Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-23@21:43:20 GMT

وقف؛ بازوی اقتصاد مقاومتی جامعه

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۲۲۵۴۷

وقف؛ بازوی اقتصاد مقاومتی جامعه

به گزارش ایکنا از آذربایجان‌غربی، حجت‌الاسلام والمسلمین ناصر جوانبخت، مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان‌غربی‌ ظهر امروز، ۲۳ آبان‌ماه‌در همایش یاوران وقف، در محل سالن آمفی‌تئاتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه، بیان کرد: وجود موقوفات فراوان در کشور، یکی از مهم‌ترین دلایل و نشانه‌های مودت ما ایرانیان به دین اسلام و تشیع است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه ۱۹۵ هزار موقوفه در سراسر کشور وجود دارد، افزود: بیش از یک میلیون رقبه در سراسر کشور وجود داشته و وقف به عنوان بازوی اقتصاد مقاومتی، ایفای نقش می‌کند، اما متاسفانه اطلاع عموم مردم از خدماتی که در راستای وقف به جامعه ارائه می‌شود، براساس نظرسنجی بیش از ۶۰ درصد مردم از خدمات بی‌بهره هستند و مابقی به دلیل اصلاحات ارضی و هجمه‌ای که به موقوفات در دوره پهلوی وارد شد، دیدگاه مثبتی نداشتند.
‌جوانبخت بابیان اینکه تاکنون ۱۷۰ میلیون فیلد اطلاعات از موقوفات کشور در سامانه جامع موقوفات تکمیل شده است، خاطرنشان کرد: بیش از ۲۵ درصد مراکز خدماتی‌ ـ درمانی کشور موقوفه بوده و ۹۰ هزار مسجد در سراسر کشور که در عرصه‌های فرهنگی، دینی و سیاسی فعالیت دارند، همگی موقوفه هستند و همچنین ۴۰ دانشگاه و ۱۵۰۰ مدرسه در کل کشور موقوفه هستند که متأسفانه بسیاری از مردم اطلاعی ندارند.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از عرصه‌های حوزه‌های اجتماعی در کشور موقوفه هستند، تصریح کرد: سالانه ۵۰۰ میلیارد تومان از محل اجرای نیات واقفان، برای گره‌گشایی مشکلات مردم استفاده شده و دهه وقف نیز در راستای تبلیغ و ترویج سنت حسنه وقف در کشور برگزار می‌شود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان‌غربی با بیان اینکه طی سال‌های گذشته، سالانه ۲۰۰ موقوفه در کشور ثبت می‌شد، اظهار کرد: اکنون میانگین سالانه ثبت موقوفه در کشور ۳ هزار مورد بوده و خیرین و واقفان در عرصه‌های گوناگون کار خیر فعالیت دارند و درحال حاضر ۶۴۰۰ موقوفه در استان وجود داشته و در خدمت مردم است که طی هشت‌ماهه نخست سال‌ جاری، ۵ هزار میلیارد تومان در حوزه‌های مذهبی و حوزه‌های علمیه و اقدامات فرهنگی از جمله مهر تحصیلی در استان هزینه شده‌ است.
وی ادامه‌ داد: طی سال‌جاری، درآمد موقوفات استان بیش از ۱۳ درصد افزایش یافته‌ و اولین قدم از اقدامات مؤثری که در جهت تثبیت حقوق موقوفات در استان انجام شده، تثبیت موقوفات بوده که ۲۲ هزار رقبه فاقد سند بودند که ۲ هزار رقبه دارای سند شدند و تثبیت موقوفات و کاهش آمار دعاوی از جمله مزایای سنددار شدن رقبات است.
‌جوانبخت اظهار کرد: تصور این است که منابع مالی اوقاف زیاد بوده و نیازی به بودجه ندارد، ولی اینگونه نیست، چراکه اداره اوقاف، تمامی درآمد موقوفات را در راستای اجرای نیات واقفان هزینه می‌کند که این یک وظیفه شرعی است.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن وقف اداره اوقاف آذربایجان غربی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۲۲۵۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحویل اسناد مالکیت حدنگاری ۵ تالاب و بزرگترین موقوفه کشور

