Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@04:36:17 GMT

دیپلماسی پارلمانی ایران و سوریه

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۲۰۸۳۰

دیپلماسی پارلمانی ایران و سوریه

تهران- ایرنا- اعضای هیات پارلمانی سوریه شامل 15 نفر از نمایندگان مجلس این کشور که به تهران سفر کرده اند ، در دو روز گذشته در یک برنامه فشرده با شماری از مقام ها و مسوولان جمهوری اسلامی ایران دیدار و در خصوص راه های افزایش بیش از پیش توسعه روابط بین دو طرف به خصوص در ارتباط با مناسبات پارلمانی گفت و گو کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این هیات که بامداد دوشنبه وارد تهران شد ، در مدت اقامت خود با علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی، علی اکبر ولایتی مشاور رهبر معظم انقلاب در امور بین الملل ، حسین امیرعبداللهیان دستیار ویژه رییس مجلس، فرهاد دژپسند و وزیرامور اقتصادی و دارایی ، احمد سالک نایب رییس گروه دوستی پارلمانی ایران و سوریه و کمال دهقانی فیروزآبادی نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دیدار کرده است.
اعضای این هیات به ریاست محمد حسین راغب الحسین نایب رییس گروه دوستی پارلمانی سوریه و ایران و نماینده مردم فوعه و کفریا در شمال سوریه امروز در ادامه دیدارهای خود قرار است امروز چهارشنبه ضمن بازدید از بیت حضرت امام خمینی (ره) در جماران و مجموعه فرهنگی و تاریخی سعدآباد با منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و امیر امینی معاون وزیر راه و شهرسازی و رییس گروه اقتصادی ایران و سوریه دیدار و گفت و گو کنند.
روابط جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عربی سوریه پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران در ابعاد و زمینه های مختلف وارد مرحله جدیدی شد و از آن زمان تاکنون به خاطر وجود دیدگاه های راهبردی مشترک بین دو کشور در بسیاری از زمینه هر روز توسعه و گسترش بیشتری می یابد.
در این چارچوب در چهار دهه گذشته مقام ها و مسوولان عالی رتبه دو کشور به مناسبت های مختلف ضمن سفر به پایتخت های یکدیگر و دیدار با مسوولان در رده های مختلف همواره بر ضرورت توسعه روابط تهران – دمشق در ابعاد گوناگون و همپا شدن این مناسبات با روابط سیاسی و دیپلماتیک تاکید کرده اند.
روی همین نگاه و اصل وزارتخانه ها ، سازمان ها و نهادهای مختلف در جمهوری اسلامی ایران در طول چهار دهه گذشته همواره تلاش دارند تا در جریان دیدار با مقام های سوری و یا میزبانی از آنان در تهران راه های توسعه بیشتر مناسبات و روابط دو جانبه را بیش از گذشته بررسی و توسعه و تحکیم بخشند که یکی از آنها مجلس شورای اسلامی است که در جریان سفرهای مختلف روسای مجالس ، کمیسیون ها و نمایندگان مجالس دو کشور به تهران و دمشق و دیدار با همتایان خود همواره بر غنای مناسبات دو جانبه افزوده اند.
وجود چنین زمینه ای بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عربی سوریه که با برخی شیطنت های بدخواهان دو کشور نیز در مقاطع مختلف همراه بوده است با آغاز بحران در سوریه در اواخر اسفند ماه 1389 وارد مرحله و فصل جدید و تازه ای شد و دو کشور بیش از پیش اهمیت توسعه مناسبات با یکدیگر را به خاطر برخورداری از برخی مواضع مشترک به خصوص در زمینه سیاست خارجی و منطقه ای درک کردند.
در همین چارچوب علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار با هیات پارلمانی سوریه با بیان اینکه کشورهایی که زمانی دنبال این بودند که با عملیات نظامی استقامت سوریه را بشکنند ولی امروز از لحاظ سیاسی فشار وارد می کنند، تاکید کرد : روال مذاکرات آستانه به خوبی پیش می رود و امیدواریم آنچه به نفع ملت سوریه است، تحقق پیدا کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که کار در زمان جنگ نظامی سختی هایی داشت و در حال حاضر نیز در بعد سیاسی به نوع دیگری سختی دارد، افزود: در بعد تدوین قانون اساسی اختلاف نظرهایی وجود دارد که باید آنچه مصلحت ملت سوریه است تحقق پیدا اما باید دانست که همانقدر که مقاومت در آن مرحله جواب داد در این مرحله نیز نتیجه می دهد.
