Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از قم، آیت‌الله سیدهاشم حسینی بوشهری شامگاه سه‌شنبه 22 آبان در همایش یاوران وقف که در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) و با حضور واقفین، متولیان، اصحاب وقف و مفاخر قرآنی برگزار شد، ضمن اشاره به اهمیت پدیده‌ وقف در تاریخ اسلام، بیان کرد: مردم ما نیز باید همچون گذشته اهمیت بیشتری به وقف و خیرات بدهند زیرا هرچه کار خیر در جامعه‌ای گسترش یابد از تعداد نیازمندان کم می‌شود و به همان نسبت نیز جامعه به سمت فضیلت‌ها می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در این خصوص با اشاره به اسناد یافت شده از موقوفات قدیمی در زمان‌های گذشته، به ذکر نمونه‌هایی پرداخت و افزود: ابن بطوطه که یک جهانگرد مشهور در قرن هشتم هجری قمری بوده است، در یکی از سفرهای خود به دمشق، گزارشی از نحوه‌ وقف در آن روزگار می‌دهد که ما متوجه می‌شویم مردم چقدر باریک‌بین و آینده‌نگر بوده‌اند، مثلا او دکان‌داری را مثال می‌زند که اگر غلام یا کنیز یا کودکی ظرف چینی‌اش در راه می‌شکست، می‌توانست با بردن تکه‌های شکسته‌ آن پیش آن واقف، پول آن را دریافت کند تا از خطر پیامد های احتمالی شکستن آن ظرف در امان بماند. 

حسینی بوشهری با اشاره به  صورت‌های جدید وقف کردن، بیان کرد: ما باید در زمینه‌ نهادینه کردن سبک زندگی ائمه، در امر شهادت‌طلبی و جهاد، در زمینه عفاف نیز موقوفات داشته باشیم و همچنین به موقوفاتی که منجر به پیشرفت علم می‌شود نیز بپردازیم ولی باید توجه کنیم که علم صرفا منحصر در علوم دانشگاهی نیست و بسط علوم حوزوی نیز نیازمند موقوفات است.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه با اشاره به اینکه در روایات ائمه‌ اطهار و آیات قرآن کریم نیز تاکید زیادی بر انجام امور خیر در جامعه شده است، اظهار کرد: این آیات و روایات که تعدادشان هم کم نیست، پشتوانه‌ مناسبی برای خیرین است.

وی به ذکر چند روایت در تاکید بر انجام خیرات پرداخت و گفت: پیامبر اکرم(ص)می‌فرمایند: «تمام روزگار خود را در طلب کار خیر باشید و با تلاش در راه خدا، از آتش جهنم در امان باشید که آن کس که طالب بهشت و گریزان از جهنم است، خواب ندارد».

عضو جامعه مدرسین در بخشی از بیانات خود به انتقاد از برخی مصرف‌کنندگان موقوفات پرداخت و اظهار کرد: متاسفانه شنیده می‌شود عده‌ای اموال وقفی را خیلی حلال می‌دانند و به راحتی به مال‌های وقفی دست‌درازی می‌کنند در حالی که موقوفات حق الناس است.

وی با بیان اینکه مسئولیت اداره‌ اوقاف، امانت‌داری است، در خصوص تکلیف مردم نیز افزود: همانگونه که ما مراقب اموال خود هستیم، باید مراقب اموال موقوفه‌ دیگران که در اختیار ما قرار گرفته است نیز باشیم و آن را حق الناس بدانیم.

حسینی بوشهری یادآوری کرد: اسلام تک بعدی نیست و در کنار ابعاد تعبدی، سیاسی، اقتصادی، اخلاقی، عرفانی و معنوی، به مسائل و مشکلات اجتماعی و نیاز نیازمندان و درد دردمندان هم توجه دارد و از همین روست که توصیه به تعاون و امور خیر دارد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: قرآن ایکنا بوشهری وقف یاوران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۱۸۲۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چهل و پنجمین کنگره علمی جامعه جراحان ایران

عکاس امیر حسین جامه بزرگ

دیگر خبرها

  • چهل و پنجمین کنگره علمی جامعه جراحان ایران
  • همایش «دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین» برگزار می‌شود
  • تهران و قم میزبان همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین شدند
  • دانشگاه با فرهنگ‌سازی در جامعه خودباوری را به منصه ظهور برساند
  • برنامه «امتداد» آماده نمایش شد/ بررسی فلسفی حوزه‌های مختلف فرهنگ عامه 
  • تهران و قم میزبان همایش دین‌، فرهنگ و رسانه‌های نوین شدند
  • برگزاری همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین در قم و تهران
  • همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین
  • مد خوب، مد بد!
  • دوره شیخ صدوق دوره انتقال از عصر حضور ائمه (ع) به دوره غیبت