Web Analytics Made Easy - Statcounter

آلبوم «ترانه هاي كبود» همنوازي عماد توحيدي و حسين نظري منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، اين اثر كه اجراي ترانه هايي از موسيقي نواحي جنوب كرمان است با اجراي سازهاي كوبه اي توسط عماد توحيدي در همراهي با چنگ(قيچك)نوازی و آواز حسين نظري شكل گرفته است.

قطعات اين مجموعه از موسيقي «رودبار زمین»، وادی ساز و سرود كرمان انتخاب شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اين منطقه گستردهي جغرافيايي ،سامان ترانه های شبانی، آوازهای ساربانی و اقوال عیش و نشاط و رقص و ترانه هاي حماسي است و موسیقی رودباری به لحاظ غنا درترانه، تنوع ساز، شیوه های آوازی،آداب و ادب شفاهی و آئين و مناسك،هنري ويژه است.هفت گونه موسيقي در فرهنگ رودباري توسط فواد توحيديپژوهشگر موسيقي نواحي شناسايي شده كه عبارتند از :شَیر، لیکو(دهو)، راه، مورک(مويه)، کُردی، مجلسی و لالایی 

«ترانه هاي كبود»، مجموعه ای است از نغماتي که در همواره ی تاریخ در آیین ها و مراسم مردمی و مجالس حکمرانان محلی، دوستداران بسیار داشته است و در عين نشاط ظاهري، حامل رنج هايي عميق است. 

«عماد توحيدي» نوازنده و آهنگساز برجسته با طراحي ريتم ها، سازبندي متنوع و اجراي شمار قابل توجهي از سازهاي كوبه اي، همسو با فرهنگ موسيقايي منطقه،در كنار «حسين نظري» هنرمند نامي منوجان كه ساليان بسياري با "چنگ"(قيچك) و آواز خود، راوي ترانه هاي سرزمين اش بوده است، ترانه هاي اين مجموعه را اجرا كرده اند.«ترانه هاي كبود» توسط مركز موسيقي حوزه هنري منتشر شده است.

 

پایان پیام/32

منبع: شبستان

کلیدواژه: استان همدان اردبیل خوزستان شیراز افتتاح پروژه هفته کتاب و کتابخوانی هفته کتاب طرح 550 هزار هکتاری اجلاس جهانی گردشگری اسحاق جهانگیری انتشار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۲۳۵۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویر دیده نشده از محمدرضا شجریان

محمدرضا شجریان، خواننده محبوب و استاد آواز موسیقی اصیل ایران در سال ۱۳۱۹ در شهر مشهد در خانواده‌ای مذهبی متولد شد. پدرش قاری قرآن بود و صوت قرآن را از ۸ سالگی به محمدرضا که صدای خوشی داشت نیز آموخت.

به گزارش ایلنا، شجریان با اولین معلم موسیقی خود در سال ۱۳۳۶ زمانی آشنا شد که برای تحصیل به دانشسرای مقدماتی مشهد وارد شد. وی دو سال بعد علاوه بر تلاوت قرآن، برای رادیو خراسان آواز‌های بدون موسیقی را نیز اجرا کرد.

شجریان که پس از دریافت دیپلم از دانشسرای عالی، به استخدام آموزش و پرورش درآمده بود از سال ۴۶ پس از چند سال تدریس در دبستان‌های مشهد به تهران منتقل شد. وی در تهران نزد اسماعیل مهرتاش درس آواز آموخت و همزمان خوشنویسی و نوازندگی سنتور را نیز پی گرفت.

اولین اجرا و ضبط صدای شجریان در پاییز سال ۴۶ در غالب برنامه «برگ سبز شماره ۲۱۶» از رادیو ایران پخش شد. اما او به دلیل اینکه پدرش می‌خواست نام «شجریان‌ها» با قرائت قرآن شناخته شود، در برنامه‌های رادیویی خود را با نام «سیاوش بیدکانی» معرفی کرد. تا اینکه در سال ۱۳۵۰ پدرش به خوانندگی آواز توسط وی رضایت داد و شجریان با نام خود در رادیو و تلویزیون حاضر شد. او در سال ۱۳۵۰ با فرامرز پایور آشنا شد و آموزش سنتور و ردیف آوازی «صبا» را نزد وی آغاز کرد.

شجریان همزمان با هوشنگ ابتهاج، شاعر پرآوازه متخلص به «سایه» آشنا شده و به واسطه وی همکاری با برنامه «گلها» در رادیو را آغاز کرد. محمدرضا شجریان در این مدت در رادیو با بزرگان موسیقی نظیر احمد عبادی، حسن کسایی، جلیل شهناز، فرهنگ شریف و فرامرز پایور قطعات بسیاری را اجرا کرد.

شجریان آموزش سبک آوازی «طاهرزاده» را از سال ۱۳۵۱ نزد «نور علی خان برومند» آغاز کرد و در سال ۱۳۵۲ نیز با عبدالله دوامی آشنا شد و ردیف آوازی وی را آموخت. او در همان سال در کنار هنرمندان بی نظیر موسیقی سنتی ایران نظیر محمدرضا لطفی، حسین علیزاده، جلال ذوالفنون و ناصر فرهنگ‌فر به عضویت مرکز حفظ و اشاعه موسیقی به سرپرستی داریوش صفوت پیوست.

سال ۱۳۵۴ شجریان به همراه محمرضا لطفی و ناصر فرهنگ‌فر در «جشن هنر شیراز» کنسرت «راست پنجگاه» را اجرا کردند. محمدرضا شجریان که پیش از انقلاب سال ۵۷ رادیو ملی را مانند بسیاری دیگر از هم دوره‌های خود ترک کرد. وی به همراه محمدرضا لطفی و حمایت هوشنگ ابتهاج که او هم پس از رویداد تلخ میدان ژاله از کار در رادیو دست کشیده بود، کانون «چاووش» را بنیان گذاشت.

شجریان با کانون چاووش که اکثر اعضای آن از گروه شیدا و عارف بودند آثار بسیاری را خواند که تعداد زیادی از آنها محتوای انقلابی و ملی داشتند. «شب نورد» یا (برادر نوجوونه) از چاووش ۲ و «سپیده یا ایران‌ای سرای امید» و «ایرانی به سر کن خواب مستی» از چاووش۶، «همراه شو عزیز» و «ایران خورشیدی تابان دارد» از چاووش، از جمله این آثار هستند.

tags # محمدرضا شجریان سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • عملیات در محل تجمع و عیش و نوش مستشاران آمریکایی‌ به روایت حسین مظفر
  • باورهای توحیدی امیرمؤمنان(ع) در دعای کمیل
  • تصویر دیده نشده از محمدرضا شجریان
  • بارش‌های اخیر کبود آب تهران را جبران نکرد
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • خبر بیماری ترانه علیدوستی به حاشیه کشیده شد!
  • (ویدئو) انتشار تصویر عجیب از «بنیامین بهادری»
  • رونق کنسرت‌ها تهدید یا فرصت؟
  • هشدار بارش‌های سیل آسا در ۱۷ استان
  • پاسخ فرهنگ انقلابی به نیازهای امروزی