لاریجانی در ادامه با اشاره به تغییرات فضای بین المللی نسبت به سوریه، خاطرنشان کرد: باید از ظرفیت بین المللی استفاده کرد و جمهوری اسلامی تا جایی که بتواند در این زمینه برای حفظ سیادت ملت و دولت سوریه تلاش می کند.
وی همچنین با اشاره به همکاری اقتصادی و بازسازی سوریه، عنوان کرد: در این زمینه نیز به دستگاه ها توصیه می کنیم تا همکاری جدی تری داشته باشند که در این خصوص به دستگاه های دولتی و اتاق بازرگانی و بخش خصوصی ایران برای فعالیت بیشتر توصیه هایی شده است.
نایب رئیس گروه دوستی پارلمانی سوریه- ایران نیز در این دیدار ضمن تشکر از میزبانی و دعوت حضور در ایران با اشاره به تحریم هایی که از سوی حامیان تروریسم صورت گرفته است، اظهار داشت: ملت ایران و سوریه اثبات کردند منادی صلح و دوستی در جهان هستند و علیرغم اینکه از کشورهای خود دفاع کردند در واقع با تاریکی مبارزه کردند.
راغب الحسین در ادامه با بیان اینکه اصول راهبردی دو کشور مشترک است، عنوان کرد: لازم است به صورت روزانه روابط میان دو کشور برقرار باشد چرا که دشمنان ما به دلیل متحمل شدن شکست های بسیار، از رویارویی با ما دست نخواهند کشید به خصوص که ضربات مهلکی را از سمت جریان مقاومت در سوریه، عراق، یمن و غیره خورده اند.
وی همچنین حفظ پیروزی های کسب شده را نیازمند حمایت های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی برای بازسازی مجدد سوریه دانست و افزود: اجرای پیشنهاداتی که در خلال گفت وگوها صورت می گیرد نیازمند حمایت های شما بوده و امیدواریم هرچه سریع تر خبر خوش اقدامات صورت گرفته در این راستا را به مردم ایران و سوریه بدهیم.
راغب الحسین در ادامه با تأکید بر اینکه هیچ کدام از کشورهایی که در جنگ علیه سوریه حضور داشتند در بازسازی حضور نخواهند داشت، یادآور شد: بشار اسد اعلام کرده است کسانی در بازسازی سوریه مشارکت خواهند کرد که در زمان جنگ در کنار ملت سوریه بودند همچنین معتقدیم اگر مشارکت جمهوری اسلامی ایران در جنگ سوریه نبود، پیروزی های امروز حاصل نمی شد.
نایب رئیس گروه دوستی پارلمانی سوریه و ایران اضافه کرد: خون شهدای ایرانی که خاک سوریه را گلگون کرده است در کتب درسی دانش آموزان ثبت و تدریس خواهد شد تا فرزندان سوریه بتوانند دوست را از دشمن بشناسند.
دهقانی فیروزآبادی نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز در دیدار با هیات پارلمانی سوریه در تهران گفت: جمهوری اسلامی همواره حامی مردم و دولت سوریه در مقابله با تروریسم بوده است و در مسیر کمک به امنیت و ثبات منطقه در کنار این کشور خواهد بود.
وی بازگشت آوارگان به سوریه را حایز اهمیت دانست و ادامه داد: ایران از تلاش‌های جاری دولت سوریه جهت بازگشت مردم آواره به خانه‌های خود و بازگرداندن آوارگان از کشورهای همجوار حمایت می‌کند.
نماینده مردم میبد در مجلس شورای اسلامی بر لزوم بازسازی زیرساخت‌های مهم و حیاتی سوریه تاکید کرد و اظهار داشت: جمهوری اسلامی از مشارکت کشورهای دوست و هم‌پیمان و پتانسیل‌های ایران در بازسازی سوریه و همچنین گسترش همکاری‌ها و تعاملات اقتصادی برای فعالان مربوطه به ویژه بخش‌های خصوصی دو کشور استقبال می‌کند.
دهقانی فیروزآبادی با اشاره به پیروزی‌های دولت، مردم و ارتش سوریه در مبارزه با تروریسم خاطرنشان کرد: ملت‌های اروپا و آمریکا مدیون مبارزات ارتش سوریه و متحدانش علیه تروریست‌های داعش و القاعده در این کشور هستند.
نایب رییس گروه دوستی پارلمانی سوریه - ایران نیز در این دیدار از حمایت‌های مقام معظم رهبری و پشتیبانی جمهوری اسلامی ایران در مبارزه سوریه با تروریست‌ها تشکر کرد و افزود: نگاه راهبردی رهبری جمهوری اسلامی و کمک مردم، دولت و مجلس شورای اسلامی به سوریه در مبارزه با تروریسم، ثبات و امنیت را به سوریه بازگردانده و این همکاری و حمایت هیچگاه از دید مردم سوریه مغفول نخواهد ماند.
