت ملی 7- شکست حاکمیت منطقه‌ای و جهانی 8- بحران‌های مالی 9- شکست زیرساخت‌های حیاتی 10- فجایع زیست‌محیطی ساخته دست بشر.

آمریکای شمالی: مهم‌ترین ریسک‌هایی که کسب‌وکارهای منطقه آمریکای شمالی با آنها مواجه هستند به ترتیب عبارتند از: 1- حملات سایبری 2- دزدی و سوءاستفاده از اطلاعات 3- حوادث آب‌وهوایی سخت 4- بحران‌های مالی 5- شوک قیمت انرژی 6- حباب دارایی‌ها 7- شکست زیرساخت‌های حیاتی 8- شکست برنامه‌ریزی شهری 9- حملات تروریستی 10-شکست اقدامات مربوط به تغییرات آب‌وهوایی.

آمریکای لاتین و کارائیب: مهم‌ترین ریسک‌هایی که کسب‌وکارهای منطقه آمریکای لاتین و کارائیب با آنها مواجه هستند به ترتیب عبارتند از: 1- شکست حاکمیت ملی 2- بی‌ثباتی‌ اجتماعی گسترده 3- بیکاری و استفاده کمتر از توان نیروی‌کار 4- بحران‌های مالی 5- بحران‌ها یا فروپاشی‌ دولت 6- شوک قیمت انرژی 7- قاچاق 8- شکست زیرساخت‌های حیاتی 9- بلایای طبیعی 10- شکست برنامه‌ریزی شهری.

روش‌شناسی گزارش: گزارش ریسک منطقه‌ای بر مبنای داده‌های نظرسنجی از مدیران «مجمع جهانی اقتصاد» تهیه شده است. اطلاعات به‌دست‌ آمده از این نظرسنجی همچنین در تهیه «گزارش جهانی رقابت‌پذیری» مورد استفاده قرار می‌گیرد. هر ساله این نظرسنجی با هدف جمع‌آوری دیدگاه مدیران کسب‌وکارها از سراسر جهان درخصوص وضعیت محیط اقتصادی که در آنها فعالیت دارند صورت می‌گیرد. در سال 2018، این نظرسنجی با مشارکت 12548 فعال اقتصادی جهان بین بازه ژانویه تا ژوئن صورت گرفت. در این باره فهرستی از 30 ریسک اصلی جهان در اختیار این مشارکت‌کنندگان قرار می‌گیرد و از آنها خواسته می‌شود تا 5 ریسک مهمی که در کشورشان به‌عنوان مهم‌ترین نگرانی کسب‌وکارها برای 10 سال آینده شناسایی می‌کنند را رتبه‌بندی کنند.

منبع: روزنامه دنیای اقتصاد؛ 1397،8،23
گروه اطلاع رسانی**1699**2002

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد دنياي اقتصاد مجمع جهاني اقتصاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۱۶۱۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاهکار نوشاد عالمیان با شکست نفر ۴ رنکینگ جهانی تنیس روی‌میز

نوشاد عالمیان با برتری مقابل نفر چهارم رنکینگ جهانی تنیس روی میز، به جمع ۱۶ بازیکن برتر رقابت‌های گرند اسمش در عربستان راه یافت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، در مرحله یک‌شانزدهم نهایی رقابت‌های تنیس روی میز گرند اسمش در عربستان، ظهر امروز نوشاد عالمیان ملی‌پوش کشورمان مقابل «لینگ جینگ کان» نفر چهارم رنکینگ جهانی از چین قرار گرفت و در دیداری تماشایی موفق به کسب برتری سه بر دو شد و به جمع ۱۶ بازیکن برتر صعود کرد.

نوشاد که در رده ۶۸ رنکینگ جهانی است، در گیم‌های دوم، چهارم و پنجم با نتایج ۱۱ بر ۶، ۱۱ بر ۹ و ۱۱ بر پنج پیروز شد و نتایج گیم‌های اول و سوم را ۱۴ بر ۱۲ و ۱۱ بر هشت به حریف واگذار کرد.

عالمیان که در همه دیدارهای خود در این مسابقات به پیروزی رسیده، در مرحله یک‌هشتم نهایی به مصاف برنده جدال نمایندگان آلمان و چین خواهد رفت.

منبع: تسنیم

کد خبر 751077

دیگر خبرها

  • درخواست«میقاتی»برای تشدیدفشار جهانی ضداسرائیل برای پذیرش صلح حماس
  • نگران آینده پزشکی ایران هستم/ بحران پرستاری سراغ پزشکی خواهد آمد
  • ایجاد ۳۲۰ فرصت شغلی با راه‌اندازی کارخانه فرآوری مس در خوسف
  • شاهکار نوشاد عالمیان با شکست نفر ۴ رنکینگ جهانی تنیس روی‌میز
  • در سال گذشته ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم / تا دو سال آینده در همه حوزه‌های بحران خواهیم داشت
  • هشدار برای تهرانی ها در ۴ روز آینده
  • هشدار وقوع سیل برای روزهای آینده
  • هشدار وقوع سیل برای روزهای آینده در بیش از ۱۵ استان کشور
  • بررسی تاثیر حملات حماس، اسرائیل و اتفاقات اخیر منطقه بر بازار‌های مالی
  • پشت‌پرده‌ی «بحران مرزی» در آمریکا/ مهاجرت سیل‌آسا: سلاحی برای نابودی مرزهای جغرافیایی و هویت ملی؟ +عکس