Web Analytics Made Easy - Statcounter

هیات کوهنوردی خراسان رضوی با صدور بخشنامه ای درباره کوهنوردی زنان در این استان حاشیه ساز شد.
به گزارش صدای ایران از روزنامه شهروند، انتشار نامه منتسب به هیأت کوهنوردی استان خراسان رضوی حسابی فضای مجازی را تحت‌تأثیر خود قرار داد و واکنش‌های متفاوتی داشت؛ این‌که دختران چه مجرد و چه متأهل باید اجازه همسر یا ولیّ خود را برای کوهنوردی در این استان داشته باشند، وگرنه از این کار منع می‌شوند!
ماجرای نامه خبرساز چه بود؟
در نامه‌ای که روی کانال هیأت کوهنوردی استان خراسان رضوی قرار داده شد و خطاب به باشگاه‌های کوهنوردی این استان نوشته شده، موارد مختلفی ذکر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای این نامه به برخی شکایات مردمی از تورهای طبیعت‌گردی اشاره شده که به بهانه گردشگری بی‌حیایی و بی‌قیدی را رواج می‌دهند! بر همین اساس طبق این بخشنامه دستورالعملی برای مدیران باشگاه‌های کوهنوردی تعیین شده است: «در جهت رعایت ماده ۱۱۰۵ قانون مدنی و نیز فتاوای علمای دین، برای صیانت از بنیان و اساس خانواده‌ها، اجازه همسر برای شرکت خانم‌های متأهل و اجازه ولیّ قهری برای خانم‌های مجرد و نوجوانان تا سن ۲۰ ‌سال برای حضور در برنامه‌های کوهنوردی الزامی است.»
زحمتکش: قرار نیست پای کوه مامور بگذاریم!
برای این‌که بیشتر از ماجرای انتشار این نامه باخبر شویم و پاسخ انتقادهای مطرح شده از سوی برخی بانوان را نسبت به این موضوع بگیریم، با محمد زحمتکش، رئیس هیأت استان خراسان رضوی تماس گرفتیم. او در این‌باره می‌گوید: «من انتقادها را دیدم و صحبت‌های زیادی شنیدم، اما از نظر من این دستورالعمل می‌تواند خیلی از مشکلات را حل کند. این‌که یک فرد جوان یا یک زن متأهل با اجازه خانواده‌اش به طبیعت‌گردی برود، اتفاق عجیبی نیست. مواردی بوده که در قالب گروه‌های کوهپیمایی و طبیعت‌گردی افراد اعزام شدند که خانواده باخبر نبوده و دردسرساز شده و کار به شکایت کشیده است. آنها شکایتشان را رسانه‌ای نمی‌کنند و به ما انتقال می‌دهند. این‌گونه اتفاقات می‌تواند بنیان خانواده‌ها را از هم بپاشد.»
او در پاسخ به این سوال که چطور این اتفاق فقط در استان خراسان رضوی رخ داده، می‌افزاید: «ما موارد را دیدیم و فقط توصیه کردیم. شاید یک استان دیگر بخواهد توصیه دیگری به باشگاه‌های زیر نظر خود کند. طبیعی است که یک دختر یا حتی پسر زیر ٢٠‌سال برای رفتن به یک تور گردشگری اجازه خانواده‌اش را داشته باشد. تأکید می‌کنم که این موضوع فقط مربوط به دختران نیست و پسران زیر ٢٠‌سال نه به حرف ما، بلکه طبق قانون باید اجازه والدین خود را داشته باشند. خانم‌های متأهل هم که باید از همسر خود اجازه داشته باشند.»
زحمتکش در پاسخ به این سوال که هیأت خراسان رضوی چگونه نظارت می‌کند و در صورت رعایت‌نشدن این دستورالعمل چه برخوردی خواهد داشت، خاطرنشان می‌کند: «ما فقط توصیه کردیم؛ مثل راهنمایی و رانندگی که برای اجرای قوانین به مردم توصیه می‌کند. نظارت بر باشگاه‌ها و برخورد با آنها در صلاحیت ما نیست و دیگر ارگان‌ها باید به آن ورود کنند. این‌طور نیست که ما افرادی را پای کوه بگذاریم تا زنان را بدون اجازه همسر و پدرشان به کوه راه ندهند. ما قانون را برای باشگاه‌ها یادآوری کردیم و از خودمان قانون ننوشتیم. البته اگر باشگاه‌ها این دستورالعمل را نقض کنند و اتفاقی برای کسی بیفتد و فردی شاکی شود، دیگر تبعات قانونی‌اش پای خودشان است.»
واکنش فدراسیون به نامه غیر قانونی
فدراسیون کوهنوردی اما خودش را در این تصمیم سهیم نمی‌داند و حتی رئیس این فدراسیون نظری مخالف با هیأت استان خراسان رضوی دارد. مسعود زارعی در پاسخ به این سوال که چرا بخشنامه هیأت خراسان رضوی به تأیید فدراسیون نرسیده، می‌گوید: «این نامه اصلا مورد تأیید ما نیست و از نظر من این کار کاملا ناپخته بوده و ما هم واکنش نشان دادیم. من بعد از رویت این نامه و جو بدی که ایجاد شد، به اداره ورزش و جوانان خراسان رضوی و خود هیأت نامه زدم که این کار به اشتباه صورت گرفته است. اگر قرار به صدور بخشنامه باشد، هیأت استانی باید از وزارت ورزش یا فدراسیون مجوز بگیرد تا فدراسیون براساس قوانین وزارت ورزش رفتار کند.»
او همچنین می‌افزاید: «قبلا گروه‌های کوهنوردی را داشتیم که تابع هیچ قانونی نبودند و به همین دلیل از ‌سال ٩٤ ابلاغ زدیم که باید منحل شوند. بعد از آن باشگاه‌ها تشکیل شدند تا تابع قوانین وزارت ورزش باشند. متاسفانه گروه‌های گردشگری مجوزهای خود را از هیأت‌های همگانی و انجمن‌های گردشگری می‌گیرند، اما تبعات کارهایشان به پای هیأت‌های استانی کوهنوردی است.»

