Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، جلسه ۱۱۱ ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور، به ریاست محمدرضا مخبر دزفولی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در محل دبیرخانه این شورا برگزار شد.

دستور اول این جلسه ارائه گزارش مرکز آمار ایران از وضعیت اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها بود که در این گزارش آمار وضعیت اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها به تفکیک رشته تحصیلی جنسیت، پراکندگی جغرافیایی و مورد بررسی قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بخش دیگری از این گزارش با اشاره به لزوم تدوین استانداردهای نوین آماری به منظور سنجش اشتغال فارغ‌التحصیلان در رشته تحصیلی خودشان، برخی آمارهای رسمی اشتغال در استان‌های مختلف کشور نیز مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت.

پس از ارائه این گزارش، اعضاء ضمن تأکید بر لزوم اصلاح روند هدایت تحصیلی بر لزوم تعریف معیارهای یکسان در این زمینه نیز تأکید کردند.

همچنین اعضاء بر لزوم توقف رشد مدرک‌گرایی و ارزش‌گذاری به متخصصان فنی و تکنسین‌ها تأکید کردند.

دستور بعدی جلسه ۱۱۱ ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور، موضوع روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور بود که اقدامات انجام شده و برنامه‌های پیشروی به منظور تحقق این هدف توسط دبیرخانه نقشه جامع علمی کشور تشریح شد.

در این بخش ضمن اشاره به راه‌اندازی سامانه جمع‌آوری نظرات نخبگان علمی کشور به منظور به‌روزرسانی نقشه جامع علمی کشور، اطلاع‌رسانی و گفتمان سازی اعضای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور همچنین توجه به رشته‌های نوپدید و جلب نظر فعالان اقتصادی کشور و همچنین اهمیت نگاشت نهادی تأکید کردند.

مخبر دزفولی گفت: پیشرفت‌های علمی و فناوری کشور زمینه‌ساز تدوین اسناد بالادستی علم و فناوری کشور است.

وی افزود: امروز در منطقه در سطح بالای علم و فناوری هستیم و باید این دستاورد‌ها ارج‌گذاری شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: تدوین اسناد ملی فناوری ذیل نقشه جامع علمی کشور زمینه‌ساز حفظ ثروت‌های ملی کشور است.

عضو هیات علمی دانشگاه تهران گفت: آمایش آموزش عالی و مأموریت گرا شدن دانشگاه‌ها و تعریف نقش منطقه‌ای ما ملی و بین‌المللی برای دانشگاه‌ها توسط وزارتخانه‌های علوم و بهداشت ذیل نقشه جامع علمی کشور انجام شده است.

رئیس ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور افزود: البته بخش‌هایی از نقشه جامع علمی کشور اجرانشده است ولی این نباید موجب ناامیدی شود.

وی ادامه داد: چه بخواهیم و چه نخواهیم کشور وارد موضوع اقتصاد دانش‌بنیان شده است و رفع بیکار، قطع وابستگی به نفت از همین طریق می‌گذرد.

مخبر دزفولی گفت: تخصیص بودجه مناسب باید توسط مسئولان انجام شود و البته در این زمینه دانشگاه‌ها باید ذهنیت مسئولان را آماده کنند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: اشتغال بودجه شورای عالی انقلاب فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۱۹۱۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب ۴۰ میلیارد تومانی تسهیلات بانکی دانشجویی در مازندران

رئیس دانشگاه علمی کاربردی مازندران از جذب ۴۰ میلیارد تومانی تسهیلات از محل تبصره ۱۶ برای دانشجویان و فارغ‌التحصیلان این دانشگاه خبر داد. - اخبار استانها -

رضا لحمیان در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم در آمل با اشاره به اینکه دانشگاه علمی کاربردی مازندران همگام با سیاست‌گذاری کشور به عنوان یک دانشگاه مهارتی انجام وظیفه می‌کند، اظهار داشت: این دانشگاه بعد از تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه "دانشجوی فارغ‌التحصیلی داشته باشیم و نتوانیم برای وی شغلی فراهم کنیم این ایراد کار در آموزش عالی ما است." اولویت کار را بر تدوین اشتغال دانشجویان مورد پذیرش خود قرار دارد.

