Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-26@16:43:04 GMT

هدیه تکنولوژی به مبتلایان دیابت چه بوده است؟

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۲۰۶۹۳

هدیه تکنولوژی به مبتلایان دیابت چه بوده است؟

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز، چهاردهم نوامبر (23 آبان)، سالگرد تولد "فردریک بانتینگ" کاشف انسولین به عنوان روز جهانی دیابت نامگذاری شده است. دیابت یک عارضه ناشى از اختلال در تولید و یا عملکرد انسولین در بدن است. انسولین هورمون یا ماده‌اى است که در لوزالمعده (پانکراس) تولید مى‌شود و سلول‌ها را قادر مى‌سازد تا گلوکز را از خون بگیرد و براى تولید انرژى استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال‌های اخیر تکنولوژی‌های جدید بر آن شدند تا روش‌هایی جدید برای شناسایی و درمان دیابت بیابند. تکنولوژی‌های دیجیتالی که انسولین خون را به طور اتوماتیک اندازه می‌گیرند و تزریق آن را به صورت خودکار و با درد بسیار کم صورت می‌دهند، کیفیت زندگی بیماران را بهبود می‌بخشند و سبب حضور آسان‌ تر آنان در کار و فعالیت‌های اجتماعی می‌شوند.

سیستم نمایش دائمی قند خون یاCGM سیستمی مناسب برای کنترل بهتر دیابت است. برخلاف دستگاه های گلوکومتر خانگی که استفاده مدام از آن ها موجب آسیب نوک انگشتان می شود، این سیستم به صورت دینامیکی فرد را از میزان قند خون خود آگاه می کند.

کاربرد دستگاه به این صورت است که سنسور کوچکی که میزان قند خون را اندازه گیری می کند، زیر پوست قرار می گیرد. این سنسور باید هر هفت روز یک بار تعویض شود .ترانسمیتر یا فرستنده که بر روی سطح سنسور روی پوست چسبانده می شوند و اطلاعات را به صورت بی سیم به گیرنده انتقال می دهد.

گیرنده که دستگاه کوچک بی سیم است، اطلاعات مربوط به قند خون را به صورت رنگ های روشن نشان می دهد پس فرد به آسانی می تواند افزایش، کاهش یا طبیعی بودن قند خون خود را بروی صفحه نمایشگر مشاهده کند.

تکنولوژی دیگری که تنظیم قند خون را برای بیماران راحتر کرده سیستم لوزالمعده مصنوعی،"حلقه بسته" (closed-loop)، است. این سیستم را برای اولین بار محققان آمریکایی طراحی کردند که سنجش‌های مکرر قند خون را با نرم‌افزاری که میزان انسولین تزریق شده به بدن را تغییر می‌دهد، ترکیب کرده و می ‌تواند به طور قابل ‌توجهی کنترل قند خون را در بیماران دیابتی نوع یک بهبود بخشد. نتایج این کارآزمایی‌ها در مجله 2015 در سال Medicine منتشر شده و همچنین در نشست سالانه انجمن اروپایی مطالعات دیابت در استکهلم گزارش شد.

پس از آن تیمی در دانشگاه هاروارد یک سیستم پیچیده‌تر را توسعه دادند که به گوشی هوشمند بیمار متصل شده و عادت‌های آنها را می‌آموزد و سطح گلوکز را در یک محدوده سالم نگه می ‌دارد. . این آزمایش بالینی با همکاری 240 بیمار دیابتی در سراسر ایالات متحده و اروپا انجام شد. این تیم که توسط محققان دانشگاه‌های ویرجینیا و هاروارد اداره می‌شد، سیستمی طراحی کرد که شامل نمایشگر مداوم قند خون، پمپ انسولین و گوشی‌ هوشمند است. در اینجا گوشی هوشمند، متکی بر یک الگوریتم تجزیه و تحلیل قند خون است و با توجه به داده‌های دریافتی از آن، دستور آزادسازی انسولین را به پمپ می ‌دهد. نتایج این تحقیق نیز در مجله Diabetes Care منتشر شده است.

کلی دانکلینگ ریلی، پرستار و مدرس دیابت در این خصوص می‌گوید: «لوزالمعده‌ی مصنوعی این امکان را برای بیماران فراهم می‌ کند تا درمان نهایی زندگی‌ شان به حالت طبیعی سپری شود. در طول ۲۴ سال سروکار داشتن با بیماران دیابتی، اولین باری است که می ‌بینم مشکل افت قند خون ناگهانی در وضعیت آن‌ها دیده نمی‌شود.»

قلم انسولین فناوری دیگری است با قابلیت استفاده‌ی مجدد با تکنولوژی بلوتوث همراه با یک نرم افزار تلفن هوشمند برای دیابت نوع 1 در تاریخ 19 دسامبر 2017 در آمریکا عرضه شد. در سیستم InPen، قلم تزریق انسولین (insulin injector pen) با تکنولوژی بی سیم بلوتوث ترکیب شده تا از طریق یک نرم‌ افزار تلفن هوشمند، دوز انسولین تزریق شده را پیگیری کند.

مسلم است که فرد بیمار باید شخصا تکنولوژی درمانی مناسب را تشخیص دهد. بنابراین بیماران باید اطلاعات خود را از نوع بیماری خود، نحوه پیشرفت آن و روش های درمانی برای مقابله با آن را شناسایی کرده و با دانش کامل از وضعیت خود به مبارزه و درمان بیماری بپردازند.

