Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-04@20:47:58 GMT

عربستان توان جایگزینی برق ایران را ندارد

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۱۹۱۰۰

سفارت آمریکا در بغداد چند روز قبل (۱۹ آبان ) پس از وضع مجدد تحریمها علیه بخش انرژی ایران، اعلام کرد، عراق به مدت ۴۵ روز می‌تواند به واردات انرژی از ایران ادامه دهد و در این میان تا زمان مقرر تلاش خواهد کرد، برای جایگزینی این موضوع چاره‌ای اندیشیده و به سوی استقلال انرژی گام بردارد.

بنابراین گزارش، پیشتر مقامات بانک مرکزی عراق اعلام کرده بودند، اقتصاد این کشور ارتباط نزدیکی با ایران دارد و به همین دلیل بغداد از واشنگتن درخواست خواهد کرد، از برخی از تحریمهایش معافیت بگیرد، هر چند گفته می شود، معافیت موقتی و ۴۵ روزه فعلی به شرطی داده شده است که عراق برای واردات از ایران، به دلار آمریکا پول پرداخت نکند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر چند عراق برق از ایران وارد می‌کند و یک حساب بانکی برای پرداخت پول واردات ایران به دینار ایجاد کرده است، اما هنوز بدهی یک میلیارد دلاری این کشور از بابت خرید برق از ایران پابرجاست.

*معاون هماهنگی توزیع و شرکت توانیر: روال عادی صادرات برق ادامه دارد

محمود رضا حقی فام معاون هماهنگی توزیع و شرکت توانیر در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در پاسخ به این سئوال که با توجه به معافیت ۴۵ روزه آمریکا به عراق از بابت خرید برق از ایران آیا درخواست جدیدی از این کشور صورت گرفته و یا اینکه عراق می‌تواند جایگزین جدیدی پیدا کند، گفت: وارد جزئیات تحریم‌ها نمی شویم و ما کار خودمان را می‌کنیم.

وی افزود: تا زمانی که عراق تقاضای خرید برق داشته باشد، ایران برق مورد نیاز عراق را تا حد امکان تامین خواهد کرد.

سخنگوی صنعت برق ایران ادامه داد: روال عادی صادرات برق به عراق همچنان ادامه دارد.

اما نکته حائز اهمیت این است که سرنوشت بدهی یک میلیارد دلاری عراق به ایران چه خواهد شد؟

پیشتر سخنگوی صنعت برق ایران در گفت و گو با فارس در پاسخ به این سؤال که عراق با گذشت دو سال از پرداخت بخش نخست بدهی ها هنوز تلاشی برای تسویه این یک میلیارد دلار انجام نمی‌دهد، گفت: به طور مدام در حال این اقدام است و ایران پیگیر این موضوع است.

*پیگیر دریافت مطالبات از عراق هستیم

حقی فام در پاسخ به این سؤال که یک بار به دلیل عدم پرداخت پول برق، ایران صادرات برق به عراق را قطع کرد آیا احتمال دارد باز هم این اتفاق رخ دهد، گفت: ایران به هیچ وجه اقدام به قطع مدام برق نخواهد کرد، اما واقعیت این است که ایران هم به دنبال فروش بیشتر برق و هم دریافت مطالبات است.

رسانه‌های عراقی در آن برهه از ماموریت جدید وزیر برق این کشور برای مذاکره جهت تامین انرژی مورد نیاز از عربستان خبر دادند.به نظر می رسد خبر رسانه‌های عراقی در تیر ماه امسال که همزمان با صدور بیانیه شکست مذاکرات برای ادامه تامین برق از ایران منتشر شده بود، در حال نزدیک شدن به واقعیت است.

پایگاه اطلاع رسانی «ان ار تی» عراق در خبری به نقل از بیانیه مطبوعاتی وزارت برق عراق خبر داده بود که هیئت عراقی که به تهران سفر کرده بود، نتوانسته طرف ایرانی را برای ادامه فروش برق به عراق متقاعد کرده و در این کار ناکام ماند.