به گزارش خبرگزاری مهر، حسن بابایی رئیس سازمان ثبت که در یکصد و دوازدهمین سفر استانی خود به استان خوزستان سفر کرده است، در مراسمی با حضور رئیس کل دادگستری استان خوزستان، مدیرکل حقوقی وزارت نیرو، مدیرکل املاک سازمان اوقاف و امور خیریه و سایر مدیران و رؤسای دستگاه‌های استان، اسناد مالکیت بستر و حریم دو رودخانه بزرگ و مهم کشور که بالغ بر ۱۱ قطعه سند به مساحت ۲۵ هزار هکتار در حوزه ثبتی شهرستان شوش که به نام دولت صادر شده است را به مدیرکل دفتر حقوقی وزارت نیرو تحویل داد.

در این مراسم سند مالکیت حدنگار تالاب بین‌المللی «شادگان» به عنوان بزرگترین تالاب کشور مشتمل بر ۶۲ پلاک ثبتی در مجموع ۲۷۲ هکتار و تالاب «هورالعظیم» به عنوان بزرگترین تالاب مرزی کشور در ۱۰۹ هکتار که در راستای حفظ و عدم تغییر کاربری طی فرآیندی پیچیده و با حمایت رئیس کل دادگستری، شورای حفظ حقوق بیت‌المال و پیگیری جهادی و تلاش اداره کل ثبت استان خوزستان به صورت یکپارچه صادر شده و همچنین اسناد تالاب‌های «بن دون»، «میانگران» و «شیمبار» که مجموع مساحت ۵ تالاب بالغ بر ۳۸۶ هزار هکتار را شامل شده و از زیستگاه‌های مهم حیات وحش ایران با گونه‌های مختلف گیاهی و جانوری می‌باشند، تحویل داده شد.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور همچنین ۵۴۱ سند مالکیت مربوط به شهرک‌های صنعتی اهواز، سوسنگرد، بهبهان، آبادان، باغملک، شوشتر و آغاجاری را با مجموع مساحت ۲۷۹ هکتار در راستای تحقق شعار سال و فراهم کردن بستر و زیرساخت‌های تولید و اشتغال‌زایی به شرکت شهرک‌های صنعتی استان خوزستان تحویل داد.

در این مراسم ۲۴۱ سند مالکیت به مساحت ۶۶ هزار هکتار مربوط به اراضی وقفی شهرستان‌های رامشیر و ماهشهر به عنوان بزرگترین موقوفه کشور که با حمایت دادگستری کل و تلاش اداره کل ثبت اسناد و املاک استان خوزستان با رفع اختلافات مابین ادارات اوقاف و منابع طبیعی منجر به صدور سند شده است از سوی رئیس سازمان ثبت به سازمان اوقاف و امور خیریه استان تحویل داده شد.

رفع مشکلات مالکیتی و صدور اسناد «کوی مدرس» اهواز بعد از ۷۰ سال

رئیس سازمان ثبت در ادامه با اشاره به صدور ۲۹۵ سند مربوط به «کوی مدرس» در شهر اهواز و تحویل آن‌ها به مردم بعد از اخذ مجوز از سازمان اموال تملیکی، از دادگستری کل استان خواست رفع مشکلات مردم در منطقه را تا حصول به نتیجه نهایی و رفع کامل موانع مالکیتی پیگیری کند.

گفتنی است تثبیت مالکیت این منطقه در شهر اهواز با حمایت مراجع قضائی و تشکیل جلسات متعدد با حضور استاندار، رئیس سازمان املاک تملیکی و رفع بخش عمده‌ای از مشکلات مالکیتی ۷۰ ساله این منطقه مابین دستگاه‌های مختلف و شهرداری و با تلاش اداره کل ثبت اسناد و املاک استان خوزستان به انجام رسیده و تا تثبیت کامل مالکیت‌ها تداوم خواهد یافت.

