Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@08:15:25 GMT

شبکه ریلی به شمال غرب کشور متصل می شود

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۲۲۳۰۶

شبکه ریلی به شمال غرب کشور متصل می شود

ارومیه- ایرنا- معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: با تکمیل 98 کیلومتر باقیمانده خط آهن مراغه - ارومیه که بیش از 400 میلیارد تومان برای آن هزینه شده است، شبکه ریلی به شمال غرب کشور متصل می شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «خیرالله خادمی» روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران با یادآوری مزیت های ساخت خط آهن مراغه - ارومیه به طول 183 کیلومتر اظهار داشت: اتصال ارومیه به شبکه ریلی کشور و افزایش سهم راه‌آهن در ترانزیت کالا و مسافر از استان آذربایجان غربی، صرفه جویی در مصرف انرژی و کاهش آلاینده های زیست محیطی از مهمترین مزیت های راه‌اندازی این خط ریلی در شمال غرب کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته وی، ارزش کنونی هزینه 400 میلیاردی برای این پروژه اکنون یک هزار میلیارد تومان برآورد می شود.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور افزود: این خط آهن می‌تواند در رونق اقتصادی منطقه و دسترسی کارخانجات، صنایع کشاورزی و دامپروری به شبکه ریلی کشور بسیار تاثیرگذار باشد.
خادمی ادامه داد: این خط ‌آهن به گونه ای طراحی و ساخته شده که سرعت قطارهای باری حداکثر 120 کیلومتر در ساعت و سرعت قطارهای مسافری به 160 کیلومتر در ساعت می رسد و سالیانه می تواند 1.5 میلیون تن بار و یک میلیون مسافر جابجا کند.
وی به اهمیت اتصال پنج مرکز استان کشور به شبکه ریلی اشاره کرد و گفت: اتصال شهرهای رشت، تبریز، ارومیه، همدان و کرمانشاه در سال 96 و 97 یکی از اولویت های دولت تدبیر و امید بود که اکنون همه عملیات خط آهن مراغه به ارومیه به پایان رسیده و آماده افتتاح است.
وی بیان کرد: 85 کیلومتر از این مسیر حد فاصل مراغه تا مهاباد در سال 1392 به بهره برداری رسید.
وی ادامه داد: ایستگاه ارومیه به عنوان یکی از زیباترین ایستگاه های کشور شناخته می شود که در زمینی به مساحت 30 هکتار در جنوب شرقی شهرستان ساخته شده و سطح زیربنای کل ساختمان های ایستگاه راه آهن ارومیه 16 هزار و 635 متر مربع است.
خادمی درباره وضعیت ایستگاه راه آهن نقده نیز گفت: ایستگاه زیبای راه آهن نقده در زمینی به مساحت 15 هکتار حد فاصل ایستگاه های ارومیه و مهاباد و براساس معماری بومی و فناوری های جدید ساخته شده و مجموع مساحت زیربنای ساختمان های این ایستگاه هفت هزار و 331 متر مربع است.
خادمی اظهار داشت: طبق موافقتنامه با سازمان برنامه بودجه، برای ساخت 33 پروژه باید 10 هزار و 85 کیلومتر خط آهن ساخته شود که اکنون ساخت 3300 کیلومتر آن در حال انجام است.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: اکنون ساخت پنج هزار و 252 کیلومتر خطوط ریلی در حال مطالعه است و به تدریج با تأمین اعتبارات مورد نیاز، این پروژه‌ها به مناقصه خواهد رفت.
خادمی در ادامه با اشاره به آماده شدن خط آهن رشت - قزوین بیان کرد: این خط آهن آماده افتتاح است و قرار است به صورت آزمایشی از این خط هفته آینده استفاده شود و با راه اندازی این خط آن در یکی از زیباترین مسیر ریلی کشور بخشی از ترافیک محور رشت - قزوین کاهش خواهد یافت.
معاون وزیر راه و شهرسازی اظهارداشت: برای کوتاه شدن مسیر ریلی تبریز درصددیم تا پایان سال خط آهن دوخطه بستان آباد به بهره برداری برسد و با راه اندازی خط آهن خواف - هرات شبکه ریلی ایران به کشور افغانستان متصل می شود.
«اکنون 61 کیلومتر از خط آهن خواف- هرات ریلگذاری شده و امیدواریم تا پایان سال این خط ریلی نیز به طور کامل به بهره برداری برسد».
معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد همه ماشین آلات و ادوات مورد نیاز برای توسعه شبکه ریلی کشور در داخل تولید می شود و اگر ریل ملی نیز در ذوب آهن اصفهان تولید شود ایران در زمینه توسعه شبکه ریلی به خودکفایی کامل می رسد.
اقتصام2093*1108*3065*1961*2023

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد راه و شهرسازي شبكه ريلي آذربايجان غربي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۲۲۳۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرقت بیش از ۸۰ کیلومتر کابل برق در سراوان

سمیرا رحمانی مدیر برق شهرستان سراوان   بیان کرد: عمده دلیل خاموشی‌های سطح شهر سرقت‌های متعدد کابل‌های برق است، در طی سال گذشته در شهرستان سراوان بیش از ۸۰ کیلومتر سیم سرقت شده است.
 
