Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-24@08:35:37 GMT

تجدید میثاق اهالی کتاب با آرمان‌های امام (ره) و شهدا

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۲۳۶۱۱

تجدید میثاق اهالی کتاب با آرمان‌های امام (ره) و شهدا

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در مراسم تجدید میثاق اهالی فرهنگ و کتاب با آرمان‌های امام (ره) گفت: راه انتقال این ارزش‌ها و معارف به نسل‌های بعدی راه فرهنگی است و تمامی رسانه‌های فرهنگی و از همه مهم‌تر کتاب این وظیفه را برعهده دارند.

به گزارش ایسنا به نقل از ستاد خبری بیست و ششمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، تجدید میثاق اهالی فرهنگ و کتاب با آرمان‌های امام راحل و شهدای هشت سال دفاع مقدس با حضور علیرضا مختارپور؛ دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، غلامرضا امیرخانی؛ معاون کتابخانه ملی ایران، ایوب دهقانکار؛ مشاور اجرایی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از کتابداران و اهالی رسانه در مرقد امام راحل (ره) برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در ابتدا، اهالی کتاب و کتابداران پس از خواندن سرود ملی جمهوری اسلامی ایران برای تجدید میثاق با امام‌ راحل و آرمان‌های ایشان دسته گلی را به نشانه ادای احترام به مرقد امام (ره) اهدا کردند.


مبارزه با ظلم و ستم از ویژگی‌های بارز امام خمینی (ره) بوده است


در ادامه این مراسم غلامرضا امیرخانی معاون کتابخانه ملی ایران گفت:‌ یک نویسنده بزرگ مصری کتاب‌های متعددی در مورد انقلاب ایران نوشته است و کتاب کوچکی نیز درباره زندگی امام حسین علیه السلام دارد که تحلیلی از شرایط زمان دوران امام حسین (ع) است. این نویسنده جمله‌ای دارد که می‌گوید؛ «من به این نتیجه رسیدم که شخصیت‌های بزرگ تاریخ یک کلید دارند که از طریق آن کلید شناسایی و معرفی می‌شوند. کلید امام حسین(ع) عزت و آزادگی است. که با این کلید اهداف حرکت و قیام امام به درستی روشن می‌شود.» امام خمینی (ره) نیز کلیدی دارد که کلید آن مبارزه با ظلم است.


وی ادامه داد: گفته می‌شود که امام خمینی در اتاق خود در قم یک قاب کوچک داشت و این جمله روی آن نوشته شده بود «من از مظلومی که ظلم می‌پذیرد بیشتر از ظالمی که ظلم می‌کند بدم می‌آید.» در تمام مراحل زندگی امام خمینی مبارزه با ظلم و ستم همیشه وجود داشته و این موضوع از ویژگی‌های بارز امام خمینی(ره) است و به نوبه خود نه تنها کم‌نظیر بلکه بی‌نظیر است. حال اگر شخصیت رفتاری و اخلاقی امام (ره) را در کنار شخصیت علمی ایشان در نظر بگیریم که از حیث مسائل فرهنگی و ذوق عرفانی مقام بالایی دارند،‌ باید گفت که عشق و علاقه ایشان به کتاب بسیار بالا بوده است.


او با تاکید بر کتابخوانی امام (ره) گفت: از ویژگی شخصی امام مطالعه است که همیشه کتاب می‌خواند و وقتی از پسر او پرسیدند که آخرین کتابی که امام خمینی خواند چه بود، گفت: رمان «شوهر آهو خانم» آخرین کتابی بود که امام خمینی (ره) خوانده است.


امیرخانی ادامه داد: شخصیتی با این ویژگی‌ها امروز در طوفانی از تهمت‌ها و ناجوانمردانی ها قرار دارد و وظیفه و تکلیف ما به عنوان افراد فرهنگی این است که این فضا را فرهنگ‌سازی کنیم و امیدوارم خداوند به مدد شهدا و امام خمینی عاقبت ما را ختم به خیر کند.


سپس علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: این روزها و در سال ۹۷ بهتر است به داستانی توجه کنیم و آن داستان تولد، رشد و ظهور یک نوزاد قهرمان متولد سال ۵۷ هست که وقتی دوسالگی‌اش تمام نشده بود، مورد حمله دشمنان، منافقین و تحریم‌ها قرار گرفت.


او ادامه داد: این نوزاد روز به روز علی‌رغم تمامی مسائل و تحریم‌ها رشد کرد و امسال این نوزاد تبدیل به یک پهلوان شده که بازوان قوی، تفکر روشن و بیانی رسا دارد به نوعی که هیچ کدام از قلدرهای دنیا نمی‌توانند به این پهلوان زور بگویند.


مختارپور یادآور شد: حال سوال این است که چه چیزی این نوزاد ۵۷ را به یک پهلوان سال ۹۷ تبدیل کرده است؟ و در اینجا تاثیر شخصیت امام خمینی (ره) بسیار مهم بوده است چراکه این نوزاد در سایه انفاس مسیحایی امام رشد پیدا کرد و قوت گرفت. امام خمینی، شهدا و مدافعان حرم در تمام اعصار کسانی هستند که در دفاع از این مرز و بوم ایستادند که عزت و استقلال نظام را حفظ کنند. این افراد کسانی هستند که باعث شدند این نوزاد در این سن به کمال برسد و در این چهل‌سالگی در حوزه معارف دین و دیگر حوزه‌ها رشد و تکامل پیدا کند.


