Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک رتبه برتر آزمون کارشناسی ارشد در خصوص جایگاه رشته‌های فنی مهندسی در ایران افزود: متأسفانه این روزها در ایران رشته‌های فنی مهندسی در سایه رشته پزشکی قرارگرفته‌اند، روزگاری بیشتر استعدادها در رشته‌های فنی مهندسی تحصیل می‌کردند اما در حال حاضر این موضوع کمرنگ شده است. آفتاب‌‌نیوز : علی کابلی در گفت‌وگو با ایسنا، افزود: در ایتدای پذیرفته شدن از رتبه‌ام چندان راضی نبودم و می‌خواستم مجدداً در کنکور شرکت کنم، اما با تحقیقات کمی که انجام دادم تصمیم گرفتم در رشته کشتی‌سازی دانشگاه صنعتی امیرکبیر(بندرعباس) به تحصیل بپردازم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 وی با اشاره به اینکه رتبه کنکورم برای ورود به دوران کارشناسی ۲۷۰۰ بود، عنوان کرد: عمده تحقیقاتم برای تغییر رشته بود تا بتوانم با معدل بالا در دانشگاه تغییر رشته دهم.اما پس از گذراندن چهار ترم و کسب معدل الف منصرف شدم و برای ادامه تحصیل در این رشته کشتی‌سازی حاضر شدم.
وی با بیان اینکه کارشناسی را با معدل ۱۷ به اتمام رساندم، بیان کرد: پس از شرکت در کنکور کارشناسی ارشد توانستم با رتبه ۹ در رشته مهندسی سازه‌های کشتی وارد دانشگاه صنعتی شریف شوم و هم‌اکنون در حال گذراندن ترم اول این رشته هستم.
این دانشجو در خصوص مدت‌زمان مطالعه در زمان کنکور چهارم دبیرستان عنوان کرد: در حقیقت من چندان حضوری در کلاس‌های مدرسه نیز نداشتم و بیشتر در کلاس درس حساب دیفرانسیل شرکت می‌کردم. من و دوستانم همراه با هم ساعت مطالعه خود را بالا بردیم و از مدت‌زمان دو ساعت در روز شروع کردیم و درنهایت این زمان را به ۱۲ ساعت رساندیم. در دوران کنکور مقطع کارشناسی ارشد نیز روزانه ۱۶ ساعت درس می‌خواندم.
کابلی با بیان اینکه در دوران دبیرستان نیز در رشته ریاضی مشغول به تحصیل بودم، اظهار کرد: برای کنکور از تابستان سال سوم دبیرستان همراه با چند تن از دوستانم که در مدارس دیگری درس می‌خواندند شروع به درس خواندن و آماده شدن برای کنکور کردیم.
وی همچنین در خصوص شرکت در کلاس‌های خارج از مدرسه نیز عنوان کرد: با دوستانم کلاس‌های خصوصی دروس عربی و زبان، فیزیک و حسابان شرکت کردیم.
کابلی افزود: شاید بزرگ‌ترین اشتباه یا مشکل من بی‌انگیزه شدن بعد از عید بود و شاید بتوانم مهم‌ترین توصیه‌ام به دانش‌آموزان کنکوری نیز هم همین موضوع باشد، هرچه به کنکور نزدیک‌تر می‌شوند، دوری‌شان از فکر و خیال بیشتر شود.  
این دانشجوی ممتاز عنوان کرد: به عقیده من بهتر است دانش‌آموزان یک الی دو ماه انواع روش‌ها و مکان‌های مطالعه را امتحان کنند و خود به این نتیجه برسند  چه روش و مکانی بالاترین کارایی و بازدهی را برایشان به دنبال خواهد داشت.
کابلی گفت: به‌شخصه هیچ‌گاه نتوانستم در کتابخانه درس بخوانم، ترجیح می‌دهم در یک اتاق مجزا و تنها درس بخوانم زیرا در این صورت با تمرکز و دقت بالایی به مطالعه دروس می‌پردازم.
وی با بیان اینکه برای تمام دانش‌آموزان منظم بودن ساعت خواب و استراحت بسیار مهم است، افزود: نظم در ساعت خواب برای کنکوری‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، دانش‌آموز حتی اگر می‌خواهد شب‌ها به درس خواندن بپردازد باید بتواند زمان خوابیدن و بیدار شدنش را ثابت نگه دارد. شاید دو هفته ابتدایی انجام این کار سخت باشد اما تأثیر این کار را آرام‌آرام بر روی تمرکز خود خواهند دید.
این دانشجو همچنین بیان کرد: این موضوع که دانش‌آموز کنکوری چند ساعت باید بخوابد بستگی به خود او دارد اما مکان استراحت و خواب به‌هیچ‌عنوان نباید با مکان مطالعه و درس خواندن یکسان باشد.
