Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین‌نیوز | 

یک عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با توجه به عرضه نفت خام از طریق بورس به خریداران، انجام اصلاحاتی را در این روند برای کمک به موفقیت، تداوم و مهم‌تر از همه توسعه این روند خواستار شد.

به گزارش تین‌نیوز، فرهاد فزونی در یادداشتی که در کانال تلگرامی خود منتشر کرد، نوشت: امروزه‌ بورس‌های کالایی در دنیا که به‌صورت بالقوه محل مبادله انواع کالاها از نفت و ذغال‌سنگ گرفته تا مس و فولاد و گندم و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. هستند، در عمل محلی است برای مبادله مجازی و غیرفیزیکی حق مالکیت بر دارایی‌های فوق‌الذکر و نه خود اصل دارایی، و جزو کوچکی از حجم بالای مبادلات این حق مالکیت، منجر به تحویل فیزیکی کالای مزبور می‌شود. همین باعث شده که کشورهایی نظیر چین که عملاً واردکننده نفت هستند دارای بزرگترین بورس‌های نفتی دنیا باشند.

وی افزود: در جهت راه‌اندازی بورس نفت باید در وهله اول ایجاد ابزار مبادله حق مالکیت نفت (به اصطلاح Paper Oil) مورد توجه وزارت نفت و سازمان بورس و اوراق بهادار قرار گیرد. طی فرایندی موسوم به بهادارسازی اوراق (Securitization) قسمتی از ظرفیت‌های تولیدی نفت کشور در قالب اوراق ریالی و ارزی و دارای سررسیدهای مختلف (متناسب با برنامه تولیدی ماه‌های مختلف سال)، طراحی و عرضه شوند. در زمان سررسید، یا اصل قیمت اسمی اوراق به اشخاص بازپس داده می‌شود و یا در صورتی که شخص تعداد معینی از اوراق را خریداری و تحت تملک داشته باشد بتواند یک محموله نفتی را دریافت کند.

مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکت حاملان سرزمین سبز خاطرنشان کرد: در این حالت انتهای دوره معاملاتی زمانی است که نفت مرتبط با آن ورقه، تولید شده و باید به فروش برسد، بدین ترتیب با تعیین سررسید، تکلیف دولت و وزارت نفت مشخص می‌شود، چرا که فعالان بازار مجبورند تصمیم بگیرند که یا در پایان دوره مزبور برای دریافت فیزیکی نفت اقدام کنند و یا در مقابل قیمتی مشخص این اوراق را به وزارت نفت بازپس دهند. بدین ترتیب ریسک سرمایه‌گذاری مردم در نفت از طریق بورس تقریباً به صفر می‌رسد.

وی گفت: این مکانیسم علاوه بر کمک به راه‌اندازی واقعی بازار بورس نفت، عملا می‌تواند به عنوان ابزار تأمین ‌مالی مورد استفاده وزارت نفت قرار گیرد. یعنی حق مالکیت بر نفتی که هنوز تولید نشده، به فروش رسیده و درآمد حاصل از این فروش صرف طرح‌های توسعه صنعت نفت کشور شود.

فزونی خاطرنشان کرد: نفت یک کالای استراتژیک و مهم است و پالایشگاه‌های بزرگ دنیا عملاً به‌دنبال قراردادهای بلندمدت خرید نفت هستند و خرید نقدی و تک‌محموله‌ای از طریق بورس نفت نیازهای آنان را برآورده نمی‌کند. یکی از مهمترین اوراق و ابزار مالی که در بورس‌های نفتی دنیا معامله می‌شود، «قراردادهای آتی» است که در آن  خریدار و فروشنده بالقوه برای معامله محموله‌های نفتی با قیمتی مشخص و در تاریخ‌های معین در آینده نزدیک یا دور توافق می‌کنند.

به گزارش تین‌نیوز، او اظهار کرد: مشتقات مالی وابسته به نفت، حداقل در کوتاه‌ و میان‌مدت بهتر از خود نفت در بازار بورس قابل عرضه و تجارت است. به عنوان نمونه عرضه اوراق سلف موازی نفت خام که مدت‌هاست مطرح است و می‌تواند در حوزه تأمین نیازهای ریالی وزارت نفت و شرکت ملی نفت مورد استفاده قرار گیرد. همچنین طراحی و عرضه اوراق بهادار بیمه‌ای (Cat Bond & Insurance Linked Securities) در بورس به‌منظور تأمین‌ مالی صنعت بیمه داخل، جهت بیمه کردن نفتکش‌ها و محموله‌های نفتی آن‌ها.

این عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران عنوان کرد: در توضیح اوراق بهادار بیمه‌ای باید گفت که در دنیا شرکت‌های بیمه گاه توان بیمه کردن یک دارایی عظیم نظیر یک نفتکش و محموله چندصدهزار بشکه‌ای نفت آن را دارا نبوده و لذا از طریق بازار بورس اقدام به انتشار اوراق بهادار بیمه‌ای کرده و در این حالت عملاً سرمایه‌گذاران و فعالان خرد و کلان بازار بورس با خرید این اوراق، نقش بیمه‌گر نفتکش مزبور را اجرا می‌کنند.