وی افزود: اداره برق در جلسات متعدد به دستگاه‌های متولی اعلام کرده است که ضایعاتی‌های سطح شهر کنترل شوند تا از حجم سرقت‌ها کاسته شود، ما برای پیشگیری از این سرقت‌ها برنامه تبدیل شبکه سیمی به کابل خود نگهدار در سال جدید و استفاده از اسپیسرهای بین فازی را در دست اقدام داریم، که کار اجرایی ما از نبوت جنوبی آغاز شده است، از شهروندان عزیز استدعا داریم در صورت مشاهده افراد مشکوک در اطراف شبکه سیمی و تجهیزات اداره برق با سامانه ۱۲۱ یا ۱۱۰ تماس حاصل فرمایند.
 
مدیر اداره برق سراوان ادامه داد: در سال گذشته حدود ۸۰ کیلومتر شبکه سیمی برق تبدیل به کابل خودنگهدار شده است، هم‌زمان با پروژه تبدیل سیم به کابل خودنگهدار که در سال ۱۴۰۲ بالای ۳۵۰ پایه در سطح شهر اصلاح شده است، شهروندان در صورت مشاهده تیرهای فرسوده به سامانه ۱۲۱ اطلاع و یا به دفتر بهره‌برداری اداره برق مراجعه کنند.
 
رحمانی اضافه کرد: عمده دلیل افت ولتاژ‌های سطح شهرستان سرقت است، در سال ۱۴۰۲ برای جلوگیری از افت ولتاژ بالای ۶۰ ترانس در سطح شهر سراوان و حومه اصلاح و نصب شده و طرح تبدیل سیم به کابل به طول ۵۰ کیلومتر در دست اقدام است و امیدواریم تا پایان سال ۱۴۰۳ این حج به ۱۰۰ کیلومتر برسد، همچنین مناطقی که افت ولتاژ دارند پس از بررسی اگر نیاز به نصب ترانس باشد این اقدام صورت می‌گیرد.
 
وی خاطرنشان کرد: همه معابر سطح شهر سراوان که با خاموشی مواجه‌اند در برنامه اصلاح اداره برق شهرستان هستند، تیم تعمیراتی این اداره در ماه رمضان بعد از نماز تراویح تا سحر اقدام به رفع خاموشی‌های شهر می‌کردند، حجم زیادی از روشنایی معابر در خیابان مکران مسکنِ‌مهر، شهرک لبسنگی، شهرک سبحان روبروی بیمارستان ایرانمهر، پشت مدرسه نوآوران، خیابان حافظ، خیابان سجاد، خیابان آزادی، خیابان امام خمینی از کوچه کلانتری قدیم تا مسجد جامع مدنی بخشان (علت خاموشی این مکان سرقت کابل نول و سوختن لامپ‌ها بوده است) و بلوار خلیج فارس تا تقاطع شهید بهشتی اصلاح صورت گرفته است.
 
این مقام مسئول تصریح کرد: بلوار بهداشت با توجه به اینکه تازه تأسیس است باید شهرداری اقدام به نصب پایه روشنایی آنجا کند، اما در بحث کوچه‌ها با توجه به اینکه تیرکوبی آنها انجام و هماهنگ شده تا پیمانکار به زودی کل کوچه‌ها را تجهیزات روشنایی نصب کند، بلوارهای تازه تأسیس فاقد پایه روشنایی سراوان بلوار بهداشت، بلوار خلفای راشدین، بلوار شستون و... هستند، خیابان حمزه بالاخص بعد از میدان عبداللهی که با خاموشی مواجه شده دلیل خاموشی آن سرقت کابل عنوان شده که این مورد هم جزو برنامه‌ریزی ما جهت اصلاح روشنایی آن است.
 
رحمانی گفت: روستاهایی که فاقد تیرگذاری هستند اگر مشکل اراضی نداشته باشند از محل برنامه توسعه روستایی برحسب اعتباراتی که تعلق می‌گیرد و هم از اعتبارات داخلی خود مشکلشان رفع خواهد شد، آخرین بار طرح تیر گذاری در سال ۹۶ در روستاهای هوشک و مناطق بالادست دزک تا زیارت اجرایی شده زیرا یک سری اعتبارات هم از طریق شرکت توزیع و هم از بنیاد مسکن و هم از استانداری اختصاص یافت اما برای قسمت‌های باقیمانده باید تصمیم گیری شود و اداره برق آمادگی لازم را دارد.
 