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: اذن پدر اذن همسر کوهنوردی خراسان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۲۴۲۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت سلامتی صدیقه وسمقی/ همسر و وکیل صدیقه وسمقی: بینایی او قبل از زندان از دست رفته بود/ وسمقی در زندان دچار بیماری قلبی شده است

به گزارش جماران؛ رویداد24 نوشت: محمد ابراهیم‌زاده، همسر صدیقه وسمقی، در گفتگو با رویداد٢۴ درباره سلامتی این اسلام‌پژوه و محقق که به اتهام تبلیغ علیه نظام به حبس محکوم شده، توضیح داده است.

 

به گفته ابراهیم زاده خانم وسمقی در اثر یک بیماری ژنتیک بینایی خود را اخیرا به طور کامل از دست داده و این موضوع در آزمایش‌هایی که ۲۷ فروردین ماه در انتقال ایشان از زندان به بیمارستان فارابی انجام شده، مورد تایید پزشک قرار گرفته است.

همسر صدیقه وسمقی می‌گوید: روند از دست رفتن بینایی در خانم وسمقی در اثر یک بیماری ژنتیکی است. اینطور نبوده که ایشان به خاطر زندان بینایی را از دست داده باشد. او گفته نام این بیماری RP است، ژنتیکی است و خیلی از افراد در ایران به آن مبتلا هستند. در این بیماری روند کم‌بینایی به مرور افزایش پیدا می‌کند.

ابراهیم‌زاده گفته اواخر فروردین‌ماه خانم وسمقی از زندان به بیمارستان فارابی منتقل شد. در این بیمارستان تخصصی چشم، در بخش‌های مختلف اعم از شبکیه، قرنیه، خشکی چشم و پلک مورد آزمایش قرار گرفت. این آزمایش‌ها حدود ۳ ساعت طول کشید و من هم حضور داشتم. نتایج آزمایش‌ها و معاینات هم در پرونده پزشکی ایشان در زندان نوشته شد و به بهداری زندان اوین تحویل داده شد. قرار بود نتیجه به پزشکی قانونی هم داده شود. تا دو سه روز پیش اما هنوز این نتایج به پزشکی قانونی داده نشده است.

ابراهیم‌زاده علت انتقال خانم وسمقی به بیمارستان را توضیح داده و گفت در زندان متوجه شدند ایشان نمی‌تواند راه برود و زمین می‌خورد. ایشان می‌گوید من فقط مزاحم دوستان بند هستم. نمی‌توانم غذای خودم را بیاورم یا ظرف‌هایم را بشورم. حتی برای سرویس بهداشتی هم به یک نفر احتیاج دارم.

همسر صدیقه وسمقی می‌گوید: ماموران زندان بعد از مشاهده این وضعیت ترتیب معاینات چشم را دادند.

آقای ابراهیم‌زاده می‌گوید در نتایج معاینات بیمارستان فارابی قید شده که ایشان تحمل حبس ندارد. این نتایج باید از طرف بهداری زندان به پزشکی قانونی ارسال می‌شد اما هنوز ارسال نشده است.