کابلی ادامه داد: تجربه نشان می‌دهد بهتر است دانش‌آموز در محلی که درس می‌خواند کار دیگری انجام ندهد، این کار باعث می‌شود مغز به‌صورت شرطی در یک مکان خاص فقط برای درس خواندن تمرکز داشته باشد.
وی گفت: معمولاً کنکوری‌ها برای جلوگیری از فوت وقت در همان محل مطالعه و میز درسشان به خوردن غذا و میان وعده‌هایی چون میوه مشغول می‌شوند، این کار به دلیل از بین بردن تمرکز شخص برای درس خواندن که قرار است بیشترین بازدهی را به همراه داشته باشد کار اشتباهی است.
کابلی با بیان اینکه ویژگی‌های محتوایی عنوان‌شده، کاربردهای زیادی برای رشته‌های فنی مهندسی ایجاد کرده است، گفت: همین موارد باعث می‌شود هر شخصی که وارد رشته مهندسی کشتی‌سازی می‌شود بتواند مرتبط با علایقش در بخشی به فعالیت مشغول شود. این موضوع من را مجاب کرد که در این رشته بمانم.
وی با بیان اینکه نقش خانواده بسیار مهم است، افزود: حمایت همیشگی و بی‌دریغ خانواده و احترام به تصمیمات شخصی فرزند موضوع بسیار مهمی است که در سال کنکور اهمیت آن دوچندان می‌شود. خانواده من نیز به‌تدریج این استقلال در تصمیم‌گیری را به من منتقل کردند.
این دانشجو همچنین در خصوص میزان علاقه‌اش به مطالعه کتاب‌های غیردرسی، بیان کرد: کسی که درس می‌خواند به‌صورت ناخودآگاه توانایی مطالعه کردن، استدلال و استخراج مفاهیم از کتب مختلف را پیدا می‌کند.
وی عنوان کرد: بخش مهمی از دانشگاه و وقت هر فرد باید صرف خودسازی شود، یک‌راه بسیار  مؤثر، اما ناکافی مطالعه کتب غیردرسی روزنامه و مجلات است.
کابلی افزود: یکی از تفریحاتم  در طول دوران کارشناسی کتاب خواندن و فیلم دیدن بود،البته شاید مدت‌زمانی که کتاب غیردرسی مطالعه می‌کنم بسیار کمتر از مدت‌زمان فیلم دیدن‌ها باشد اما یک عادت خوب که در دوران کارشناسی به وجود آمد این بود که کتابی را که شروع می‌کردم حتماً آن را به پایان می‌رساندم. یادم نمی‌آید کتابی را بعد از صفحه پنجاه نیمه‌تمام گذاشته باشم.
وی ادامه داد: سعی کردم به مطالعه انواع کتاب‌ها از رمان تا کتب کلاسیک فلسفی بپردازم.
کابلی عنوان کرد:  اگر واقعاً این احساس نیاز در فرد برای تحصیل در خارج کشور باشد، می‌تواند این کار را انجام دهد. اما به نظرم چندان تفاوتی بین تحصیل در خارج و داخل وجود ندارد، ما در بسیاری از زمینه‌ها پابه‌پای بسیاری  از دانشگاه‌های دنیا در حال کار هستیم.
وی اظهار کرد: متأسفانه دید نادرستی از تحصیل در خارج از کشور به دانشجویان القا می‌شود و اوضاع بد اقتصادی هم مزید بر علت شده است که خیل عظیمی از دانشجویان  تحصیل در خارج از کشور  را برای خودشان هدف‌گذاری کنند.
این دانشجوی ممتاز بیان کرد: به نظرم این کار اشتباه است و هدف دانشجو باید کسب علم و به‌کارگیری آن باشد و بهترین مکان برای کسب علم  موردنظرش را با منطق انتخاب کند.
وی با شاره به اینکه نظر شخصیم این است که کارشناسی ارشد نقطه پایان خوبی برایم باشد، افزود: باید شرایط را در پایان دوره کارشناسی ارشد بررسی کنم و تصمیم نهایی‌ام را برای ادامه تحصیل  بگیرم.
وی با بیان اینکه در دانشگاه تنها در زمینه درسی مشغول نبوده‌ام، عنوان کرد: علاوه بر اینکه در انجمن علمی دانشکده مهندسی دریا مسئول ارتباط با صنعت بودم و تجربه گران بهایی برام محسوب می‌شود، در مسابقات مناظره استانی با چند تن از دوستانم شرکت کردیم و موفق به کسب مقام سوم شدیم همچنین در مسابقات منطقه‌ای که بین ده استان شرق و جنوب کشور هم برگزار شد نیز توانستیم مقام اول را کسب کنیم.
کابلی در پایان گفت: برای تمام دانش‌آموزان و دانشجویان آرزوی موفقیت دارم و امیدوارم بتوانند طبق علاقه و استعداد و توانایی خود در رشته‌ای که مدنظرشان است به تحصیل بپردازند.
کد خبر: ۵۵۶۶۶۵ تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۶

