Web Analytics Made Easy - Statcounter

لاهیجان-ایرنا- رونمایی از کتاب 'رویای قرن دیگر' یا نماد پردازی در داستان های بیژن نجدی به عنوان اولین اثر تحلیلی در باره نوشته های این نویسنده شهیر ایرانی با حضور همسر وی در لاهیجان رونمایی شد .

این مراسم رونمایی شامگاه سه شنبه با حضور پروانه محسنی آزاد همسر بیژن نجدی در هفتاد و هفتمین سالروز تولد این نویسنده و شاعر برجسته مدرن و پسامدرن ایرانی با حضور جمعی از علاقه مندان آثار او ، نویسندگان، هنرمندان و استادان دانشگاه گیلان از جمله دکتر علی تسلیمی استاد ادبیات این دانشگاه ، نگار نادری رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی لاهیجان ، شجاع الدین طایفه از نویسندگان لاهیجانی و جمعی از نویسندگان گیلانی با خوانش آثاری از نجدی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


هاجر فیضی نویسنده کتاب رویای قرن دیگر ( نماد پردازی درداستان های بیژن نجدی) در باره نمادپردازی آثار بیژن نجدی به خبرنگار ایرنا اظهار داشت :بیژن نجدی سه جلد کتاب داستان و دو جلد کتاب شعر دارد و مجموع داستان های او 27داستان کوتاه است که در ادبیات مدرن از آنها به عنوان فراداستان یاد می شود.
وی افزود: کتاب من که در باره آثار اوست شامل پنج فصل است که کاربرد نمادها و سمبل ها در آثار ادبی بیژن نجدی را نقد و بررسی می کند و به ساده سازی متن برای خواننده می پردازد.
وی خاطرنشان کرد: این اول کتاب تحلیلی در باره آثار نجدی است که به چاپ رسیده است که در فصل اول این کتاب به بررسی نمادها برای مخاطبانی که خالی از ذهن در باره این نمادها باشند می پردازد و در فصل دوم کتاب استفاده از سمبل های استفاده شده در کتاب یوزپلنگانی که با من دویده اند و در بخش سوم نیز نمادهای مجموعه داستان های دوباره از همان خیابان ها ساده سازی می شود.
وی یادآورشد: سه مجموعه داستانی بیژن نجدی در استفاده از زبان نمادها و سمبل ها شدت و ضعف هایی دارند و یکسان نیستند و در مجموعه داستان های ناتمام نیز از نمادها بطور کامل استفاده نشده است.
وی خاطرنشان کرد: جو ساخت نوشته های نجدی براساس مکتب سمبولیسم است و این کتاب یک نوع ساده شدن کتاب های بیژن نجدی است و بند به بند داستان های او در این کتاب توضیح داده شده است.
نویسنده کتاب رویای قرن دیگر ( نماد پردازی درداستان های بیژن نجدی)اظهار داشت:نجدی با 27داستان کوتاه جاودان شد و زبانی که بیژن نجدی استفاده کرده زبان داستان -شعر است که برای خوانندگان جالب و جذاب است و تصویرسازی سینمایی در داستان های بیژن نجدی مشاهده می شود.
وی تصریح کرد: او نویسنده ای با ذهنی خلاق و قلمی توانا بود و از نویسندگان درجه یک کشور به شمار می رود.
هاجر فیضی نویسنده کتاب رویای قرن دیگر ( نماد پردازی درداستان های بیژن نجدی) متولد رشت و دارای مدرک دکترای زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه ارومیه و فارغ التحصیل کارشناسی از دانشگاه گیلان و کارشناسی ارشد از دانشگاه شهید بهشتی تهران است که کتاب رویای قرن دیگر اولین نوشته وی محسوب می شود و همچنین ترجمه رمان 'توی کهکشهان می بینمت' نوشته جک جنگ اثر دیگری از اوست.
در این مراسم همچنین پروین محسنی آزاد همسر نجدی طی سخنان کوتاهی اظهارداشت: کسانی که وارد عرصه هنر می شوند جاودان خواهندشد زیرا هر انسانی در فکر جاویدان شدن است و یک هنرمند تا وقتی که درحال خلق یک هنر است تا لحظه ارایه اثر نمی داند که چه شاهکاری دارد می آفریند و بیژن نجدی از آن جمله است.
وی خاطرنشان کرد:در زمان حیات بیژن نجدی زندگی ما در آرامش و به دور از هیاهو و دور از خشونت های اجتماعی طی می شد و او در کار خلق آثار ماندگار بود.
وی تاکید کرد: بیژن نجدی مانند بسیاری از نویسندگان در زمان حیات خود مشهور نمی شوند و پس از مرگ است که آثارشان مورد استقبال قرار می گیرند.
وی یادآورشد:جامعه ما 50سال وقت دارد تا بیژن نجدی را بشناسد.

