Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-01@10:19:03 GMT

‌تهدید زیستگاه دلفین‌ها در جزیره هنگام

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۲۲۹۰۳

‌تهدید زیستگاه دلفین‌ها در جزیره هنگام

با صیدهای کف روبی که در خلیج‌فارس و به‌خصوص اطراف جزیره هنگام صورت می‌گیرد دلفین‌ها روزبه‌روز به سمت اقیانوس و آب‌های آزاد رفته و تا یکی دو سال دیگر دلفینی به این نقطه نمی‌آید. غذایی برای دلفین‌های جزیره هنگام  نمانده

‌«محمود ابولی»، ‌دهیار روستای دیرستان از توابع شهرستان قشم گفت: با صیدهای کف هیچ غذایی برای دلفین های جزیره هنگام باقی نمی‌ماند و با ادامه این روند هیچ دلفینی در این منطقه باقی نمی ماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی ‌در خصوص تهدیدهایی که زیستگاه دلفین‌های جزیره هنگام با آنها مواجه است، اظهار  داشت: معضل اصلی که با آن مواجهیم تورهای صیادی هستند که به‌صورت پیاله‌ای صید می‌کنند.  یعنی پرسنیگ و کف روبی می‌کنند و تمامی مرجان‌ها  و هرچه کف دریا وجود دارد را صید کرده و بالا می‌کشند و منابع غذایی  دلفین‌های جزیره هنگام را از بین می‌برند.

دهیار روستای دیرستان ادامه داد: اگر این طعمه‌ها صید شود دلفین‌های جزیره هنگام روزبه‌روز به سمت اقیانوس و آب‌های آزاد رفته و تا یکی دو سال دیگر دلفینی به این نقطه نمی‌آید چراکه هیچ غذایی برایشان باقی نمی‌ماند.

--- ---

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۲۲۹۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توانایی زبان فارسی در گرو این است كه زبان علم باقی بماند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، علی شیوا، عضو هیئت‌علمی گروه واژه‌گزینی فرهنگستان زبان و ادب فارسی در یک گفگوی تلفنی در مورد چگونگی افزایش توان زبان فارسی در ساحت توانمندسازی گنجینه واژگانی گفت: برنامه‌ریزی زبانی یك برنامه‌ریزی سنجیده علمی، حساب شده برای حال و آینده زبان بر اساس داشته‌های زبان است.

او افزود: برای برنامه‌ریزی زبانی باید همپای دانش‌های روز و در حد توان و یا بیشتر باید واژه‌سازی و واژه‌گزینی انجام شود و علم روز را به زبان خودمان بیاموزیم.

شیوا با بیان اینكه توانایی زبان فارسی امروز در گرو این است كه زبان فارسی زبان علم باقی بماند یا اگر كاستی‌هایی در این زمینه وجود دارد برطرف شود تصریح كرد: جلوه‌گاه این برای برنامه‌ریزی زبانی می‌تواند در نهادهایی مانند فرهنگستان زبان و ادب فارسی باشد.

عضو هیئت‌علمی گروه واژه‌گزینی فرهنگستان زبان و ادب فارسی اظهار داشت: اگر زبان فارسی بتواند از عهده تعبیر و اصطلاح‌گزینی برای واژه‌های تخصصی در هر زمینه‌ای برآید می‌توان به ماندگاری درازمدت آن کاملاً امیدوار بود.

*** رخنه زبان بیگانه، زبان را از پویایی باز می‌دارد

وی با اشاره به اینكه امروزه در حوزه علوم جدید بسیاری از اصطلاحات و واژگان وارد زبان فارسی شده است بیان داشت: اگر دروازه‌های زبان را به حال خود رها كنیم و به روی زبان بیگانه گشوده باشد به مرور واژگان بیگانه چنان در زبان رخنه می‌كند كه زبان را از پویایی باز می‌دارد و به وابستگی عادت می‌دهد.

شیوا اذعان داشت: واژه‌سازی یكی از مهم‌ترین اركان در برنامه‌ریزی زبانی است و باعث می‌شود ‌شان زبان حفظ شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اولین قبرستان مسلمانان در ایران کجاست؟ + عکس
  • لحظه وحشتناک ریزش قبر در هنگام خاکسپاری
  • ببینید | لحظه دلهره آور ریزش قبر در هنگام خاکسپاری
  • همکاری دلفین‌ها با ماهیگیران + فیلم
  • توانایی زبان فارسی در گرو این است كه زبان علم باقی بماند
  • تهدید حیات جزیره سرخ‌گون هرمز با شیشه و پلاستیک
  • ببینید | ترس و وحشت یک گربه هنگام تماشای انیمیشن تام و جری
  • ببینید | سلفی هنگام سقوط وحشتناک با پاراموتور!
  • (ویدئو) تصاویر حیرت‌انگیز از لحظه تولد بچه دلفین
  • (ویدئو) مشاهدۀ پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان