Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-25@01:16:29 GMT

ذخاير دارويي ايران چقدر است؟

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۱۷۸۹۶

ذخاير دارويي ايران چقدر است؟

خبرگزاري آريا - رييس سازمان غذا و دارو ضمن تشريح وضعيت بازار دارويي کشور بعد از اعمال تحريم‌ها از سوي آمريکا، گفت: در حال حاضر مشکل اصلي حوزه دارو در نقل و انتقال پول و کالا است.
به گزارش خبرگزاري آريا ، دکتر غلامرضا اصغري در گفتگو با ايسنا درباره وضعيت بازار دارويي کشور با توجه به تحريم‌ هاي آمريکا، گفت: با توجه به اين که از قبل مطلع بوديم که تحريم‌ها ايجاد شده و تشديد مي‌شود، پيش‌بيني‌هاي لازم انجام شد تا ذخاير کافي از داروهاي مورد نياز و به‌ويژه مواد اوليه دارويي تامين شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همين دليلي نگراني از بابت تامين دارو در بازار وجود ندارد.
چالش نقل و انتقال پول دارو
وي افزود: در حال حاضر آمريکايي‌ها ادعا مي‌کنند که دارو و مواد غذايي در ليست تحريم قرار ندارد و اين به مفهوم آن است که شرکت‌هايي که فروشنده دارو به ايران بوده‌اند، همچنان مي‌توانند با ايران معامله کنند؛ اين چيزي است که اعلام شده است، اما مشکل اصلي در نقل و انتقال پول و کالا است که به دليل شرايط جديد تحريم‌ها مشکلاتي در اين زمينه ايجاد شده که البته براي آنها راه‌حل‌هايي پيدا کرديم و نقل و انتقال پول و کالا مي‌تواند از طريق مکانيسم‌هايي اتفاق بيفتد. البته براي اين کار هزينه‌هايي هم به کشور تحميل مي‌شود.
ذخاير دارويي در کشور چقدر است؟
اصغري با بيان اينکه در حال حاضر ميزان ذخاير ما در حوزه دارو و مواد اوليه بين شش ماه تا دو سال است، افزود: بنابراين حداقل شش ماه فرصت داريم تا از طريق مکانيسم‌هاي اشاره شده، دارو و مواد اوليه را تامين کنيم، اما به هر حال اين کار با زحمت بيشتري انجام مي‌شود. در عين حال تمام تلاش ما اين است که هيچ فشاري به بيماران منتقل نشود. البته هزينه‌هايي براي انتقال پول و کالا به کشور تحميل مي‌شود.
سرانجام 500 ميليون يوروي دارو چه شد؟
رييس سازمان غذا و دارو درباره زمان تخصيص 500 ميليون يورويي که قرار است از صندوق توسعه ملي به حوزه دارويي اختصاص يابد، گفت: هنوز اين موضوع عملياتي نشده و سازمان برنامه و صندوق توسعه ملي که اين پول را تامين مي‌کند، در حال مذاکره هستند؛ چراکه اين پول به عنوان قرض داده مي‌شود و بايد بررسي شود که با چه مکانيسمي مي‌توان بازپرداختش را انجام داد. درباره 200 ميليون دلاري هم که درخواست کرديم از محل حمايت از توليد نهاده‌هاي کالاهاي اساسي در داخل کشور، به حوزه دارو اختصاص دهند، هنوز چيزي به ما منعکس نشده است.
اصغري با بيان اينکه ميزان کمبودهاي دارويي کشور طبيعي و مانند سال گذشته است، گفت: البته در حوزه غذا وضعيت خيلي بهتر است. زيرا عمده ذخاير غذايي کشور و مواد مورد نياز صنعت غذايي تامين شده است. همچنين توليدات‌مان هم مانند گذشته انجام مي‌شود. تنها مشکل در صنعت غذايي بحث افزايش قيمت‌هاست که آن هم در حوزه مسئوليت وزارت صنعت است.
شرط وزارت بهداشت براي صادرات دارو
وي در پاسخ به سوالي درباره صادرات داروهاي داخلي، گفت: به طور کلي اولويت ما تأمين بازار دارويي داخلي است. بر اين اساس داروهاي داخلي اجازه صادرات ندارند، مگر اينکه سازمان غذا و دارو تاييد کند و ما مطمئن باشيم که اين دارو مي‌تواند به طور دائم بازار داخلي را تامين کند. بنابراين اگر مازاد بر نياز کشور دارو توليد کنند اجازه صادرات مي‌دهيم.‌
اصغري از افتتاح يک خط توليد داروهاي هاي‌تک و سرطان در پنجم آذر ماه امسال خبر داد و گفت: در پنجم آذرماه خط توليد دارويي با ظرفيت وسيعي در صنعت دارويي افتتاح مي‌شود که جهش بزرگي در توليد داروهاي مورد نياز کشور است. بر اين اساس شرکت دارويي اکتوور خط توليد داروهاي ضدسرطان و «هاي‌تک» را ايجاد مي‌کند که ظرفيتي مازاد بر نياز کشور را توليد خواهد کرد. در اين خصوص نگاه صادراتي داريم و سرمايه گذاري آن بالغ بر 100 ميليون دلار و با مشارکت اسپانيا و يک کمپاني هندي است. بر اين اساس تحريم هم برايشان مشکلي ايجاد نمي‌کند؛ چرا که خودشان مواد اوليه را تامين مي‌کنند

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۱۷۸۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون سازمان غذا و دارو: عطاری‌ها حق فروش دارو یا فرآورده دارویی را ندارند

بهادر صیدمحمدیان با تأکید بر اینکه عطاری‌ها حق فروش و عرضه هیچگونه دارو یا فرآورده دارویی را ندارند، گفت: عطاری‌ها تنها می‌توانند گیاهان دارویی مجاز و غیرسمی را ارائه دهند.

بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، وی با تأکید بر اینکه محل عرضه هر نوع دارو یا فرآورده دارویی تنها داروخانه است، اظهار کرد: هرگونه فروش دارو یا فرآورده دارویی اعم از داروی گیاهی، طبیعی و سنتی یا داروهای شیمیایی و بیولوژیک در محلی غیر از داروخانه از جمله عطاری‌ها تخلف محسوب می‌شود.

معاون فنی اداره کل طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو افزود: در صورت مشاهده دارو و فرآورده دارویی در عطاری‌ها توسط بازرسان، این فرآورده‌ها به عنوان محصولات قاچاق ضبط و بر اساس ضوابط با عطاری مربوطه برخورد می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • متفورمین و سرماخوردگی بزرگسالان پرمصرف‌ترین داروهای کشور
  • آمارهای عجیب از مصرف داروی ایرانیان
  • عددهای عجیب از مصرف داروی ایرانیان
  • عددهای عجیب از واردات و مصرف داروی ایرانی‌ها
  • راهکارهای بهبود شرایط صنایع دارویی؛ وزیر صنعت از دخالت‌های غیرقانونی در پارلمان بخش خصوصی دست بردارد
  • بهبود شرایط صنایع دارویی در گرو برچیدن بساط ارز چند نرخی
  • راهکارهای بهبود شرایط صنایع دارویی کشور/ برچیدن بساط ارز چند نرخی
  • مشکل تامین ارز دارو داریم؛ اما وعده درمان سرطان رایگان می دهند! بودجه 1403 برای تامین دارو چه می گوید؟
  • افتتاح بانک ذخایر دریایی ایران توسط مرکز ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران
  • معاون سازمان غذا و دارو: عطاری‌ها حق فروش دارو یا فرآورده دارویی را ندارند