Web Analytics Made Easy - Statcounter

مائده ادیب‌زاده، داور و استاد برجسته قرآن کریم در گفت‌وگو با ایکنا از قم، گفت: رواج حفظ قرآن در کشور بسیار مهم و ضروری است و بر خلاف کسانی که این بحث را غیر الزامی می‌دانند باید گفت که تجربه ثابت کرده رواج حفظ در جامعه به رواج معروف و خیر در جامعه منجر شده است.
وی با بیان اینکه توسعه بحث حفظ در کشور نیازمند آموزش است و به نظر من هزینه چندانی هم ندارد اظهار کرد: نباید به دلیل هزینه‌بر بودن طرح‌های بزرگ فرهنگی از اجرای بهتر آن‌ها گذشت؛ به نظر من یکی از مهمترین راه‌کارهای حفظ جوانان در این روزگاری که پر از هجمه فرهنگی است، توسعه حفظ قرآن در میان اعضای خانواده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


کمترین آسیب اجتماعی در خانواده‌های قرآنی

این کارشناس و داور حفظ قرآن بیان کرد: تجربیات خانواده‌هایی که با برنامه‌های خانوادگی حفظ و معارف قرآن رشد کرده‌اند ثابت می‌کند که کمترین میزان بروز آسیب‌های اجتماعی در بین این خانواده‌ها است زیرا این خانواده ها با روابط دینی و قرآنی از هم مراقبت می‌کنند و مشوق هم هستند تا بتوانند این مسیر را طی کنند.
وی گفت: خانواده‌ها می‌توانند با برگزاری محافل و مسابقات کوچک درون خانوادگی مثلا در خصوص حفظ سور کوچک قرآن و حفظ جزء سی قرآن کریم محافل خود را با نور قرآن گرم کنند و لحظات فرح‌بخشی را برای کودکان فراهم کنند.
این مربی قرآن اظهارکرد: روزگاری در این کشور افرادی چون استاد فومنی، بنای حفظ قرآن را گذاشت و با سبک جدیدی که استاد پرهیزکار در این بخش ایجاد کرد و ظهور نونهالان قرآنی و تشویق‌های رهبر انقلاب این کشور از یک کشور فقیر در زمینه حفظ قرآن به محور جهان اسلام مبدل شد و خوشبختانه موفقیت‌های بسیاری را کسب کرده است که باید این عرصه تداوم یابد.
وی گفت: در این عرصه باید به مسائل مختلفی توجه کرد که یکی از آن‌ها جلوگیری از شرطی شدن حافظان نوجوان است؛ یکی از عوامل مهمی که باعث می شود قاریان وحافظان در بزرگسالی کمی از روحیه قرآنی فاصله بگیرند و به نوعی مادیات در زندگی آن‌ها راه یابد، همین مسئله شرطی شدن است.
پرهیز از ایجاد توقعات مادی در کودکان

ادیب‌زاده افزود: وقتی از کودکی به یک قاری و حافظ خوب برای حضور در مراسم‌ها جوایز کلان داده شود او نیز تصور می‌کند که باید ممر زندگی خود را از همین مسیر انتخاب کند و سپس روحیه توقع داشتن در مقابل اجرای برنامه در او شکل می‌گیرد و متاسفانه منجر به چالش‌هایی می شود که امروز در برخی وجود دارد.
این استاد قرآن بیان کرد: نکته دیگر این است که والدین باید توجه داشته باشند که به هیچ وجه حفظ قرآن اجباری نباشد؛ یعنی قرار نیست که همه کودکان حتما حافظ باشند زیرا اگر به زور این کار را انجام دهیم در آینده مشکلات دیگری ایجاد می‌شود.
ادیب‌زاده اظهارکرد: در یک خانه ممکن است یک کودک به خواندن و حفظ قرآن علاقه‌مند باشد و یک کودک دیگر چنین نباشد؛ این گرایش نیز کاملا در رفتار کودک و نوجوان مشخص می‌شود و نیازی به کنکاش خاصی نیز نیست زیرا کاملا با قرآن‌خوانی پدر و مادر همراهی دارد و این رفتار مشخص می‌کند که گرایش چنین کاری نیز در او وجود دارد.
وی گفت: همین کودکان نیز باید به شکلی تربیت و رشد یابند که شرطی نشوند؛ یعنی نباید با جوایز کلان آن‌ها را تشویق کنیم؛ باید انگیزه‌های آن‌ها را به شکلی سوق داد که منجر به تغییر رفتار نشود.
این داور قرآن اظهارکرد: یکی از اشتباهاتی که حتما باید در کشور مرتفع شود برگزاری مسابقات بدون برنامه از طرف ارگان‌های مختلف است؛ اکثر دستگاه‌ها در کشور اقدام به برگزاری مسابقات مختلف می‌کنند که متاسفانه هیچ برنامه آموزشی قبل و بعد از برگزاری مسابقات ندارند؛ به همین دلیل خیلی از قاریان و حافظان ضعف‌های خود را متوجه نشده و مرتفع نمی‌کنند.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا قرآن قم کودک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۱۷۸۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالان قرآنی بدون آزمون دانشجو معلم می‌شوند

به گزارش خبرگزاری مهر، رضامراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش در شصت و یکمین جلسه کمیسیون توسعه آموزش عمومی قرآن ضمن تبریک پیروزی سپاه پاسداران اظهار کرد: آنچه که مساله جدی ماست موضوع تمرکز بر قرآن است؛ تاکید می‌کنم در قرآن تمرکز کنیم و آن را اولویت دهیم.