منبع: آفتاب

کلیدواژه: رشته مهندسی رشته پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۱۹۸۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طب ایرانی می تواند برای کشور ارزآوری داشته باشد

به گزارش خبرگزاری مهر، بابک شکارچی، در خصوص اولین کنگره طب ایرانی که خرداد ماه توسط انجمن علمی طب سنتی برگزار می‌شود، افزود: برگزاری کنگره طب ایرانی دو جنبه دارد یکی برای خود مجموعه جامعه پزشکی و خدمات دهندگان سلامت کشور که شامل پزشک و پرستار و دندانپزشک و مدیکال می‌شود و قسمت دیگر مردم هستند که این خدمات را دریافت می‌کنند.

وی بر این باور است که از این آشفته بازاری که وجود دارد تنها سوداگرانی سود می‌برند که به اسم طب ایرانی، طب سنتی و اسامی عجیب و غریب خودشان را معرفی می‌کنند. در واقع این افراد هم نام طب سنتی را زیر سوال می‌برند و هم به شدت به سلامت مردم لطمه وارد می‌کنند.پ

شکارچی توضیح داد: ما باید برای شناساندن طب ایرانی به مردم دو کار انجام دهیم که برگزاری چنین کنگره‌هایی می‌تواند یکی از این کارها باشد چرا که خود جامعه پزشکی کشور با این طب بیشتر آشنا می‌شود، این فقط نباید مختص به خود متخصصان طب ایرانی باشد؛ بلکه باید در تمام کنگره‌هایی که در طول سال برگزار می‌شود یک پنل به طب ایرانی اختصاص پیدا کند تا این نوع طب به جامعه پزشکی بیشتر معرفی شود.

وی ادامه داد: متخصص گوارش، متخصص خون و متخصص ریه و متخصص پوست و رشته‌های داخلی باید بدانند که این رشته که در حال حاضر در دانشگاه به صورت آکادمیک تدریس می‌شود و PHD تربیت می‌کند چگونه است. نکته اینجا است که خیلی از نقطه مطلوب برای معرفی طب ایرانی فاصله داریم و در واقع متخصصان این رشته این وظیفه را بر دوش دارند که این رشته را معرفی کنند.

معاون آموزشی و پژوهشی سازمان نظام پزشکی ادامه داد: ما در سازمان نظام پزشکی در تلاش هستیم که همگرایی در این خصوص ایجاد کنیم تا این موضوع را شرح دهیم که طب ایرانی چه توانمندی‌هایی دارد و تا کجا می‌تواند پیش برود کجا می‌تواند در درمان بیماری به کار گرفته شود و کجا نمی‌توان از ان استفاده کرد و یک جاهایی هست که مردم استقبال می‌کنند که به سمت طب ایرانی بیایند وظیفه ما آگاه کردن اینها است.