دهقانی رئیس کل دادگستری استان خوزستان هم طی سخنانی در این مراسم با اشاره به جریان بزرگ تثبیت مالکیت در عرصه‌های مختلف از سوی سازمان ثبت و لزوم صیانت از مالکیت‌ها به عنوان یکی از وظایف بسیار مهم حاکمیت گفت: اعتبار دادن به معاملات عادی و غیر رسمی موجب تهدید و تزلزل مالکیت اموال غیرمنقول می‌شود و ترویج ثبت رسمی و اقدامات مؤثر سازمان ثبت به عنوان یکی از سازمان‌های حاکمیتی زیر نظر قوه قضائیه تأثیر بسزایی در آرامش روانی مردم و امنیت مالکیت‌ها در جامعه دارد.

در این مراسم «زمان خوب» مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان خوزستان نیز با بیان اینکه بیش از ۹۹ درصد از اراضی ملی استان حدنگاری و سنددار شده است گفت: در ۱۷ واحد از ۲۳ واحد ثبتی استان، اراضی ملی به صورت ۱۰۰ درصدی تثبیت و اسناد آن‌ها صادر شده است.

وی افزود: از مجموع یک میلیون و ۴۷۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان خوزستان نیز تا کنون ۶۹ درصد معادل یک میلیون و ۲۳ هزار هکتار آن حدنگاری و منجر به صدور سند شده است و این جدیت با دستور و حمایت‌های رئیس سازمان ثبت و رئیس کل دادگستری استان تا انجام کامل حدنگاری ادامه خواهد یافت.

سرابیان مدیرکل دفتر حقوقی وزارت نیرو و باقرزاده مدیرکل املاک سازمان اوقاف و امور خیریه کشور نیز در ادامه این مراسم گزارشی از روند پیشرفت اجرای تفاهم نامه‌های منعقده با سازمان ثبت ارائه دادند.

شایان ذکر است در جریان سفر دو روزه معاون رئیس قوه قضائیه و رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به استان خوزستان، ضمن بازدید وی و هیأت همراه از برخی شهرستان‌ها و برگزاری میز خدمت، نشست تخصصی فعالان اقتصادی و اعضای اتاق بازرگانی نیز با حضور دکتر بابایی برگزار و صحبت‌ها و نظرات فعالان اقتصادی بویژه در راستای تسریع و تسهیل در ثبت شرکت‌ها و مؤسسات و تحقق عملی شعار سال مورد رسیدگی قرار می‌گیرد.

کد خبر 6086063

دیگر خبرها

  • برگزاری دوره منطقه‌ای توانگری تسهیل گران اقتصاد مقاومتی در لرستان
  • بررسی مشکلات صنایع شهرستان ساوه در سه سطح
  • (ویدیو) نوری قزلجه: تعطیلی شنبه به نفع اقتصاد مردم و کشور است
  • سالانه ۵۰ موقوفه جدید به موقوفات استان سمنان اضافه می‌شود
  • نوری قزلجه: تعطیلی روز پنجشنبه ارتباطات رسمی را به مدت ۴ روز قطع خواهد کرد / تعطیلی شنبه به نفع اقتصاد مردم و کشور است + فیلم
  • تحویل اسناد مالکیت حدنگاری ۵ تالاب و بزرگترین موقوفه کشور
  • نقش مشارکت‌های مردمی در افزایش بهره‌وری و تولید
  • نقش مشارکت‌های مردمی در افزایش بهره‌وری و جهش تولید
  • مشکلات مربوط به ارز برای مردم و اقتصاد کشور غیر قابل تحمل شده است
  • صنعتگران مهم‌ترین رکن تحقق اقتصاد مقاومتی در کشور هستند