او گفته یک آزمایش در بیمارستان فارابی مانده بود که انجام بدهند و آن مربوط بود به میدان دید. پزشک ایشان گفته بود احتیاجی به اندازه‌گیری میدان دید ندارد، چون اصلاً دید ندارد.

ابراهیم‌زاده می‌گوید خانم وسمقی قبل از بازداشت، میدان دید داشت و این دید مرکزی در طول این مدت از دست رفته است، هرچند زندان در از دست رفتن این دید تاثیر نداشته است.

خانم وسمقی دچار بیماری قلبی شده است

آقای ابراهیم‌زاده تاکید می‌کند آنچه در زندان برای خانم وسمقی حادث شده، بیماری قلبی است. او گفته هفته نخست فروردین‌ماه خانم وسمقی به دلیل مشکل قلبی و سوزش قفسه سینه از بهداری زندان به بیمارستان طالقانی در ولنجک منتقل شده و در‌ آنجا با توصیه پزشک به مدت یک شب در بخش مراقبت‌های ویژه نگهداری شده است اما در نهایت گفتند مشکل قلبی و فشار خون خانم وسمقی با دارو قابل کنترل است.

همسر صدیقه وسمقی می‌گوید بهداری زندان مدت‌ها با داروهای دم‌دستی سعی می‌کردند مشکل قلبی ایشان را رفع کنند اما در نهایت متقاعد شدند که مشکل جدیست و در نهایت ایشان به بیمارستان طالقانی منتقل شده.

او تاکید می‌کند ایشان قبل از حبس هیچ‌گونه مشکل قلبی نداشته است. امیدوارم این بیماری نباشد و‌ تنها ناشی از فشار زندان باشد.

علیزاده طباطبایی: برای ایشان درخواست عدم‌تحمل حبس داده‌ایم

محمود علیزاده طباطبایی، وکیل صدیقه وسمقی، هم به رویداد۲۴ می‌گوید به دلیل از دست‌رفتن بینایی، درخواست عدم تحمل حبس برای ایشان کردیم. این درخواست با پزشک قانونی هم مطرح شده و گزارش مثبت داده‌اند و در حال حاضر این درخواست برای دادستان ارسال شده و اگر موافقت کند، ایشان به خاطر عدم تحمل حبس آزاد خواهند شد.

به گفته وکیل صدیقه وسمقی، حال او در زندان مناسب نیست. خانم صدیقه وسمقی علاوه بر از دست‌دادن بینایی با مشکل تپش قلب و فشار خون بسیار بالا مواجه است و در زندان هم امکان پرستاری از ایشان نیست چرا که درخواست پرستار هم کرده بودند ولی این درخواست اجرایی نشد.

علیزاده طباطبایی می‌گوید: صدیقه وسمقی به فعالیت تبلیغی علیه نظام احضار شد اما گفت تا دلیل این اتهام را نگویید، نمی‌آیم. برای بازداشت او ریختند در خانه‌اش؛ اقدامی که برای اتهام فعالیت علیه نظام بسیار غیرمنطقی بود.

وکیل وسمقی می‌گوید: او به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به چهار ماه حبس و به دلیل عدم رعایت حجاب شرعی به یک میلیون جزای نقدی محکوم شد. همان زمان ما تسلیم به رای زدیم و میزان حبس شد ٩۶ روز. الان به دلیل مشکل عدم تحمل حبس، درخواست آزادی مشروط دادیم.

علیزاده طباطبایی می‌گوید هفته آینده ایشان یا به دلیل آزادی مشروط یا به دلیل عدم تحمل حبس باید آزاد شوند. نگاه‌داری ایشان در زندان با این حال دیگر درست نیست.

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت سلامتی صدیقه وسمقی از زبان همسر و کیلش
  • آخرین وضعیت سلامتی صدیقه وسمقی/ همسر و وکیل صدیقه وسمقی: بینایی او قبل از زندان از دست رفته بود/ وسمقی در زندان دچار بیماری قلبی شده است
  • همسر شهید آیت الله سیدمصطفی خمینی دار فانی را وداع گفت
  • ببینید | ماجرای شکایت جالب همسر محسن قرائتی نزد رهبر انقلاب
  • فیلم| ماجرای نامه امیرعلی نبویان به رائفی‌پور چه بود؟
  • ماجرای گروگانگیری خونبار!
  • امضای تفاهم نامه همکاری حوزه هنری و اداره کل تعاون خراسان رضوی
  • ماجرای کما و فوت دختر تهرانی در متروی تجریش به روایت تسنیم
  • گروگان گیری خونبار در مشهد
  • ماجرای گروگانگیری خونبار در خراسان