وی افزود: اما بحث دوم مردم هستند که باید بدانند که کسی که بر این علم اشراف دارد چه کسی و چه مشخصاتی دارد و چطور می‌توانند او را راستی آزمایی کنند. نروند عطاری که فردی که حتی دیپلم هم ندارد برایشان نسخه بپیچد که گاهی ممکن است خطرناک هم باشد و بهتر از پزشک متخصص را پیدا و به او مراجعه کنند

شکارچی گفت: یکی از این کارها این است که ما برنامه‌های آگاه سازی را برای مردم تهیه کنیم مثلاً آنهایی که دوست دارند با طب ایرانی معالجه شوند باید پیش چه کسانی مراجعه کنند مثلاً فردی با بیماری گوارشی کجا می‌تواند از طب ایرانی استفاده کنند. خود ما در سازمان نظام پزشکی بیش از ۴۰ طرح که فکر می‌کردیم مهم است و کتاب داشت و مستند شده بود را به صورت فیلم تهیه کردیم و قصد داریم آن را منتشر کنیم. مثلاً یک همکار متخصص گوارش را دعوت کردیم و متناسب با آن یک همکار متخصص طب ایرانی که بر روی بحث گوارش اشراف کامل داشت را نیز دعوت کردیم و آنها بر اساس کتاب‌های مدون و تأیید شده مباحثی را مطرح کردند و اطلاعاتی را در اختیار مردم قرار دادند. به این طریق هم خود جامعه پزشکی را آگاه می‌کنیم و هم خود مردم را. بنا براین باید گفت یک ثروت و دستاوردی از گذشته به ما رسیده که وظیفه داریم این میراث را حفظ و ارتقا دهیم. اینکه بخواهیم در برابر طب سنتی گارد بگیریم اشتباه است و اگر آگاهی هم ندهیم اشتباه است.

وی ادامه داد: اما بعد سوم هم داریم و آن اینکه در همه دنیا گروهی از مردم تمایل به استفاده از محصولاتی به نام ارگانیک دارند و اتفاقاً در بیشتر فروشگاه‌ها این محصولات قیمت بالاتری هم دارد در واقع مصرف محصولات ارگانیک مختص طب ایرانی ما است و می‌توان به این وسیله توریسم درمانی به کشورمان بیاوریم البته فاصله زیادی با این ایده داریم چرا که زیر ساخت‌های آن هنوز آن طور که باید در کشور ما مهیا نیست اما می‌تواند به این موضوع توجه داشت که این موضوع مختص ماست یعنی اگر بخواهیم روی بحث توریست کار کنیم نمی‌توانیم به پای کشورهایی مانند فرانسه و ترکیه که بر روی زیر ساخت‌های گردشگری کار کرده‌اند برسیم اما نکته اینجا است که ما طب ایرانی را داریم که مختص خود ما است و در صورتی که درست بر روی ان کار کنیم و مدیا تهیه کنیم و آن را در اختیار مردم در همه دنیا قرار دهیم می‌توانیم در جذب توریست موفق باشیم. این بحثی است که می‌تواند سال‌های سال برای ایران باقی بماند و درآمدزایی و ارزآوری برایمان به همراه داشته باشد. در واقع در کنار این موضوع می‌توان کارهای فرهنگی هم انجام داد و درمان را در مکان‌هایی قرار داد که جاذبه‌های گردشگری هم داشته باشد. در هر صورت این رشته با وجود آنکه به پهنای تاریخ ایران قدمت دارد ولی واقعاً نوپا است و باید همه به آن کمک کنیم. در سازمان نظام پزشکی هم دفترش فعال است و تمام قد از این کنگره حمایت می‌کنیم و همه جوره در کنارشان هستیم و امیدواریم که این طب به جایی که ارزشش را دارد برسد.

کد خبر 6087438 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • صندلی های خالی دستیاری پزشکی تهدیدی جدی برای نظام سلامت
  • فهرست دانشگاه‌های خارج از کشور مورد تایید وزارت بهداشت اعلام شد
  • برپایی نمایشگاه دانش آموزان فنی و حرفه‌ای و کارودانش کیش
  • رشته مهندسی اینترنت اشیا در دانشگاه آزاد قوچان راه اندازی شد
  • طب ایرانی می تواند برای کشور ارزآوری داشته باشد
  • قاچاق دختران به بهانه مسابقه / دستگیری ۸ زن و ۲ مرد از سرشبکه‌های اصلی پرونده سایه
  • اخذمجوز پذیرش دانشجوی مقطع دکتری تخصصی رشته مهندسی آب-آبیاری و زهکشی
  • ضرورت ایجاد بازار کار مناسب برای تشویق دانش‌آموزان به تحصیل در رشته ریاضی 
  • ضرورت ایجاد بازار کار مناسب برای تشویق دانش آموزان به تحصیل در رشته ریاضی 
  • پذیرش دانشجوی دکتری به شیوه استادمحور برای اولین بار کلید خورد