Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@23:28:05 GMT

سرانه کتاب 9 جلد به ازای هر دانش آموز است

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۲۳۶۶۸

سرانه کتاب 9 جلد به ازای هر دانش آموز است

تهران- ایرنا- مدیرکل فرهنگی هنری، اردوها و فضاهای پرورشی وزارت آموزش‌ و پرورش از وجود بیش از 120میلیون جلد کتاب در مدارس کشور خبر داد و اعلام کرد: سرانه کتاب در مدارس بیش از 9 جلد به ازای هر دانش آموز است.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش ‌و پرورش، علی رمضانی اظهار داشت: بیش از 70 درصد مدارس دوره اول و دوم متوسطه و بیش از 60 در صد مدارس ابتدایی نیز دارای کتابخانه‌های کلاسی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی در ادامه با اشاره برگزاری هفته کتابخوانی 23 آبان ماه تا اول آذرماه اظهارداشت: در راستای توسعه و تقویت فرهنگی مطالعه در بین دانش آموزان دومین جشنواره دانایی، توانایی با حضور 300 دانش‌آموز برگزیده 27 و 28 آبان ماه در اردوگاه باهنرتهران برگزار می‌شود.
وی از تشکیل کارگروه نظارت بر کتابخوانی افزود: با هدف توسعه فرهنگ کتابخوانی و فضاهای کتابخانه‌ها، 500 هزار نسخه کتاب برای استفاده 500 هزار دانش‌آموز شرکت‌کننده در جشنواره دانایی، توانایی پس از تائید محتوای کتاب‌ها توسط کارگروه نظارت با تخفیف 40 درصدی مستقیما به استان‌ها ارسال ‌شده است.
رمضانی یادآورشد: در سال تحصیلی 97-96 حدود یک‌ میلیون دانش‌آموز در مرحله مدرسه با مطالعه یک کتاب در مسابقه شرکت کردند و برندگان این مرحله با مطالعه 2 عنوان کتاب در مرحله منطقه با هم به رقابت پرداختند.
وی ادامه داد: در مرحله استانی این جشنواره دانش آموزان 3 عنوان کتاب را مطالعه می‌کنند و برگزیدگان این مرحله که در سال تحصیلی گذشته حدود 300 نفر بودند به مرحله کشوری راه یافتند، در مرحله ملی این مسابقات دانش آموزان به اختیار خود ، 4 عنوان کتاب را انتخاب و با ارائه کنفرانس در حضور داوران در رقابت‌های کتاب پژوهی شرکت می‌کنند و هفته آینده این مرحله برگزار می‌شود.
مدیرکل فرهنگی هنری، اردوها و فضاهای پرورشی وزارت آموزش ‌و پرورش نهادینه کردن فرهنگ مطالعه را از سیاست‌های اصلی این وزارتخانه برشمرد و تصریح کرد: بیست و ششمین دوره هفته کتاب با شعار 'حال خوش خواندن' از 23 آبان ماه تا 1 آذرماه و با ارائه برنامه‌هایی از جمله برپایی 50 هزار نمایشگاه در 50 هزار مدرسه با مشارکت 850 ناشر و ارائه 850 هزار جلد کتاب به ارزش حدود 30 میلیارد تومان، تجلیل از 300 برگزیده کتابخوانی و قدردانی از فعالان رابطان عرصه کتاب و کتابخوانی برگزار می‌شود.
رمضانی ادامه داد: یکی از سیاست‌های راهبردی معاونت پرورشی و فرهنگی فراهم کردن شرایطی است تا کتاب مفید با قیمت مناسب در اختیار دانش آموزان قرار گیرد، لذا همواره با ناشران در این زمینه رایزنی کرده و انتظار داریم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان فرهنگی شهرداری‌ها و کانون پرورش فکری کودکان نیز در این خصوص مساعدت لازم را داشته باشند.
وی یادآورشد: دیدار دانش آموزان برگزیده جشنواره دانایی توانایی با مولفان کتاب‌های مسابقه، برگزاری ایستگاه‌های مطالعه ویژه دانش آموزان، اجرای سرودهای همگانی با موضوع کتاب و کتابخوانی در مدارس، انتخاب کتاب‌های برتر و تجهیز کتابخانه‌های کلاسی و آموزشگاهی از جمله برنامه‌های هفته کتاب است.