راغب الحسین ضمن تاکید بر لزوم برطرف شدن مشکلات شرکت‌های ایرانی در سوریه بیان کرد: در مورد مشکلاتی که پیش روی شرکت‌های ایرانی قرار دارد، ما تلاش می‌کنیم که این مشکلات برطرف شود و از آنها جهت توسعه همکاری‌های فی‌مابین و همچنین گسترش تعاملات اقتصادی استقبال می‌کنیم.
حجت الاسلام و المسلمین احمد سالک کاشانی نایب رییس گروه دوستی پارلمانی ایران و سوریه نیز در دیدار با همتای سوری خود تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران حامی دمشق در مقابله با تروریسم بوده و در مسیر کمک به امنیت و ثبات منطقه همواره در کنار این کشور خواهد بود.
وی با تبیین تحولات سیاسی و شرایط منطقه افزود: دستاوردهای میدانی و سیاسی سوریه در مقابل جریان تکفیری و تروریست‌ها نشان از همت بالای مردم و دولت این کشور دارد و ایران حامی سوریه در مقابله با تروریسم بوده و در مسیر کمک به امنیت و ثبات منطقه همواره در کنار این کشور خواهد بود.
سالک خاطر نشان کرد: مجلس شورای اسلامی از هرگونه فعالیت در راستای توسعه و گسترش مناسبات با سوریه استقبال و حمایت می‌کند و سفر گروه های دوستی پارلمانی دو کشور در تقویت مناسبات و ارتقاء تعاملات فی مابین حایز اهمیت است.
روابط پارلمانی جمهوری اسلامی ایران و سوریه از چهار دهه قبل و به دنبال پیروزی انقلاب اسلامی در ایران آغاز و هر روز با سفر روسای مجالس ، کمیسیون ها و نمایندگان به پایتخت های یکدیگر ، وجود هماهنگی ها در تشکل های پارلمانی جهانی و ارسال پیام های تبریک و تسلیت به مناسبت های مختلف بر دامنه و گستره همکاری های آن افزوده می شود.
در همین راستا لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی از زمان آغاز بحران در سوریه با وجود برخی خطرات موجود تاکنون سه بار (8 آذر 1389 - 3 آذر 1391 - 1 دی 1393) به سوریه سفر کرده و در جریان آن با مقام های عالی رتبه این کشور از جمله بشار اسد رئیس جمهوری ، همتای سوری خود و دیگر مقام های سیاسی سوریه گفت و گو کرده است.
در حال حاضر نیز ریاست گروه دوستی پارلمانی ایران و سوریه را نیز به خاطر جایگاه و اهمیت آن و سطح روابط دو کشور روسای مجالس دو کشور بر عهده دارند و این تصمیم از مهر ماه سال 1395 به خاطر گستردگی و ممتاز بودن روابط پارلمانی دو کشور با حضور نمایندگان فعال اتخاذ شده است.
روسای مجالس سوریه نیز هر یک در دوران عهده دار بودن این پست با سفر به تهران و دیدار و گفت و گو با مقام های جمهوری اسلامی ایران بر میزان و سطح مناسبات راهبردی تهران – دمشق افزوده اند.
در همین چارچوب نیز می توان از سفر حموده یوسف صباغ در 27 دی ماه 1396، خانم هدیه خلف عباس در ششم مهر 1395 ، محمد جهاد اللحام در 11 خرداد ماه 1394 و محمود الابرش در 9 آذر ماه 1390 به تهران در راس هیات هایی از مقام های سوری برای تبادل نظر در خصوص راه های توسعه و گسترش روابط پارلمانی و سیاسی نام برد.
علاوه بر سفر روسای مجالس دو کشور روسای کمیسیون ها و نمایندگان ایران و سوریه نیز به مناسبت های مختلف با سفر به سوریه در دیدار با همتایان خود در ارتباط با توسعه روابط رایزنی و تشریک مساعی می کنند.
نتیجه این که با وجود برخی حساسیت های منطقه ای و جهانی از سوی برخی کشورها و طرف ها نسبت به روابط رو به توسعه بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عربی سوریه به عنوان یکی از کشورهای تاثیرگذار عرب در جهان این مناسبات به افق های بلند مسوولان عالی رتبه دو کشور همچنان رو به توسعه و گسترش است و حتی توطئه هایی مانند ایجاد بحران در سوریه برای خارج کردن این کشور از محور مقاومت نه تنها نتوانست خللی در آن وارد کند بلکه موجب شد تا سوریه با پشت سر گذاشتن یک بحران جهانی از سوی کشورهای مختلف و صرف هزینه 440 میلیارد دلاری قوی تر از دیروز اکنون باردیگر وارد صحنه منطقه ای و بین المللی برای ایفای نقش شود و این دستاورد تنها در سایه روابط مستحکم دو کشور بدور از برخی ملاحظات رایج و تغییر سیاست ها در موارد مشابه صورت می گیرد و این روابط می تواند الگویی برای روابط بین تهران و دیگر پایتخت های کشورهای منطقه و جهان باشد.
از داود پورصحت
خاورم*1436*1144