حال به نظر می رسد، عراق با معافیت آمریکا در عمل انجام شده قرار گرفته و این وزارتخانه که طرحی را برای جایگزینی تامین واردات برق مورد نیاز خود از ایران قبلا در دستور کار خود قرار داده بود، حال مجبور است این برنامه را به هر نحو ممکن عملیاتی کند و احتمالا عربستان را جایگزین ایران کند.

*نایب رئیس سندیکای برق:عربستان نمی‌تواند به این سرعت جایگزین ایران برای تامین برق عراق شود

پیام باقری نایب رئیس سندیکای برق ایران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در پاسخ به این سئوال که در مهلت ۴۵ روزه آمریکا به عراق آیا عراق می تواند عربستان را جایگزین خرید برق از ایران کند گفت: اگر این خبر معافیت ۴۵ روزه آمریکا به عراق برای واردات برق از ایران صحت داشته باشد، قطعا شک نکنید که این موضوع زمان بر خواهد بود و عربستان که داعیه هاب انرژی را دارد نیز نمی تواند به این سرعت جایگزین برق ایران شود.

وی با اشاره به اینکه اگر عراق قصد داشته باشد کسری برق خود را به صورت مقطعی رفع کند به مشکل خواهد خورد گفت:در گذشته ترکیه برق بصره را از طریق نیروگاههای پرتابل که بر روی کشتی قرار می گرفت را به میزان ۳۰۰ مگاوات تامین می کرد اما این اقدام در یک بازه زمانی کوتاه بود و ریشه ای نبود.

*اگر عراق قصد دارد مشکل برق خود را ریشه ای حل کند ۲ سال زمان نیاز است

باقری خاطر نشان کرد: پس اگر عراق قصد دارد، مشکل برق خود را ریشه ای حل کند، باید از کشورهای دیگر این کار را انجام دهد که آن  هم نیازمند حداقل دو سال زمان است.

نایب رئیس سندیکای برق افزود:به دلیل وجود ظرفیت‌های عالی در کشور ایران باید به سرعت خود را به هاب انرژی منطقه تبدیل کند چرا که عربستان نیز رقیب جدی ایران در این زمینه است چرا که در حالیکه افغانستان و پاکستان ۱۰۰۰ مگاوات برق نیاز دارند ایران تنها به این دو کشور ۱۰۰ مگاوات برق صادر می‌کند.

به گفته وی، این دو کشور از قرقیزستان ۱۰۰۰ مگاوات برق وارد می کنند و باید ایران به این موارد جدی تر نگاه کند و از بازار عقب نماند.

باقری اضافه کرد: پس اگر عراق بخواهد به شکل ریشه ای این کمبود ۱۰ هزار مگاواتی خود را جبران کند، نمی تواند با این اقدامات مقطعی برق پایدار داشته باشد، پس بنابراین تامین ۵۰۰ مگاوات برق به صورت ریشه ای از زمان مطالعه تا تامین تجهیزات  حدود دو سال طول می کشد.

وی افزود:پس با این مهلت ۴۵ روزه نمی توان نیاز جدی عراق به برق را تامین کرد.

*نیاز عراق به برق ایران زیاد است

باقری در پاسخ به این سئوال که عراق بدهی یک میلیارد دلاری به ایران دارد حال ایران چگونه این مطالبات را می تواند دریافت کند، گفت: نیاز عراق به برق ایران زیاد است و نمی‌تواند از آن چشم پوشی کند، بطوری که در تابستان امسال به دلیل نیاز کشور به برق مدتی صادرات برق به عراق متوقف شد و دیدیم که چه مشکلاتی برای این کشور ایجاد شد.

وی ادامه داد: بهترین روش برای دریافت مطالبات ورود بخش خصوصی به دلیل نبود ملاحظات سیاسی است، پس اگر بخش خصوصی در این خصوص آزاد گذاشته شود، می توانیم مطالبات خود را از عراق دریافت کنیم.