* 125 مدرسه موفق به دریافت گواهینامه اهتمام از سازمان استاندارد شدند
125 واحد آموزشی در پانزدهمین دوره جایزه ملی کیفیت ایران موفق به دریافت گواهینامه سازمان ملی استاندارد شدند.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، طبق ارزیابی‌های سازمان استاندارد، هر ساله واحدهای برتر انتخاب و با اعطای گواهینامه و تندیس جایزه ملی کیفیت از آنها تجلیل می‌شود، لذا در فرآیند ارزیابی که امسال برای اولین بار در حوزه «کیفیت آموزشی» در 27هزار و 363 مدرسه دوره متوسطه سراسر کشور انجام شد، تعداد 407 مدرسه موفق به کسب رتبه ممتاز استانی شدند.
در ادامه این فرآیند مدارس منتخب در یک بازه 3 ماهه، با حضور 102 نفر از ارزیابان ملی مورد ارزیابی قرار گرفتند و تعداد 125 مدرسه موفق به کسب رتبه ممتازکشوری و دریافت گواهینامه اهتمام شده اند.

* نامگذاری روزهای بیست و ششمین هفته کتاب
دبیرخانه بیست و ششمین هفته کتاب جمهوری اسلامی نام روزهای بیست و ششمین هفته کتاب را اعلام کرد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، همزمان با آغاز بیست و ششمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار «حال خوش خواندن» ، معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش از 24 آبان تا یکم آذرماه ، برنامه های ملی را در مدارس و کانون های فرهنگی تربیتی اجرا خواهد کرد.
بر اساس این گزارش چهارشنبه 23 آبان با عنوان «کتاب و پایتخت کتاب ایران»، پنج شنبه 24 آبان «کتاب، کتابخوان و کتابدار»، جمعه 25 آبان «کتاب،‌ خانواده و کاهش آسیب اجتماعی»، شنبه 26 آبان «کتاب و انقلاب اسلامی»، ‌یکشنبه 27 آبان «کتاب،‌ رسانه،‌ فناوری نوین و کپی رایت»، دوشنبه 28 آبان «کتاب،‌ دانشجو و دانش‌آموز»، سه شنبه 29 آبان «کتاب،‌ دانایی و توانایی در تولید ملی»، چهارشنبه 30 آبان «کتاب،‌ وحدت ادیان،‌ اقوام و مذاهب» و پنج شنبه 1 آذر «کتاب و کتابفروشی» نامگذاری شده است.

* ابلاغ شیوه‌نامه تامین و استقرار روحانی در مدارس و مراکز آموزشی و تربیتی
در راستای اجرای سند تحول بنیادین آموزش‌ و پرورش، شیوه‌نامه «تامین و استقرار روحانی در مدارس و مراکز آموزشی و تربیتی» ابلاغ شد.
به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش‌ و پرورش، به‌ منظور پاسخ به مطالبه گسترده و استقبال دانش آموزان، مدیران، مربیان و اولیا از حضور و فعالیت اثربخش روحانیون در مدارس، آئین‌نامه اجرایی شیوه‌نامه تامین و استقرار روحانی در مدارس و مراکز آموزشی و تربیتی به ادارات کل آموزش ‌و پرورش استان‌ها ابلاغ شد.
این شیوه‌نامه بر اساس تفاهم‌نامه‌های همکاری بین آموزش‌ و پرورش و حوزه علمیه است و ادارات کل آموزش‌ و پرورش استان‌ها باید با تشکیل کارگروه‌ها و نشست‌هایی ضمن تبیین و تشریح ابعاد مختلف طرح، تدابیر لازم را برای اجرای آن اتخاذ کنند.
علمی**1883**1440

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي آموزش و پرورش هفته كتابخواني دانش آموزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۲۳۶۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محدوده ثبت نام در هر مدرسه به صورت شعاعی خواهد بود

به گزارش خبرنگار مهر، مجتبی هاشمی مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش در نشست خبری با بیان اینکه امسال ثبت نام در پروژه مهر از سیاست‌های کلان وزارت آموزش و پرورش است؛ گفت: در قالب کیفیت بخشی آموزشی و ثبت نام در مدارس ابتدایی و متوسطه این سیاست پیگیری خواهد شد.

مشکلی هم در روند ثبت نام باشد حل خواهد شد

هاشمی با اشاره به اینکه امسال سال سومی است که بحث ثبت نام را پیش می بریم؛ گفت: باید تلاش کنیم امر ثبت نام قریب به ۱۷ میلیون دانش آموز را با آرامش خانواده‌ها و حفظ رویکردهای مناسب ادامه دهیم و ظرفیت‌های مناسب را فراهم کنیم. تعداد دانش آموزان ابتدایی به یک جمعیت ثابت رسیده و حتی با روندی کاهشی رو به رو است؛ آمادگی برای ثبت نام وجود دارد و طبیعتاً اگر در مسیر ثبت نام مشکلی هم ایجاد شد؛ تمهیدات لازم برای حل آن مشکل از هم اکنون دیده شده است.