تاکید مقام معظم رهبری بر ترویج کتاب و کتابخوانی


دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور تاکید کرد: حال راه انتقال این ارزش‌ها و معارف به نسل‌های بعدی راه فرهنگی است. تمامی رسانه‌های فرهنگی و از همه مهم‌تر کتاب این وظیفه را برعهده دارند. خوشبختانه کتاب‌های زیادی درباره انقلاب شهدا مدافعان حرم دفاع مقدس نوشته شده که البته هنوز تمام اسناد و مدارک مبارزات شهرهای مختلف به‌طور جامع منتشر نشده و خاطرات بسیاری از کسانی که زحمت کشیده، شکنجه شده و از جان خود گذشتند منتشر نشده است؛ اما آن چیزی هم که منتشر شده برای جامعه امروز بسیار موثر و خواندنی است.


وی ادامه داد: باید گروه کتابداران بتوانند این کتاب‌های نوشته شده در این حوزه‌ها را به مردم و جامعه معرفی کنند؛ کتابداران حوزه مساجد، مدارس، دانشگاه‌ها، نهاد کتابخانه‌ها و دیگر نهادها وظیفه دارند به مردم و نسل جوان تکلیف اجتماعی خود را ثابت کنند.


مختارپور تصریح کرد: مقام معظم رهبری در این زمینه بر چند موضوع در این عرصه تاکید دارند؛ اول توجه به افکار و اندیشه‌های امام خمینی (ره) است. اگر تنها کتابی که از نظرات و بیانات امام وجود دارد جمع‌آوری و محورهای اصلی آن استخراج شود هندسه انقلاب از دل آن شکل می‌گیرد. دوم ترویج کتاب و کتاب‌خوانی و گسترش مطالعه در کشور با تأکید بر استقلال ظرفیت‌های بومی منطقه کشور است.


سپس علیرضا مختارپور به همراه مهدی رمضانی و اهالی کتابدار از مقبره‌ شهدای هفتم تیر بازدید و تجدید میثاق کردند.


بیست و ششمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار «حال خوش خواندن» از تاریخ ۲۴ آبان تا ۱ آذرماه با مشارکت بیش از ۶۰ نهاد و سازمان در سراسر کشور برگزار می‌شود.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: هفته کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۲۳۶۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای برنامه‌های فرهنگی-هنری در کتابخانه عمومی خلیج فارس بوشهر

به‌گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، افسانه دارابی با اشاره به اجرا شدن برنامه‌های ثابت و مناسبتی در کتابخانه عمومی خلیج فارس بوشهر، بیان کرد: ما روز‌های یک‌شنبه صبح جلسه پرسش و پاسخ با عنوان "راه زندگی" داریم با یک روان شناس و روان درمانگر و بعد از ظهر روز‌های یک‌شنبه نشست کتابخوان کودکان را داریم، همچنین ساعت ۱۷:۳۰ روز‌های چهارشنبه نشست کتابخوان نوجوان برای پسران را داریم.

وی با بیان این‌که اکثر برنامه‌های این کتابخانه در روز‌های پنج‌شنبه اجرا می‌شود، اضافه کرد: پنجشنبه‌ها ساعت ۹ صبح ما نشست "گلستان خانی" داریم، ساعت ۱۰ نشست بانوان را داریم که در این نشست کتابی معرفی و در مورد آن کتاب صحبت می‌شود.

مسئول کتابخانه عمومی خلیج فارس بوشهر ادامه داد: زمانی که بحث درباره کتاب تمام شد ما یک اختتامیه برای کتاب می‌گیریم و به‌عنوان نقد و بررسی کتاب از یک کارشناس فرهنگی استان دعوت می‌کنیم و کتاب را مورد نقد و بررسی قرار می‌دهد و دوستان اگر ابهامی داشته باشند در این جلسه صحبت کرده و رفع ابهام می‌کنند.

وی همچنین با اشاره به جلسه‌های مناسبتی این کتابخانه، گفت: آیین نکوداشت خانم دکتر فاطمه لشکری یکی از فرهنگیان استان که کتابخانه شخصی‌شان را خانواده ایشان به کتابخانه خلیج فارس اهدا کرد‌ه‌اند در این کتابخانه برگزار می‌شود.

دارابی اضافه کرد: در این آیین حدود ۵۰۰ نسخه کتاب نفیس به کتابخانه عمومی خلیج فارس اهدا می‌شود.

وی جلسه‌های نقد و بررسی و آیین‌های رونمایی از آثار نویسندگان بوشهری را از دیگر برنامه‌های این کتابخانه عنوان کرد.

دیگر خبرها

  • کتابخانه هدفمند، موفق و خلاق در دل کویر استان یزد
  • مسئولین استان نسبت به کتابخانه‌ها متفاوت عمل کنند
  • چالشی به نام سرانه مطالعه در ایلام/ کتاب همچنان مغفول است
  • نحوه مدیریت و رویکرد کتابخانه‌های عمومی استان زنجان متحول شده است
  • تجدید میثاق جامعه کار و تولید کشور با آرمان‌های امام راحل
  • حضور در یادواره‌ شهدا وظیفه‌ای ملی و انسانی است
  • اجرای برنامه‌های فرهنگی-هنری در کتابخانه عمومی خلیج فارس بوشهر
  • مصلی امام خمینی (ره) برای برگزاری نمایشگاه کتاب آماده می‌شود
  • کتابخانه‌های عمومی با برگزاری برنامه‌های فرهنگی مردم را به کتاب‌خوانی ترغیب کنند
  • کتابخانه‌های عمومی با برگزاری برنامه‌های فرهنگی مردم را به کتابخوانی ترغیب کنند