بیژن نجدی 24 آبان 1320 از پدر و مادری گیلانی در خاش زاهدان متولد شد . پس از اخذ دیپلم در سال 1339 وارد دانشسرای عالی تهران شد و در سال1343 از همان دانشکده در رشته ریاضی فارغ‌التحصیل و به عنوان دبیر در لاهیجان مشغول به تدریس شد. پدرش از افسران مبارزی بود که در قیام افسران خراسان نقش داشت و در مسیر رفتن به گنبد کاووس به دست تعدادی ژاندارم کشته شد. از سال 1345 فعالیت ادبی خود را آغازکرد.
بیژن نجدی در چهارم شهریور 1376 در اثر ابتلا به سرطان ریه درگذشت.
نجدی در زمان زندگی خود تنها مجموعه داستان «یوزپلنگانی که با من دویده‌اند» را در سال 73منتشر ساخت که در سال 74 جایزه قلم زرین جایزه گردون را به خود اختصاص داد. بقیه آثارش پس از درگذشتش توسط همسرش به چاپ رسید. مجموعه داستان «دوباره از همان خیابانها» در سال 79 نیز برگزیده نویسندگان و منتقدان مطبوعات شد. نجدی همچنین در کارنامه ادبی خود، تندیس یادمان بنیاد شعر فراپویان به خاطر برگزیده اشعار دهه 70 و لوح افتخار به پاس جانسروده‌ها در پاس داشت آیین‌های ملی و میهنی را دارد. از وی اشعار گیلکی کمی نیز باقی‌مانده‌است.
همچنین پس از مرگ وی داستانهای «تاریکی در پوتین»، «سپرده در زمین»، «گیاهی در قرنطینه» و «استخری پر از کابوس» از مجموعه داستانهای «یوزپلنگانی که با من دویده‌اند» و نیز داستانهای «مرثیه‌ای برای چمن» و «بیمارستان، نه قطار» از مجموعه «دوباره از همان خیابان‌ها» به فیلم درآمده است.
بیژن نجدی به دلیل سبک ادبی ویژه و خلاقانه ای که داشت پس از مرگش و با انتشار آثارش ، مورد توجه اهل کتاب و فرهنگ قرار گرفت و در چندسال اخیر نوشته های او مورد استقبال کم نظیری در داخل و خارج کشور قرار گرفته است و این آثار ، او را در ردیف یکی از نویسندگان برجسته ایران قرار داده اند.
6029 /6030

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي كتاب بيژن نجدي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۲۲۲۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازشدن «پرونده قتل مرموز یک یا دو خفاش جوان» در بازار نشر

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب داستانی «پرونده قتل مرموز یک یا دو خفاش جوان» نوشته پیام ابراهیمی به‌تازگی با تصویرگری مهناز سلیمان‌نژاد توسط انتشارات فاطمی برای کودکان منتشر و راهی بازار نشر شده است. این‌کتاب یکی از عناوین مجموعه «کتاب‌های طوطی» (واحد کودک و نوجوان انتشارات فاطمی) است.

این‌ناشر پیش‌تر دو داستان پلیسی «دایناسور در مرغدانی» و «خانه سنگی» را هم از مجموعه «گورکن و راسو» منتشر کرده است.

کتاب پیش‌رو دربرگیرنده یک‌داستان پلیسی برای کودکان است که شخصیت‌ اصلی‌اش یک‌جغد کارآگاه است. او از کودکی علاقه زیادی به سرنخ‌ها داشته و با دنبال‌کردنشان، به پاسخ‌های دلگرم‌کننده می‌رسیده است. همیشه هم دوست داشته همه جزییات را یادداشت کند. چون توجه به جزییات مهم‌ترین ویژگی یک‌کارآگاه است.