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي ايران سوريه پارلمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۲۰۸۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس جمهور: نگاه ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است

رئیس جمهور با تاکید بر رویکرد جمهوری اسلامی ایران نسبت به توسعه روابط تجاری و اقتصادی با کشورهای آفریقایی، شرکت در اجلاس ایران و آفریقا و بازدید از نمایشگاه اسکپو را فرصتی بسیار ارزشمند جهت آشنایی هر چه بهتر و بیشتر مسئولان قاره آفریقا با ظرفیت‌های جمهوری اسلامی ایران در بخش‌های مختلف دانست و بر آمادگی ایران برای تبادل این ظرفیت‌ها تاکید کرد.

به گزارش ایسنا،‌ در حاشیه دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا "کنستانتینو چیونگا" معاون رئیس جمهور زیمبابوه با رئیس جمهور دیدار کرد.

سید ابراهیم رئیسی نگاه جمهوری اسلامی ایران به آفریقا را نگاهی راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی دانست و با اشاره به روابط بسیار خوب ایران و زیمباوه، بر عزم مسئولان عالی دو کشور برای گسترش و ارتقای سطح همکاری‌ها تاکید کرد.

رئیس جمهور با تاکید بر رویکرد جمهوری اسلامی ایران نسبت به توسعه روابط تجاری و اقتصادی با کشورهای آفریقایی، شرکت در این اجلاس و بازدید از نمایشگاه اکسپو را فرصتی بسیار ارزشمند جهت آشنایی هر چه بهتر و بیشتر مسئولان قاره آفریقا با ظرفیت‌های جمهوری اسلامی ایران در بخش‌های مختلف دانست و بر آمادگی ایران برای تبادل این ظرفیت‌ها تاکید کرد.

معاون رئیس جمهور زیمبابوه نیز در این دیدار با اشاره به سابقه دیرینه و دوستانه روابط دو کشور به ویژه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، خواستار گسترش تعاملات و همکاری‌های تجاری و اقتصادی بیشتر با ایران بر پایه این روابط نزدیک و قدیمی شد.

کنستانتینو چیونگا ضمن تشکر از برگزاری موفق اجلاس بین‌اللملی ایران و آفریقا، سیاست جمهوری اسلامی ایران در قبال کشورهای آفریقایی را اصولی و اطمینان‌بخش عنوان و بر آمادگی کشورش برای توسعه همکاری‌ها با ایران تاکید کرد.

معاون رئیس جمهور زیمبابوه با اشاره به عزم مسؤلان این کشور برای اجرای توافقات صورت گرفته با ایران در سفر سال گذشته دکتر رئیسی به این کشور، از اجرایی شدن بخشی از این توافقات خبر داد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نگاه جمهوری اسلامی ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • رئیس جمهور: نگاه جمهوری اسلامی ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • نگاه ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • رئیسی: آماده تبادل ظرفیت‌ها با کشورهای آفریقایی هستیم
  • رئیس جمهور: نگاه ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • آماده تبادل توانمندی‌های ایران با کشورهای آفریقایی هستیم
  • تامین منافع متقابل در تعامل ایران و کشور‌های آفریقایی
  • اراده ایران و کشور های آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است
  • رئیسی: اراده ایران و کشور های آفریقایی در جهت توسعه روابط است
  • آماده گسترش روابط با ایران و اصفهان هستیم