نکته ای که حائز اهمیت است این است که عربستان به هیچ وجه توانایی جایگزین کردن برق ایران آن هم با قیمت ارزان و با این سرعت ندارد و آنچه مهم است این است که ایران باید به خوبی به این نتیجه برسد که این معافیت ۴۵ روزه احتمالا اجرایی خواهد شد و باید فکری مثل ورود بخش خصوصی برای دریافت طلب یک میلیارد دلاری خود از عراق کند تا هر چه سریعتر تکلیف این برنامه نهایی شود.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: ایران برق عراق عربستان کشتی واردات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۱۹۱۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرکز مطالعات عراق با ۱۰۰ عنوان به نمایشگاه کتاب می آید

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد قاسم الهاشمی عضو مرکز مطالعات عراق درباره حضور در سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: مرکز مطالعات عراق با هدف معرفی آثار و عرضه تولیدات جدید خود با محوریت تثبیت فرهنگ مقاومت، امسال نیز با ۴۰ عنوان کتاب تازه انتشار یافته در سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران شرکت می‌کند و در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب نیز برنامه‌های متعددی را تدارک دیده است.

وی افزود: مرکز مطالعات عراق تاکنون ۱۹۵ عنوان کتاب منتشر کرده است، از میان کتاب‌هایی که منتشر کردیم امسال با ۱۰۰ عنوان کتاب شرکت می‌کنیم که از این تعداد ۴۰ عنوان کتاب جدید و چاپ اولی در غرفه مرکز مطالعات عراق در بخش بین الملل نمایشگاه عرضه خواهد شد. این کتاب‌ها به موضوعات مختلفی از جمله گفتمان مقاومت می‌پردازد و هدف آنها تثبیت فرهنگ مقاومت در میان ملت عراق و انتقال دقیق تفکر و آرمان‌های مکتب امام خمینی (ره) و امام خامنه ای (دام ظله) به ملت عراق است. به خصوص اینکه شهید سلیمانی نیز شاگرد همین مکتب آسمانی بود.

الهاشمی در ادامه سخنان خود گفت: نمایشگاه بین المللی کتاب نقش مهمی در برملا کردن دروغ‌ها و ادعاهای بی اساس رسانه‌های غربی دارد و بر این اساس می‌توان این رویداد مهم فرهنگی را یکی از مصادیق مهم جهاد تبیین که همیشه مورد تاکید مقام معظم رهبری (دام ظله) بوده، تلقی کرد. نمایشگاه بین المللی کتاب به تمام ملت‌های جهان نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی ایران، علاوه بر تمام موفقیت‌ها و دستاوردهای چشمگیر خود، در زمینه‌های علمی و فکری نیز پیشتاز است بر همین اساس این نمایشگاه می‌تواند بر اساس دیپلماسی فرهنگی روابط بین جمهوری اسلامی ایران و عراق با سایر کشورها بخصوص کشورهای همسایه و مسلمان را بر اساس ارزش‌های فکری و انسانی مشترک بنا نهد.

عضو مرکز مطالعات عراق با اشاره به «بخوانیم و بسازیم» شعار امسال نمایشگاه کتاب تهران ادامه داد: این شعار از منظر فلسفه علم و دانش، یک شعار اساسی و بنیادی است، چرا که بدون خواندن که گام اول علم آموزی است، نمی‌توان چیزی را ساخت از سوی دیگر پر واضح است که ساختن بدون علم نتیجه‌ای به جز نابودی و ویرانی نخواهد داشت. نمایشگاه کتاب سنگ بنای ترویج فرهنگ کتابخوانی به شمار می‌رود. به خصوص اگر تنوع گروه‌های مخاطب از نظر علمی و سنی و زبانی و تخصصی مد نظر قرار گیرد که این امر در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران کاملاً مشهود بوده است.

