Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-25@14:35:46 GMT

۶۲ درصد یزدی‌‌ها اضافه وزن دارند

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۱۹۶۱۹

۶۲ درصد یزدی‌‌ها اضافه وزن دارند

نوع غذا خوردن، موارد خوراکی و اهمیت به آنان و موارد مختلف دیگر تا آن‌ جا که یک دانش سلامت محور باشد یک آگاهی فرهنگی است و باید این دغدغه را در خانواده‌ها به وجود آورد تا با جستجو به دنبال تهیه و مصرف غذای سالم باشند. ۲۳ آبان ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۹ استانها یزد نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، چاقی موضوعی است که به جهت تعدد جمعیت مبتلا به آن و سهل انگاری عمومی جهت مقابله با آن و عدم تلقی به عنوان یک بیماری، مسئله‌ای مهم و در اولویت محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابتدا باید دانست که چاقی یک بیماری است که خود یک تنه می‌تواند علت بسیاری از بیماری‌ها باشد و افراد چاق قطعا باید به این موضوع فکر کنند که آن‌ها به طور همزمان در حال حمل چندین بیماری با هم هستند، آن‌ هم با ظاهر یک بیماری. البته در صورتیکه چاقی را حداقل یک بیماری بدانیم.

یوسف نقیایی کارشناس مسئول معاونت تغذیه شبکه بهداشت، درمان و آموزش پزشکی استان یزد در این رابطه در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در یزد، از راه‌های مقابله با این بیماری و دچار شدن به آن گفت و اظهار داشت: از جمله موارد معلول چاقی مصرف روغن‌ها و چربی‌ها و غذاهای وابسته به آن‌ها است.

وی وجود انرژی در چربی‌ها را بیش از قندها و پروتئین‌ها دانست و گفت: روغن‌ها و چربی‌ها بدن را زودتر دچار دریافت انرژی می‌کنند و باعث اضافه انرژی می‌شوند.

این کارشناس سلامت منبع اصلی این چربی‌ها را روغن‌های مختلف و هم‌خانواده‌های آنان دانست و عنوان کرد: از جمله هم‌خانواده‌های روغن می‌توان به سرشیر، خامه و به ویژه چربی در کنار گوشت اشاره کرد که دارای مقدار بالای انرژی هستند.

وی استفاده بیش‌ از حد این روغن‌ها را به شدت مضر دانست و حتی چربی‌هایی را هم که درون غذا وجود دارد را از جمله این خانواده عنوان کرد و گفت: برای دریافت شیر هم که مصرف آن بسیار توصیه می‌‌شود، باید از نوع کم چرب آن بهره برد.

همانطور که گفته شد چربی و روغن که عامل مهمی برای خوش‌مزگی غذا آن هم به سلیقه برخی می‌شود عامل بزرگی برای مبتلا شدن به چاقی است و مردم و خصوصا جوانان که غذای چرب را معیاری برای لذت بردن و خوشمزه بودن آن می‌دانند باید برای جلوگیری از عواقب خطرناک به تغذیه‌ای مناسب و در خور سلامت انسان روی آورند.

شاید ولع مصرف عذاهای چرب و دارای روغن زیاد را باید در مباحث فرهنگی و ولنگاری‌ها یافت که بحث مفصل و جداگانه‌ای را می‌طلبد اما این معضل هر ریشه‌ای که داشته باشد نتیجه‌ای جز بیماری ندارد.

نقیایی مصرف خانواده سبزی‌‌ها را به عنوان جایگزینی برای غذاهای مضر مانند چربی و هم به عنوان غذایی با کمترین انرژی، بسیار توصیه کرد و افزود: با مصرف این خانواده زودتر دچار سیری شده و انرژی مازاد کمتری دریافت می‌کنیم.

وی اشاره‌ای هم به فرهنگ‌سازی در امر یادگیری فرهنگ غذاخوری کرد و گفت: باید یاد بگیریم که در کنار غذاها توجه زیادی به گروه سبزی‌ها بکنیم.

بدیهی است که نوع غذا خوردن، موارد خوراکی و اهمیت به آنان و... تا آن‌ جا که یک دانش سلامت محور باشد یک آگاهی فرهنگی است و باید این دغدغه را در خانواده‌ها به وجود آورد تا با جستجو به دنبال تهیه و مصرف غذای سالم باشند.

گوجه فرنگی، هویج، کلم، سبزی خوردن و... از جمله موارد موجود در خانواده سبزی‌جات است که باید فضایی را در پخت غذا و همچنین حضور بر سر سفره اختصاص دهیم.

کارشناس مسئول معاونت تغذیه شبکه بهداشت، درمان و آموزش پزشکی استان یزد رتبه کشور را در میزان چاقی در جهان، چهاردهم اعلام کرد و گفت: 62 درصد یزدی‌های بالای بیست سال دچار اضافه وزن و چاقی هستند بدین معنا که از هر سه نفر، دو نفر مبتلا به چاقی هستند.

