Web Analytics Made Easy - Statcounter

پایگاه خبری تحلیلی فردا:

جدیدترین گزارش مرکز آمار از تغییرات شاخص قیمت بخش مسکن در تابستان سال جاری حکایت از ثبت تورم ۲۶٫۷ درصدی در بخش مسکن طی تابستان سال جاری دارد. این در حالی است که آینه آماری مرکز آمار نرخ تورم بخش مسکن در بازه زمانی مشابه در سال گذشته را حدود ۱۷٫۴ درصد گزارش داده بود گزارش مرکز آمار همچنین نشان دهنده افزایش قابل توجه در قیمت مصالح ساختمالی استه تعبیری که بخش قابل توجهی از آن ناشی از افزایش قیمت ارز در نیمسال آخر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر مبنای گزارش مرکز آمار میانگین قیمت نهاد‌های ساختمانی در فصل تابستان در مقایسه با فصل بهار حدود ۱.۲۵ برابر شده است شاخص قیمت نهاد‌های ساختمانی نیز در تابستان سال جاری در مقایسه با بازه زمانی مشابه سال گذشته ۴۹ درصد افزایش بافته و بالغ بر ۱,۵ برابر شده است که در این بین قیمت مصالح فلزی بیش از سایر نهاده‌های ساختمانی افزایش یافته است.

اما افزایش قیمت مصالح ساختمانی در بخش مسکن که احتمالا با افزایش دستمزد‌ها نیز در این بخش همراه خواهد شد در نهایت چه اثری بر قیمت تمام شده ساختمان خواهد گذاشت و این تغییر قیمت چه سناریویی را برای آینده بخش مسکن در کشور تصویر می‌کند؟

بررسی‌ها نشان می‌دهد که مصالح ساختمانی نقش حدودا ۲۰ درصدی در قیمت تمام شده مسکن دارد. افزایش قیمت مصالح ساختملی در اثر افزایش نرخ ارز میتواند به طور مستقیم بر قیمت تمام شده مسکن و در نتجه قیمت عرضه آن اثرگذار باشد.

برخی سیگنال‌های معاملاتی حکایت از وجود وضعیت رکود معاملات بخش مسکن به خصوص در شهر‌های بزرگ دارد. بنابراین در صورت افزایش قیمت مسکن احتمالا رغبت برخی از خریداران برای خرید مسکن کاهش خواهد یافت.

با وجود این به عقیده کارشناسان سرنوشت معاملات بخش مسکن درماه‌های آتی رابطه تنگاتنگی با نوسانات نرخ ارز دارد. افزایش توسان در بازار ارز می‌تواند با جذب بخش بیشتری از نقدینگی به سمت بازار ارز به عنوان آلترناتیو سرمایه گذاری در بخش مسکن از جذابیت معاملات مسکن بکاهد. در چنن شرایطی احتمالا قیمت‌ها بدون افزایش تعداد معاملات افزایش خواهد یافت. وضعیتی که موجب تشدید رکود بخش مسکن همزمان با افزایش قیمت‌ها خواهد شد و تداعی کننده وضعیت رکود تورمی در یکی از بخش‌های پیشران اقتصاد کشور است، اما در صورت کاهش نوسانات در بازار ارز و طلا احتمالا جربان تقدینگی تمایل بیشتری به سمت بازار مسکن خواهد داشت.

تجارت فردا در ادامه گزارش خود درباره بازار مسکن می نویسد: از سوی دیگر با کاهش نوسانات ارزی قیمت پله‌های تولید و در نتیجه قیمت مسکن با شیب کمتری افزایش خواهد بالفت مگر اینکه افزایش تقاضامنجر به تبسان قیمت‌ها در بخش مسکن شود بنابراین آینده بازار مسکن تا حدود زیادی به شدت التهاب در بازار‌های ارز و طلا بستگی دارد. به هر ترتیب به زعم فعالان بازار مسکن وقتی ساخت و ساز اکنون با مصالح ساختمانی گران در حال انجام است چون دو سال دیگر وارد بازار می‌شود یک تفاوت عمده قیمتی در قسمت تملم شده مسکن به چشم خواهد خورد.

در یک روند بلندمدت تیز می‌توان تخار داشت که علاوه بر قیمت مصالح ساختمانی قیمت سایر نهاده‌های درگیر در فرآیند ساخت نیز افزایش پیدا کند. در نتیجه باید منتظر افزایش قیمت تمام شده مسکن در ماه‌های آتی بود. در چنین شرایطی قیمت‌ها در بازار مسکن باز هم با شیب بیشتری افزایش خواهند یافت.

منبع: فردا

کلیدواژه: مسکن بازار مسکن گرانی مسکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۱۷۳۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی

امتداد - با توجه به پیش‌بینی بانک مرکزی از وضعیت نقدینگی در بازار بین‌بانکی، موضع عملیاتی بانک مرکزی در این هفته توافق بازخرید بود. از این رو، این بانک به اجرای عملیات بازار باز در قالب توافق بازخرید به مبلغ  2029.2  هزار میلیارد ریال اقدام کرد.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی (۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳) به شرح زیر است: 

  بانک مرکزی در چارچوب مدیریت نقدینگی مورد نیاز بازار بین‌بانکی ریالی، عملیات بازار باز را به صورت هفتگی و موردی اجرا می‌کند. موضع عملیاتی این بانک (خرید یا فروش از طریق ابزارهای موجود) بر اساس پیش‌بینی وضعیت نقدینگی در بازار بین‌بانکی و با هدف کاهش نوسانات نرخ بازار بین‌بانکی حول نرخ هدف، از طریق انتشار اطلاعیه در سامانه بازار بین‌بانکی(تابا) اعلام می‌شود. متعاقب اطلاعیه مزبور، بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی می‌توانند در راستای مدیریت نقدینگی خود در بازار بین‌بانکی، نسبت به ارسال‌سفارش‌ها تا مهلت تعیین شده از طریق سامانه بازار بین‌بانکی (تابا) اقدام کنند.   بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی می‌توانند در روزهای شنبه تا چهارشنبه از اعتبارگیری قاعده‌مند (دریافت اعتبار با وثیقه از بانک مرکزی مطابق با ضوابط تعیین شده) مشروط به در اختیار داشتن اوراق مالی اسلامی دولتی و در قالب توافق بازخرید با نرخ سقف دالان نرخ سود (۲۴ درصد) استفاده کنند.   برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • تامین همه نیازهای ارزی توسط بانک مرکزی
  • قالیباف: منتظر برنامه بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم / بانک مرکزی برنامه ندهد مجلس برنامه می‌دهد
  • منتظر برنامۀ بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • قالیباف: منتظر برنامه بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • قالیباف: منتظر برنامه مکتوب بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • منتظر برنامه مکتوب بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • حراج شمش طلا در مرکز مبادله توانسته به قیمت بازار آزاد کمک کند؟
  • گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی
  • مدیریت صحیح بانک مرکزی در شرایط فعلی
  • فردا؛ احتمال افزایش شاخص کل بیشتر از کاهش