انتهای پیام/

290 / 159

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۲۰۶۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غذا‌هایی که شکم تخت به شما هدیه می‌دهد

آفتاب‌‌نیوز :

افزودن مواد غذایی زیر به برنامه غذایی روزانه، با دارا بودن پروتئین، فیبر، چربی‌های سالم و سایر مواد مغذی، به کاهش چربی احشایی کمک می‌کند:

۱) گوشت گاو بدون چربی

گوشت گاو بدون چربی یک گزینه مناسب و پروتئینی است که برای زمان طولانی سیر نگه‌تان می‌دارد و به کاهش چربی شکمی کمک می‌کند. پروتئین احساس سیری بعد از غذا را افزایش می‌دهد، به حفظ عضلات کمک می‌کند و منجر به افزایش متابولیسم می‌شود. هم‌چنین پروتئین اثر حرارتی بالایی دارد، به این معنی که کالری بیشتری را در طول هضم می‌سوزاند.

۲) جو دوسر

جو دوسر سرشار از فیبر بتا گلوکان و کربوهیدرات‌های پیچیده است که انرژی پایداری را برای بدن فراهم کرده و به کنترل گرسنگی کمک می‌کند. مصرف جو دوسر، سطح قند خون را تثبیت می‌کند و احتمال پرخوری یا هوس قند را در ساعات بعد از غذا کاهش می‌دهند. بر اساس مطالعات، بتا گلوکان موجود در جو دوسر علاوه بر تقویت سلامت روده، می‌تواند به افزایش سیری، هضم آسان و کاهش چاقی شکمی کمک کند.

۳) لیمو

مصرف لیمو به‌تن‌هایی شاید چندان رضایت‌بخش نباشد، اما استفاده از لیمو در دستور العمل‌های خوراکی و نوشیدنی می‌تواند به کاهش چربی شکم کمک کند. لیمو حاوی پلی فنل‌های قوی است که منجر به جلوگیری از تجمع چربی در ناحیه شکم و چاقی می‌شود. سعی کنید به جای استفاده از سس‌های پرچرب و ناسالم، روی سالاد‌ها و غذاهایتان چند قطره آبِ لیموی تازه بچکانید

۴) ماهی تن

ماهی تن (چه کنسرو شده و چه تازه) به دلیل داشتن پروتئین بالا و چربی سالم، یک غذای مغذی به شمار می‌آید. یک وعده ماهی تن کنسرو شده، ۲۴ گرم پروتئین و تنها ۱۶۸ کالری دارد و حاوی حدود ۹ گرم چربی سالم است. شواهد نشان می‌دهد که مصرف غذا‌های دریایی بدون چربی مانند ماهی تن، به پیشگیری از چاقی کمک می‌کند.

۵) لوبیا سیاه

علاوه بر مصرف پروتئین، دریافت فیبر کافی در رژیم غذایی برای کاهش چربی شکمی مهم است. در میان حبوبات، لوبیا سیاه یک گزینه ایده‌آل برای این منظور است. در هر نصف فنجان لوبیا سیاه ۸ گرم فیبر و ۸ گرم پروتئین وجود دارد. به طور کل محتوای فیبر موجود در حبوبات برای کاهش وزن و جلوگیری از افزایش وزن مفید است.

۶) چای سبز

چای سبز یک نوشیدنی چربی‌سوز است و محتوای کافئین موجود در آن می‌تواند به بهبود متابولیسم و چربی‌سوزی کمک کند. مصرف مداوم چای سبز در کنار یک رژیم غذایی کم‌کالری و ورزش منظم باعث کوچک شدن شکم می‌شود.

۷) تخم مرغ

در حالی که غذا‌هایی مانند گوشت گاو بدون چربی و مرغ انتخاب‌های خوبی برای دریافت پروتئین هستند، تخم مرغ هم می‌تواند گزینه مفید دیگری باشد و در هر وعده غذایی مصرف شود. یک تخم مرغ متوسط، تقریباً دارای ۶ گرم پروتئین و کمتر از ۵ گرم چربی است. زرده تخم مرغ همراه با محتوای پروتئین بالایی که دارد، حاوی مقدار زیادی ماده مغذی به نام کولین است. مکمل کولین به طور بالقوه به کاهش BMI یا شاخص توده بدنی کمک می‌کند و هم‌چنین سطح لپتین موجود در آن، باعث افزایش حس سیری و کاهش تولید هورمون گرسنگی در بدن می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • هدیه به حسینی قبل از پرسپولیس
  • افزایش مبتلایان به مالاریا در افغانستان
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • آلیشا ؛ هدیه ای برای روز تولد زوندا (عکس)
  • هندوانه برای دیابتی‌ها مفید است یا مضر؟
  • غذا‌هایی که شکم تخت به شما هدیه می‌دهد
  • بهترین زمان نوشیدن قهوه برای مبتلایان به کبدچرب
  • دهگردشی و ارایه خدمات بهداشتی درمانی در روستا‌های صعب العبور طالقان
  • اهمیت تشخیص زودهنگام دیابت
  • شناسایی بیش از ۲۲هزار بیمار دیابتی در نیشابور