وی با تاکید مجدد به اینکه چاقی خود یک بیماری محسوب می‌شود و باعث بیماری‌های متنوع دیگر همچون بروز دیابت، سرطان‌‌ها، استخوان درد‌ها همچون کمر درد و زانو درد و... می‌شود اعلام کرد: باید با نهادهای فرهنگ‌ساز و به خصوص خانواده‌ها جلوی پیشرفت میزان چاقی را گرفت.

یقینا مسئله سلامت، چیزی نیست که سهل‌انگاری و بی‌توجهی به آن، چه از طرف مسئولین و چه از طرف خانواده‌ها جبران پذیر باشد. همچنین بی‌توجهی به پیشگیری از هر دو طرف، کشور و خانواده‌ها را دچار خسرانی مالی می‌کند که با هزینه‌هایی مالی در آینده باید جبران شود. پس چه بهتر است از هم‌اکنون هزینه درمان آینده را پس‌انداز کنیم.

انتهای پیام/ش

R41376/P1377/S6,76/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۱۹۶۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روشی که طول عمر شما را بیشتر می‌کند

برخی تغییرات در بدن با افزایش سن اجتناب‌ناپذیر است. با این حال، محققان هنوز در تلاشند تا به طور کامل همه تغییراتی را که اتفاق می‌افتد و معنای آن‌ها برای سلامت بزرگسالان مسن را درک کنند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، یک مطالعه منتشر شده نشان داد که یک نوع چربی خاص با افزایش سن در بافت عضلانی شروع به ایجاد می‌کند.

محققان ابتدا لیپید را با استفاده از بافت موش شناسایی کردند و سپس نتایج مشابهی را در عضلات انسان یافتند. آن‌ها سپس دریافتند که سطح این چربی را می‌توان از طریق ورزش در میان زنان یائسه کاهش داد.

نتایج به یکی دیگر از مزایای احتمالی ورزش و نیاز به تحقیقات بیشتر در مورد این تجمع چربی اشاره دارد.

محققان مطالعه حاضر خاطرنشان می‌کنند که مطالعه لیپید‌های پیچیده (چربی‌ها) ممکن است به درک بیماری‌های مرتبط با افزایش سن و طول عمر کلی کمک کند.

برای این منظور، آن‌ها ابتدا ده بافت مختلف را در موش‌های پیر و جوان مورد بررسی قرار دادند تا تفاوت‌های مربوط به سن در لیپید‌ها را درک کنند. آن‌ها دریافتند که لیپید‌های بیشتری با افزایش سن در بیشتر بافت‌هایی که مورد بررسی قرار گرفتند شروع به تجمع می‌کنند. لیپید‌های اولیه‌ای که آن‌ها پیدا کردند، بیس (مونوآسیل گلیسررو) فسفات (BMPs) نام داشت.

در مرحله بعد، محققان می‌خواستند ببینند که آیا تجمع BMP مشابهی در انسان رخ داده است یا خیر. آن‌ها نمونه‌برداری‌های عضلانی را از مردان و زنان جوان‌تر بین ۲۰ تا ۳۰ سال و مردان و زنان مسن‌تر بین ۶۵ تا ۸۰ جمع‌آوری کردند. در حالی که بین نمونه‌های بافت عضلانی مردان و زنان تفاوت‌هایی وجود داشت، محققان متوجه تجمع BMP در شرکت‌کنندگان مسن‌تر شدند.

به گفته محققان، BMP‌ها در بیماری‌های مختلف از جمله بیماری مزمن کلیوی، بیماری‌های مربوط به تجمع کلسترول و بیماری‌های عروقی و برخی اختلالات متابولیک ژنتیکی تجمع می‌یابند. ممکن است مشخص شود که سطوح BMP به عنوان یک نشانگر مرجع برای پیری سالم عمل می‌کند، اما برای این کار به تحقیقات بیشتری نیاز است.

در مرحله بعد، محققان می‌خواستند ببینند آیا ورزش می‌تواند بر سطح BMP تأثیر بگذارد یا خیر. برای این بخش از مطالعه، محققان ۱۲ زن یائسه بین ۴۵ تا ۷۰ سال را که اضافه وزن داشتند و کمتر از سه ساعت در هفته ورزش می‌کردند، بررسی کردند.

دیگر خبرها

  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند
  • غذا‌هایی که شکم تخت به شما هدیه می‌دهد
  • بهترین زمان نوشیدن قهوه برای مبتلایان به کبدچرب
  • خوردن این غذا‌ها در شب باعث سوزش معده می‌شود
  • این روغن ناجی دیابتی ها، قندخون را بطور کامل شفا میدهد
  • روشی که طول عمر شما را بیشتر می‌کند
  • بهترین زمان خوردن قهوه برای کبد چرب | مضرات خوردن قهوه در شب را بدانید
  • ۲۲ درصد دانش آموزان قزوینی دچار اضافه وزن هستند
  • چاق ها، عصرها ورزش کنند
  • ورزش عصرگاهی برای افراد چاق مفیدتر است