وی با بیان اینکه در سال گذشته حدود 6 هزار و 500 پذیرش دانشجو با تضمین اشتغال در سراسر کشور داشتیم که دانشگاه علمی کاربردی فذا 350 دانشجو با تضمین اشتغال پذیرش داشته است، افزود: از دانشگاه علمی کاربردی مازندران استقبال خوبی شده به طوری‌که  رشد 35 درصدی در جذب دانشجو را داشتیم.

رئیس دانشگاه علمی کاربردی مازندران دغدغه اصلی امروز خانواده‌های دانشجو را در زمینه اشتغال و تضمین آن مطرح کرد و گفت: این دانشگاه یک درصد بیشتری را نسبت به سایر دانشگاه‌ها در مقاطع کاردانی و کارشناسی جذب نشان می‌دهد. 

لحمیان با تاکید بر اینکه مازندران در سال گذشته از تبصره 16 موفق به جذب 40 میلیارد تومان برای دانشجویان و فارغ‌التحصیلان با سود چهار درصدی شده است، بیان کرد: این استان با دریافت این تسهیلات موفق به کسب رتبه اول نسبت به سایر دانشگاه‌های مازندران شد.

وی ادامه داد: برای خوشه‌های فناور و مراکز رشد دانشگاه علمی کاربردی و تفاهم‌نامه‌ای بین پارک فناوری بالغ بر 14 میلیارد تومان تسهیلات اخذ شده است که به ازای هر دانشجو 150 میلیون تومان با یک شغل جدیدی به همراه بیمه تامین اجتماعی بوده است.

این مسئول با اشاره به اینکه در سال‌جاری در صورت اضافه شدن مرکزی به مراکز استان باید حتما از همان ابتدا شرایط تضمین اشتغال را برای دانشجویان  فراهم کند، یادآور شد: در استان مازندران طبق سیاست‌های آمایش آموزش عالی باید محدودیت مراکز  داشته باشیم که امسال دو مرکز شرکت صنایع ماشین بشل و شرکت صنعتی نکا فولاد ماشین دوره‌های خود را مهرماه سال گذشته با پذیرش تضمین اشتغال شروع کردند.

وی با تاکید بر اینکه امیدواریم امسال بتوانیم این ظرفیت‌ها را حتما با اولویت تضمین اشتغال ادامه دهیم، اظهار داشت: در شرکت فذا و دانشگاه فرهنگ و هنر آمل در بحث هنری نقطه عطفی خواهد بود.

لحمیان با اشاره به اینکه دانشگاه علمی کاربردی مازندران تنها دانشگاه زیر مجموعه وزارت علوم است که در کارگروه اشتغال عضویت دارد و در جلسات کارگروه اشتغال استانداری حضور دارد خاطرنشان کرد: مرکزی در بحث اولویت اشتغال اگر نتواند در هر رشته‌ای شغلی ایجاد کند اصلا به وجود نمی‌آید و در پایش حذف می‌شود و ایجاد هر رشته جدیدی باید پیوست ایجاد اشتغال داشته باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خدشه‌دار شدن استقلال دانشگاه؛ «دخالت‌ها در دانشگاه زیاد شده است»
  • اجرای طرح بانو توانا در رشته‌های آبی وشنا در کشور
  • اجرای طرح بانو توانا در رشته‌های آبی وشنا درکشور
  • اجرای نقشه تحول بنیادین آموزش و پروش یک تکلیف ملی است
  • جذب ۴۰ میلیارد تومانی تسهیلات بانکی دانشجویی در مازندران
  • وضعیت دستگاه‌های اجرایی در هوشمندسازی بررسی شد
  • تأکید معاون استانداری لرستان بر تسریع در پرداخت تسهیلات اشتغال
  • برگزاری جلسه کمیسیون راهبردی شورای اجرایی فناوری اطلاعات
  • پیش‌بینی ۴۳۰شعبه اخذ رأی برای برگزاری انتخابات در خرم‌آباد و چگنی
  • تشکیل هیات امنای واحد برای ستادهای توسعه فناوری‌های اولویت‌دار