وی افزود: دانشگاه فرهنگیان و آموزش و پرورش در یک سالی که گذشت در حوزه قرآن کارهای مهمی انجام داد؛ یکی از کارهای بسیار راهبردی مصوبه شورای انقلاب فرهنگی برای جذب نخبگان قرآنی در دانشگاه فرهنگیان است.

صحرایی بیان کرد: آموزش و پرورش برای مهر ۱۴۰۳ از بین قرآنی‌ها بدون آزمون، دانشجو معلم می‌گیرد بجز قرآنی‌ها فرهنگی‌ها، ورزشی‌ها و هنری‌ها نیز جذب دانشگاه می‌شوند اما تمرکز بر جذب حافظان و قاریان قرآن است.

وزیر آموزش و پرورش افزود: سال گذشته سال ساماندهی مهدکودک‌ها بود سازمان تعلیم و تربیت کودک تأسیس شد تا این امر ساماندهی شوند.

وی تصریح کرد: بهره گیری از ظرفیت‌های موجود نیز مورد تاکید است؛ معاونت پرورشی و فرهنگی سازوکار بهره مندی از ظرفیت‌های مؤسسات قرآنی را برای برگزاری کلاس‌های روخوانی، تربیت حافظ و قاری قرآن همچنین انتقال مفاهیم فراهم کند.

صحرایی گفت: کارگروه‌های ۴ گانه کمیسیون آموزش عمومی قرآن حداقل ماهی یک بار جلسه برگزار کند تا فعالیت‌ها پیگیری شود.

وزیر آموزش و پرورش همچنین درباره طرح اتقان تصریح کرد: طرح اتقان نیاز به پشتوانه دارد؛ آموزش و پرورش برای اجرای طرح‌های قرآنی باید همراهی شود اما همچنان آموزش و پرورش قربانی عدم توجه دستگاه‌هایی شده است که باید این موضوع رفع شود.

وی اظهار کرد: معاونت پرورشی و فرهنگی برنامه اجرایی طرح اتقان را برای حداقل ۱۵ استان و برای ۵ استان در حال اجرا، با همکاری دانشگاه فرهنگیان و ۳ معاونت ابتدایی، پژوهش، توسعه و منابع تهیه کند اتقان باید به رتبه بندی وصل شود.

صحرایی افزود: دوره‌های تأمین مدرس قرآن در اولویت باشد زیرا بسیار مهم است. طرح مسطورا نیز از اولویت‌ها و برنامه‌های مهم در حوزه حفظ موضوعی قرآن است آموزش و پرورش باید به جایی برسد که نیم میلیون نفر از معلمان در این طرح شرکت کنند.

به گفته وی تاکنون ۴۵۰ هزار نفر در طرح مسطورا شرکت کرده‌اند.

صحرایی اضافه کرد: دنبال ساختن مدرسه کنار مدرسه نباشیم، مدارس موجود را تقویت کنیم؛ این دیدگاه مقام معظم رهبری نیز است. درب مدارس به سوی مؤسسات قرآنی باز می‌شود تا سواد عمومی قرآن کشور تقویت شود.

کد خبر 6081266 علی قدمی

دیگر خبرها

  • برگزاری مسابقات قرآن، عترت و نماز فرهنگیان در پلدشت
  • برگزاری یادواره شهید دارا و رئیسی در بخش تخت بندرعباس
  • وزیر آموزش و پرورش : پذیرش بدون آزمون قاریان و حافظان قرآن در دانشگاه فرهنگیان
  • فعالان قرآنی بدون آزمون دانشجو معلم می‌شوند
  • قاریان و حافظان قرآن بدون آزمون وارد دانشگاه فرهنگیان می شوند
  • ماجرای دعوت عربستان از قاری نوجوان ایرانی
  • لزوم مشارکت کانون‌های مساجد در برنامه‌های دهه کرامت
  • سوژه‌های «محفل» که به سلبریتی قرآنی تبدیل شدند | ماجرای دعوت عربستان از قاری نوجوان چه بود؟
  • ماجرای دعوت عربستان از قاری نوجوان ایرانی چه بود؟
  • دعوت ۲۰ کشور دنیا از نابغه قرآنی برنامه محفل