وی با بیان اینکه ثبت‌نام در میان پایه‌ها به صورت الکترونیکی و بعد از درج نهایی نمرات در پایه بالاتر اتفاق خواهد افتاد؛ افزود: لذا نیازی به حضور خانواده‌ها در مدارس برای ثبت نام میان پایه نیست. در پایه اول از فردا و پایه‌های هفتم و دهم پس از پایان اعلام نمرات خواهد بود.

ثبت‌نام مطلوب، عدالت محوری، خانواده مداری

معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: شعار امسال هم ثبت نام مطلوب، عدالت محوری و خانواده مداری است. برای عدالت محوری این بار را پذیرفته ایم که در دولت سیزدهم همه اقدامات ما باید بر اساس عدالت محوری و پاسخگویی به مردم باشد. نکته دیگر رعایت اصل حرمت و تکریم خانواده‌ها داریم. حرمت مردم در روند ثبت‌نام حتماً باید رعایت شود. نباید روند ثبت نام را به گونه‌ای پیچیده کنیم که خاطر خانواده‌ها آشفته شود در ثبت نام الکترونیکی همین هدف آسودگی خیال خانواده‌ها صورت گرفته است.

وی با اشاره به ضرورت شفافیت در امر ثبت نام گفت: تنوع مدارس موجب شده است که خانواده‌ها سوالات زیادی برایشان پیش بیاید. البته در هر نظام اجرایی چند مرحله از جمله صدور و تقنین قانون و اجرای آن وجود دارد. در فرآیند بزرگی همچون ثبت‌نام ۱۷ میلیون دانش آموز هم امکان بروز اشتباه وجود دارد. نکته این است که اگر این نظام اجرا بتواند خود ترمیم باشد؛ یعنی کارش را به خوبی انجام داده است.

هاشمی افزود: برای این منظور ستادهای تسهیل گر ثبت نام در ستادهای ثبت‌نام در مناطق آموزش و پرورش وجود دارد. نظارت‌ها را هم همچنان داریم. دو نوع نظارت مردمی و سامانه‌ای داریم. نظارت مردمی به کمک شناسه‌ها و qr code هایی ایست که مردم در محل ثبت‌نام به آن مراجعه می‌کنند. نظارت میدانی را هم با بازدید ناظران ادامه خواهیم داد. نظارت سامانه‌ای هم به کمک سامانه بازرسان منطقه آموزش و پرورش فعال خواهد بود.

مهلت ثبت نام تا پایان مرداد

معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه ثبت نام تا پایان مرداد ماه خواهد بود؛ گفت: پس از آن تاریخ اگر دانش آموزی موفق به ثبت نام نشده باشد، به صورت مجزا و حضوری روند ثبت نام را برایش فراهم خواهیم کرد.

وی با اذعان به اینکه در برخی مناطق زیرساخت‌های آموزشی پاسخگوی نیاز خانواده آن مناطق نیست؛ گفت: به همین خاطر ناچار به محدوده بندی شدیم. از ۷۰ هزار مدرسه, ۴۲ هزار مدرسه تراکم دانش آموزان زیادی ندارند. نظارت هم انجام دادیم که همه مدارس حتماً شعاع را در مورد محدوده ثبت نام در نظر بگیرند؛ مدرسه نوک پرگار است. متأسفانه برخی مدارس سال گذشته این سیاست را رعایت نکردند که با آنها برخورد شده و امسال هم نظارت بر مدارس را داریم.

کد خبر 6099580 علی قدمی

دیگر خبرها

  • خبر مهم آموزش و پرورش برای دانش‌آموزان و معلمان
  • امتحانات نهایی را تبدیل به بت نکنیم / روش‌های مناسب مطالعه صحیح
  • مدارس در اختیار گروه‌های مردمی قرار می‌گیرند
  • گلستان پایلوت بسیاری از طرح های آموزش و پرورش است
  • رقابت ۲۸۰ دانش آموز کردستانی در مسابقات دادرس هلال‌احمر
  • محدوده ثبت نام در هر مدرسه به صورت شعاعی خواهد بود
  • معلم، کلید بهره‌برداری از گنجینه‌‌ای تمام‌نشدنی را به دانش‌آموز می‌دهد
  • خبر مهم دانشگاه فرهنگیان؛ این افراد بدون کنکور جذب می‌شوند
  • کمبود ۷۰ هزار نیروی پرورشی و مشاور در مدارس
  • بزرگ‌ترین عملیات تبیین با ۵۰ هزار گروه جهادی