وی بیان کرد: در روستای کوهک تیرگذاری کاملاً انجام شده و ترانس‌ها برق‌دار شده‌اند برخی نقاط این روستا که تیرگذاری نشده‌اند مثل محله نوک‌جو و وکیلی‌ها(حمّل‌آباد) مشکل اراضی داشتند و منطقه وکیلی‌ها با حجم زیادی از شبکه متأسفانه جزو اراضی ملی محسوب می شوند و تا زمانی که تعیین تکلیف اراضی نشود نمی‌توانیم اقدام به برق‌‌رسانی این مناطق بکنیم، همچنین در این روستا ۲ دستگاه پست ترانس، ۲ کیلومتر شبکه فشار ضعیف، ۱۸۰ متر فشار متوسط جهت برق‌‌رسانی و داشتن برق پایدار در منطقه نوک‌جوی کوهک تا پایان سال ۱۴۰۲ صورت گرفت، ۳۴۰ متر شبکه فشار ضعیف جهت داشتن برق پایه‌دار برای ۳۰ خانوار در دست اقدام است.
 
این مقام مسئول اضافه کرد: منازل پشت نمایندگی سایپا اراضی واگذاری بنیاد مسکن است که باید اعتباری در این خصوص اختصاص یابد و صرفاً بر عهده اداره برق نیست و باید یک تصمیم گیری در این خصوص شود که این مورد در جلسات متعدد فرمانداری نیز مطرح شده است، اما در قسمت بافت قدیم بر عهده ماست و ما از محل توسعه روستایی کار می‌کنیم.
 
رحمانی افزود: در خصوص روشنایی معابر روستایی تاکنون هیچ‌گونه اعتباری به اداره برق تعلق نگرفته و روشنایی معابر روستاها بر عهده دهیاری روستاهاست، فقط زمان احداث شبکه در حالت اولیه روشنایی برعهده اداره برق و نگهداری و تعمیرات و... برعهده دهیاری است، همچنین طبق قانون روشنایی مربوط به بزرگراه‌ها مربوط به اداره راهداری و حمل و نقل جاده‌ای است.
 
وی تصریح کرد: در خصوص قرار‌گرفتن تیرهای برق جهادآباد در وسط خیابان شهید شوشتری، طبق قانون اگر چنانچه بازگشایی معبر منجر به قرار گرفتن پایه‌ها در وسط خیابان شود باید همان ارگان‌ که جدول‌گذاری یا طرح عقب‌نشینی و... را اجرایی کرده نسبت به جابجایی پایه‌ها اقدام کند.
 
مدیر اداره برق سراوان خاطرنشان کرد: الگوی مصرف در شهرستان سراوان در ماه‌های عادی سال در دوره (دوماهه) ۴۰۰ کیلووات است که این الگوی مصرف بر اساس وضعیت آب و هوایی هر شهرستان مشخص شده، در ماه‌های خرداد، تیر، مرداد تعرفه برق بر اساس منطقه گرمسیری نوع ۳ در دوره ۱۰۰۰ کیلووات است و چنانچه بالاتر از الگوی مصرف استفاده شود، هزینه‌ها به صورت تصاعدی محاسبه می‌شود، با توجه به پیگیری‌های مدیر عامل شرکت توزیع برق سیستان و بلوچستان با وزیر نیرو تخفیفاتی در سال ۱۴۰۲ (دی بهمن اسفند) برای قبوض در نظر گرفته شد.
 
رحمانی گفت: استفاده از لوازم برقی پر مصرف در ساعات پایانی شب در کم باری مد نظر مردم باشد، ساعت ۱۷ تا ۲۳ شب اوج‌بار مصرف، ساعت ۲۳ تا ۵ صبح کم‌بار مصرف، ساعت ۵ صبح تا ۱۷ میان‌بار مصرف، پیک شبانه در تابستان از ساعت ۱۹ تا ۲۳ و پیک ظهر در تابستان از ساعت ۱۱ تا ۱۷ است.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • آذربایجان‌شرقی منتظر خبرهای خوب در حوزه راه است
  • وزیر راه از قطعه ششم آزادراه تبریز- ارومیه بازدید کرد
  • هفت میلیون خانوار به شبکه فیبر نوری متصل هستند
  • بهره مندی هشتاد درصدی جمعیت روستایی ارومیه از شبکه آب و فاضلاب
  • شرکت گاز کردستان 1268 واحد تولیدی و صنعتی مصوبه شورای اقتصاد را به شبکه سراسری گاز متصل کرد
  • ۱۲۶۸ واحد تولیدی و صنعتی کردستان به شبکه سراسری گاز متصل شدند
  • فیلم| تصاویری از مسیر ریلی راه آهن لرستان
  • سرقت بیش از ۸۰ کیلومتر کابل برق در سراوان
  • تحقق ۱۰۰ درصدی اهداف سال ۱۴۰۲ راه و شهرسازی شمال سیستان و بلوچستان در ساخت بزرگراه
  • ۴۰ شهر استان بوشهر تا پایان سال به شبکه فیبرنوری متصل می‌شود