از دیگر شخصیت‌های داستان «پرونده قتل مرموز یک یا دو خفاش جوان» می‌توان به «مقتول (ملقب به سون سوناریان)» اشاره کرد که یک‌خفاش نوجوان سربه‌هوا و بازیگوش است. او هیچ‌وقت نتوانست کارآگاه شود و از آن‌جا که نتوانست، تبدیل به مقتول شد. خانم همسایه که یک‌کلاغ پیر و تنهاست هم در کنار جناب معلم که یک‌خفاش دیگر است، ازدیگر شخصیت‌های این‌داستان هستند. اما این‌قصه یک «قاتل» هم دارد که ملقب به سون‌سَن سان‌سوناریان است و او هم یک‌خفاش است و نام سخت و پیچیده‌اش باعث می‌شود حرف‌زدن از او سخت و پیگیری پرونده‌اش هم سخت‌تر باشد.

کارآگاه قصه در حال روایت گذشته خود و پرونده‌ای است که وقتی جوان بوده، باعث تغییر مسیر زندگی‌اش شده است؛ پرونده قتل مرموز یک‌خفاش جوان. او می‌گوید به‌نظر می‌آمد پای یک قاتل زنجیره‌ای در میان باشد. در این‌صورت جان هزاران خفاش در خطر بود اما سرنخ‌ها با هم جور در نمی‌آمدند. کارآگاه می‌گوید هرطور که بوده باید معمای پرونده را حل می‌کرد چون در غیراین‌صورت حیثیت خانوادگی‌اش به باد می‌رفت و لکه ننگی بر پیشانی شغل آباواجدادی‌اش باقی می‌ماند...

«پرونده قتل مرموز یک یا دو خفاش جوان» در ۱۳ فصل نوشته شده است.

در قسمتی از این‌کتاب می‌خوانیم:

از خانه کلاغ که بیرون آمدم، دفترچه‌ام را بیرون آوردم و یادداشت‌هایی را که نوشته بودم، مرور کردم. باید چندمتهم دیگر هم پیدا می‌کردم. ذهنم عجیب درگیر آن سرنخ بزرگ شد. همان سرنخ بزرگی که امواج صوتیِ زیرش به گوش خانم و آقای سوناریان می‌رسید. همان سرنخ بزرگی که احتمالا سون قرار بود خوراکی‌ها را با او بخورد. سرنخ بزرگی که می‌توانست من را به سون برساند.

تصمیم گرفتم در غارهای اطراف گشتی بزنم. چندغار را گشتم تا اینکه بالاخره توی یکی از غارها به سرنخ جدیدی رسیدم: بقایای آتشی که روی سقف به پا شده بود؛ چند سیخ آویزان و ته‌مانده غذاهایی که اینجا و آنجا روی زمین ریخته بود. می‌شد حدس زد در آن‌اطراف خبرهایی بوده. و بعد در کنار همه آن‌ها یک تصویر، یک عکس دونفره: دوخفاش در کنار هم. لب‌های خفاش جوان سرخ بود. آیا او واقعا یک خفاش بود یا یک‌خون‌آشام؟ آیا رد خون متعلق به سون بود؟ آیا آن‌عکس لحظاتی پیش از مرگ سون گرفته شده بود؟ یا حتی بعد از مرگ او؟ چشم‌های نیمه‌باز سون هر احتمالی را ممکن می‌ساخت. پرونده داشت پیچیده می‌شد.

این‌کتاب با ۸۰ صفحه مصور، شمارگان هزار و ۵۰۰ نسخه و قیمت ۱۵۰ هزار تومان منتشر شده است.

کد خبر 6086247 صادق وفایی

دیگر خبرها

  • اعلام فراخوان جایزه ملی داستان و بازآفرینی در اصفهان
  • رونمایی از پوستر اولین دوره جشنواره داستان نویسی استان یزد در گردکوه
  • جلد دوم کتاب «تاریخ تحلیلی جامعه شناسی دیوان سالاری در ایران» چاپ و رونمایی شد
  • رونمایی از پوستر اولین دوره جشنواره داستان نویسی استان در گردکوه
  • انتشارکتاب «نقاشی قشنگ» براساس حدیثی از امام رضا (ع)
  • نق‌نق‌‌نویسی داستان اجتماعی نیست
  • برگزاری نخستین نشست کارگروه‌های کارشناسی کانون پرورش فکری
  • جایزه داستان و بازآفرینی در ۲ بخش رقابتی و ترویجی برگزار می‌شود
  • بازشدن «پرونده قتل مرموز یک یا دو خفاش جوان» در بازار نشر
  • استاندار اردبیل از شاعر و پژوهشگر نمینی تجلیل کرد