وی افزود: نمایشگاه کتاب در یک برهه ۱۰ روزه نمی‌تواند به یک پاتوق فرهنگی به معنای کامل آن تبدیل شود. اما پاتوق‌ها و مراکز دائمی فرهنگی و فکری در ایران می‌توانند از این نمایشگاه برای معرفی خود به اقشاری که جذب چنین فضاهایی می‌شوند استفاده کنند. در مورد صنعت نشر نیز عوامل متعددی دخیل است که باید همه جوانب آن مورد بررسی قرار گیرد، به نظر می‌رسد استفاده از فضای مجازی در زمینه‌های مختلف ادبی و تحقیقاتی و تفریحی و حتی علم آموزی، یک چالش بزرگ پیش روی صنعت نشر است که باید توسط کارگروه‌های تخصصی مطالعه و بررسی شود.

الهاشمی ادامه داد: بی شک مسؤولان فرهنگی ایران با برگزاری نمایشگاه کتاب وظیفه خطیری در برقراری ارتباط بین کشورهای همسایه دارند تا نمایندگان این کشورها با حضور در نمایشگاه کتاب بتوانند محصولات فرهنگی خود را با ایران مبادله کنند. در این زمینه اولین مشکلی که در مسیر تبادل فرهنگی خودنمایی می‌کند، تفاوت زبانی است. به خصوص اینکه نیمی از همسایگان ایران از نظر مسافتی مرزهای طولانی با سایر کشورهای عربی دارند، لذا می‌توان به عنوان گام نخست برای بهبود تبادل فرهنگی، توجه به تفاوت‌های زبانی و ادبی و فرهنگی را مد نظر قرار داد تا با مدیریت صحیح این چالش، مسیر تبادل محصولات فرهنگی هموار شود.

وی گفت: انتخاب کشور یمن به عنوان مهمان ویژه نمایشگاه کتاب بسیار انتخاب به موقع و به جایی بود که مسؤولان برگزاری نمایشگاه کتاب انجام دادند، زیرا در این برهه از زمان برادران مسلمان یمنی به حمایت از مردم مظلوم غزه به پا خواستند. همانطور که همه می‌دانند، جمهوری اسلامی ایران از زمان شکل‌گیری خود منادی آزادی ملت‌های تحت ستم از ظلم و اشغالگری بوده و امام خمینی (ره) بارها این موضوع را در سخنرانی‌های متعددی خود بیان کرده‌اند، لذا طبیعی است که در این نمایشگاه موضوع فلسطین و غزه بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد، به خصوص اینکه در سال گذشته شاهد یکی از بزرگترین عملیات‌های موفقیت آمیز مردم مظلوم فلسطین و غزه بر علیه رژیم اشغالگر صهیونیستی بودیم.

عضو مرکز مطالعات عراق افزود: این تصمیم مقامات باعث توجه بیشتر ملت‌های جهان، به خصوص ملت‌های مسلمان به نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، و در پی آن توجه به آرمان‌ها و ارزش‌های رسمی و اصلی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران می‌شود تا مردم دنیا بدانند که تنها مدافع واقعی ملت‌های مظلوم در برابر استکبار و استثمار و استعمار، ایران است که شجاعانه و با تمام توان، به این مسیر ادامه می‌دهد.

کد خبر 6095478 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • یک آسیایی گزینه لیورپول برای جایگزینی صلاح
  • رکورد قیمت خودروی چینی در ایران شکسته شد
  • بی خانمانی ایرانی‌ها را تهدید می‌کند/ هر سال تعداد بیشتری از مردم توان اجاره مسکن را از دست می‌دهند (فیلم)
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • بریکس می‌تواند جایگزینی برای دلار آمریکا ارائه کند
  • امکان تامین نهاده دام و طیور با کشت فراسرزمینی/می توان هاب غذایی منطقه شد
  • مرکز مطالعات عراق با ۱۰۰ عنوان به نمایشگاه کتاب می آید
  • سردار رادان: دشمن با تمام توان درحال از بین بردن حجاب است
  • صدور مجوز راه‌اندازی کارخانه در سیستان و بلوچستان به صورت استانی انجام می‌شود
  • روسیه در فروش نفت به هند از عربستان جلو زد