او گفت: از دیگر اجزای بورس نفت می‌توان به صندوق‌های کالایی در حوزۀ نفت اشاره کرد. به این رویه سرمایه‌گذاری جمعی (Crowed Funding)  نیز گفته می‌شود. صندوق‌های کالایی نوعی صندوق سرمایه‌گذاری است که مانند صندوق‌های سرمایه‌گذاری در بورس‌ها با جمع‌آوری منابع خرد اشخاص اقدام به سرمایه‌گذاری در بازار بورس می‌کنند. صندوق‌های کالایی حوزه نفت نیز با جمع‌آوری وجوه ریالی و حتی ارزی خرد و کلان اشخاص حقیقی و حقوقی می‌تواند اقدام به سرمایه‌گذاری‌های نفتی کنند.

فزونی تاکید کرد: بدون تردید نحوه پرداخت‌هایی که اکنون وزارت نفت ابداع کرده است، باعث افزایش هزینه‌های خریداران می‌شود و در نتیجه خریداران نمی‌توانند با خود وزارت نفت که فروشنده اصلی است، رقابت کنند. مشکلات نحوه پرداخت‌ها بسیار جدی است که در جای خود باید به‌طور مفصل به آن پرداخته شود.

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: عرضه نفت در بورس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۱۸۴۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مارک زاکربرگ: متا سال‌ها با کسب درآمد از هوش مصنوعی فاصله دارد

«مارک زاکربرگ»، مدیرعامل متا در جریان جلسه اخیر خود با سرمایه‌گذاران برای اعلام گزارش مالی سه ماهه ابتدایی این شرکت، به آنها اعلام کرد که غول فناوری هنوز سال‌ها با کسب درآمد از هوش مصنوعی فاصله دارد. متا هفته گذشته دستیار هوش مصنوعی Meta AI را به اینستاگرام، فیسبوک، واتس‌اپ و مسنجر اضافه کرده بود تا وارد رقابت جدی‌تری با ChatGPT شود.

متا برای سه ماهه اول سال ۲۰۲۴ سود ۴.۷۱ دلار به ازای هر سهم و درآمد ۳۶.۴۶ میلیارد دلاری را گزارش کرد. اما پیش‌بینی آن برای سه ماهه دوم باعث‌شد تا سهامش به‌اندازه ۱۶ درصد سقوط کند. 

به گزارش ورج، زاکربرگ در جریان این جلسه به سرمایه‌گذاران گفته است:

 «سرمایه‌گذاری برای ایجاد این تجربیات جدید، یک برنامه بلند مدت بسیار خوب برای ما و سرمایه‌گذارانی بوده است که همراه ما بوده‌اند؛ و نشانه‌های اولیه آن نیز کاملاً مثبت بوده است. اما ساخت هوش مصنوعی پیشرو نیز نسبت به سایر تجربیاتی که به برنامه‌های خود اضافه کرده‌ایم، کار بزرگ‌تری خواهد بود و احتمالاً چندین سال طول می‌کشد.»

رویکرد‌های متا برای کسب درآمد از هوش مصنوعی

او در ادامه گفت که دستیار هوش مصنوعی متا از زمانی که به‌طور گسترده در دسترس قرار گرفته است، توسط «ده‌ها میلیون نفر» آزمایش شده است. زاکربرگ می‌گوید که متا در حال حاضر راه‌های متعددی را برای کسب درآمد از طریق Meta AI در نظر دارد:

 «راه‌های مختلفی برای ایجاد یک کسب‌وکار عظیم وجود دارد، از جمله مقیاس‌بندی پیام‌های تجاری، معرفی تبلیغات یا محتوای پولی در تعاملات هوش مصنوعی، و اجازه دادن به مردم برای استفاده از مدل‌های هوش مصنوعی بزرگ‌تر و دسترسی به محاسبات بیشتر؛ و علاوه بر اینها، هوش مصنوعی درحال‌حاضر به ما کمک می‌کند تا تعاملات خود با برنامه‌ها را بهبود بخشیم، که این امر به طور طبیعی منجر به دیدن تبلیغات بیشتر و بهبود مستقیم تبلیغات برای ارائه ارزش بیشتر می‌شود.»

مارک زاکربرگ پیش‌بینی‌کرده که طی سال‌های آینده، هوش مصنوعی متا می‌تواند سطح کیفیت تبلیغات آنها را بهبود بخشد. این رویکرد، غول شبکه‌های اجتماعی را در مسیر متفاوتی نسبت به OpenAI قرار می‌دهد.

منبع: دیجیاتو

tags # هوش مصنوعی سایر اخبار آیا قدرت‌های فوق‌بشری واقعیت دارند؟ چطور انسان به این قدرت‌ می‌رسد؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • قانون جدید مالیات؛ زمینه ساز کتمان معاملات
  • عملیات بهسازی و نوسازی باغات استان بوشهر اجرا می‌شود
  • ۸۰۰۰هکتار از نخلستان‌های استان بوشهر بهسازی می شود
  • مارک زاکربرگ: متا سال‌ها با کسب درآمد از هوش مصنوعی فاصله دارد
  • دو اثر مهم عرضه در بورس کالا برای طلای سرخ
  • بهبود شبکه‌های مخابراتی با مدیریت هوشمند محقق ایرانی استنفورد
  • بهبود شبکه‌های مخابراتی با مدیریت هوشمند ممکن شد
  • بهبود شبکه‌های مخابراتی با مدیریت هوشمند
  • افزایش کیفیت و حذف واسطه‌ها با عرضه زعفران در بورس کالا
  • پیش‌بینی بورس چهارشنبه ۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